X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Dziewczyny ile z was ma/miało infekcję/przeziębienie na początku? Martwi mnie moje wczorajsze samopoczucie, że to było jakieś paskudztwo-wirus, który mogło zaszkodzić dziecku :(
    Ja miałam na samym początku. I to mi dało do myślenia, bo się przeziębienie przedłużało i przedłużało. Jak nigdy.

• itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu
    zdrówka!

Ania83_NS lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Trzymaj się Ruda. Ja też się ciągle stresuję a wizyta dopiero 4 stycznia. Powiedzieli, że tak będzie dobrze. Tak sobie myślę, że może to dlatego, że wcześniej nie wiele widać.
    Tak sobie myślę też, że piszecie o przesunięciu owu. Czy ovufriend może się mylić nawet mimo ciągłej linii czy nie mierzyłyście temp.?
    To tylko program, pewnie, że mógł się pomylić.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja miałam na samym początku. I to mi dało do myślenia, bo się przeziębienie przedłużało i przedłużało. Jak nigdy.
    Ale to było jeszcze przed terminem @ czy juz po?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło przed terminem a skończyło po.

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To większość z nas takie przeziębienie dopadło

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy. Byłam w sklepie i na nic nie mam zbytnio ochoty. Jedynie serek topiony. I chleb ze smalcem i cebulą

sisi lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba rzeczywiście sporo nas borykało się z infekcją. Przestaję panikować (chwilowo ;))
    Jutro powtarzam betę

I czas zabrać się za przygotowania świąteczne. Miałam zaplanowane gotowanie na weekend, chcę część pomrozić.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy. Byłam w sklepie i na nic nie mam zbytnio ochoty. Jedynie serek topiony. I chleb ze smalcem i cebulą

To super wiadomość Karola! Ja w weekend będę ponownie testować bo tak mi polecili w przychodni ale obawiam się strasznie, że nie będzie 2 kresek chociaż już jest 18 dpo.

Karola555 lubi tę wiadomość

• itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Przyszły mi opóźnione testy z allegro zrobiłam sobie przed chwilą i nawet minuty nie trzeba było czekać na dwie piękne grube kruchy.
    super, ja robiłam ostatni wczoraj a przedwczoraj beta była już 183 i kreska była nadal słaba. Albo testy takie miałam albo moje nerki tak filtrują ;)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owulacji to chyba 3 dni przed lub po skoku może być nie? Ja w tym cyklu już się szykowałam na okres. Żadnego śluzu plodnego. Gęsty i mętny był :-) a tu proszę. Zagnieżdżone też niby między 7a 10 dniem więc owulacja 2 dni później zagnieżdżone np w 9 dniu albo 10 i juz masz kilka dni do tyłu. A tu wiesz,że zarodek się pojawia czasem z dnia na dzień. :-)
    Masz swój wykres? Wklej go

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    To super wiadomość Karola! Ja w weekend będę ponownie testować bo tak mi polecili w przychodni ale obawiam się strasznie, że nie będzie 2 kresek chociaż już jest 18 dpo.

Dlaczego nie miałoby być dwóch kresek? Nieraz nawet po poronieniu bhcg spada wolno i testy mogą wychodzić pozytywne. Gdyby coś się działo to nie wykryjesz tego testem (bo bledsza kreska itp), ale będą inne symptomy lub/i obraz usg, który chyba jest najodpowiedniejszym diagnostą w tej sytuacji... Nie życzę ci oczywiście tego, ale takie czarnowidztwo na prawdę nie służy kobiecie we wczesnej ciąży, wywołujesz niepotrzebnie wilka z lasu! W ogóle widzę, że tego typu fora bardzo mocno nakręcają, dziewczyny robią codziennie testy, biegają na bety, wydają mnóstwo pieniędzy na coś, co i tak nie jest wyrocznią, bo każdy lekarz wam to powie, beta nie przesądza o niczym - właściwy przyrost nie da wam gwarancji zdrowej ciąży, a zbyt mały przyrost nie musi wróżyć tragedii. Nie lepiej myśleć pozytywnie? Ludzkość by wyginęła gdyby tak każda ciąża miała kończyć się nieszczęściem. Sama jestem po stracie, ale jestem pełna nadziei i mocno wierzę, że tym razem nam się uda.

Lovi89, lenka.m, MówmiAgatka, Kasiula09, sabinaaa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Będą na pewno :)

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • inaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ... i pierniki gotowe ... padam ! na prawde padam ... jeszcze maz dzisiaj okna bedzie mył :) ehhh

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę i odpoczywam, chociaż przy takim halasie ciężko. My jesteśmy na etapie wykańczania mieszkania i mój mąż właśnie robi sufit podwieszany w kuchni :/
    A jeszcze ktoś na górze też coś wierci

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę pełna że zgaga ale mam taką ochotę na zupke chińska z makaronem ryżowym ,że mi się beczec chce. Ogromny mam apetyt.

A tak ogólnie kiedy chcecie mówić znajomym czy ludziom? Dopiero jak zobaczą brzuszek?
    Ja nie mam zamiaru się chwalić na FB czy gdziekolwiek...

I ciekawe jak ZUS mi będzie wypłatę przysłał :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dlaczego nie miałoby być dwóch kresek? Nieraz nawet po poronieniu bhcg spada wolno i testy mogą wychodzić pozytywne. Gdyby coś się działo to nie wykryjesz tego testem (bo bledsza kreska itp), ale będą inne symptomy lub/i obraz usg, który chyba jest najodpowiedniejszym diagnostą w tej sytuacji... Nie życzę ci oczywiście tego, ale takie czarnowidztwo na prawdę nie służy kobiecie we wczesnej ciąży, wywołujesz niepotrzebnie wilka z lasu! W ogóle widzę, że tego typu fora bardzo mocno nakręcają, dziewczyny robią codziennie testy, biegają na bety, wydają mnóstwo pieniędzy na coś, co i tak nie jest wyrocznią, bo każdy lekarz wam to powie, beta nie przesądza o niczym - właściwy przyrost nie da wam gwarancji zdrowej ciąży, a zbyt mały przyrost nie musi wróżyć tragedii. Nie lepiej myśleć pozytywnie? Ludzkość by wyginęła gdyby tak każda ciąża miała kończyć się nieszczęściem. Sama jestem po stracie, ale jestem pełna nadziei i mocno wierzę, że tym razem nam się uda.
    Oj zgadzam sie z toba w 100%, w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam ze mozna bhcg zrobic z krwi:p zobaczylam dwie krechy i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze byc cos nie tak, jestem w ciazy i za 9 miesiecy rodze:) a teraz czytam w dzien w dzien nasze fora i jestem cala w nerwach, ze moze i mi sie teraz nie uda...dobrze ze codziennie mozemy cieszyc sie nowymi ciazuniami, bo ta beta bhcg sni mi sie juz po nocach:P

Asiaczek, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Jejjjju dziewczyny to usg dzisiejsze mnie przeraziło... Lekarz sam na początku stwierdził że raczej nic widać jeszcze nie będzie a tu taka niespodzianka! Boję się podwójnie teraz bo są dwa pęcherzyki ciążowe!
    Ulli, trzymam za oba Twoje pęcherzyki! Byłoby cudownie!
    Mona lisa- ja w pierwszej ciąży wogole bety nie robiłam, teraz jestem juz po trzecim wyniku, wszystko dlatego, ze najpierw chciałam po wizycie u ginekologa potwierdzić ciążę, bo nic nie było widać, tylko endometrium 19,7mm, potem zlecił mi lekarz. Z tego co widzę, teraz większość dziewczyn robi to badanie.
    Awangarda, mówi się, że zwierzęta i małe dzieci wyczuwają ciążę- chyba coś w tym jest :)

Czy któraś z Was ma wizytę 30.12?

• itakasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak powiedzieliśmy dzieciom i rodzicom. Najstarsza córka ma 14 lat i ciężko było to przed nią ukrywać ;-) jest pasjonatka biologii i bierze udzial w konkursach przedmiotowych, myśli o medycynie. Zatkało mnie kiedy zasypala mnie pytaniami o badania i wyliczyla czego mi nie wolno :-P ogólnie dzieci oszalały ze szczęścia a rodzice to już wogole :-)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi89 wrote:
    Oj zgadzam sie z toba w 100%, w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam ze mozna bhcg zrobic z krwi:p zobaczylam dwie krechy i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze byc cos nie tak, jestem w ciazy i za 9 miesiecy rodze:) a teraz czytam w dzien w dzien nasze fora i jestem cala w nerwach, ze moze i mi sie teraz nie uda...dobrze ze codziennie mozemy cieszyc sie nowymi ciazuniami, bo ta beta bhcg sni mi sie juz po nocach:P

Lovi, mam to samo, naczytałam się różnych rzeczy i teraz mam głowę pełną obaw. Natomiast na zimno sobie powtarzam, ze moje martwienie się nic nie da, tylko może zaszkodzić. Dziewczyny- musi być dobrze!

Lovi89, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ