Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sabanek wrote:U nas w pierwszym cyklu się nie udało, więc stwierdziłam, że lepiej chcę poznać swoje ciało i będę badać szyjkę i temperaturę. No i na takim planowaniu się skończyło, bo wiecznie miałam 37,2stopnie, więc po prostu stwierdziłam, że jestem przeziębiona i się nie udało znowu (oczywiście parcetamol w ruch
), a później jak "wsadziłam" sobie palec, żeby sprawdzić szyjkę chociaż, to się przeraziłam. Matko jakie to wielkie było! I zamknięte i twarde... No to zrobiłam ten test i 2 kreseczki, jakie one były piękne
Czyli o swoim ciele się nie nauczyłam zbyt wiele, Dzidziuś nie dał
u nas było podobniew pierwszym nic i stwierdziłam że chyba więcej czasu będziemy musieli poświęcić , a w drugim już niespodzianka
sabanek lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
malika89 wrote:Dziewczynki,
Chcę kupić adapter do pasów. Jaki lepszy? Owalny czy prostokątny?
http://www.iv.pl/images/83713033731188355424.jpg
http://www.iv.pl/images/19210663961730337559.jpg
o, a do mnie dzisiaj adapter dotarł. Kupiłam, bo dużo jeżdżę i stawiam na bezpieczeństwo i po drugie - pasy zaczęły mnie uwierać więc po co się męczyć?04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
witam, zaraz zacznę nadrabiać zaległości od wczoraj.
BYŁaM DZIŚ U MOJEJ GIN NA NFZ
i troszkę się zmartwiłam, niby wszystko jest ok, ale:
dzidzia zawsze byłą wiekasza o 5 dni, a teraz mniejsza...
wg BDP(główka) wychodzi 17t0d- mniejsze o 4 dni...
wg FL(kość udowa) wychodzi 16t4d - mniejsze o 7 dni...
i łożysko z przedniej ściany nisko przemieściło się na tylną!!!
Dziwne to, troszkę się zmartwiłam tymi wymiarami o tydzień mniejszymi, wiec wg ostatnich dziecko jest mniejsze o 13dni??? to prawie 2 tyg!!! Boję się...
-
Truskaweczka83 wrote:witam, zaraz zacznę nadrabiać zaległości od wczoraj.
Dziwne to, troszkę się zmartwiłam tymi wymiarami o tydzień mniejszymi, wiec wg ostatnich dziecko jest mniejsze o 13dni??? to prawie 2 tyg!!! Boję się...
nie martw sięna tym etapie dzidzia rośnie swoim tempem i już nie będzie w idealnych wymiarach
moja Alka na jednej wizycie była mniejsza o tydzień, na innej starsza o tydzień a we wrześniu była już tak duża, że lekarz mówił "o... nogi już się urodziły! czekamy na głowę"
Truskaweczka83, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:witam, zaraz zacznę nadrabiać zaległości od wczoraj.
Dziwne to, troszkę się zmartwiłam tymi wymiarami o tydzień mniejszymi, wiec wg ostatnich dziecko jest mniejsze o 13dni??? to prawie 2 tyg!!! Boję się...Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczkoczasem wymiary na roznych sprzetach sie roznia. Nie martw sie bo co lekarz to metoda mierzenia a kazdy sprzet jest inny wiec wymiary moga sie roznic. Kiedys ktoras dziewczyna od nas miala podobnie. A wszystko bylo dobrze.
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Chyba już teraz nawet nie wszyscy lekarze sprawdzają na podstawie wymiarów wiek ciąży. Tylko w tych pierwszych tygodniach te pierwsze milimetry mają duże znaczenie. A później dzieci rosną jak chcą
Mi lekarz na genetycznym powiedział, że dziecko wygląda na 5 dni starsze, ale w sumie mogło już pójść własną ścieżką rozwojową, więc pytała czy wcześniejsze usg też pokazywały że ciąża może byś starsza
-
Friend wrote:OOOO...a ja mam ogromną chcice na wino i reddsa jabłkowego
A od Bavarii zbiera mi się na wymioty04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualnyU mnie pierwsze usg pokazaywaly ze ciaza rozwija sie idealnie jak z terminem Om a jak poszlam na prenatalne to od tamten pory jest o tydzien starszy i lekarz mowil ze mogl tak szybko wyrosnac. Kazde dziecko rosnie w swoim tempie i teraz jest mniejsze czy wieksze. Ale przeciez rodzimy dzieci roznych wymiarow wiec teraz już tez roznie rosna.
-
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:witam, zaraz zacznę nadrabiać zaległości od wczoraj.
Wszystko jest ok, to są średnie wartości, jedno dziecko ma większą głowę, a nogi dłuższe, to drugie żeby wyszła ta średnia musi mieć całkiem inne te wymiary.
U mojego Niezidentyfikowanego też jedno 3 dni do przodu, drugie 2 tygodnie do tyłuŻaden wymiar nie był centralnie z tym wg OM
Truskaweczka83, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Tymi wymiarami nie ma się co przejmować zbytnio, widać to było na USG w poniedziałek
lekarzowi nieznacznie drgnęła ręka przy wyznaczaniu długości i już różnica z 14t+coś na 16t xD więc jak mu się zaznaczy tyle dziecko ma xD a nie powiem żeby było to widać jakoś bardzo to przesuniecie na dzidzi
na poprzednim usg też maluch był kilka dni do tułu, teraz już nawet lekko nadrobił
-
Ja byłam wczoraj na usg takim dodatkowym, i jedna dziewuszka jest o tydzień młodsza od drugiej, mimo że do tej pory szły równo. Różnica w wadze - 167 g i 202 g. Babka powiedziała że gdyby była to ciąża jednokosmówkowa to już byłaby patologia, ale że twierdzę że jest dwu- (na tym etapie już się nie da rozpoznać) to może być ok.
Ale ja się nie przejmuję. Co ma być to będzie, w żaden sposób tego nie zmienię. Mam detektor tętna, a użyłam go 2 razy. Nie wiem, może coś ze mną nie tak, że się nie przejmuję??Stokrotka_92, Truskaweczka83, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStokrotka_92 wrote:ten adapter do pasów to jak się jeździ jako pasażer też jest potrzebny?
Mi się wydaje, że prawo w kraju zwalnia ciężarne z zapinania pasów, ale jak już kobiety zapinają (dla bezpieczeństwa) to lepiej z adapterem, pewnie nacisk się rozkłada inaczej i nie ma ryzyka "zmiażdżenia" dziecka w razie kolizji. Pewnie w razie zatrzymania przez policję trzeba kartę ciąży pokazać.
Ja autem nie jeżdżę, więc się w ten gadżet nie zaopatrzę. -
nick nieaktualny
-
blondyna5555 wrote:Dziewczyny pobolewa mnie brzuch, w dole czy to może być rozciąganie się macicy albo ogólnie rośnie i dlatego pobolewa, martwić się czy nie?
Wizytę mam w środę 9 marca, dla mnie to cała wieczność.
Mi dziś moja gin powiedziała, że absolutnie się nie przejmować bólami brzucha/podbrzusza/krzyża
To są bóle wzrostowe i koniec kropka!
Jeśli boli tak, że się zwoja z bólu to nie, ale jeśli lekko/średnio/ćmi itd, nie zwracać uwagi wcale!
Nie przejmuj się nicblondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny !
Teraz mi o wiele lepiej
Skoro nawet bliźniaki są w różnych wielkościach to się nie martwiępigułka, SyHa85, Karo Em lubią tę wiadomość
-
A ja dzis takie cuda kupiłam mojej siostrzenicy w Lumpku
zapłaciłam z oba płaszczyki 26zł
Chciałam też sobie kupic spodnie ciążowe, ale były tylko jeden rozmiar 34 (dobre sobie )
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffbe33a015e6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55adf776e510.jpg