X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) muszę się z Wami podzielić... jakiś koszmar mam od wczoraj... jak się położyłam spać to zaczął mnie kuć prawy jajnik. Ale jakoś tak dziwnie, bo tak jakby pulsował... nigdy tak nie miałam. I do tego jeszcze miałam dzisiaj w nocy paskudny sen... śniło mi się, że mam całą rękę we krwi i ktoś obok mnie stał zakrwawiony... :( mam beznadziejny humor dzisiaj przez to wszystko. Ogromnie się boję :( mam nadzieję, że wszystko jest ok. A wizyta dopiero we wtorek :(

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Mnie kurde co innego bierze :( Zlapalam chyba jakas infekche pochwy. Zaczyna mnie piec i swedziec i przerazona jestem, bo nie mam szans dostac sie do gin teraz. Co prawda nie ze jakos tak bardzo mnie dopadlo, niby tylko troche, ale dyskomfort jest :/

Ja też czuję dyskomfort. I też czasami piecze. Ale zastanawiam się czy nie przez to, że mało piję. Jakoś nie mam ochoty. A wieem, że powinno się dużo pić....

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Jest chyba jakieś specjalne znieczulenie dla kobiet w ciąży
    Ja też robie bez znieczulenie bo bardziej boje się tej igły niż borowania xd

Są znieczulenia bez nakuwania. Jak jeszcze karmiłam to byłam u dentysty i powiedziałam, że karmię i średnio mogę przyjmować znieczulenia. To dentystka powiedziała, że to znieczulenie można podawać nawet kobietom w ciąży :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Ulli88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa a byłaś już u giną wcześniej? Masz założona książeczkę ciąży? Jeśli tak muszą Cie przyjąć i nie dzwonić tylko jechać od razu. Mi gin od razu założył na wszelki wypadek żeby właśnie tego typu problemów nie było że kolejki i nie ma miejsc... Zresztą ja mam takiego gina że w niedzielę w środku nocy mam w razie co nawet dzwonić i na nic nie patrzeć

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Karola555 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Hej dziewczyny :) muszę się z Wami podzielić... jakiś koszmar mam od wczoraj... jak się położyłam spać to zaczął mnie kuć prawy jajnik. Ale jakoś tak dziwnie, bo tak jakby pulsował... nigdy tak nie miałam. I do tego jeszcze miałam dzisiaj w nocy paskudny sen... śniło mi się, że mam całą rękę we krwi i ktoś obok mnie stał zakrwawiony... :( mam beznadziejny humor dzisiaj przez to wszystko. Ogromnie się boję :( mam nadzieję, że wszystko jest ok. A wizyta dopiero we wtorek :(
    Mona Lisa teraz to się śnią nam takie głupoty, myśl pozytywnie, wszystko musi być dobrze kochana. Mnie się śniło ostatnio że ktoś mnie okradł, a potem że mi psioszka tak zarosła że sobie warkoczyki kręciłam hehehe

sisi lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba umknęło więc jeszcze raz proszę o dopisanie. Termin 22.08.2017 3 ciąża 28lat

inaa lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Mona Lisa teraz to się śnią nam takie głupoty, myśl pozytywnie, wszystko musi być dobrze kochana. Mnie się śniło ostatnio że ktoś mnie okradł, a potem że mi psioszka tak zarosła że sobie warkoczyki kręciłam hehehe

Hahaha :) dziękuję kochana :) jesteś dzisiaj pierwszą osobą dzięki której się uśmiechnęłam :) no paskudny dzisiaj mam humor... nawet mój P. nie mógł nic zdziałać... staram się myśleć pozytywnie, ale te dni do wizyty tak mi się wydłużają, że zwariować można...

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo ...

słuchajcie.. stało się coś dla mnie przerażającego :O ! Wczoraj wchodze na wage i ku uciesze patrze e zatrzymała sie w miejscu, a nawet troche mnie ubyło.. a dzisiaj wchodze i kilo wiecej !! :( eh trzeba chwycić się za tą moją diete ... ale żeby kilo przez jeden dzień?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    hejo ...

słuchajcie.. stało się coś dla mnie przerażającego :O ! Wczoraj wchodze na wage i ku uciesze patrze e zatrzymała sie w miejscu, a nawet troche mnie ubyło.. a dzisiaj wchodze i kilo wiecej !! :( eh trzeba chwycić się za tą moją diete ... ale żeby kilo przez jeden dzień?

Inaa ja dlatego na wagę na razie nie wchodzę :P a tak na serio to może woda Ci się zatrzymuje w organizmie?

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma sa kra... a taka wczoraj byłam pocieszona, że nie jest źle :( . W takim razie od om czyli od 23 października przybyło mnie 3,2 kg

ja niestety musze się ważyć codziennie bo jak nie mam tego pod kontrolą ( a wyrzuciłam na 2 lata wage i zgrubłam 20 kg) to tyje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:26

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Hahaha :) dziękuję kochana :) jesteś dzisiaj pierwszą osobą dzięki której się uśmiechnęłam :) no paskudny dzisiaj mam humor... nawet mój P. nie mógł nic zdziałać... staram się myśleć pozytywnie, ale te dni do wizyty tak mi się wydłużają, że zwariować można...
    Hahaha no ja się też sama uśmiałam :) I w sumie oprócz mojego małża wie o ciąży koleżanka z pracy i jak jej powiedziałam to myślałam że pospadamy z krzeseł ze śmiechu :)

Ja mam wagę ale się nie ważę a chyba zacznę... Póki co to nie mam nadal jakiegoś wielkiego apetytu... Ale wieczorem brzuchol trochę wysadza

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Ulli
    czyli mamy termin tego samego dnia! :)
    Inaa
    to z pewnością woda, ale wiem, że może irytować ;)
    Sabina
    ja skontaktowałabym się z ginem, żeby się nie męczyć i szybko wyleczyć
    Najmłodsza
    kciuki za wyniki i zdrówka życzę :)

ja byłam rano na becie, po drodze zawitałam w sklepie mięsnym przy ubojni, kupiłam mięsko na pasztet i do bigosu. trzeba się wziąć za gotowanie ;) ale na razie kawka :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sierpnioweczki :)
    inaa jesteśmy w identycznej sytuacji. Po sporej utracie wagi tez waze się codziennie, bo to najlepszy sposób zeby nie było jojo. Kilogram czy dwa do góry i wiadomo, ze trzeba działać. Jesli chodzi o wage to tez mamy identycznie. W ostatnie 10 dni nic mi nie wzrosła, a wczoraj rano o 1,3 do góry. Dlatego wczoraj postawilam na bialko i warzywa, a mimo to waga dzisiaj znow 0,2 do góry :( Nie wiem gdzie szukac przyczyny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:42

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki :)

Bhcg to 512, przyrost 144 %, chyb jest dobrze :) Mam nadzieję, że w czwartek zobaczę pęcherzyk.
    Progesteron 35 ng/ml

Ale za to tsh skoczyło mi do 2,82.. ale wybrania się ft4 bo trzyma się na poziomie 73% , w sumie tak ładnego jeszcze nie miałam. Tak czy siak pisze do lekarza, pewnie będę zwiększać dawkę euthyroxu.

lottinka, sisi, Asiulka83 lubią tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza
    super! tylko się cieszyć :)

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenni wrote:
    Hej, co sadzicie o tym wpisie:

http://hpba.pl/produkty-polecane-niewskazane-ciazy-brak-zdj-jeszcze/

Anna Lewandowska wymienila cala liste produktow ktore sa odradzane w ciazy... a Wy co uwazacie, bo ja ze chyba troche przesadza..
    Ona odradza wedzone wedliny (baj baj kabanosiki) oraz wszystkie suche wedliny, przyprawy jak tymian, rozmaryn, kolendra, sery, watrobki, pasztety, o slodyczach juz nie wspomne. Lista jest taka dluga ze gdybym miala sie do niej stosowac musialabym wyrzucic polowe produktow ktore mam w kuchni ;)

Aż strach pomyśleć, co ta pani wysmaruje w poście dotyczącej diety matki karmiącej :) W dobie współczesnej wiedzy i zaleceń dieta eliminacyjna to przeżytek, mam z góry zakładać, że moje dziecko będzie alergikiem i już w ciąży odstawić produkty potencjalnie uznane za alergizujące? Ile trzeba byłoby zjeść tymianku, żeby spowodował przedwczesne skurcze? No litości...

Asiaczek lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza, piękny przyrost! :)

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn, a powiedziecie mi jeszcze ( macie już dość moich pytań? :P) kiedy na usg widać zarodek ? Dopiero jak pojawia się serduszko ?

W czwartek mam lekarza i zastanawiam się, czy będzie sam pęcherzyk, czy jest szansa na zobaczenie zarodka ? ( na serduszko będzie raczej za wcześnie). Jak było u was? :)

Inaa dopiszesz mnie do wizyt 22.12 o 18:10 ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 10:07

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Aż strach pomyśleć, co ta pani wysmaruje w poście dotyczącej diety matki karmiącej :) W dobie współczesnej wiedzy i zaleceń dieta eliminacyjna to przeżytek, mam z góry zakładać, że moje dziecko będzie alergikiem i już w ciąży odstawić produkty potencjalnie uznane za alergizujące? Ile trzeba byłoby zjeść tymianku, żeby spowodował przedwczesne skurcze? No litości...

Zgadzam sie, jak ja rodzilam corke w DK to na porodowce dali nam do jedzenia zupe fasolowa , kartofelki z miesem i sosem pieczarkowym oraz salatke z surowej kapusty. jak powiedzialam poloznej ze tego nie bede jesc bo dziecko dostanie kolki to sie rozesmiala i powiedziala ze nie ma zadnych dowodow wlasnie aby prowadzic diete eliminacyjna i wlasnie mam jesc wszystko ale z umiarem bo tylko w ten sposob przyzwyczaje dziecko do nowych smakow. Kolki wynikaja z bardzo wrazliwego ukladu trawiennego noworodka a nie bo mama 'cos zjadla'. Mialam kolezanke ktora na czas karmienia odstawila prawie wszystko a dziecko i tak mialo kolki.Ja jestem zwolennikiem zlotego srodka i umiaru. Nasze mamy i babcie jadly wszystko i nikt wtedy nie slyszal o alergiach.

Tova33, isabelle lubią tę wiadomość

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaczek wrote:
    Ulli, trzymam za oba Twoje pęcherzyki! Byłoby cudownie!
    Mona lisa- ja w pierwszej ciąży wogole bety nie robiłam, teraz jestem juz po trzecim wyniku, wszystko dlatego, ze najpierw chciałam po wizycie u ginekologa potwierdzić ciążę, bo nic nie było widać, tylko endometrium 19,7mm, potem zlecił mi lekarz. Z tego co widzę, teraz większość dziewczyn robi to badanie.
    Awangarda, mówi się, że zwierzęta i małe dzieci wyczuwają ciążę- chyba coś w tym jest :)

Czy któraś z Was ma wizytę 30.12?
    Ja mam, na 11 20 :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ