X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, a Ty to krwawienie miałaś jednorazowe, czy też masz jak ja, że ciągle jeszcze coś widać?

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Friend, a Ty to krwawienie miałaś jednorazowe, czy też masz jak ja, że ciągle jeszcze coś widać?

U mnie było tylko raz. Ale spanikowalam - to nie było takie brudzenie, brunatne - tylko czerwona krew i tak 2 cm x 1 cm na papierze. Na całe szczęście usg nic nie pokazało. Mogło pójść jakieś naycznko czy coś..

Niestety mój lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu - więc czasami muszę się posiłkowac lux medem. Za każdym razem opowiadam od poczatku co u mnie i z reguły lekarze chcą mnie też zbadać na krześle - wkurza mnie, bo też mam wrażenie, że jak za często się coś tam dzieje na dole - to nie najlepiej. Ja mam raczej pozytywne i optymistyczne nastawienie więc jak mi przypisują "obcy" lekarze nospę - to nie biorę. Potwierdzam tylko mailowo albo telefonicznie z moim prowadzącym czy moge tego nie brać.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien do bobry depresji mozna dostac jak sie czyta ze Karola tylko 3kg na plusie... jak Ty to robisz aj tez chce:-0 a u mnie wczoraj 6 maaasakraaa

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Dzien do bobry depresji mozna dostac jak sie czyta ze Karola tylko 3kg na plusie... jak Ty to robisz aj tez chce:-0 a u mnie wczoraj 6 maaasakraaa
    Sama nie wiem, teraz leze od 2 tyg i dalej slabo przybieram. Az sie boje ze pozniej zaczne w podwojnym tempie przybierac.

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    U mnie było tylko raz. Ale spanikowalam - to nie było takie brudzenie, brunatne - tylko czerwona krew i tak 2 cm x 1 cm na papierze. Na całe szczęście usg nic nie pokazało. Mogło pójść jakieś naycznko czy coś..

Niestety mój lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu - więc czasami muszę się posiłkowac lux medem. Za każdym razem opowiadam od poczatku co u mnie i z reguły lekarze chcą mnie też zbadać na krześle - wkurza mnie, bo też mam wrażenie, że jak za często się coś tam dzieje na dole - to nie najlepiej. Ja mam raczej pozytywne i optymistyczne nastawienie więc jak mi przypisują "obcy" lekarze nospę - to nie biorę. Potwierdzam tylko mailowo albo telefonicznie z moim prowadzącym czy moge tego nie brać.

To rzeczywiście tylko naczynko mogło być. U mnie ewidentnie coś z tym łożyskiem (bo ono podobno mocno ukrwione), tydzień temu było 5mm od ujścia szyjki. Mam nadzieję, że niedługo całkiem przestanie lecieć ta krew.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba Go poczułam....w sobote juz bylo cos takiego. Jakby bąbelki pękaly ponizej pępka. Tak łaskotało troszkę. I dziś przepraszam Młodego ze musiał słuchac kłótni i mowie mu że jest najważniejszy glaszczac brzuszek i znowu takie dwa bąble były....co prawda dużo piłam ale to chyba nie woda...aż sie popłakałam ale tym razem z radości....:)
    Teraz juz oficjalnie bede zwracac sie po imieniu do Niego- Kajetan :) Mój Kajtuś kochany :) I nie obchodzi mnie, że się ojcu imię nie podoba.

amanina, kaarolaa, oLena31, Rudi88, _cherryLady, Friend, Ania_1986, paola89, hella, Domi793, Betty Boop, celia lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze niby ciaza to nie choroba, a ciagle cos sie dzieje bole brzucha krwawienia cukrzyce szyjki waga i wiele innych masakra

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa <3

ucałuj Kajtka od ciotki i Grubsona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:19

SyHa85 lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Karola, w ubiegłym tygodniu byłam u dwóch i obaj nic innego nie widzieli, ale ten drugi powiedział mi, że lepiej w takim razie nie badać często od dołu, bo to łożysko można tylko naruszyć i wtedy dopiero klops. Tak więc siedzę sobie na razie "spokojnie" i "odpoczywam". Na razie nie boli mnie nic (oprócz oczywiście jakiegoś standardowego pobolewania więzadeł, albo dolegliwości jelitowych), także poczekam jeszcze przynajmniej tydzień, aż zacznę się na poważnie martwić, jak nic się nie poprawi...
    Dziwi mnie trochę postępowanie lekarzy z którymi się konsultowałaś. Mnie z krwawieniem zostawili w szpitalu i wyszłam tylko dlatego, że ustało.
    A cały czas to jest czerwona krew?

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Najgorsze jest to ze niby ciaza to nie choroba, a ciagle cos sie dzieje bole brzucha krwawienia cukrzyce szyjki waga i wiele innych masakra
    Ciąża czasem jest gorsza od choroby. U mnie wiecznie coś od samego początku. Nigdy spokoju nie ma.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ciąża czasem jest gorsza od choroby. U mnie wiecznie coś od samego początku. Nigdy spokoju nie ma.
    Moj tesc to caly czas powtarza ze to nie choroba. Jego dwie corki sa w ciazy i rzadnych problemow proc tego ze jedna ma wymioty. A ja nie dość ze synowa to wiecznie z przygodami i jedna i teraz druga ciaza.

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Dziwi mnie trochę postępowanie lekarzy z którymi się konsultowałaś. Mnie z krwawieniem zostawili w szpitalu i wyszłam tylko dlatego, że ustało.
    A cały czas to jest czerwona krew?

Mnie też chcieli w szpitalu zostawić, ale to było jeszcze przed badaniem, po którym ordynator stwierdził, że gdyby nie widział wkładki poplamionej, to by pomyślał, że sobie wymyśliłam to plamienie. Dlatego też, ale i ze względu na starszą córkę i święta, nie chciałam zostawać w szpitalu. Drugi lekarz stwierdził, że chcieli zostawić ze względu na to, że NFZ płaci za pobyt. Generalnie jak nic oprócz tego się nie dzieje, to mam siedzieć w domu, chyba żeby krwawienie było obfite i doszłyby do tego bóle brzucha. A od dwóch dni zauważyłam, że krew (taka ze śluzem) jest po tym jak wstanę, albo idę na 2-kę do toalety (czyli następuje jakieś rozluźnienie mięśni), a tak to spokój. Najważniejsze, że mały się wierci.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Moj tesc to caly czas powtarza ze to nie choroba. Jego dwie corki sa w ciazy i rzadnych problemow proc tego ze jedna ma wymioty. A ja nie dość ze synowa to wiecznie z przygodami i jedna i teraz druga ciaza.

ci mezczyzni... oni w tylu ciazach byli ze je znaja od podszewki :P

SyHa85, Rudi88, kaarolaa, Ania_1986, hella, celia lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dziewczyny chyba Go poczułam....w sobote juz bylo cos takiego. Jakby bąbelki pękaly ponizej pępka. Tak łaskotało troszkę. I dziś przepraszam Młodego ze musiał słuchac kłótni i mowie mu że jest najważniejszy glaszczac brzuszek i znowu takie dwa bąble były....co prawda dużo piłam ale to chyba nie woda...aż sie popłakałam ale tym razem z radości....:)
    Teraz juz oficjalnie bede zwracac sie po imieniu do Niego- Kajetan :) Mój Kajtuś kochany :) I nie obchodzi mnie, że się ojcu imię nie podoba.

SyHa ale cudnie :-D ja też ryczałam jak poczuła Kluska :-)

Na 16 idę do doktorka także muszę zrobić sobie ogarning-depilarning, bo wygladam jak yeti ;-)

SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No i super :) Tylko ja Bydgoszczy za bardzo nie znam. A w jakich godzinach masz zajęcia? Ja do 15.30
    Zajęcia mam do 21, ale o 15:45 mogę się urwać więc problemu nie ma. ;)

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dzisiaj kupić jakieś ciuszki w smyku i niestety wyłączyli mi stronę. Ehh :(

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    ci mezczyzni... oni w tylu ciazach byli ze je znaja od podszewki :P
    Ja to mam wrażenie ze on spacjalnie mi tak dogaduje.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham moja ciąze za to ze teraz nie boje się komuś wrednie odpowiedzieć .Za nadmierna ciekawośc i wredoctwo odpowiadam tym samym a wcześniej to bałam. Wszyscy pytaja kiedy koty oddam bo dziecko przyjdzie na świat...

marcianka86
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Zajęcia mam do 21, ale o 15:45 mogę się urwać więc problemu nie ma. ;)

Napisz mi na priv nr tel to bedziemy w niedziele w kontakcie :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    SyHa ale cudnie :-D ja też ryczałam jak poczuła Kluska :-)

Na 16 idę do doktorka także muszę zrobić sobie ogarning-depilarning, bo wygladam jak yeti ;-)

U mnie ta sama sytuacja ;) z tym że ja mam na 16:40.

Mam nadzieję że mój mąż zdąży wrócić, bo pojechał aż do Gorzowa a jak nie zdąży to będę musiała kogoś prosić o podwózkę. Druga sprawa że mąż strasznie chce być na tym USG bo mamy poznać płeć.

Miałam teraz takiego smaka na sok wiśniowy, i na szczęście miałam od rodziców w słoiczku :D Pyszka! Dzidzia już robi fikołki :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ