X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja mam widok z okna na las wiec zapraszam wiecie co to naprawde brak slonca u nas na pomorzu pogoda do d....ja juz depresje chyba mam tak bym poszla na podworko do ogrodka wiem ze nie mozna grzebac w ziemi ale zawsze cos...ale mysle ze jak beda upaly a my z pilkami bedziemy modlic sie o taka pogode dlatego ja zamierzam wykorzystac wiosne w 100%bo wiem jak w te upaly spuchne☺

Tak. Tak. Kwiecien i maj pewnie beda najlepsze :-) no juz niedlugo...w kuj-pom pogoda do niczego równiez ehh

Ninka0111 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzis zjadlam 2 drozdzowki i miche pistacji...teraz robie pstraga w folii i surowke...ciekawe co na to moj brzuch :-)

Penelope30 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mam lozeczko ktore ma 34 lata...jest pomalowane biala farba, jeszcze spi w nim Marceli, ale niedlugo odda je bratu...

Też miałam mieć łóżeczko po mnie i po rodzeństwie, a nie znam jego wcześniejszej historii więc nie wiem ile ma lat, ale na pewno co najmniej 34 :) ale że łóżeczko wymagało odnowienia i chciałam to zrobić sama, a zostawiłam to "na później" to nieprzewidziany wcześniejszy pobyt w szpitalu zniweczył te plany... :-/ i tak w kilkudniowej przerwie w pobytach na oddziale pojechaliśmy kupić nowe łóżeczko.
    A tamto do tej pory stoi nie do końca wyszlifowane.. Tym razem mam zamiar je skończyć i stanie u rodziców czekając na przyjazd wnucząt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:34

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg 3d/4d to ja będę miała w 19tc (19+3 o ile dobrze liczę). Ale to mam w ramach wizyt, więc na termin nie miałam wpływu. Ale i tak chciałam w okolicach połówkowych, bo wtedy jeszcze można dużo dziecka uchwycić, a buźka też już jest taka dziecięca :)
    Z córką nagranie mamy z 21-22 tc i jak dla mnie to był odpowiedni moment.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:41

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    war-mazurskie tez wita szaroscia, niby wczesniej jakies slonce sie przebijalo, ale dupa i zaszlo...nerw juz mam bo znow sie z mezem pozarlam, ale tym razem przyniosl ptasie mleczko i przeprosil :)
    a na obiad bedzie gulasz z piersi kaczki, ziemniaki i ogoreczek kiszony, albo papryka, ewentualnie buraczki, jeszcze nie wiem...

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja juz dzis zjadlam 2 drozdzowki i miche pistacji...teraz robie pstraga w folii i surowke...ciekawe co na to moj brzuch :-)

Ja nie mam zupelnie apetytu i zachcianek w tej ciazy myslalam ze po mdlosciach wroci ale nic ale jest jedna rzecz ktora moge jesc codziennie maz mi kupuje jak wraca z pracy kochany jest to monte ☺ mmmm uwielbiam w ciazy

SyHa85 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Dzisiaj Gruby zaczyna 15 tydzien i w tych cotygodniowych informacjach na parentingu jest napisane ze juz umie sie usmiechac (!!) i ze juz nie skacze jak szalona koza tylko zaczyna sie poruszac jak noworodek bo kontroluje swoje ruchy :)

Ej, na parentingu zawsze patrze na info o tydzien mlodsze bo oni chyba tak opisuja nie? 14+3 to dla nich 14. Dobrze rozumuje?

Jesteśmy na tym samym etapie :D
    Ja właśnie nigdy nie wiem jak na to patrzeć, wszędzie mówią, że jak jest np. 14+1 to 15 tydzień, a dla mojej ginekolog jest 14 i 15 będzie jak się 14 skończy :D. Także ja z tym nie ogarniam już i nie wiem, które info czytać.
    To mam nadzieję, że mój brzdąc tam ładnie się uśmiecha:D

Wiecie, że ja to jakoś szczególnie rośnięcia macicy nie czuję, w niedzielę mnie coś tam bolało na dole i trochę w jednej pachwinie ale to krótko, od dwóch dni coś tam niby bolało ale tak delikatnie i nie wiem czy czasami nie od zaparcia ;)
    Mnie zwykle boli jak mam rewolucje jelitowe, a czasami mam takie skręcanie jelit jakbym miała dostać biegunkę.

Nam z mężem podoba się białe łóżeczko z IKEI ale odnoszę dziwne wrażenie, że one jakieś niskie są?!

A jutro jedziemy do znajomych na weekend, mają 2 miesięcznego maluszka w domu :) ni mogę się doczekać! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:05

amanina lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz nie pamiętałam kodu do klatki... wpisywałam pin do bankomatu. Telefon został w mieszkaniu bo wyskoczyłam na chwilę i nawet nie było jak do Męża zadzwonić żeby mi głupiej przypomniał :-)

Aaa i jeszcze ostatnio położna spytała mnie w którym tygodniu ciąży jestem to też miałam zawiechę i jej w końcu nie odpowiedziałam. Przeprosiłam, powiedziałam, że codziennie odliczam dni do kolejnego tygodnia - ale nie przypomnę sobie w którym tygodniu jestem w tym momencie :D

Czy tylko ja się zrobiłam taka?

SyHa85 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny.... mam mózg w ciąży.

Byłam ostatnio we Frankfurcie i kupiłam żel do mycia o zapachu owocu granata. I się wkurzałam bo się w ogóle nie pienił. Lałam go na gąbkę, wsiąkał w nią. Więc później wylewałam już go na ciało. Ogólnie męczyłam się nim bardzo. Zastanawiałam się czym sie Ci Niemcy myją.

Dzisiaj sytuacja z żelem standardowa... i podczas mycia rzuciło mi się w oczy napisane jak byk na butelce "Body Lotion"...

Oklaski :-)

Mój się kiedyś w odzywce do włosów wykąpał :-P

Friend, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A teraz nie pamiętałam kodu do klatki... wpisywałam pin do bankomatu. Telefon został w mieszkaniu bo wyskoczyłam na chwilę i nawet nie było jak do Męża zadzwonić żeby mi głupiej przypomniał :-)

Aaa i jeszcze ostatnio położna spytała mnie w którym tygodniu ciąży jestem to też miałam zawiechę i jej w końcu nie odpowiedziałam. Przeprosiłam, powiedziałam, że codziennie odliczam dni do kolejnego tygodnia - ale nie przypomnę sobie w którym tygodniu jestem w tym momencie :D

Czy tylko ja się zrobiłam taka?

Ja też jestem zapominalska teraz :( ponoć to w ciąży normalne, bo jest gorszy przepływ krwi w mózgu :)

Friend, SyHa85 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Friend Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mój się kiedyś w odzywce do włosów wykąpał :-P

Ale to, że faceci robią takie rzeczy na codzień to wiemyyy.. mi się pierwszy raz w życiu coś takiego przydarzyło :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się dzisiaj w sklepie, tak się źle czuje. Ludzie patrzyli się na mnie jak na jakąś wariatke. To chyba ciazowa depresja.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja powiem jak to z tymi tygodniami jest. Parenting i czesto lekarze (ale nie zawsze) licza tygodnie skonczone czyli 14+2 to 14 tydzien, aleee ogolnie wtedy zaczelysmy 15. To tak jak z wiekiem, masz 25 urodziny w maju to juz w lutym mowisz wiek 25 bo tak jest rocznikowo ze leci 25 rok. I tutaj polapac sie mozna na koncowce ciazy bo termin porodu to 40+0 i wtedy jest 40 tydzien, jak jest 39+3 to tez juz jestes w 40 tygodniu, a 40+1 to juz jestes 1 dzien po terminie i zaczal sie 41 tydzien a skonczyl 40. Ehhh nie wiem czy sie polapiecie z moja lpgika ale tak to wyglada wg mnie i mojej gin. A ogolnie to itak troche to glupie bo liczac termin od miesiaczki to w 1 i 2 tygodniu plemniczek jeszcze skacze z jajka na jajko i z ciaza nic wspolnego nie ma ;-)

Rudi88, aaniuskaa lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) Powiedzcie mi.. czy Wy też często macie czkawkę?
    Ja właściwie od początku ciąży miewam i to już moment po przebudzeniu. W ciągu dnia też ale rano to już rytuał :D

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja się o nim dowiedziałam z takiego fajnego bloga, który podczytuję i też chcę go kupić!

W ogóle polecam małą lekturę w wolnej chwili. Mama pisze o jej patentach na usypianie, jej obserwacjach itd. Wiadomo, że subiektywne, ale niektóre rady wydają mi się bardzo przydatne i logiczne.

http://botakowo.blogspot.com/2016/01/psychologia-bobasa-dla-bystrzakow.html?spref=fb

Fajny ten szumiś, moja koleżanka go ma i mówi, że działa, ale ta cena!!!! chyba sobie odpuszczę. Mam nadzieję, że kocie mruczenie spełni podobną funkcję jak szumiś. Zaletą jest to, że koty i tak już mam ;)
    Za to napaliłam się na tummy tub - wiaderko do kąpania - ale to wiadomo, że coś do kąpania i tak trzeba kupić. Z gadżetów chciałabym otulacz Tulik. Przekonuje mnie ta teoria ze spaniem. Myślałam też o woombie, ale 250 zł za kawałek szmatki to też dla mnie za dużo.
    Padam już dzisiaj trąbką na pyszczek - jutro się przeprowadzamy i mam dużo pakowania. Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:28

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    To moze ja powiem jak to z tymi tygodniami jest. Parenting i czesto lekarze (ale nie zawsze) licza tygodnie skonczone czyli 14+2 to 14 tydzien, aleee ogolnie wtedy zaczelysmy 15. To tak jak z wiekiem, masz 25 urodziny w maju to juz w lutym mowisz wiek 25 bo tak jest rocznikowo ze leci 25 rok. I tutaj polapac sie mozna na koncowce ciazy bo termin porodu to 40+0 i wtedy jest 40 tydzien, jak jest 39+3 to tez juz jestes w 40 tygodniu, a 40+1 to juz jestes 1 dzien po terminie i zaczal sie 41 tydzien a skonczyl 40. Ehhh nie wiem czy sie polapiecie z moja lpgika ale tak to wyglada wg mnie i mojej gin. A ogolnie to itak troche to glupie bo liczac termin od miesiaczki to w 1 i 2 tygodniu plemniczek jeszcze skacze z jajka na jajko i z ciaza nic wspolnego nie ma ;-)

Ania wyobraziłam sobie skaczącego plemnika, jak Tarzan po lianach z jajka na jajko hehehe

aniab91 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    hej dziewczynki :) Powiedzcie mi.. czy Wy też często macie czkawkę?
    Ja właściwie od początku ciąży miewam i to już moment po przebudzeniu. W ciągu dnia też ale rano to już rytuał :D

Ja codziennie mam czkawkę ale nie tak, że ona trwa długo tylko np. kilka czknięć i przechodzi Najśmieszniejsze to jest jak jestem akurat w sklepie, a w zwykle mnie bierze z nagle i mocno :D

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tańsza alternatywą dla misia szumisia jest ściąganie różnych dźwięków np suszarki i puszczanie dziecku z komórki. Znajomi tak usypiali tylko wiadomo jak to z komórkami jaki wpływ mają na nas i nasze dzieci to jeszcze lata badań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po obiedzie. Taki dobry mi wyszedl i jeszcze ten ogorek kiszony dopelnil calosc
    a teraz leze i spalam obiad.

Co do boli brzucha to ja tez nie czuje rosniecia macicy. Nic nie rwie nie ciagnie nie mam skurczy. Kilka dni temu troche brzuch mi sie stawial ale nospa pomogla...ciaze z Marcelim przechodzilam tak samo, brzuchnie nie bolal nic a nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie Dziewczynki z tymi pokoikami dla Dzidziów :) My mieszkamy w domku 37m... Wynajmowany, więc nawet nie mam tej przyjemności z doborem farb :( Nawet nie wiemy, czy właściciele pozwolą nam tu mieszkać, mówiłam im o Bobo prawie miesiąc temu i jeszcze nie dali znać. Ciężko by było znaleźć coś nowego bo wszyscy tylko studentów... Mam nadzieję, że nas nie pogonią :) Gdzie by znaleźli drugich takich Aniołków :D

A pogoda na Dolnym na zmianę: śnieg, deszcz, Słońce, szarówa.

‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ