X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte z usg w 19+0 a polowkowe 21+3. Takze mysle ze spokojnie jakby co to termint sa ok. Zwlaszcza ze moj maluch jest juz wiekszy :-) tez nic z krwi nie planuje.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Karola tez Ci zazdroszcze sasiadow. U nas w bloku kilka mlodych par z dziecmi, ja zagadywalam itp a tu zero odzewu :-( a taka straszna nie jestem :-P szkoda, bo warto miec za sciana przyjaznych ludzi ehh moja kuzynka ma to samo co Ty z sasiadami i jak do niej jezdze to jej zazdroszcze bardzo- dom otwarty ciagle :-)
    pod nami mieszka mlode malzenstwo i maja synka z rocznika Marcela i tez bardzo fajnie mi sie z nimi rozmawia i spedza czas. z reszta ona pracuje na noworodkach wiec sie smieje ze bedzie przy moim porodzie i zajmie sie Kornelem :)

SyHa85, Penelope30 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wczoraj skóra swędziała na brzuchu. Czy to prawda, że tak jest jak skóra się rozciąga? Żadnej wysypki nie mam, dzisiaj już jest ok.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 16 to bedzie 18+1, ale dopiero wtedy umowimy sie na polowkowe, chcialabym jeszcze przed swietami, ale nie da rady to trudno, poczekam na wizyte po swietach

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj moja kolezanka urodzila, podchodzila do tego ivf co ja z Marcelim, urodzila zdrowa coreczke, a mi az sie oczy zaszkliły z tej radosci...oczywiscie poznalysmy sie na ovu

Friend, SyHa85, celia lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wczoraj moja kolezanka urodzila, podchodzila do tego ivf co ja z Marcelim, urodzila zdrowa coreczke, a mi az sie oczy zaszkliły z tej radosci...oczywiscie poznalysmy sie na ovu

właśnie niesamowite jak ten portal łączy Polki na całym świecie :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ale mnie wczoraj skóra swędziała na brzuchu. Czy to prawda, że tak jest jak skóra się rozciąga? Żadnej wysypki nie mam, dzisiaj już jest ok.

Prawda to :-)

Friend, pigułka lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Prawda to :-)

To czekam, aż mi wielki balon wyskoczy :D

paola89, SyHa85 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    właśnie niesamowite jak ten portal łączy Polki na całym świecie :-)
    nawet spotkalysmy sie z klinice jednego dnia :) laczy bo jedna drugiej zawsze jakies info poda, w Elku jest dziewczyna, ktorej tez kazalam sie zglosic na te badania kliniczne i teraz ma zdrowego 4-miesiecznego synka :) dzieki ovu poznaje nowe przyjaciolki w realu

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nawet spotkalysmy sie z klinice jednego dnia :) laczy bo jedna drugiej zawsze jakies info poda, w Elku jest dziewczyna, ktorej tez kazalam sie zglosic na te badania kliniczne i teraz ma zdrowego 4-miesiecznego synka :) dzieki ovu poznaje nowe przyjaciolki w realu

Ja znam dziewczyny w ciąży, które z belly nie korzystają. I strasznie im współczuję bo nawet nie wiedzą jakie wspaniałe znajomości i przede wszystkim jak dużą grupę wsparcia tracą :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    A propos samochodow, zapisalam sie na taka akademie jazdy w poslizgu, a wczoraj zadzwonil ubezpieczyciel sprawcy ze orzekli szkode calkowita (po tym jak pan nieuprzejmie wymusil mi pierwszenstwo ostatnio) takze nie mam samochodu i akademii jazdy w poslizgu tez ni bedzie..
    Amanina, Ale to, że określili szkodę całkowitą nie znaczy że samochodu nie możesz naprawić. Po prostu wartość naprawy jest zbliżona do wartości auta, dlatego tak to określają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:36

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) wiecie co głupia ja... wczoraj sobie dźwignęłam drukarkę 18kg ;/ coś mnie brzuch pobolewa i poszłam do lekarza na szczęście z dzidzią ok łożysko się nie odkleiło ale usze brać nospę. Jest już lepiej mam nadzieję, że nie zrobiłam dziecku krzywdy. Ale wieczorem zaczęło fikać więc chyba ma się dobrze,

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię połówkowe 20+2 u dr Cnoty w Genomie. Z jednej strony nie potrafię się doczekać, a z drugiej ależ się boję... Powiedzcie mi dziewczynki czy echo serduszka można zrobić też na prenatalnych czy musi być to jakiś inny specjalista?
    Co do ruchów to nie dość, że to moja pierwsza ciąża to jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie wysoko, i podobno przez to mogę późno czuć ruchy-miała któraś z Was taką sytuację?

relg6iyem5hi69f7.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się na połówkowe wg OM 19+5. Trochę szybko, ale daty już nie zmienię bo się nastawiłam :-) Poza tym możliwe ciąża jest parę dni starsza więc powinno być ok :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu co do echa serca to wystarczy chyba że to będzie lekarz z FMF, ja znalazłam dr która się specjalizuje konkretnie w badaniach prenatalnych i echo serca,

co do położenia łożyska, to znowu wczoraj na wizycie gin powiedziała że to nie ma znaczenia gdzie jest łożysko, ruchy powinno się czuć ... ale nie wiem ile w tym prawdy ...

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Ja robię połówkowe 20+2 u dr Cnoty w Genomie. Z jednej strony nie potrafię się doczekać, a z drugiej ależ się boję... Powiedzcie mi dziewczynki czy echo serduszka można zrobić też na prenatalnych czy musi być to jakiś inny specjalista?
    Co do ruchów to nie dość, że to moja pierwsza ciąża to jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie wysoko, i podobno przez to mogę późno czuć ruchy-miała któraś z Was taką sytuację?
    Ja mam na przedniej ścianie i już od jakiegoś czasu czuję ruchy. Na połówkowym usg jest szczegółowa ocena serca i jak wyjdą jakieś nieprawidłowości to wtedy dostajesz skierowanie na echo. Możesz też sama zrobić echo. U mnie to są dwa oddzielne badania w innych przychodniach.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

U mnie druga ciaza prawie 18 tyg i nic nie czuje a lozysko mam obecnie na tylnej scianie :/ martwię sie troszke bo dziewczyny nawet od 15tyg czuja juz cos, a tu moja druga ciaza i nic...
    Wczoraj lekarka nic na to nie powiedziala, tylko troche zaniepokoilo ja ze dziecko juz na 3usg u niej sie nie rusza nic :/ mowila ze u innych kobiet skacze, ze nie da sie podejrzec, u mnie lezy nieruchomo, albo nie lubi usg, albo nie wiem...

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych ruchów nie czuję...albo czuję i nie wiem, że to to :) Mi teraz jelita pracują intensywnie więc nie wiem czy pomiędzy wzdęciami i gazami w brzuchu nie przebijają się małe kopniaki:) Fakt faktem, na brzuchu mam też nieco tłuszczyku..

amanina lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj mój Maluch tak mi się wbił w prawy bok, że niewygodnie było mi leżeć. Taka twarda kulka mi się w tym miejscu zrobiła i męża rękę na niej położyłam. Mógł pierwszy raz poczuć Dziecko. Ale był uradowany :)

kaarolaa, SyHa85, paola89, Friend, sabanek, Rudi88, pigułka, Dominique88 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Tez mam na przedniej scisnie, tez pierwsza ciaza, 18t i nic :-( aaaa i tluszczyk tez jest :-P lekarka mi powiedziala ze nawet do 22 moge nie czuc :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:23

‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ