X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spie na razie na brzuchu, inaczej nie moge zasnac

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) mdłości powoli ustępują chyba drożdżówką się zatrułam i od poniedziałku miałam katorgę... wieczorem dzidzia urządziła sobie imprezkę w brzuchu :) chyba jest zmęczona bo od rana cisza :)

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh i mam problem, mam z polecenia lekarza na połówkowe, ale nie umiem się skontaktować, żeby się umowić! ;/ próbowałam kilka dni temu, ale tel. kom. wyłączony, naczekałam się na stacjonarce i jak już przyszła moja kolej to kazali mi się nagrać! to napisałam na stronie wiadomość do rejestracji elektronicznej... cisza ;/ i zaczął się problem z kompem, zaistalowaliśmy antywirusa i naprawialiśmy pliki... dziś próbuje jeszcze raz, a tam co? nie moge włączyć ich strony bo maja na niej konia trojańskiego... no nie dość że maja tam drogo to jeszcze olewają ludzi i mają wirusa ;/ fajnie dzień zaczełam

Jest któraś z was ze Śląska i ma jakiegoś poleconego albo spradzonego lekarza, żeby zrobić połówkowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania: przed ciążą spałam zazwyczaj na prawym boku, ale teraz to mi dokucza, więc śpię na lewym, ogólnie stawy dały się we znaki, a nie umiem spać na plecach, bo zaraz krzyż nawala...

Puzzle, mam takie 3000, ale zero miejsca w domu, by je rozłożyć ;) Stół za mały, a na podłodze nie dam rady :(
    A mniejsze to zabawa na 1-2 dni. Kolorowanki sobie zwykłe z neta drukuję (takie dla Dzieciów) :) Czasami krzyżówki porozwiązuje, czasami sudoku, ale tak to raczej siedzę na kompie i pykam w Sapera hehe.

U nas szaro, ale chyba sucho.
    Zrobiłam sobie zacierki na mleku, mmmm takie kremowe delikatne mi wyszły :D

Miłego dniaa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Ale wy juz jestescie zaawansowane <3

Kurcze, smieszne 3 tygodnie roznicy ktore w normalnej rzeczywistosci (po urodzeniu) nie beda nic znaczyly a teraz wydaja sie jakas przepascia :O

No ja pamiętam, jak z zazdrością patrzyłam na suwaczki dziewczyn "10tygodni 3dni" a u mnie dopiero ósemka była :)

Friend lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    eh i mam problem, mam z polecenia lekarza na połówkowe, ale nie umiem się skontaktować, żeby się umowić! ;/ próbowałam kilka dni temu, ale tel. kom. wyłączony, naczekałam się na stacjonarce i jak już przyszła moja kolej to kazali mi się nagrać! to napisałam na stronie wiadomość do rejestracji elektronicznej... cisza ;/ i zaczął się problem z kompem, zaistalowaliśmy antywirusa i naprawialiśmy pliki... dziś próbuje jeszcze raz, a tam co? nie moge włączyć ich strony bo maja na niej konia trojańskiego... no nie dość że maja tam drogo to jeszcze olewają ludzi i mają wirusa ;/ fajnie dzień zaczełam

Jest któraś z was ze Śląska i ma jakiegoś poleconego albo spradzonego lekarza, żeby zrobić połówkowe?

ja się zapisałam do dr Agaty Włoch ale zapisać się musiałam w połowie lutego na kwiecień !

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to ja tez bym spala dowolnie (mama mowi ze moge), tylko ze moj maz mnie przewraca w nocy na lewy bok jak zauwazy ze spie na plecach albo na prawym. On sie centralnie co jakis czas budzi i mnie kula tak zebym spala "poprawnie" :p

Zreszta jak ogladamy film to jest to samo, jak chce sie do niego przytulic to moge tylko lezac na lewym boku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:34

Friend, malika89, kaarolaa, pigułka, makota lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!!! Jestem taka szczęśliwa,że chyba zaraz oszaleje!!!!!
    Moja koleżanka po 2 latach starań zaszła w ciążę !!!! AAAAAAAAA
    Z tych emocji nie moge się ogarnąć

Penelope30, SyHa85, amanina, Friend, oLena31, malika89, kaarolaa, pigułka, Viola27, monirek lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się dodzwonić na nr z googla... termin na 18 kwietnia, najwcześniejszy..

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    A ja się męczę z tym p*********m grzybem :( Dzisiaj z rana tak mnie kuło i bolało, że z płaczem zadzwoniłam do ginki. Oczywiście jak na złość ona na urlopie, kazała mi kupić GineIntima na grzybicę i Clotrimazol w kremie cały czas do wizyty. Ech...
    Wygrzebałam z apteczki ostatni Iladian dopochwowy i sobie zapodałam. Jaka ulga.

Współczuje bo znam ten ból :( A masz ocet jabłkowy? Jakbyś przemywała to troszkę na zewnątrz chociaż by mniej bolało. Jedz dużo jogurtów naturalnych- też powinno pomóc. A kiedy wizyta? Może jak będziesz się tak męczyć jedź na IP po prostu- powiesz, że nie możesz wytrzymać i tyle. Jesteś w ciąży to nie powinni się pieklić.

opóźniona lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Uwielbiam <3

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Trzymam kciuki zeby bylo zdrowo i bez ekscesow!! :)

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/449f03d1fd70.jpg

Ja tez ukladam puzzle nistety moj mozg jest dosc mocno ograniczony a to juz sukces☺dla mnie wiec sie chwale hihi

Penelope30, SyHa85, oLena31 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    może chce wam zrobić niespodziankę ;)

O nie nie nie, ja zawsze bylam niecierpliwa i w goracej wodzie kapana i nie lubie niespodzianek :-P i tak w tej ciazy moja cierpliwosc jest poddawana niezlej probie... I powtarzam ciagle ze to dziecko to po tatusiu takie uparte ;-) niech juz nas nie trzyma w niepewnosci...

paola89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ostatnio nawet z mama o dlugich staraniach rozmawialam i mowila mi ze z tych jej pacjentek co sie dlugo staraly to 90proc ciaz to bylo jak odpuszczaly, albo robily sobie przerwe w tym natretnym mysleniu o ciazy, albo w ogole byly przekonane ze dany cykl bez owulacji, albo wyjezdzaly na wakacje i imprezowaly do rana (w ramach przerwy), i takie podobne sytuacje.
    Zadnych testow, temperatur, kalendarzykow, srykow, tylko seks i zabawa i luz ;)

oLena31, Ania_1986, malika89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze jak moj maz mi powiedzial ze powinnam mierzyc temperature sobie i robic wykresiki to raz zmierzylam a potem mu powiedzialam zeby se sam mierzyl bo ja nie bede z robienia dziedzica robic tasmy produkcyjnej z opracowana technologia i kontrola jakosci ;p

oLena31 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuuuuuuu dziewczyny ja z tych emocji to jeszcze się z piżamy nie rozebrałam i zebów nie umyłam!!!

A wogóle ona była jakieś 3-4 tygodnie temu u lekarki, bo jej sie cykle strasznie wydłuzyły (około 35 dni trwały) a ta jej powiedziała, że przy takich długich cyklach to ona w zyciu w ciąże nie zajdzie i jest bezpłodna!!!!

Chyba muszę iśc na spacer ochłonąć :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Jezuuuuuuuuu dziewczyny ja z tych emocji to jeszcze się z piżamy nie rozebrałam i zebów nie umyłam!!!

A wogóle ona była jakieś 3-4 tygodnie temu u lekarki, bo jej sie cykle strasznie wydłuzyły (około 35 dni trwały) a ta jej powiedziała, że przy takich długich cyklach to ona w zyciu w ciąże nie zajdzie i jest bezpłodna!!!!

Chyba muszę iśc na spacer ochłonąć :)

Ja w ciaze z Pasozytem zaszlam w cyklu "bezowulacyjnym" :p

Friend lubi tę wiadomość

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    A wiecie, ostatnio nawet z mama o dlugich staraniach rozmawialam i mowila mi ze z tych jej pacjentek co sie dlugo staraly to 90proc ciaz to bylo jak odpuszczaly, albo robily sobie przerwe w tym natretnym mysleniu o ciazy, albo w ogole byly przekonane ze dany cykl bez owulacji, albo wyjezdzaly na wakacje i imprezowaly do rana (w ramach przerwy), i takie podobne sytuacje.
    Zadnych testow, temperatur, kalendarzykow, srykow, tylko seks i zabawa i luz ;)

Chyba cos w tym jest ale jak sie czlowiek stara kupe czasu i nie wychodzi to ciezko tak "sobie odpuscic" albo "wrzucic na luz"... Nam sie udalo w cyklu stymulowanym, mialam dwa razy monitoring i lekarz powiedzial ze przykro mu i nic z tego nie bedzie... A ja gdzies tam nie wierzylam lekarzowi, ciagle mezowi mowilam ze moze po prostu owulka pozniej bedzie, sama sobie interpretowalam wyniki z monitoringu bo najpierw zadnego pecherzyka nie bylo, pozniej widzialam kilka malych i mocno w nie uwierzylam, ze ktorys urosnie.. A lekarz chyba nawet tego nie widzial. Dla niego jak na 12 dc pecherzyki po prostu za male i nic z tego... I pierwszy raz w zyciu w tym cyklu poczulam co to bol owulacyjny... No i mialam brac luteine od 16dc ale mialam nadzieje ze moze jednak owulka bedzie pozniej a jak wezme luteine to moge ja zablokowac... A to byla nasza ostatnia szansa i nawet jesli nic by z tego nie wyszlo to mialam gdzies ile ten cykl bedzie trwal i odpuscilam sobie ta luteine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:09

Friend, SyHa85 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa podlaczyli mi prad w domu!! Jest moc. Mowie wam jest moc!!!

amanina, kaarolaa, Friend, oLena31, pigułka, Kw14tuszek, Ania_1986, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ