Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
SyHa85 wrote:Oto jest pytanie
ja nie jem slodyczy, takze fika po wszystkim. No ale zawsze cos mozna uchwycic. Moje ostatnio siedzialo na glowie z nogami po turecku. Potem rozlozyl nogi a potem sie odwrocil. Czadowe to bylo
Nasze jest zawsze aktywne na badaniach, kreci sie, macha raczkami, wczoraj tez na glowie i jeszcze rece miedzy nogami... ale takie sprytne malenstwo ze nie pokazuje co tam ma miedzy nogamiakurat zawsze tak wychodzi ze na badaniu jestem po kawie, moze dlatego tak fika
-
Friend
Sabanek
Amanina
Teraz przed połówkowymi najem się słodkiego i coli, na prenatalnych musiałam 3 razy wychodzić z usg i jeść, spacerować, skakać, w końcu jeśc słodycze, biegać - bo by mi badania nie zrobił, ułożyło się siedząc na pupie po turecku i ani drgnie
Wg położnej, która waży już 6kg przytyłam!!!
Wg mnie i mojej wagi na której się waże co tydzień rano bez zbędnych ubrań 4,0-4,5 kg to i tak za dużo wg mnie, ale trudno, teraz postaram się jeść rozsądniej! Mniej słodkiego i słodzonego, o ile mi się uda...
Friend - liczę na to, że grzeczny Aniołeczek to bedzie - zwłaszcza po porodzie
Sabanek - detektorem sprawdzam, to faktycznie się przemieszcza, rano jest zawsze w jednym miejscu - zawsze tam samo, a wieczorem jest raz z prawej a raz z lewej tak do 5 cm różnicy w porównaniu z ranem. I zdażyło mi się, że mi uciekała, i muszałam jeździć po brzuchu - wiec chyba się obracała lub coś.
Amanina może moja też zawsze śpia wg mnie mogą być owoce przecież mają cukru dużo - np banany lub winogron - słodziutki i szybko cukier podnosi, u mnie słodycze czyli czekolada, batoniki, cola nie bardzo dały efekt na prenatalnych, dopiero chyba bieganie i skakanie pomogło (gdyby ktoś mnie widział - wariatka - biega na około budynku i skacze!!) nie miałam wyjścia już - to było 3 -ostatnie podejście w tym dniu...a miałam 50km i następny termin za 2 tyg ewentualnie czyli 15tc-za późno.
-
SyHa85 wrote:Nie denerwuj sie. Oddzwon i daj wytyczne co malzonek ma kupic. A co do sprzatania to bez przesady- skoro pracujesz i jestes w ciazy nie musi lśnic
to tylko tesciowa hehe
U mnie w mieszkaniu to w porównaniu do tego co się dzieje u teściowej to jest błyskWięc się bym nie przejęła za bardzo
A jak zresztą Dziewczyny piszą - jesteś w ciąży i pracujesz, jak będzie lekki bałagan to nic się nie stanie:) Ogarnij po wierzchu i będzie si04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Uf chyba mężowi się udało odkręcić ale będzie tam do wieczora. Teściowa też nie poważna 6 dni temu miała operację a już chce 200 km jechać, przecież to niebezpieczne. Jakieś szwy rozpuszczalne i siateczki ma na macicy a to jednak trzęsie na trasie i na siedząco z pasem bo mąż w aucie tylko siedzenia ma przednie.
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Friend wrote:Też się właśnie zastanawiam. Spytam w aptece o wapno dla ciężarnych
U nas w mieście są takie ewenementy
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie.
Zaczęłam się zastanawiać czy jest sens kupować łóżeczko drewniane. Do 6 msc będę miała kołyskę i kupujemy łóżeczko turystyczne, bo sporo jeździmy do moich rodziców i teściów.
No i się zastanawiam czy takie łóżeczko turystyczne mogłoby zastąpić normalne? Chyba lepiej dołożyć 100 zł do niego i kupić z regulowanym dnem niż płacić 300 zł za drewniane, które i tak jak dziecko skończy 2 lataka wymienię na tapczanik...
Co sądzicie?04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
monirek wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie.
Zaczęłam się zastanawiać czy jest sens kupować łóżeczko drewniane. Do 6 msc będę miała kołyskę i kupujemy łóżeczko turystyczne, bo sporo jeździmy do moich rodziców i teściów.
No i się zastanawiam czy takie łóżeczko turystyczne mogłoby zastąpić normalne? Chyba lepiej dołożyć 100 zł do niego i kupić z regulowanym dnem niż płacić 300 zł za drewniane, które i tak jak dziecko skończy 2 lataka wymienię na tapczanik...
Co sądzicie?
Pomysł ok, pod warunkiem że kupisz też materacyk. Te łóżeczka turystyczne go nie mają, tylko taką rozkładaną matę. A dzidziuś musi mieć dobry materac na swój kręgosłupek
No i czy będzie się Wam chciało składać i rozkładać tak często.
Bo tak poza tym to takie turystyczne jak najbardziej spełnia wszystkie funkcje.
A przesiąść się na tapczanik można nawet chyba wcześniej, my planujemy jak młody będzie miał 1,5 roku.oLena31 lubi tę wiadomość
-
Karo Em wrote:Pomysł ok, pod warunkiem że kupisz też materacyk. Te łóżeczka turystyczne go nie mają, tylko taką rozkładaną matę. A dzidziuś musi mieć dobry materac na swój kręgosłupek
No i czy będzie się Wam chciało składać i rozkładać tak często.
Bo tak poza tym to takie turystyczne jak najbardziej spełnia wszystkie funkcje.
A przesiąść się na tapczanik można nawet chyba wcześniej, my planujemy jak młody będzie miał 1,5 roku.
Materacyk kupimy obowiązkowo, bo łóżeczko turystyczne sponsoruje babcia i zaznaczyła, że materacyk ma być dokupiony
Tapczanik można szybciej, bo i tak się kupi z deseczką z boku, zeby maluch nie spadł04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺
-
Dzizas godzinę opóźnienia...
Dzidziuś ok - wielkościowo młodszy o tydzień (czyli 15t+5d), ale był zgięty w rogalik. brzuszek z kolei na poziomie 17tyg.
Wg. Lekarza wszystko jest dobrze i ewentualne nieprawidłowości związane ze wzrostem określa się miedzy 18, a 20tyg.
Ilość wód prawidłowa, szyjka długa - 4,8cm, FHR prawidłowe - nie podał mi wartości.
Co do ruchów, mówił, ze jeszcze jest czas i muszę wykazać się cierpliwością
Połówkowe dokładnie za miesiąc 4.04 --> oby maluszek wypiął się do usg, bo inaczej do porodu nie poznam lokatora...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:06
monirek, paola89, Penelope30, Rudi88, pigułka, Kw14tuszek, SyHa85, malika89, Dominique88, hella lubią tę wiadomość
-
Ninka0111 wrote:Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺
Aż się nie chce wychodzić z domu.
Byłam na badaniach dzisiaj i żadna przyjemność w taką pogodę łazić ;/04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
nick nieaktualny
Ja drewniane plus materac, aczkolwiek w takim turystycznym widziałam, że można dzieciaka zamknąć i się fajnie bawi hehe
Mama mi właśnie napisała, że już załatwiła wózek i kojec dla Bobasa, więc wyjazdy do babci będą z o wieeele mniejszym bagażem, bo wszystko na miejscu -
nick nieaktualnyNinka0111 wrote:Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺
Ninka0111 lubi tę wiadomość