X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyśniło mi się że urodziłam chłopca ciekawe czy się sprawdzi czy jak to w snach na odwrót i będzie dziewczynka, w środę na USG może coś się dowiem. Reszta snu była dość nerwowa bo nie miałam w szpitalu kompletnie nic dla dziecka ani dla siebie kupionego. Chyba czas już pomału pakować torbę żeby spać spokojnie.

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja dzis swój dzien zaczelam o 6 rano. Poszłam na spacerek z psami, taki mrozik jest ale swieci sloneczko wiec przyjemnie było.
    Wrąbalam kanapeczki i zaraz pod prysznic a potem do pracy.

Mnie na puzzle naszło jakis czas temu i polecialam do Leclerca. Wybralam jakies trudne-no bo co-ja nie uloze? I wiecie co, przez pierwsze 2 dni ślęczalam nad nimi ale ciezko mi szło. Ułozylam co łatwiejsze fragmenty i reszta za nic sie nie chciala dopasowac. Przelezaly tak rozłozone na stole chyba ze 2 mies az sie kurzem pokryly i spakowalam do pudełka. Lezą do tej pory ;) Na jakis czas wyleczylam sie z układanek hehe

Ninka0111, Friend lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ja obudzona znowu z bolem brzucha ale w ostatnich dniach to norma przed poranna dwojka. Ale wyspana :-) kurde nie naucze sie spac na lewym boku. Klade sie a i tak budze sie najczesiej na wznak....

Co do puzzli. Ja zrobilam fotopuzzle na 1 rocznice slubu z naszego zdjecia. Leza pol roku :-P ale faktycznie chyba kupie antyrame i zaczne ukladac :-D dzieki za pomysl!!!

Ninka0111 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    dziewczyny.. mam pytanie, bo wyskoczyła mi wysypka na twarzy i dekolcie, takie czewone krosty, niektóre z czubkiem, wydaje mi się, że moze być to alergia żywieniowa ale w ciąży to nigdy nie wiadomo... ale mogę wziąć wapno na to?
    Wapno możesz, ale wątpię, żeby na taką wysypkę pomogło. Musi sama zniknąć, znam to.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś jeszcze dzisiaj poza mną wizytuje ?? :)

Kw14tuszek lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola kciuki za wiyztę :)

Ryba... taaaaaaaaaakk... uwielbiam to, kiedy matki zamiast gadać z wlasnym synek to jeszcze na synowe najeżdzają , bo to ich wina ;/ znam wieeeele takich przypadków... ;/ bo oczywiscie wszystkiemu winna synowa...

Dziewczyny, wczoraj się przeraziłam. Marcelina takie akrobacje mi w brzuchu robiła, że się prawie posikałam, dacie wiare!? Przecież ja sama w to nie wierze o.O Chociaż mama mówi, że jak była ze mną w ciąży i jechała busem to się tak wierciłam, że pol autobusu się jej na brzuch gapilo- może moja idzie w ślady matki? Jeśli tak, to biada mi ... ;P

kaarolaa, amanina, SyHa85, paola89, Penelope30, oLena31, pigułka, Ania_1986, Rybaaaa lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Friend Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam dzisiaj 19 tydzień, jupi <3

Muszę Wam powiedzieć, że kopanie dziecka czuję bardzo dobrze mniej więcej od tygodnia - może nawet dłużej. Z tym, że wczoraj nie odezwało się cały dzień! Kładłam się specjalnie w taki sposób, żeby lepiej je poczuć. I nic cisza....

Od tygodnia dzidzia kopie najmocniej o godzinie 21. Więc jak się wczoraj zeschizowałam, że się nie odzywa - to już o 20 położyłam się w łóżku i wyczekiwałam. I już płaczącym głosem zawołałam do Męża, że nic... nic się nie odzywa coś musi być nie tak. Mąż spojrzał na zegarek i mówi, że przecież jeszcze prawie godzina.

Leżałam zrezygnowana i smutna - punkt 21:00 - do Męża dzwoni Mama, żeby pogadać, a moja dzidzia zaczyna karate kid w brzuchu. Mąż przybiegł od razu ze słuchawką przy uchy, położył rękę na brzuchu i dostał tak silnego kopa, że poczuł! I się chłopakowi oczy zwilżyły.

I w tym wszystkim uczestniczyła Teściowa telefonicznie :-) Nie wiedziała, że już czuję dziecko, i wczoraj się dowiedziała. Była w szoku, powiedziała, że faktycznie jakaś karateka nam rośnie. Wiec jak będzie dziewczyna to będzie Nina - jak Ninja :D

_cherryLady, kaarolaa, amanina, SyHa85, paola89, Ninka0111, oLena31, pigułka, Ania_1986 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy juz jestescie zaawansowane <3

Kurcze, smieszne 3 tygodnie roznicy ktore w normalnej rzeczywistosci (po urodzeniu) nie beda nic znaczyly a teraz wydaja sie jakas przepascia :O

_cherryLady, Friend, Stokrotka_92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ruchy tez glownie wieczorem. Rano cisza jak makiem zasial.

Mezu juz szkielet szafy zrobil. Dzisiaj ma sluzbe wiec schodzi jutro rano i cały weekend bedzie tworzyl. A i goscie nam sie zapowiedzieli wstepnie. Dzisiaj wieczorem, najpóźniej jutro szwagierka ma dac znac czy przyjezdzaja. Dwoje doroslych i dwojka dzieci. Oj bedzie wesolo :)

_cherryLady, SyHa85 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:

JA nie ale trzymam kciuki :)

_cherryLady, paola89 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Halinki w 17 tygodniu!!!!

Mój dzieć tez coś się nie chce ujawnić jakiś przyczajony tygrys ukryty smok z niego :P

amanina, kaarolaa, SyHa85, pigułka lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Witam Halinki w 17 tygodniu!!!!

Mój dzieć tez coś się nie chce ujawnić jakiś przyczajony tygrys ukryty smok z niego :P

Moze zamiast w karate idzie w medytacje :p

• karkam83 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ukonczone 17tyg i 2dni i nadal nie czuje ruchow dziecka i juz zaczynam sie niepokoic jak tak was poczytam ze codziennie czujecie. Tydzien temu bylam na usg i bylo wszystko ok,dzieciatko ruchliwe wiec dziwie sie ze jeszcze nie czuje... czy to normalne?

Mam jeszcze pytanie odnosnie spania -czy to juz ten etap ze mozna spac tylko na lewym boku? Troche mnie to wkurza bo nie wytrzymyje tak cala noc...

Prosze o porady

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Moze zamiast w karate idzie w medytacje :p

Możesz miec racje, bo miał być pierwotnie Leonem :P

Dzisiaj dzownię do Gina żeby się umówic na płec <jupi>

paola89, amanina lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:

Taaak! Ja wreszcie... O 15.30 juz sie nie moge doczekac:-) mam nadzieje ze dziecko nie bedzie takie uparte i pokaze co ma miedzy nogami ;-)

paola89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Ja mam ukonczone 17tyg i 2dni i nadal nie czuje ruchow dziecka i juz zaczynam sie niepokoic jak tak was poczytam ze codziennie czujecie. Tydzien temu bylam na usg i bylo wszystko ok,dzieciatko ruchliwe wiec dziwie sie ze jeszcze nie czuje... czy to normalne?

Mam jeszcze pytanie odnosnie spania -czy to juz ten etap ze mozna spac tylko na lewym boku? Troche mnie to wkurza bo nie wytrzymyje tak cala noc...

Prosze o porady

To jest normalne. Nie ma jednego dobrego szablonu. Jedna poczuje w pierwszej ciąży już w 16 tygodniu, druga dopiero w 22.

Ja kupiłam sobie rogala/krewetę. I szczerze nie mam wyrzutów jak śpię czy na prawym boku, czy na plecach nawet. Bo zawsze śpię na krewecie. Głowę mam podniesioną, nogi w sumie też- i tłumaczę sobie że te przepływy, które nie są zagrożone poprzez spanie na lewym - nie są tez zagrożone jak się ułożę na krewecie i jest mi wygodnie :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych kopniaków .. :) moja też ostatnio była ruchliwa a ja i tak nic nie czułam , więc póki co to chyba normalne

Stokrotka_92 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Taaak! Ja wreszcie... O 15.30 juz sie nie moge doczekac:-) mam nadzieje ze dziecko nie bedzie takie uparte i pokaze co ma miedzy nogami ;-)

może chce wam zrobić niespodziankę ;)

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy z tym lewym bokiem☺
    Chyba ze zeby sie przyzwyczaic tak spicie ja poprzednia ciaze dopiero 7-9miesiac tak spalam ale to ze wzgledu na nasza wygode nie robicie dzidzi krzywdy spijcie jak chcecie byle nie na brzuchu ja spalam na lewym boku bo:
    -dzidzia jak byla duza gniotla mi jelita
    -tak nie sapalam lepiej mi sie oddychalo
    -mialam mniejsza zgage
    -poprawialo mi sie krazenie
    Same tak stwierdzcie a poki co ma wam byc wygodnie nie ma zakazu spania na plecach ani na prawym boku chociaz mozna sie przyzwyczajac ale bez szalenstw bo jak dzidzie beda duze to wtedy sie naspicie na lewym boku☺
    Hehe tak mibsie wyobrazilo jak mamy duze brzuszki i spimy jak nietoperze nad lozkami wiem cos ze mna nie tak to chyba z niewyspania☺

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się męczę z tym p*********m grzybem :( Dzisiaj z rana tak mnie kuło i bolało, że z płaczem zadzwoniłam do ginki. Oczywiście jak na złość ona na urlopie, kazała mi kupić GineIntima na grzybicę i Clotrimazol w kremie cały czas do wizyty. Ech...
    Wygrzebałam z apteczki ostatni Iladian dopochwowy i sobie zapodałam. Jaka ulga.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ