Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
SyHa85 wrote:Oto jest pytanie
ja nie jem slodyczy, takze fika po wszystkim. No ale zawsze cos mozna uchwycic. Moje ostatnio siedzialo na glowie z nogami po turecku. Potem rozlozyl nogi a potem sie odwrocil. Czadowe to bylo 
Nasze jest zawsze aktywne na badaniach, kreci sie, macha raczkami, wczoraj tez na glowie i jeszcze rece miedzy nogami... ale takie sprytne malenstwo ze nie pokazuje co tam ma miedzy nogami
akurat zawsze tak wychodzi ze na badaniu jestem po kawie, moze dlatego tak fika

-
Friend
Sabanek
Amanina
Teraz przed połówkowymi najem się słodkiego i coli, na prenatalnych musiałam 3 razy wychodzić z usg i jeść, spacerować, skakać, w końcu jeśc słodycze, biegać - bo by mi badania nie zrobił, ułożyło się siedząc na pupie po turecku i ani drgnie
Wg położnej, która waży już 6kg przytyłam!!!
Wg mnie i mojej wagi na której się waże co tydzień rano bez zbędnych ubrań 4,0-4,5 kg to i tak za dużo wg mnie, ale trudno, teraz postaram się jeść rozsądniej! Mniej słodkiego i słodzonego, o ile mi się uda...
Friend - liczę na to, że grzeczny Aniołeczek to bedzie - zwłaszcza po porodzie
Sabanek - detektorem sprawdzam, to faktycznie się przemieszcza, rano jest zawsze w jednym miejscu - zawsze tam samo, a wieczorem jest raz z prawej a raz z lewej tak do 5 cm różnicy w porównaniu z ranem. I zdażyło mi się, że mi uciekała, i muszałam jeździć po brzuchu - wiec chyba się obracała lub coś.
Amanina może moja też zawsze śpi
a wg mnie mogą być owoce przecież mają cukru dużo - np banany lub winogron - słodziutki i szybko cukier podnosi, u mnie słodycze czyli czekolada, batoniki, cola nie bardzo dały efekt na prenatalnych, dopiero chyba bieganie i skakanie pomogło (gdyby ktoś mnie widział - wariatka - biega na około budynku i skacze!!) nie miałam wyjścia już - to było 3 -ostatnie podejście w tym dniu...a miałam 50km i następny termin za 2 tyg ewentualnie czyli 15tc-za późno.
-
SyHa85 wrote:Nie denerwuj sie. Oddzwon i daj wytyczne co malzonek ma kupic. A co do sprzatania to bez przesady- skoro pracujesz i jestes w ciazy nie musi lśnic
to tylko tesciowa hehe
U mnie w mieszkaniu to w porównaniu do tego co się dzieje u teściowej to jest błysk
Więc się bym nie przejęła za bardzo 
A jak zresztą Dziewczyny piszą - jesteś w ciąży i pracujesz, jak będzie lekki bałagan to nic się nie stanie:) Ogarnij po wierzchu i będzie si
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc

07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Uf chyba mężowi się udało odkręcić ale będzie tam do wieczora. Teściowa też nie poważna 6 dni temu miała operację a już chce 200 km jechać, przecież to niebezpieczne. Jakieś szwy rozpuszczalne i siateczki ma na macicy a to jednak trzęsie na trasie i na siedząco z pasem bo mąż w aucie tylko siedzenia ma przednie.
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Lepiej nie mów, że jesteś w ciąży, bo jak trafisz na nawiedzonego farmaceutę to Ci nic nie sprzedaFriend wrote:Też się właśnie zastanawiam. Spytam w aptece o wapno dla ciężarnych

U nas w mieście są takie ewenementy
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie.
Zaczęłam się zastanawiać czy jest sens kupować łóżeczko drewniane. Do 6 msc będę miała kołyskę i kupujemy łóżeczko turystyczne, bo sporo jeździmy do moich rodziców i teściów.
No i się zastanawiam czy takie łóżeczko turystyczne mogłoby zastąpić normalne? Chyba lepiej dołożyć 100 zł do niego i kupić z regulowanym dnem niż płacić 300 zł za drewniane, które i tak jak dziecko skończy 2 lataka wymienię na tapczanik...
Co sądzicie?04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc

monirek wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie.
Zaczęłam się zastanawiać czy jest sens kupować łóżeczko drewniane. Do 6 msc będę miała kołyskę i kupujemy łóżeczko turystyczne, bo sporo jeździmy do moich rodziców i teściów.
No i się zastanawiam czy takie łóżeczko turystyczne mogłoby zastąpić normalne? Chyba lepiej dołożyć 100 zł do niego i kupić z regulowanym dnem niż płacić 300 zł za drewniane, które i tak jak dziecko skończy 2 lataka wymienię na tapczanik...
Co sądzicie?
Pomysł ok, pod warunkiem że kupisz też materacyk. Te łóżeczka turystyczne go nie mają, tylko taką rozkładaną matę. A dzidziuś musi mieć dobry materac na swój kręgosłupek
No i czy będzie się Wam chciało składać i rozkładać tak często.
Bo tak poza tym to takie turystyczne jak najbardziej spełnia wszystkie funkcje.
A przesiąść się na tapczanik można nawet chyba wcześniej, my planujemy jak młody będzie miał 1,5 roku.
oLena31 lubi tę wiadomość

-
Karo Em wrote:Pomysł ok, pod warunkiem że kupisz też materacyk. Te łóżeczka turystyczne go nie mają, tylko taką rozkładaną matę. A dzidziuś musi mieć dobry materac na swój kręgosłupek

No i czy będzie się Wam chciało składać i rozkładać tak często.
Bo tak poza tym to takie turystyczne jak najbardziej spełnia wszystkie funkcje.
A przesiąść się na tapczanik można nawet chyba wcześniej, my planujemy jak młody będzie miał 1,5 roku.
Materacyk kupimy obowiązkowo, bo łóżeczko turystyczne sponsoruje babcia i zaznaczyła, że materacyk ma być dokupiony
Tapczanik można szybciej, bo i tak się kupi z deseczką z boku, zeby maluch nie spadł
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc

Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺

-
Dzizas godzinę opóźnienia...
Dzidziuś ok - wielkościowo młodszy o tydzień (czyli 15t+5d), ale był zgięty w rogalik. brzuszek z kolei na poziomie 17tyg.
Wg. Lekarza wszystko jest dobrze i ewentualne nieprawidłowości związane ze wzrostem określa się miedzy 18, a 20tyg.
Ilość wód prawidłowa, szyjka długa - 4,8cm, FHR prawidłowe - nie podał mi wartości.
Co do ruchów, mówił, ze jeszcze jest czas i muszę wykazać się cierpliwością
Połówkowe dokładnie za miesiąc 4.04 --> oby maluszek wypiął się do usg, bo inaczej do porodu nie poznam lokatora...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:06
monirek, paola89, Penelope30, Rudi88, pigułka, Kw14tuszek, SyHa85, malika89, Dominique88, hella lubią tę wiadomość

-
Zazdroszczę. U mnie szaro, buro, mglisto i mżawkowoNinka0111 wrote:Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺
Aż się nie chce wychodzić z domu.
Byłam na badaniach dzisiaj i żadna przyjemność w taką pogodę łazić ;/04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc

nick nieaktualny
Ja drewniane plus materac, aczkolwiek w takim turystycznym widziałam, że można dzieciaka zamknąć i się fajnie bawi hehe 
Mama mi właśnie napisała, że już załatwiła wózek i kojec dla Bobasa, więc wyjazdy do babci będą z o wieeele mniejszym bagażem, bo wszystko na miejscu
-
nick nieaktualnyMama kiedyś mówiła, że jak tak brzuchol na Słoneczko wypięła, to się tam aż zaczął ruszać, mówi, że się do Słonka wypinał, bo cieplutkie, to były jej pierwsze wyczuwalne ruchy właśnieNinka0111 wrote:Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺
Ninka0111 lubi tę wiadomość

21.08.2016r.