Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Another wrote:Zapomniałam napisać Wam co mnie wczoraj spotkało. Tak jak większość z Was, wstrzymuję się z rozpowiadaniem o ciąży, chociaż do 12 tygodnia, wie facet, mama i w pracy przez L4, ale... Wczoraj moją mamę odwiedziła moja chrzestna, a ja nie wiedząc o gościu wpadłam w koszulce i gaciach po mleko do kawy (mieszkamy drzwi w drzwi). Przywitałam się buziakiem z ciotką i mamą, wzięłam mleko i do chaty. Wieczorem poszłam do mamy na plotki, a ona mi mówi, że ciotka zauważyła, że jestem w ciąży i mama też to widzi, bo mi się brzuch podniósł! Kurde! Przecież niemożliwe żeby tak wcześnie było coś widać, a do tego ja jestem mega pulpet. Obejrzałam się w lustrze i faktycznie ten brzuch się troszkę uniósł. Możliwe to?
u mnie w pracy koleżanka też zauważyła, że mam taki malutki już ciążowy zaczynający się brzuszek, fakt, wzdęło mnie dziś i nie mogłam spodni dopiąć, chodziłam z rozpiętym guzikiem więc pewnie to tylko te wzdęcia...
awangarda! też za mną to badziewie zupka chińska chodzi !! :P ale jeszcze się przed nią bronię
Ruda! 3mam mocno kciuki !! wiem, co przeżywasz, bo też przez to przechodziłam w I ciąży, ale czekamy na dobre wieści !!!
Lisaaa gratki ! piękne fotoneme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Z tymi brzuszkami to jednak jest tak, że hormony robią swoje, woda się zatrzymuje w organizmie no macica jednak się powiększa - czytałam gdzieś, że może mieć już rozmiar małej pomarańczy. Ja w pierwszej ciąży bardzo szybko wskoczyłam w ciążowe dżinsy - chyba już ok 10 tygodnia i to była najcudowniejsza decyzja, także dziewczyny nie ma co się katować, ciążówki to najwygodniejsze spodnie ever!
neme lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane
Już was nadrabiam, ale naprodukowałyście przez jeden dzień, hoho
Mam nadzieję, że będę czytać o serduszkach, udanych wizytach i pozytywnych myślach
Ja wczoraj musiałam kupić stanik, ponieważ piersi nie mieszczą mi się w stare i chodzę w sportowym cały czas.. no masakra.
Ponadto zaopatrzyłam się w prenalen na gardło, katar i kaszel, bo mnie rozkłada rozkłada i nie mogę się wyleczeć.
Jutro rano lecę zrobić bhcg, progesteron i wyniki tarczycowe. Trzymajcie proszę kciuki za wyniki02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Cześć kochane
Już was nadrabiam, ale naprodukowałyście przez jeden dzień, hoho
Mam nadzieję, że będę czytać o serduszkach, udanych wizytach i pozytywnych myślach
Ja wczoraj musiałam kupić stanik, ponieważ piersi nie mieszczą mi się w stare i chodzę w sportowym cały czas.. no masakra.
Ponadto zaopatrzyłam się w prenalen na gardło, katar i kaszel, bo mnie rozkłada rozkłada i nie mogę się wyleczeć.
Jutro rano lecę zrobić bhcg, progesteron i wyniki tarczycowe. Trzymajcie proszę kciuki za wynikiNajmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
Hejka
też nie dam rady Was nadrobić... za dużo piszecie hehe
tylko wspomnę że u mnie było zawsze wcześnie widać brzuszek w ciąży..
i wczoraj wlazłam na wagę i mam 2 kg do przodu aaaaaaa !!!
Niedługo wyruszamy z domu na pierwszą wizytę i odebrać siorkę z lotniska także znowu będzie mnie mało buuu
Miłego dnia wszystkim!Mona_Lisa, sisi lubią tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Dziewczyny, zapomniałam wczoraj zapytać.. jak to z leczeniem zębów i znieczuleniem ?
Coś mnie wczoraj ząb rozbolał i w weekend wybieram się do dentysty .. ale jestem przerażona tak ogólnie02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Dziewczyny, zapomniałam wczoraj zapytać.. jak to z leczeniem zębów i znieczuleniem ?
Coś mnie wczoraj ząb rozbolał i w weekend wybieram się do dentysty .. ale jestem przerażona tak ogólnieNajmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Najmłodsza_staraczka wrote:Dziewczyny, zapomniałam wczoraj zapytać.. jak to z leczeniem zębów i znieczuleniem ?
Coś mnie wczoraj ząb rozbolał i w weekend wybieram się do dentysty .. ale jestem przerażona tak ogólnie
Lepiej wyleczyć póki mocno nie boli, żeby się Nie okazało, że trzeba robić kanałowo, albo zrobił się stan zapalny, który może być groźny dla ciąży.Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
Hej, co sadzicie o tym wpisie:
http://hpba.pl/produkty-polecane-niewskazane-ciazy-brak-zdj-jeszcze/
Anna Lewandowska wymienila cala liste produktow ktore sa odradzane w ciazy... a Wy co uwazacie, bo ja ze chyba troche przesadza..
Ona odradza wedzone wedliny (baj baj kabanosiki) oraz wszystkie suche wedliny, przyprawy jak tymian, rozmaryn, kolendra, sery, watrobki, pasztety, o slodyczach juz nie wspomne. Lista jest taka dluga ze gdybym miala sie do niej stosowac musialabym wyrzucic polowe produktow ktore mam w kuchniNajmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
Witajcie dziewczyny
Ja to się czuję że spuchłam trochę
Też się boję leczyć zęby bez znieczulenia, też czuję jednego zęba teraz czasami takie kłucie i chyba będzie trzeba iść wyleczyć, ale dobrze że znieczulenie można bo bez tego to ani rusz hihi
Najmłodsza trzymam kciuki za Twoje wyniki !!! :*
Gaduaaa trzymam kciuki za wizytę !!!Najmłodsza_staraczka, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
jenni wrote:Hej, co sadzicie o tym wpisie:
http://hpba.pl/produkty-polecane-niewskazane-ciazy-brak-zdj-jeszcze/
Anna Lewandowska wymienila cala liste produktow ktore sa odradzane w ciazy... a Wy co uwazacie, bo ja ze chyba troche przesadza..
Ona odradza wedzone wedliny (baj baj kabanosiki) oraz wszystkie suche wedliny, przyprawy jak tymian, rozmaryn, kolendra, sery, watrobki, pasztety, o slodyczach juz nie wspomne. Lista jest taka dluga ze gdybym miala sie do niej stosowac musialabym wyrzucic polowe produktow ktore mam w kuchni
Ja zaczęłam to wczoraj czytać ale za głowe się złapałam i przestałam bo wg niej to mało co można jeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 08:48