X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Dziewczyny ile z was ma/miało infekcję/przeziębienie na początku? Martwi mnie moje wczorajsze samopoczucie, że to było jakieś paskudztwo-wirus, który mogło zaszkodzić dziecku :(
    Ja miałam na samym początku. I to mi dało do myślenia, bo się przeziębienie przedłużało i przedłużało. Jak nigdy.

• itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu
    zdrówka!

Ania83_NS lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Trzymaj się Ruda. Ja też się ciągle stresuję a wizyta dopiero 4 stycznia. Powiedzieli, że tak będzie dobrze. Tak sobie myślę, że może to dlatego, że wcześniej nie wiele widać.
    Tak sobie myślę też, że piszecie o przesunięciu owu. Czy ovufriend może się mylić nawet mimo ciągłej linii czy nie mierzyłyście temp.?
    To tylko program, pewnie, że mógł się pomylić.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja miałam na samym początku. I to mi dało do myślenia, bo się przeziębienie przedłużało i przedłużało. Jak nigdy.
    Ale to było jeszcze przed terminem @ czy juz po?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło przed terminem a skończyło po.

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To większość z nas takie przeziębienie dopadło

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy. Byłam w sklepie i na nic nie mam zbytnio ochoty. Jedynie serek topiony. I chleb ze smalcem i cebulą

sisi lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba rzeczywiście sporo nas borykało się z infekcją. Przestaję panikować (chwilowo ;))
    Jutro powtarzam betę

I czas zabrać się za przygotowania świąteczne. Miałam zaplanowane gotowanie na weekend, chcę część pomrozić.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy. Byłam w sklepie i na nic nie mam zbytnio ochoty. Jedynie serek topiony. I chleb ze smalcem i cebulą

To super wiadomość Karola! Ja w weekend będę ponownie testować bo tak mi polecili w przychodni ale obawiam się strasznie, że nie będzie 2 kresek chociaż już jest 18 dpo.

Karola555 lubi tę wiadomość

• itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy.
    super, ja robiłam ostatni wczoraj a przedwczoraj beta była już 183 i kreska była nadal słaba. Albo testy takie miałam albo moje nerki tak filtrują ;)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owulacji to chyba 3 dni przed lub po skoku może być nie? Ja w tym cyklu już się szykowałam na okres. Żadnego śluzu plodnego. Gęsty i mętny był :-) a tu proszę. Zagnieżdżone też niby między 7a 10 dniem więc owulacja 2 dni później zagnieżdżone np w 9 dniu albo 10 i juz masz kilka dni do tyłu. A tu wiesz,że zarodek się pojawia czasem z dnia na dzień. :-)
    Masz swój wykres? Wklej go

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    To super wiadomość Karola! Ja w weekend będę ponownie testować bo tak mi polecili w przychodni ale obawiam się strasznie, że nie będzie 2 kresek chociaż już jest 18 dpo.

Dlaczego nie miałoby być dwóch kresek? Nieraz nawet po poronieniu bhcg spada wolno i testy mogą wychodzić pozytywne. Gdyby coś się działo to nie wykryjesz tego testem (bo bledsza kreska itp), ale będą inne symptomy lub/i obraz usg, który chyba jest najodpowiedniejszym diagnostą w tej sytuacji... Nie życzę ci oczywiście tego, ale takie czarnowidztwo na prawdę nie służy kobiecie we wczesnej ciąży, wywołujesz niepotrzebnie wilka z lasu! W ogóle widzę, że tego typu fora bardzo mocno nakręcają, dziewczyny robią codziennie testy, biegają na bety, wydają mnóstwo pieniędzy na coś, co i tak nie jest wyrocznią, bo każdy lekarz wam to powie, beta nie przesądza o niczym - właściwy przyrost nie da wam gwarancji zdrowej ciąży, a zbyt mały przyrost nie musi wróżyć tragedii. Nie lepiej myśleć pozytywnie? Ludzkość by wyginęła gdyby tak każda ciąża miała kończyć się nieszczęściem. Sama jestem po stracie, ale jestem pełna nadziei i mocno wierzę, że tym razem nam się uda.

Lovi89, lenka.m, MówmiAgatka, Kasiula09, sabinaaa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Będą na pewno :)

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • inaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ... i pierniki gotowe ... padam ! na prawde padam ... jeszcze maz dzisiaj okna bedzie mył :) ehhh

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę i odpoczywam, chociaż przy takim halasie ciężko. My jesteśmy na etapie wykańczania mieszkania i mój mąż właśnie robi sufit podwieszany w kuchni :/
    A jeszcze ktoś na górze też coś wierci

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę pełna że zgaga ale mam taką ochotę na zupke chińska z makaronem ryżowym ,że mi się beczec chce. Ogromny mam apetyt.

A tak ogólnie kiedy chcecie mówić znajomym czy ludziom? Dopiero jak zobaczą brzuszek?
    Ja nie mam zamiaru się chwalić na FB czy gdziekolwiek...

I ciekawe jak ZUS mi będzie wypłatę przysłał :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dlaczego nie miałoby być dwóch kresek? Nieraz nawet po poronieniu bhcg spada wolno i testy mogą wychodzić pozytywne. Gdyby coś się działo to nie wykryjesz tego testem (bo bledsza kreska itp), ale będą inne symptomy lub/i obraz usg, który chyba jest najodpowiedniejszym diagnostą w tej sytuacji... Nie życzę ci oczywiście tego, ale takie czarnowidztwo na prawdę nie służy kobiecie we wczesnej ciąży, wywołujesz niepotrzebnie wilka z lasu! W ogóle widzę, że tego typu fora bardzo mocno nakręcają, dziewczyny robią codziennie testy, biegają na bety, wydają mnóstwo pieniędzy na coś, co i tak nie jest wyrocznią, bo każdy lekarz wam to powie, beta nie przesądza o niczym - właściwy przyrost nie da wam gwarancji zdrowej ciąży, a zbyt mały przyrost nie musi wróżyć tragedii. Nie lepiej myśleć pozytywnie? Ludzkość by wyginęła gdyby tak każda ciąża miała kończyć się nieszczęściem. Sama jestem po stracie, ale jestem pełna nadziei i mocno wierzę, że tym razem nam się uda.
    Oj zgadzam sie z toba w 100%, w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam ze mozna bhcg zrobic z krwi:p zobaczylam dwie krechy i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze byc cos nie tak, jestem w ciazy i za 9 miesiecy rodze:) a teraz czytam w dzien w dzien nasze fora i jestem cala w nerwach, ze moze i mi sie teraz nie uda...dobrze ze codziennie mozemy cieszyc sie nowymi ciazuniami, bo ta beta bhcg sni mi sie juz po nocach:P

Asiaczek, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Jejjjju dziewczyny to usg dzisiejsze mnie przeraziło... Lekarz sam na początku stwierdził że raczej nic widać jeszcze nie będzie a tu taka niespodzianka! Boję się podwójnie teraz bo są dwa pęcherzyki ciążowe!
    Ulli, trzymam za oba Twoje pęcherzyki! Byłoby cudownie!
    Mona lisa- ja w pierwszej ciąży wogole bety nie robiłam, teraz jestem juz po trzecim wyniku, wszystko dlatego, ze najpierw chciałam po wizycie u ginekologa potwierdzić ciążę, bo nic nie było widać, tylko endometrium 19,7mm, potem zlecił mi lekarz. Z tego co widzę, teraz większość dziewczyn robi to badanie.
    Awangarda, mówi się, że zwierzęta i małe dzieci wyczuwają ciążę- chyba coś w tym jest :)

Czy któraś z Was ma wizytę 30.12?

• itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak powiedzieliśmy dzieciom i rodzicom. Najstarsza córka ma 14 lat i ciężko było to przed nią ukrywać ;-) jest pasjonatka biologii i bierze udzial w konkursach przedmiotowych, myśli o medycynie. Zatkało mnie kiedy zasypala mnie pytaniami o badania i wyliczyla czego mi nie wolno :-P ogólnie dzieci oszalały ze szczęścia a rodzice to już wogole :-)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi89 wrote:
    Oj zgadzam sie z toba w 100%, w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam ze mozna bhcg zrobic z krwi:p zobaczylam dwie krechy i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze byc cos nie tak, jestem w ciazy i za 9 miesiecy rodze:) a teraz czytam w dzien w dzien nasze fora i jestem cala w nerwach, ze moze i mi sie teraz nie uda...dobrze ze codziennie mozemy cieszyc sie nowymi ciazuniami, bo ta beta bhcg sni mi sie juz po nocach:P

Lovi, mam to samo, naczytałam się różnych rzeczy i teraz mam głowę pełną obaw. Natomiast na zimno sobie powtarzam, ze moje martwienie się nic nie da, tylko może zaszkodzić. Dziewczyny- musi być dobrze!

Lovi89, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ