Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyitakasia wrote:Dziewczyny ile z was ma/miało infekcję/przeziębienie na początku? Martwi mnie moje wczorajsze samopoczucie, że to było jakieś paskudztwo-wirus, który mogło zaszkodzić dziecku
-
MówmiAgatka wrote:Trzymaj się Ruda. Ja też się ciągle stresuję a wizyta dopiero 4 stycznia. Powiedzieli, że tak będzie dobrze. Tak sobie myślę, że może to dlatego, że wcześniej nie wiele widać.
Tak sobie myślę też, że piszecie o przesunięciu owu. Czy ovufriend może się mylić nawet mimo ciągłej linii czy nie mierzyłyście temp.?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy. Byłam w sklepie i na nic nie mam zbytnio ochoty. Jedynie serek topiony. I chleb ze smalcem i cebulą
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola555 wrote:Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy. Byłam w sklepie i na nic nie mam zbytnio ochoty. Jedynie serek topiony. I chleb ze smalcem i cebulą
To super wiadomość Karola! Ja w weekend będę ponownie testować bo tak mi polecili w przychodni ale obawiam się strasznie, że nie będzie 2 kresek chociaż już jest 18 dpo.Karola555 lubi tę wiadomość
-
Karola555 wrote:Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy.
-
Co do owulacji to chyba 3 dni przed lub po skoku może być nie? Ja w tym cyklu już się szykowałam na okres. Żadnego śluzu plodnego. Gęsty i mętny był a tu proszę. Zagnieżdżone też niby między 7a 10 dniem więc owulacja 2 dni później zagnieżdżone np w 9 dniu albo 10 i juz masz kilka dni do tyłu. A tu wiesz,że zarodek się pojawia czasem z dnia na dzień.
Masz swój wykres? Wklej gosynuś
Dwa aniołki * -
MówmiAgatka wrote:To super wiadomość Karola! Ja w weekend będę ponownie testować bo tak mi polecili w przychodni ale obawiam się strasznie, że nie będzie 2 kresek chociaż już jest 18 dpo.
Dlaczego nie miałoby być dwóch kresek? Nieraz nawet po poronieniu bhcg spada wolno i testy mogą wychodzić pozytywne. Gdyby coś się działo to nie wykryjesz tego testem (bo bledsza kreska itp), ale będą inne symptomy lub/i obraz usg, który chyba jest najodpowiedniejszym diagnostą w tej sytuacji... Nie życzę ci oczywiście tego, ale takie czarnowidztwo na prawdę nie służy kobiecie we wczesnej ciąży, wywołujesz niepotrzebnie wilka z lasu! W ogóle widzę, że tego typu fora bardzo mocno nakręcają, dziewczyny robią codziennie testy, biegają na bety, wydają mnóstwo pieniędzy na coś, co i tak nie jest wyrocznią, bo każdy lekarz wam to powie, beta nie przesądza o niczym - właściwy przyrost nie da wam gwarancji zdrowej ciąży, a zbyt mały przyrost nie musi wróżyć tragedii. Nie lepiej myśleć pozytywnie? Ludzkość by wyginęła gdyby tak każda ciąża miała kończyć się nieszczęściem. Sama jestem po stracie, ale jestem pełna nadziei i mocno wierzę, że tym razem nam się uda.Lovi89, lenka.m, MówmiAgatka, Kasiula09, sabinaaa lubią tę wiadomość
-
MówmiAgatka wrote:To super wiadomość Karola! Ja w weekend będę ponownie testować bo tak mi polecili w przychodni ale obawiam się strasznie, że nie będzie 2 kresek chociaż już jest 18 dpo.
MówmiAgatka lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja leżę pełna że zgaga ale mam taką ochotę na zupke chińska z makaronem ryżowym ,że mi się beczec chce. Ogromny mam apetyt.
A tak ogólnie kiedy chcecie mówić znajomym czy ludziom? Dopiero jak zobaczą brzuszek?
Ja nie mam zamiaru się chwalić na FB czy gdziekolwiek...
I ciekawe jak ZUS mi będzie wypłatę przysłałsynuś
Dwa aniołki * -
isabelle wrote:Dlaczego nie miałoby być dwóch kresek? Nieraz nawet po poronieniu bhcg spada wolno i testy mogą wychodzić pozytywne. Gdyby coś się działo to nie wykryjesz tego testem (bo bledsza kreska itp), ale będą inne symptomy lub/i obraz usg, który chyba jest najodpowiedniejszym diagnostą w tej sytuacji... Nie życzę ci oczywiście tego, ale takie czarnowidztwo na prawdę nie służy kobiecie we wczesnej ciąży, wywołujesz niepotrzebnie wilka z lasu! W ogóle widzę, że tego typu fora bardzo mocno nakręcają, dziewczyny robią codziennie testy, biegają na bety, wydają mnóstwo pieniędzy na coś, co i tak nie jest wyrocznią, bo każdy lekarz wam to powie, beta nie przesądza o niczym - właściwy przyrost nie da wam gwarancji zdrowej ciąży, a zbyt mały przyrost nie musi wróżyć tragedii. Nie lepiej myśleć pozytywnie? Ludzkość by wyginęła gdyby tak każda ciąża miała kończyć się nieszczęściem. Sama jestem po stracie, ale jestem pełna nadziei i mocno wierzę, że tym razem nam się uda.
Asiaczek, MówmiAgatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlli88 wrote:Jejjjju dziewczyny to usg dzisiejsze mnie przeraziło... Lekarz sam na początku stwierdził że raczej nic widać jeszcze nie będzie a tu taka niespodzianka! Boję się podwójnie teraz bo są dwa pęcherzyki ciążowe!
Mona lisa- ja w pierwszej ciąży wogole bety nie robiłam, teraz jestem juz po trzecim wyniku, wszystko dlatego, ze najpierw chciałam po wizycie u ginekologa potwierdzić ciążę, bo nic nie było widać, tylko endometrium 19,7mm, potem zlecił mi lekarz. Z tego co widzę, teraz większość dziewczyn robi to badanie.
Awangarda, mówi się, że zwierzęta i małe dzieci wyczuwają ciążę- chyba coś w tym jest
Czy któraś z Was ma wizytę 30.12?
-
My jednak powiedzieliśmy dzieciom i rodzicom. Najstarsza córka ma 14 lat i ciężko było to przed nią ukrywać jest pasjonatka biologii i bierze udzial w konkursach przedmiotowych, myśli o medycynie. Zatkało mnie kiedy zasypala mnie pytaniami o badania i wyliczyla czego mi nie wolno ogólnie dzieci oszalały ze szczęścia a rodzice to już wogole
-
nick nieaktualnyLovi89 wrote:Oj zgadzam sie z toba w 100%, w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam ze mozna bhcg zrobic z krwi:p zobaczylam dwie krechy i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze byc cos nie tak, jestem w ciazy i za 9 miesiecy rodze:) a teraz czytam w dzien w dzien nasze fora i jestem cala w nerwach, ze moze i mi sie teraz nie uda...dobrze ze codziennie mozemy cieszyc sie nowymi ciazuniami, bo ta beta bhcg sni mi sie juz po nocach:P
Lovi, mam to samo, naczytałam się różnych rzeczy i teraz mam głowę pełną obaw. Natomiast na zimno sobie powtarzam, ze moje martwienie się nic nie da, tylko może zaszkodzić. Dziewczyny- musi być dobrze!Lovi89, MówmiAgatka lubią tę wiadomość