X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Oto jest pytanie :-D ja nie jem slodyczy, takze fika po wszystkim. No ale zawsze cos mozna uchwycic. Moje ostatnio siedzialo na glowie z nogami po turecku. Potem rozlozyl nogi a potem sie odwrocil. Czadowe to bylo :-D

Nasze jest zawsze aktywne na badaniach, kreci sie, macha raczkami, wczoraj tez na glowie i jeszcze rece miedzy nogami... ale takie sprytne malenstwo ze nie pokazuje co tam ma miedzy nogami :) akurat zawsze tak wychodzi ze na badaniu jestem po kawie, moze dlatego tak fika :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend
    Sabanek
    Amanina

Teraz przed połówkowymi najem się słodkiego i coli, na prenatalnych musiałam 3 razy wychodzić z usg i jeść, spacerować, skakać, w końcu jeśc słodycze, biegać - bo by mi badania nie zrobił, ułożyło się siedząc na pupie po turecku i ani drgnie ;)

Wg położnej, która waży już 6kg przytyłam!!!
    Wg mnie i mojej wagi na której się waże co tydzień rano bez zbędnych ubrań 4,0-4,5 kg to i tak za dużo wg mnie, ale trudno, teraz postaram się jeść rozsądniej! Mniej słodkiego i słodzonego, o ile mi się uda...

Friend - liczę na to, że grzeczny Aniołeczek to bedzie - zwłaszcza po porodzie :)

Sabanek - detektorem sprawdzam, to faktycznie się przemieszcza, rano jest zawsze w jednym miejscu - zawsze tam samo, a wieczorem jest raz z prawej a raz z lewej tak do 5 cm różnicy w porównaniu z ranem. I zdażyło mi się, że mi uciekała, i muszałam jeździć po brzuchu - wiec chyba się obracała lub coś.

Amanina może moja też zawsze śpi ;) a wg mnie mogą być owoce przecież mają cukru dużo - np banany lub winogron - słodziutki i szybko cukier podnosi, u mnie słodycze czyli czekolada, batoniki, cola nie bardzo dały efekt na prenatalnych, dopiero chyba bieganie i skakanie pomogło (gdyby ktoś mnie widział - wariatka - biega na około budynku i skacze!!) nie miałam wyjścia już - to było 3 -ostatnie podejście w tym dniu...a miałam 50km i następny termin za 2 tyg ewentualnie czyli 15tc-za późno.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A mi ns brzuchu. Ale maz mowi ze wydziwiam i on nic nie widzi :-P ale wapno nie zaszkodzi, no nie?

Też się właśnie zastanawiam. Spytam w aptece o wapno dla ciężarnych :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Nie denerwuj sie. Oddzwon i daj wytyczne co malzonek ma kupic. A co do sprzatania to bez przesady- skoro pracujesz i jestes w ciazy nie musi lśnic :-) to tylko tesciowa hehe

U mnie w mieszkaniu to w porównaniu do tego co się dzieje u teściowej to jest błysk :) Więc się bym nie przejęła za bardzo :)
    A jak zresztą Dziewczyny piszą - jesteś w ciąży i pracujesz, jak będzie lekki bałagan to nic się nie stanie:) Ogarnij po wierzchu i będzie si :)

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf chyba mężowi się udało odkręcić ale będzie tam do wieczora. Teściowa też nie poważna 6 dni temu miała operację a już chce 200 km jechać, przecież to niebezpieczne. Jakieś szwy rozpuszczalne i siateczki ma na macicy a to jednak trzęsie na trasie i na siedząco z pasem bo mąż w aucie tylko siedzenia ma przednie.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Też się właśnie zastanawiam. Spytam w aptece o wapno dla ciężarnych :-)
    Lepiej nie mów, że jesteś w ciąży, bo jak trafisz na nawiedzonego farmaceutę to Ci nic nie sprzeda :P U nas w mieście są takie ewenementy :P

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

poproszę o kciuki. Właśnie wychodzę na wizytę i jakiś cykor mnie ogarnął...
    Odezwę się po

Oczywiście że trzymamy :) będzie dobrze :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • monirek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie.

Zaczęłam się zastanawiać czy jest sens kupować łóżeczko drewniane. Do 6 msc będę miała kołyskę i kupujemy łóżeczko turystyczne, bo sporo jeździmy do moich rodziców i teściów.
    No i się zastanawiam czy takie łóżeczko turystyczne mogłoby zastąpić normalne? Chyba lepiej dołożyć 100 zł do niego i kupić z regulowanym dnem niż płacić 300 zł za drewniane, które i tak jak dziecko skończy 2 lataka wymienię na tapczanik...

Co sądzicie?

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na połówkowe 24 marca, to będzie 19 + 3. A tydzien pozniej wizyta u mojej gin. teraz tylko jakos wytrzymac te 3 tygodnie :)

Biore meza na spacer, dzis taka ladna pogoda, trzeba wyjsc na spacer :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monirek wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie.

Zaczęłam się zastanawiać czy jest sens kupować łóżeczko drewniane. Do 6 msc będę miała kołyskę i kupujemy łóżeczko turystyczne, bo sporo jeździmy do moich rodziców i teściów.
    No i się zastanawiam czy takie łóżeczko turystyczne mogłoby zastąpić normalne? Chyba lepiej dołożyć 100 zł do niego i kupić z regulowanym dnem niż płacić 300 zł za drewniane, które i tak jak dziecko skończy 2 lataka wymienię na tapczanik...

Co sądzicie?

Pomysł ok, pod warunkiem że kupisz też materacyk. Te łóżeczka turystyczne go nie mają, tylko taką rozkładaną matę. A dzidziuś musi mieć dobry materac na swój kręgosłupek :)
    No i czy będzie się Wam chciało składać i rozkładać tak często.

Bo tak poza tym to takie turystyczne jak najbardziej spełnia wszystkie funkcje.

A przesiąść się na tapczanik można nawet chyba wcześniej, my planujemy jak młody będzie miał 1,5 roku.

oLena31 lubi tę wiadomość

preg.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Pomysł ok, pod warunkiem że kupisz też materacyk. Te łóżeczka turystyczne go nie mają, tylko taką rozkładaną matę. A dzidziuś musi mieć dobry materac na swój kręgosłupek :)
    No i czy będzie się Wam chciało składać i rozkładać tak często.

Bo tak poza tym to takie turystyczne jak najbardziej spełnia wszystkie funkcje.

A przesiąść się na tapczanik można nawet chyba wcześniej, my planujemy jak młody będzie miał 1,5 roku.

Materacyk kupimy obowiązkowo, bo łóżeczko turystyczne sponsoruje babcia i zaznaczyła, że materacyk ma być dokupiony :)

Tapczanik można szybciej, bo i tak się kupi z deseczką z boku, zeby maluch nie spadł :)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję tylko dostawkę do sypialni a potem nie wiem, te klasyczne drewniane łóżeczka mi się w ogóle nie podobają.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy sprzedała mi incepcję z tym łóżeczkiem chicco next 2 me i teraz poważnie je rozważam, ale nie mam pojęcia do jakiego wieku to starczy.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój siostrzeniec spal sporo w turystycznym łóżeczku ale on juz bez tego regulowanego spal. W sumie mi się wydaje ze to łóżeczko turystyczne jest ok. Nie mniej jednak ja będę miała drewniane.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa ja już się tak nie bronie przed ta nospa ale mam taka zasadę ze jak długo nie będzie przechodzić to wezmę i zwykle przechodzi no chyba ze bol będzie nie do wytrzymania.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas godzinę opóźnienia...
    Dzidziuś ok - wielkościowo młodszy o tydzień (czyli 15t+5d), ale był zgięty w rogalik. brzuszek z kolei na poziomie 17tyg.
    Wg. Lekarza wszystko jest dobrze i ewentualne nieprawidłowości związane ze wzrostem określa się miedzy 18, a 20tyg.
    Ilość wód prawidłowa, szyjka długa - 4,8cm, FHR prawidłowe - nie podał mi wartości.
    Co do ruchów, mówił, ze jeszcze jest czas i muszę wykazać się cierpliwością :)

Połówkowe dokładnie za miesiąc 4.04 --> oby maluszek wypiął się do usg, bo inaczej do porodu nie poznam lokatora...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:06

monirek, paola89, Penelope30, Rudi88, pigułka, Kw14tuszek, SyHa85, malika89, Dominique88, hella lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Hej dziewczynki a ja dzis pozdrawiam z balkonu siedze w samej bluzce i jest mi goraco wygrzewam dzidziula slonko pieknie swieci a na termometrze 16 stopni i to nie w sloneczku pewnie jeszcze z godz bo pozniej znow bedie chlodniej ale az zyc sie chce☺
    Zazdroszczę. U mnie szaro, buro, mglisto i mżawkowo :( Aż się nie chce wychodzić z domu.
    Byłam na badaniach dzisiaj i żadna przyjemność w taką pogodę łazić ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Ja drewniane plus materac, aczkolwiek w takim turystycznym widziałam, że można dzieciaka zamknąć i się fajnie bawi hehe ;)

Mama mi właśnie napisała, że już załatwiła wózek i kojec dla Bobasa, więc wyjazdy do babci będą z o wieeele mniejszym bagażem, bo wszystko na miejscu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Mama kiedyś mówiła, że jak tak brzuchol na Słoneczko wypięła, to się tam aż zaczął ruszać, mówi, że się do Słonka wypinał, bo cieplutkie, to były jej pierwsze wyczuwalne ruchy właśnie :D

Ninka0111 lubi tę wiadomość

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ