X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    U mnie druga ciaza prawie 18 tyg i nic nie czuje a lozysko mam obecnie na tylnej scianie :/ martwię sie troszke bo dziewczyny nawet od 15tyg czuja juz cos, a tu moja druga ciaza i nic...
    Wczoraj lekarka nic na to nie powiedziala, tylko troche zaniepokoilo ja ze dziecko juz na 3usg u niej sie nie rusza nic :/ mowila ze u innych kobiet skacze, ze nie da sie podejrzec, u mnie lezy nieruchomo, albo nie lubi usg, albo nie wiem...

A może grzeczny aniołeczek? Dużo kobiet specjalnie przed usg je coś słodkiego, żeby pobudzić dziecko. Może Ty za dobrze dbasz o dietę swojego? :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    U mnie druga ciaza prawie 18 tyg i nic nie czuje a lozysko mam obecnie na tylnej scianie :/ martwię sie troszke bo dziewczyny nawet od 15tyg czuja juz cos, a tu moja druga ciaza i nic...
    Wczoraj lekarka nic na to nie powiedziala, tylko troche zaniepokoilo ja ze dziecko juz na 3usg u niej sie nie rusza nic :/ mowila ze u innych kobiet skacze, ze nie da sie podejrzec, u mnie lezy nieruchomo, albo nie lubi usg, albo nie wiem...

A próbowałaś jeść jakąś czekoladę przez wizytą?
    Moje też nie skacze, raz rączką ruszyło, raz nogami lekko pomagało, a jak gin naciskała głowicą, by się poprzekręcał trochę to tylko narzucił nogi na głowę i tyle. Jak tak patrzyłam na ten monitor to mi się wydawało czasami, że jakby mało tego płynu tam miał, że ciasno itp., ale doktor nic nie mówiła, więc wierzę, że jest ok.
    A serduszko sprawdzasz? Przemieszcza się? Ja ogólnie cukru w postaci batonów czy słodkich napojów to nie za bardzo, może spokojne Dzieciątka nam rosną ;)
    A ruchy to ja sama nie wiem, czy czuję, czy to po prostu raz na jakiś czas wieczorem w łóżku coś drga od niedoboru magnezu heh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:

Gruby tylko raz skakal jak wsciekly po tym wypadku. A tak to spal za kazdym razem. Na genetycznym I trymestru ruszyl sie bardzo zaawansowanie - zaslonil reka oczy i westchnal i tyle ;)
    Nie probowalam z tym slodkim, ale teraz mam wizyte 9 marca wiec moze wsune cos przed. A czy wy wiecie czy to musi byc czekolada czy na owoce tez tak reaguja?

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Gruby tylko raz skakal jak wsciekly po tym wypadku. A tak to spal za kazdym razem. Na genetycznym I trymestru ruszyl sie bardzo zaawansowanie - zaslonil reka oczy i westchnal i tyle ;)
    Nie probowalam z tym slodkim, ale teraz mam wizyte 9 marca wiec moze wsune cos przed. A czy wy wiecie czy to musi byc czekolada czy na owoce tez tak reaguja?

Sprawa indywidualna niestety... Od kiedy czuję kopniaki to wiem, że moje dziecko pobudza najbardziej jogurt monte :-) Czekolada not so much.

amanina, SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja jezeli chodzi o pasy to uwazam ze roznie bywa moja kolezanka miala naprawde powazny wypadek przy predkosci 180km uderzyli w drzewo jej facet mial zapiete pasy zmarl na miejscu ona nie i wyleciala przez szybe przezyla i powiedziano jej ze dlatego ze nie miala zapietych pasow ja nie namawiam zeby nie zapinac pasow mysle ze to jest sprawa osobista ja zawsze zapinam pasy wyjatkiem jest ciaza od 20tyg bo jestem zdania ze czesciej zdaza sie gwaltownie hamowac niz stluczka czy wypadek niestety na temat adapterow nie moge sie wypowiedziec ale mysle ze jezeli maja atesty wiec sa sprawdzone i bezpieczne☺

No tak sie zdarza, oczywiscie ze niezapiecie pasow ratuje zycie. Jednakze to sa jakies miniaturkowe procentu w porownaniu do tego kiedy zapiecie pasow uratowaloby zycie (widzialam statystyki wypadkowe gdzie przy smiertelnych wypadkach szacowano ze 50proc nie byloby smiertelne gdyby ludzie mieli pasy zapiete).
    Dlatego ja zapinam, u mnie w samochodzie sie zapina (zreszta ja nie jezdze wolno, wiec pasazerow zazwyczaj prosic nie trzeba:p), ale uwazam ze kazdy ma prawo zyc jak chce (i umierac jak juz jestesmy przy trupach samochodowych;)), wiec do niczego przekonywac nie zamierzam :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie widzialam spiącego dziecia mego :-) wrecz ostatnio sie zastanawialam czy nadpobudliwe nie jest :-P chociaz w sumie...ja zawsze nażarta jestem :-D

Friend lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisaj szok przezylam. Wazylam sie tydzien temu i bylo 57,3 a dzisiaj juz 58. Zaczelo sie :-) a tak poza tym to jestem w pracy i dziekuje Bogu ze to piatek. Gdyby to byl poniedzialek.... ah. Dzisiaj dwoch kierowcow wzielo urlop na rzadanie bo obrazili sie na to jakie trasy im ustalilam. Niech no tylko przyjda w poniedzialek do pracy. Juz ja im taka trase ustale ze nie beda mieli czasu po jajkach sie podrapac. Od rana same nerwy. Az mnie brzuch boli. Chyba zaczne myslec o tym l4.

Friend, SyHa85 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja nigdy nie widzialam spiącego dziecia mego :-) wrecz ostatnio sie zastanawialam czy nadpobudliwe nie jest :-P chociaz w sumie...ja zawsze nażarta jestem :-D

No ja przez wizytą staram się nie jeść nic takiego właśnie, żeby dzieć dał się zmierzyć :) I nie wiem teraz, bo chcemy, żeby ruszył łaskawą pupcię i pokazał, co tam chowa. Lepiej zjeść i liczyć na to, że nie będzie uciekać, czy nie jeść i liczyć na to, że ułoży się tak jak my chcemy :D

paola89 lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    No ja przez wizytą staram się nie jeść nic takiego właśnie, żeby dzieć dał się zmierzyć :) I nie wiem teraz, bo chcemy, żeby ruszył łaskawą pupcię i pokazał, co tam chowa. Lepiej zjeść i liczyć na to, że nie będzie uciekać, czy nie jeść i liczyć na to, że ułoży się tak jak my chcemy :D
    Chyba lepiej zyby sie ruszal to moze w pewnym momencie cos zobaczycie :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ostatnią wizytą napiłam się pepsi, nie specjalnie po prostu miałam ochotę i dzidzia się fajnie ruszała, głównie rączkami.
    Ruchów nie czuję i poza większym brzuchem to się wcale nie czuję jak w ciąży.
    Odliczam dni do następnego USG.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj zalozylam spodnie z gumka w pasie i mam wrazenie ze chca mnie przeciac w pol. Marze zeby zamienic je na dresy! Po pracy jade kupic jakies normalne spodnie bo mieszcze sie tylko w jedne.....

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę.. a mi się pojawiła jakaś wysypka na dłoni...

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzyłam, właśnie zadzwonił mój mąż ,który jest u swoich rodziców i stwierdził że dziś przyjedzie ze swoją mamą. Wczoraj z nią gadałam przez telefon to słowem nie wspomniała. Ja mam w domu bałagan, żadnych zakupów, jeszcze do pracy chciałam iść na 2 godzinki. Ona jest tydzień po operacji i musiałabym wysprzątać mieszkanie na błysk, jakieś spanie przygotować. O takich rzeczach się wcześniej uprzedza a nie "będę za 3 godziny". Kazałam mężowi spróbować to odkręcić. Za parę dni jak najbardziej może po nią jechać ale nie dziś! 2 lata u nas nie była i nagle taki pomysł.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ale się wkurzyłam, właśnie zadzwonił mój mąż ,który jest u swoich rodziców i stwierdził że dziś przyjedzie ze swoją mamą. Wczoraj z nią gadałam przez telefon to słowem nie wspomniała. Ja mam w domu bałagan, żadnych zakupów, jeszcze do pracy chciałam iść na 2 godzinki. Ona jest tydzień po operacji i musiałabym wysprzątać mieszkanie na błysk, jakieś spanie przygotować. O takich rzeczach się wcześniej uprzedza a nie "będę za 3 godziny". Kazałam mężowi spróbować to odkręcić. Za parę dni jak najbardziej może po nią jechać ale nie dziś! 2 lata u nas nie była i nagle taki pomysł.
    Dobrze ze masz te 3 godziny... gorzej gdyby cie o tym poinformowali stojac w progu drzwi....

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 godziny zajmuje trasa od nas do teściów, mam nadzieje że mąż jej to jeszcze wyperswaduje, mam już plany na weekend, ratunku

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Kurczę.. a mi się pojawiła jakaś wysypka na dłoni...

A mi ns brzuchu. Ale maz mowi ze wydziwiam i on nic nie widzi :-P ale wapno nie zaszkodzi, no nie?

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:

Oto jest pytanie :-D ja nie jem slodyczy, takze fika po wszystkim. No ale zawsze cos mozna uchwycic. Moje ostatnio siedzialo na glowie z nogami po turecku. Potem rozlozyl nogi a potem sie odwrocil. Czadowe to bylo :-D

Kw14tuszek, Friend, amanina lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

Nie denerwuj sie. Oddzwon i daj wytyczne co malzonek ma kupic. A co do sprzatania to bez przesady- skoro pracujesz i jestes w ciazy nie musi lśnic :-) to tylko tesciowa hehe

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

poproszę o kciuki. Właśnie wychodzę na wizytę i jakiś cykor mnie ogarnął...
    Odezwę się po

Paulka123, amanina lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

poproszę o kciuki. Właśnie wychodzę na wizytę i jakiś cykor mnie ogarnął...
    Odezwę się po
    Wszystko bedzie dobrze :-) trzymamy kciuki

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ