X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to 16+6 tc a po mierzeniu małej wychodzi 17+4 . Mnie na polowkowe udało się zapisać dopiero na 6 kwietnia :/ to będzie prawie 22 wg OM no ale wolę zaczekać na lekarke która zrobi to badanie dokładnie :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • hella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie było mnie kilka dni tutaj. Nawet nie planuję nadrabiać :D

Od kilku dni siedze w domu sama, bo mąż w delegacji. Trochę nudno tak mi samej, nawet nie mam komu ponarzekać.

My dalej walczymy z bankami odnośnie kredytu. Mam nadzieje, że od kwietnia będziemy już w swoim mieszkanku się urządzać :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Dzisiaj to 16+6 tc a po mierzeniu małej wychodzi 17+4 . Mnie na polowkowe udało się zapisać dopiero na 6 kwietnia :/ to będzie prawie 22 wg OM no ale wolę zaczekać na lekarke która zrobi to badanie dokładnie :)

U mnie niby 16t3d ale wiem że owulka była później więc dziecię może być młodsze... choć i tak trochę nadrobiło ;) jutro zadzwonię i zapytam czy tak wcześnie mogę się umówić

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że pojawił się temat starań. My mieliśmy super szczęście,bo zaszłam w pierwszym cyklu,niestety poroniłam. Bałam się,że długo nie będę mogła zajść. Odczekaliśmy jeden cykl i w kolejnym znowu bach! Udało się :-) Cud!

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    U mnie niby 16t3d ale wiem że owulka była później więc dziecię może być młodsze... choć i tak trochę nadrobiło ;) jutro zadzwonię i zapytam czy tak wcześnie mogę się umówić
    Ważne żeby się prawidłowo rozwijały. A czy będą większe czy mniejsze dzidzie to już nieistotne :)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Ważne żeby się prawidłowo rozwijały. A czy będą większe czy mniejsze dzidzie to już nieistotne :)
    Dokładnie. Z resztą nie wiem jak Wy, ale ja tam wolę mniejsze rodzić, a choć ostatnio moje było małe, to lekarz mówił, że gdyby rosła wg tego co jest teraz, to będzie miała 3,5 kg do porodu. Jak dla mnie wystarczy :P A tak swoją drogą to ja teraz rodzę co noc dosłownie. Na szczęście są to lekkie porody i mam nadzieję, że mi nie napiszecie, że sny się tłumaczy na odwrót :P

alicjaaaa lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej z ruchami dziecka .. czasami nie wiem czy to jelita tak nisko mogą być i się odzywają ( chociaż dokładnie wiem gdzie jest macica i na jakiej wysokości ) czy to może macica przechodzi skurcze :P ehh ... masakra :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Dokładnie. Z resztą nie wiem jak Wy, ale ja tam wolę mniejsze rodzić, a choć ostatnio moje było małe, to lekarz mówił, że gdyby rosła wg tego co jest teraz, to będzie miała 3,5 kg do porodu. Jak dla mnie wystarczy :P A tak swoją drogą to ja teraz rodzę co noc dosłownie. Na szczęście są to lekkie porody i mam nadzieję, że mi nie napiszecie, że sny się tłumaczy na odwrót :P
    Pisząc wcześniejszy post też pomyślałam że lepiej mniejsza dzidzie urodzić ;) bo te większe ciągle nie mieszczą się w mojej wyobraźni :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

hahaha, SNY SIE TLUMACZY NA ODWROT :D
    ja w sumie bym chciala zeby Gruby byl dlugi ale nie gruby i otyly ;P bo piekny to na bank nie bedzie, bo nie ma po kim (moja mama tak o mnie powiedziala, jak moja babcia a jej mama mnie zobaczyla i westchnela ze ja taka brzydka jestem, wiec to chyba u nas rodzinne takie bycie milym :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:39

paola89, pigułka, celia lubią tę wiadomość

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:

no jasne, tylko oczywiscie czlowiek sma sie nakreca ze skoro dziecko mniejsze to pewnie cos jest nie tak.. nie no nie mam zamiaru sie nakrecac, na pewno jest wszystko ok.
    Tylko szkoda ze nas tak w niepewnosci trzyma :P

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas sobie coś wkreca więc spoko tak już chyba mamy ;) wstydzioch na polowkowym będziecie już wiedzieć; )

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Ja tam się umówiłam z moim dzieckiem, że ma nie ważyć powyżej 3.7kg hehehe

malika89, oLena31, pigułka, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję właśnie herbatę wiśniową.
    Syn zachwycony :) jakiegoś powera dostał i fika piruety <3

beza_cytrynowa, Rudi88, paola89, SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam patrzę zawsze tylko na daty porodu obliczone z pierwszych USG do 9 tc (podobno to właśnie do tego momentu wszystkie dzieci rozwijają się jednakowo, potem to już kwestia genów). W pierwszej ciąży różnica między datą od miesiączki, a datą z owulacji była aż 15 dni. Teraz tylko 6 dni. To wina długich cykli, jak pisałam wcześniej. No ale 2 tyg różnicę już robi przy porodzie.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina nam mama zawsze powtarzała, że jak nas urodziła to na salach leżały piękne dzieci, bardo ładne dzieci, ładne dzieci, brzydkie dzieci, paskudne dzieci i iżik i w tej ostatniej sali byliśmy my :P a tak serio moja córka jak się urodziła to też nie była piękna (obiektywnie - obok laska miała takie śliczne dziecko z czarnymi włoskimi, a moje łyse prawie i jakieś takie... ;)), ale teraz jest śliczna i rośnie na ładną dziewczynę (też obiektywnie - sama bym chciała mieć takie oczy, czy usta, nie wiem po kim jej się trafiły ;)).

amanina, celia, kaarolaa lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Piję właśnie herbatę wiśniową.
    Syn zachwycony :) jakiegoś powera dostał i fika piruety <3

Co to za herbata? Szukam jakis smacznych bez teiny..

• malika89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Co to za herbata? Szukam jakis smacznych bez teiny..
    Taka zwykła z promocji w Auchan, ale już miałam dość Liptona....
    http://www.teekanne.pl/shop/herbatka-owocowa/303-sweet-cherry-5901086001262

amanina lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Amanina nam mama zawsze powtarzała, że jak nas urodziła to na salach leżały piękne dzieci, bardo ładne dzieci, ładne dzieci, brzydkie dzieci, paskudne dzieci i iżik i w tej ostatniej sali byliśmy my :P a tak serio moja córka jak się urodziła to też nie była piękna (obiektywnie - obok laska miała takie śliczne dziecko z czarnymi włoskimi, a moje łyse prawie i jakieś takie... ;)), ale teraz jest śliczna i rośnie na ładną dziewczynę (też obiektywnie - sama bym chciała mieć takie oczy, czy usta, nie wiem po kim jej się trafiły ;)).

No wiesz, ja obiektywnie tez za piekna nie bylam (widzialam foty) - mialam za duzo skory ktora na mnie wisiala, wazylam 2,4kg, mialam takie kepki ryżych wlosow jak kurczak i generalnie no do slodkich bobasow nie nalezalam wiec sie nie dziwie ze mnie tak podsumowaly :D

oLena31, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jezeli chodzi o pasy to uwazam ze roznie bywa moja kolezanka miala naprawde powazny wypadek przy predkosci 180km uderzyli w drzewo jej facet mial zapiete pasy zmarl na miejscu ona nie i wyleciala przez szybe przezyla i powiedziano jej ze dlatego ze nie miala zapietych pasow ja nie namawiam zeby nie zapinac pasow mysle ze to jest sprawa osobista ja zawsze zapinam pasy wyjatkiem jest ciaza od 20tyg bo jestem zdania ze czesciej zdaza sie gwaltownie hamowac niz stluczka czy wypadek niestety na temat adapterow nie moge sie wypowiedziec ale mysle ze jezeli maja atesty wiec sa sprawdzone i bezpieczne☺

amanina lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, pasuje Ci ten wózek :P fuksiaro , sukienka też ;) a i mąż też hehe

Penelope30 lubi tę wiadomość

‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ