Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam
Widzę, że codziennie jakiś temat przewodni wymyślacieO sytuacji rodzinnej jakoś się nie wypowiedziałam, za to o staraniach chętnie
Pierwszą ciążę, po dłuższych staraniach poroniłam niestety w 8 tc. Potem były żmudne starania, ja bez jednego jajowodu, słabe nasienie M. Jednak 7 miesięcy później, w listopadzie 2013 zobaczyłam 2 kreski, a 14 sierpnia 2014 urodziłam moją małą Justysię, która teraz chrapie obok
Starania o drugie Szczęście chcieliśmy zacząć jak najszybciej, ale okazało się, że należę do kilku procent kobiet, które jak karmią, to nie mają cykliI tak dopiero , po 14 miesiącach, z chwilą definitywnego odstawienia Żabki, cykl wrócił. I tym sposobem w drugim cyklu po porodzie okazało się, że znów będę miała sierpniowe dziecię
oLena31 lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:U nas ruchy tez glownie wieczorem. Rano cisza jak makiem zasial.
Mezu juz szkielet szafy zrobil. Dzisiaj ma sluzbe wiec schodzi jutro rano i cały weekend bedzie tworzyl. A i goscie nam sie zapowiedzieli wstepnie. Dzisiaj wieczorem, najpóźniej jutro szwagierka ma dac znac czy przyjezdzaja. Dwoje doroslych i dwojka dzieci. Oj bedzie wesolo
Do nas się też zjeżdżają goście na weekend, bo mi się zachciało imprezy urodzinowejgeneralnie nigdy nie zapraszam, jak mają czas i ochotę to przyjeżdżają, a teraz coś mi się zmieniło i pozapraszałam pół rodziny
w tym 4 małych dzieci, ojjj będzie ciekawie.. i jeszcze zapowiedziałam, że zrobię tort, a strasznie weny nie mam na pieczenie
a do tego w sobotę szkoła, ehhh. Nie wiem czy to tylko ciąża tak działa, czy jednak się starzeję
-
nick nieaktualnyRybaaaa wrote:Do nas się też zjeżdżają goście na weekend, bo mi się zachciało imprezy urodzinowej
generalnie nigdy nie zapraszam, jak mają czas i ochotę to przyjeżdżają, a teraz coś mi się zmieniło i pozapraszałam pół rodziny
w tym 4 małych dzieci, ojjj będzie ciekawie.. i jeszcze zapowiedziałam, że zrobię tort, a strasznie weny nie mam na pieczenie
a do tego w sobotę szkoła, ehhh. Nie wiem czy to tylko ciąża tak działa, czy jednak się starzeję
malego sie spac polozy, wezmiemy nianke elektryczna i jak cos to przez balkon wrocimy bo mamy wspolny
ale sie dobroci jutro najem...mniam, dzisiaj bylam na przeszpiegach u sasiadki to nie moglam wytrzymac i musialam wciagnac plat sledzia
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:no to super Karola że macie tak blisko fajnych ludzi,
jak szukalismy mieszkania do kupna to sie tak zgadalismy, ze wezmiemy w tym samym bloku, na tym samym pietrze. no i sie udalo tak kupic i teraz nie musimy przechodzic klatkami do siebie tylko balkonem
jak czegos zabraknie to i blisko i na obiady sie zapraszamy a jutro imprezka
Penelope30, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Kw14tuszek wrote:Serio? Kurde...
nie wiem juz co robic i na kiedy sie umawiac...
pigułka lubi tę wiadomość
-
Znalazłam dokładnie:
Dlaczego badanie anatomiczne warto zrobić do 20-go tygodnia?
Są ku temu trzy powody:
- do 20-tygodnia ocena markerów dla chorób genetycznych jest najbardziej czuła w 2-gim trymestrze; wobec tego poza oceną budowy narządów można przeprowadzić wiarygodnie ich ocenę;
- daje to czas na wykonanie amniopunkcji w celu uzyskania pełnego kariotypu przed 22-im tygodniem, jeśli w badaniu natrafimy na cechy podejrzane np. pod kątem poważnej choroby genetycznej płodu; jej potwierdzenie do tego czasu pozwala na zakończenie ciąży zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi;
- relacja szerokości wiązki ultradźwięków względem wielkości płodu jest korzystniejsza do 20-tygodnia; pozwala to na zastosowanie większego panelu kątów przyłożenia głowicy i tym samym na skrócenie czasu badania.amanina, pigułka lubią tę wiadomość
-
Jeezu dziewczyny, prawie zemdlałam
taki ostry ból w górnej części brzucha mnie złapał, że mąż musiał mnie łapać, bo nogi mi się ugięły... Kurczę, nawet nie wiem co to i od czego. Żołądek? Jelita? Wątroba? Teraz to ja już nie wiem co gdzie jest...
Na samym środku trochę pod mostkiem. Miałyście tak? Teraz leżę to nie boli ale boję się ruszyć
-
Mam pytanie odnosnie polowkowego. Jestem umowiona na usg na poczatku 21tygodnia,ale lekarz zlecil mi jeszcze wykonanie badania krwi AFP miedzy 17-18tyg. ciazy. Dzisiaj odbieram wyniki i juz sie boje bo na prenatalnych w usg bylo wsz znakomicie az krwi troche gorzej. Czy Wy tez macie zlecone te badanie AFP?
-
karkam83 wrote:Mam pytanie odnosnie polowkowego. Jestem umowiona na usg na poczatku 21tygodnia,ale lekarz zlecil mi jeszcze wykonanie badania krwi AFP miedzy 17-18tyg. ciazy. Dzisiaj odbieram wyniki i juz sie boje bo na prenatalnych w usg bylo wsz znakomicie az krwi troche gorzej. Czy Wy tez macie zlecone te badanie AFP?
Widziałam Twoje wyniki z krwi i były ok. Nie wiem czemu piszesz, że Ci gorzej wyszły ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 08:00
paola89 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Rybaaaa wrote:Jeezu dziewczyny, prawie zemdlałam
taki ostry ból w górnej części brzucha mnie złapał, że mąż musiał mnie łapać, bo nogi mi się ugięły... Kurczę, nawet nie wiem co to i od czego. Żołądek? Jelita? Wątroba? Teraz to ja już nie wiem co gdzie jest...
Na samym środku trochę pod mostkiem. Miałyście tak? Teraz leżę to nie boli ale boję się ruszyć
Rybaaaa lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Witajcie
Jesli chodzi o starania to nam potrzeba było 3 lat aby byc na tym etapie co teraz. W przeciagu tych 3 lat 2 ciąże-pierwsza biochemiczna, druga po IUI-puste jajo płodowe. Obecna tez jest po IUI i mam nadzieje, ze bedzie trwac w zdrowiu do koncaCały czas do mnie nie dociera ze to sie dzieje
Ja jade zaraz siuśki oddac bo lekarz kazal powtórzyc ze wzgledu na bakterie w poprzedniej próbce.
Za oknem pada snieg, bleee, gdzie ta wiosna?MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Odnośnie pierwszych ruchów - jeśli zastanawiacie się czy to jelita czy dziecko. To pewnie są to jelita. Pierwsze kopniaki to jest coś niesamowitego i nie da się tego pomylić z niczym innym
Moje dziecko jak w zegarku o 21:00 zaczyna zabawę w brzuchuWczoraj również.
kaarolaa, SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Spać!!
Kurier mnie obudził o 8! Masakra
Ja też różne bóle odczuwam z reguły jelitowo-żołądkowe jak się nawcinam jak prosiak.
Pogoda masakryczna... Blehhhhhmalika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej
a moj wczoraj grzeczny byl, chyba ten sledz o 21 go uspokoil
ja tez nie robie zadnych badan z krwi, czekam na usg i na tej podstawie decyduje co dalej...ja i tak wierze ze mlody jest zdrowy
a na sniadanko jest kakao, i makrela w pomidorachFriend, SyHa85, paola89 lubią tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Dzień dobry z rana
Ja dziś popadam w paranoję. Doszukuję się nie wiadomo czego w tym co odczuwam.
Ciągnie mnie w dole brzucha a teraz jeszcze jakieś lekkie skurcze w pochwie.
Troche mnie to niepokoi. Myślicie że przejdzie?
Kochana nie wiem czy samo przejdzie, ale juz sie tak nie zapieraj moze przed ta nospa, co? W skurczach lekarze zawsze kaza. Bole u nas teraz moga miec przerozne pochodzenie ale jak trwaja dluzej to trzeba sprawdzac. Ja dostalam opr w szpitalu ze czekalam z bolem 4 dni (ale nispe bralam chociaz).[/url]
-
Karola tez Ci zazdroszcze sasiadow. U nas w bloku kilka mlodych par z dziecmi, ja zagadywalam itp a tu zero odzewu
a taka straszna nie jestem
szkoda, bo warto miec za sciana przyjaznych ludzi ehh moja kuzynka ma to samo co Ty z sasiadami i jak do niej jezdze to jej zazdroszcze bardzo- dom otwarty ciagle
Friend, kaarolaa lubią tę wiadomość
[/url]