X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potwierdzam że odpuszczanie działa, u nas tak było. Prawie rok starań, zaczęliśmy robić badania, u męża idealnie. Przyszła kolej na mnie 3 miesiące pod rząd hormony. Wyszła mi bardzo wysoka prolaktyna pod 50, a norma do 24. To sobie myślę że nie ma na co liczyć. Umówiłam się na wizytę z myślą że po receptę na obniżenie, dalej się kochaliśmy ale ja już nie liczyłam na jakieś efekty. Ostatnie badanie krwi prolaktyna dalej wysoka ale i progesteron jakoś blisko górnej granicy nagle. Zrobiłam test druga krecha bladziutka. Parę dni później ta omówiona wizyta i lekarza potwierdził, że wygląda na ciąże.

Friend, sabanek, kaarolaa, pigułka, Ania_1986, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    A wiecie, ostatnio nawet z mama o dlugich staraniach rozmawialam i mowila mi ze z tych jej pacjentek co sie dlugo staraly to 90proc ciaz to bylo jak odpuszczaly, albo robily sobie przerwe w tym natretnym mysleniu o ciazy, albo w ogole byly przekonane ze dany cykl bez owulacji, albo wyjezdzaly na wakacje i imprezowaly do rana (w ramach przerwy), i takie podobne sytuacje.
    Zadnych testow, temperatur, kalendarzykow, srykow, tylko seks i zabawa i luz ;)
    to u mnie bylo tak teraz, zero myslenia o ciazy, duzo wina, 2 noce u tesciow spedzone :) he he, 2 u moich rodzicow, totalny luz...ale lekarz mowil, ze moj przypadek byl trudny, bo u mnie nie tylko glowa szwankowala, ale tez cialo, a teraz ciaza duzo naprawila :) i bez problemow i w 1 cyklu zaszlam...jak o tym pomysle to jeszcze nie moge uwierzyc...

Friend, Ania_1986, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Takze jak moj maz mi powiedzial ze powinnam mierzyc temperature sobie i robic wykresiki to raz zmierzylam a potem mu powiedzialam zeby se sam mierzyl bo ja nie bede z robienia dziedzica robic tasmy produkcyjnej z opracowana technologia i kontrola jakosci ;p

A mi się to akurat podobało :-) Niby znałam objawy zbliżającej się owulacji, ale nigdy nie wiedziałam kiedy na 100% u mnie występuję. Dzięki OVU wiele się nauczyłam o swoim ciele :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A mi się to akurat podobało :-) Niby znałam objawy zbliżającej się owulacji, ale nigdy nie wiedziałam kiedy na 100% u mnie występuję. Dzięki OVU wiele się nauczyłam o swoim ciele :-)
    ja wykresy przed Marcelim robilam zeby potwierdzic ze te moje owulki sa w srodku cyklu, czesto dobrze je czulam bo brzuch bolal, ale nie mialam sluzu plodnego i to tez troche mi utrudnialo obserwacje...a teraz nawet termometru nie dotkneła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

Ja dwa cykle robilam sobie testy owulacyjne Clearblue (takie z buzkami migajacymi) ktore dwa hormony badaja - trafialy zawsze idealnie z owulka :)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez w sumie myslalam ze cykla stracony, mierzylam temp. I nie wskazywala na to ze jest owu, a jak temp skoczyla to akurat maz byl do pozna w pracy i poszedl spac jak tylkk wrocil z pracy. Ale bylam wsciekla!! Pozniej sie okazalo ze jakies 3 dni wczesniej jak troche zaszalelismy po sniadaniu to akurat sie udalo. Wiem kiedy to bylo bo akurat tamten miesiac byl dla nas dosc trudny i kkchalismy sie moze ze 3 razy.... a jednak :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Współczuje bo znam ten ból :( A masz ocet jabłkowy? Jakbyś przemywała to troszkę na zewnątrz chociaż by mniej bolało. Jedz dużo jogurtów naturalnych- też powinno pomóc. A kiedy wizyta? Może jak będziesz się tak męczyć jedź na IP po prostu- powiesz, że nie możesz wytrzymać i tyle. Jesteś w ciąży to nie powinni się pieklić.
    Na ip dzwoniłam to powiedzieli, że z grzybicą to do przychodni. Mąż wieczorem mi kupi tą Gina Intima na grzybki i mam nadzieję, że tydzień do wizyty wytrzymam. Jak nie to będę zmuszona iść do innego lekarza. Najwyżej w przychodni się wepchnę. Tylko z tym chodzeniem też jeszcze nie bardzo :/
    Dla mnie drugi trymestr to jakaś porażka.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Na ip dzwoniłam to powiedzieli, że z grzybicą to do przychodni. Mąż wieczorem mi kupi tą Gina Intima na grzybki i mam nadzieję, że tydzień do wizyty wytrzymam. Jak nie to będę zmuszona iść do innego lekarza. Najwyżej w przychodni się wepchnę. Tylko z tym chodzeniem też jeszcze nie bardzo :/
    jak ja mialam swedzacy problem to lałam sobie zwykly ocet spirytusowy do wody do wanny i tak siedzialam chwile...proporcji nie podam bo lałam na oko, ale po trzech dniach przeszlo no i clotrimazolem smarowalam dodatkowo po moczeniu

• Friend Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Ja dwa cykle robilam sobie testy owulacyjne Clearblue (takie z buzkami migajacymi) ktore dwa hormony badaja - trafialy zawsze idealnie z owulka :)

Pamiętam, że chciałam je mieć, ale chyba skubane były dość drogie. Oglądałam je w Frankfurcie, i cena mi się kojarzy około 20 euro.

Ja miałam takie tanie z allegro i sprawdziły się średnio. Udało nam się w pierwszej ciąży - w drugim cyklu. Gdy straciliśmy ciążę od razu zaczęłam robić testy owulacyjne i prowadzić wykres. Nie chciałam stracić "miesiąca" - i mieć pewność, że trafię z serduszkiem w owulkę.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny u mnie na szczęście problemu alkoholowego nie ma. Nie zniosłabym tego ze względu na pijącego ojca.
    Wiadomo czasami się umówi z kolegami, albo Święta ze szwagrem jakies % sobie wypiją, ale potem 3 dni umiera hehehe
    Jestesmy umówieni do znajomych na opijanie ich córci i mojej ciąży to wiadomo,że na jednym drinku się nie skończy.
    Ja też święta nie jestem. Lubie wychodzić z koleżankami, albo w domu u którejś się spotkac na winko ( po butelce lub więcej na głowę). Wiadomo,ze teraz to sobie moge powąchac hihihi
    A najlepiej jest jak we 2 sobie coś wypijemy ( np Sylwester, urodziny, albo działka u znajomych) i potem razem umieramy kolejnego dnia.
    Ja tam dzisiaj mam zamiar wypróbować zakupione winko bezalkoholowe :) A co tam będę się zaspokajać samym wąchaniem! :)

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Rudi, to ja wg słów tego lekarza nie miałabym teraz dzieci ;) U mnie cykle od 36 do nawet 60 dni (!). Z małą zajęło nam 2 lata, teraz ok. pół roku. I testy w ruch poszły i tester śliny Afrodyta i temperatura i ovu aplikacja na telefonie, ale chyba rzeczywiście najbardziej pomogła randka z mężem, jak małą zostawiliśmy u dziadków na jedną noc ;)

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Oooo Rudi, to ja wg słów tego lekarza nie miałabym teraz dzieci ;) U mnie cykle od 36 do nawet 60 dni (!). Z małą zajęło nam 2 lata, teraz ok. pół roku. I testy w ruch poszły i tester śliny Afrodyta i temperatura i ovu aplikacja na telefonie, ale chyba rzeczywiście najbardziej pomogła randka z mężem, jak małą zostawiliśmy u dziadków na jedną noc ;)

Randez-vous z Mężem jest najważniejsze ;-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    ja się zapisałam do dr Agaty Włoch ale zapisać się musiałam w połowie lutego na kwiecień !

Paola to jest dr przyjmujaca w centrum dr Sadowskiego?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

U nas w pierwszym cyklu się nie udało, więc stwierdziłam, że lepiej chcę poznać swoje ciało i będę badać szyjkę i temperaturę. No i na takim planowaniu się skończyło, bo wiecznie miałam 37,2stopnie, więc po prostu stwierdziłam, że jestem przeziębiona i się nie udało znowu (oczywiście parcetamol w ruch :O ), a później jak "wsadziłam" sobie palec, żeby sprawdzić szyjkę chociaż, to się przeraziłam. Matko jakie to wielkie było! I zamknięte i twarde... No to zrobiłam ten test i 2 kreseczki, jakie one były piękne <3 :D
    Czyli o swoim ciele się nie nauczyłam zbyt wiele, Dzidziuś nie dał :D

paola89, Friend lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monirek wrote:
    Ja tam dzisiaj mam zamiar wypróbować zakupione winko bezalkoholowe :) A co tam będę się zaspokajać samym wąchaniem! :)

OOOO...a ja mam ogromną chcice na wino i reddsa jabłkowego :-)

A od Bavarii zbiera mi się na wymioty :-(

8p3ogov3mui4evm6.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe nie no bez niego pewnie średnio bym sobie poradziła ;) Ale wiesz, to był taki specjalny wypad, tylko we dwoje, kolacja, winko, hotel, full romantic :D

Friend lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

Dziewczyny a z infekcjami tam na dole i braniem tych leków nie jest trochę tak jak z antybiotykami? Tzn. że wybiją Ci wszystko, nawet to co dobre? Czyli, że zaburzają tam tą równowagę i organizm lekko wysiada?
    Raz jedyny miałam rok temu grzybka, to gin mi powiedziała, że one w pochwie naturalnie występują, tylko jak mają warunki to się troszkę za bardzo namnażają. Takie "nadmierne" dbanie o higienę itp. też może zaszkodzić.
    Wiem, że każdy organizm inny, ale to tylko taka mała wzmianka z mojej strony, ja się nie znam ;)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej kazałam iśc do tej baby z testami i USG i rzucić jej w twarz i przy okazji poinformować jej pacjentki jaką maja kompetentną lekarkę. Bo ona jej o tej bezpłodnosci bez jakichkolwiek badań powiedziała a dziewczyna ma 24 lata!!!

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Paola to jest dr przyjmujaca w centrum dr Sadowskiego?

nie wiem czy tam też przyjmuje, ja się zapisałam w angelius na ochojcu - to jest dr neonatolog ale podobno spejalizuje się w badaniach prenatalnych, my się zapisaliśmy na prenatalne + echo serca ( to też ponoć jej "konik")

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Jezuuuuuuuuu dziewczyny ja z tych emocji to jeszcze się z piżamy nie rozebrałam i zebów nie umyłam!!!

A wogóle ona była jakieś 3-4 tygodnie temu u lekarki, bo jej sie cykle strasznie wydłuzyły (około 35 dni trwały) a ta jej powiedziała, że przy takich długich cyklach to ona w zyciu w ciąże nie zajdzie i jest bezpłodna!!!!

Chyba muszę iśc na spacer ochłonąć :)
    Ja w szczęśliwym cyklu miałam owulację w 31 dniu cyklu. Nie miałam już nadziei na owulację i zaskoczyło z jednego jedynego <3 w tym czasie.

kaarolaa, SyHa85, Penelope30 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ