X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    To powinien Ci wyplacic pracodawca i on wtedy sie rozlicza z ZUS. Tzn przelew powinien wyjsc od niego ale ze srodkow FUS. Tak maja pracodawcy zatrudniajacy powyzej 20 pracownikow.

Mam, dostalam :-D ufff mogę jutro szaleć

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Jak widać już nie mają, bo nawet tego walczącego o życie malucha nie ratowali przez godzinę… Jakaś masakra.

no i im sie z aborcji zrobila eutanazja. ta laska jak juz sie otrzasnie powinna im zrobic generalnie pieklo na ziemi.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą aborcją to wydaje mi się że już była kiedyś podobna sytuacja ale nie pamiętam w jakim szpitalu

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    no i im sie z aborcji zrobila eutanazja. ta laska jak juz sie otrzasnie powinna im zrobic generalnie pieklo na ziemi.

Trudny temat. Powinna. Ale czy zrobi? skoro zdecydowala sie na aborcje? Chciala przeciez jego smierci.

Prosze nie bic za opinie. Ja nikogo nie oceniam. Jestem przeciwna aborcji, chyba ze naprawde ciaza zagraza zyciu. Ale zespol downa?

Trudny temat.... Aczkolwiek do szpitala tam nie chcialabym trafic.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo co dziewczyną kierowało, nie wiadomo co tak na serio tam się stało więc dziewczyny nie denerwujcie się , w każdym szpitalu dzieją się "cuda" o których nie mówią ;/

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Trudny temat. Powinna. Ale czy zrobi? skoro zdecydowala sie na aborcje? Chciala przeciez jego smierci.

Prosze nie bic za opinie. Ja nikogo nie oceniam. Jestem przeciwna aborcji, chyba ze naprawde ciaza zagraza zyciu. Ale zespol downa?

Trudny temat.... Aczkolwiek do szpitala tam nie chcialabym trafic.

aborcji chciala, skoro tam poszla. jesli ciaza byla chciana i planowana, to decyzja o aborcji w przypadku downa musiala byc dla niej trudna i po to jest opracowana procedura medyczna, zeby dziewczyna nie musiala rzucac sie ze schodow, zeby poronic. ta procedura jest tez po to, zeby kobieta mogla takie dziecko usunac we wzglednym komforcie psychicznym i zdrowotnym.
    i to powinni jej zapewnic.
    ja tez bym usunela dziecko z downem i pewnie zbieralabym sie po tym pol roku jak nie wiecej.

a, no i nie zmienia to faktu ze zrobilabym tam giga rozpierduche, rowniez za to w jaki sposob "zalatwili" dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 15:44

MiMK, Betty Boop lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Martynka piękny brzusio! Widać, że ciąża (nie to co u mnie) :D

Kochane, które znajdą już płeć - sprawdziło Wam się? :) U mnie wychodzi, że będzie dziewczynka - zobaczymy na połówkowym :)

U mnie jak wół, dziecko poczętę od września do grudnia powinno być dziewczynką :)
    Jest siusiol :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... byłam właśnie w Lux Medzie u lekarza po skierowania na badania, żeby zrobić je w ramach pakietu. I tak od czapy zrobił mi badanie detektorem i mówi, że dziecko nisko. Niech Pani jak leży na przykład nogi wyżej kładzie.

Od kiedy czuję ruchy dziecka, to zawsze czuję je bardzo nisko. Myślicie, że to jest jakiś problem?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    aborcji chciala, skoro tam poszla. jesli ciaza byla chciana i planowana, to decyzja o aborcji w przypadku downa musiala byc dla niej trudna i po to jest opracowana procedura medyczna, zeby dziewczyna nie musiala rzucac sie ze schodow, zeby poronic. ta procedura jest tez po to, zeby kobieta mogla takie dziecko usunac we wzglednym komforcie psychicznym i zdrowotnym.
    i to powinni jej zapewnic.
    ja tez bym usunela dziecko z downem i pewnie zbieralabym sie po tym pol roku jak nie wiecej.

a, no i nie zmienia to faktu ze zrobilabym tam giga rozpierduche, rowniez za to w jaki sposob "zalatwili" dziecko.

O gustach, opinii, polityce i religii lepiej nie dyskutowac :-)

Mi wydaje sie, ze wiem co bym zrobila, albo czego nie zrobila. Ale do momentu kiedy dana sytuacja nie dotyczy czlowieka to nie jest on w stanie powiedziec na pewno co by zrobil.

Dziekuje Bogu ze moje dziecko rozwija sie prawidlowo i zycze sobie i Wam wszystkim zebysmy nie stawaly przed takimi dylematami.

Friend, Domi793, MiMK lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Wiecie co... byłam właśnie w Lux Medzie u lekarza po skierowania na badania, żeby zrobić je w ramach pakietu. I tak od czapy zrobił mi badanie detektorem i mówi, że dziecko nisko. Niech Pani jak leży na przykład nogi wyżej kładzie.

Od kiedy czuję ruchy dziecka, to zawsze czuję je bardzo nisko. Myślicie, że to jest jakiś problem?

Chyba nie. Na poczatku chyba zawsze jest nisko. Przeciez do pepka jest macica dopiero. Mi jak robia usg to tez nisko jezdza. A jak dopochwowo to zawsze musialam biodra wypychac do gory.

Ale jak kaxzali lezec z nogami do gory to startuj kochana :-)

Friend lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    O gustach, opinii, polityce i religii lepiej nie dyskutowac :-)

ale ja sie zgadzam :) mowie tylko, ze to ze chciala tej aborcji nie oznacza ze dla niej to jak sie to odbylo bylo okej albo ze to bylo latwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:10

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    ale ja sie zgadzam :) mowie tylko, ze to ze chciala tej aborcji nie oznacza ze dla niej to jak sie to odbylo bylo okej albo ze to bylo latwe.

Tez sie zgadzam, ze jak sie to odbylo nie bylo na pewno latwe i nie podlega dyskusji.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

no właśnie to nawet nie chodzi o tą aborcję (wiadomo, każdy ma swoje zdanie, ja nie wiem co bym zrobiła) ale o potraktowanie tego maleństwa po "nieudanym zabiegu", jakoś mnie ciarki przechodzą... Kurcze tak pomyślałam o Karoli że przecież urodziła w 24tc...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadlam sie klopsowej i mi błogo :-) mam nadzieje ze dziecku juz tak zostanie i bedzie lubil zupy :-)

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu83 wrote:
    Ja narazie jestem zielona i przerażona. Cukry na czczo ciągle ponad 90 raz zdarzyło mi się 89 a tak to po godzinie rylko mam wyższe A po 2 super.
    Odstawiłam wszystko co słodkie nawet nie środę juz miodem chleb orkiszowe żadnych wędlin płatki na śniadanie orkiszowe mąka . Czasem jie wiem co jeść .
    Staram się jakoś przetrwać dzień. Narazie mi ciężko. Idę właśnie zrobić naleśniki z mąki razowej zobaczymy jaki cukier będzie.

A tak bym lody zjadła . Najgorzej jak coś zapach nie lub reklama w telewizji a ja nie mogę zjeść:(. Oszaleć można . ;)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Dużo dla mnie znaczy . Nir mam nikogo z otoczenia kto by miał cukrzycę w ciąży i raczej nie rozumieją moich obaw.

Lulu a masz jakieś materiały dotyczące diety? Czy w Internecie patrzysz?
    Polecam Ci stronę http://slodkiemamy.edu.pl, jest sponsorowana przez Bayer ale program kontroli cukrzycy jest stworzony przez szpital uniwersytecki w Krakowie, masz tam też kalkulator posiłków i dużo danych.

Mąka niestety w każdej postaci podnosi cukier, wiadomo że najbardziej zwykła biała pszenna, ale u mnie nawet razowa daje złe wyniki. Ja obecnie na czczo nie przekraczam, mam ok. 85, a po posiłkach różnie - po białym chlebie czy makaronie zdarzało się nawet 140.
    Niestety im ciąża starsza tym wątroba i trzustka będą miały ciężej, więc trzeba się spodziewać gorszych wyników.

preg.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę w poczekalni, opóźnienie jest. Już chcę być po.
    Póki co wracam kilka stron wstecz żeby nadrobić :)

preg.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdb1cae0440e.jpg

SyHa85, pigułka, amanina, hella, Rudi88, JRY1984, alicjaaaa, Ninka0111, Betty Boop, Dominique88 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

Mój Maluch był nisko. Teraz jak leżę od trzech tygodni jest wyżej. Kilka centymetrów pod pępkiem.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Jest jeszcze któraś z Was w moim wieku ciążowym i nie czuje jeszcze ruchów? Trochę mnie to martwi :(

W I ciąży z córką pierwsze ruchy poczułam w 20-21 tc. A wszyscy mi mówili, że skoro jestem szczupła to już dawno powinnam czuć.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    W I ciąży z córką pierwsze ruchy poczułam w 20-21 tc. A wszyscy mi mówili, że skoro jestem szczupła to już dawno powinnam czuć.

JA liczę na Wielkanoc :) No wtedy już będzie 21 tc to już by wypadało kopnąć :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ