SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, super <3 zgadzam się, każdą przeżywa się na nowo <3

Anielle lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o dopisanie wizyty serduszkowej na 4 stycznia:-) bardzo się stresuję...

Cherry_Blossom, zokeia lubią tę wiadomość

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Proszę o dopisanie wizyty serduszkowej na 4 stycznia:-) bardzo się stresuję...
    będzie dobrze :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja się po długiej przerwie ...dziś wrocilismy do domu i będę teraz wypoczywać ale dziś odebrałam wynik tsh i wzrosło mi o 9 !!! masakra...od jutra mam już zwiększone leki mam nadzieje ze się nic nie stanie ...ost miałam trochę bialka w moczu i dostałam zapalenie pęcherza , dziś już bialka nie ma wiec mocz na plus....do wizyty 9.01 jeszcze trochę i się już stresuje ....

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Witam i ja się po długiej przerwie ...dziś wrocilismy do domu i będę teraz wypoczywać ale dziś odebrałam wynik tsh i wzrosło mi o 9 !!! masakra...od jutra mam już zwiększone leki mam nadzieje ze się nic nie stanie ...ost miałam trochę bialka w moczu i dostałam zapalenie pęcherza , dziś już bialka nie ma wiec mocz na plus....do wizyty 9.01 jeszcze trochę i się już stresuje ....
    wow to nieźle poszło w górę.. a na jakiej dawce byłaś do tej pory ?

• Basha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    TSH rośnie mocno przy infekcjach, jak wyleczysz pęcherz to zacznie spadać. Najważniejsze, że kontrolujesz i bierzesz leki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:28

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha nawet nie wiedziałam ze zapalenie pęcherza ma taki wpływ na hormony....

Gaduaaa teraz brałam 137 a od jutra euthyrox 150

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Basha nawet nie wiedziałam ze zapalenie pęcherza ma taki wpływ na hormony....

Gaduaaa teraz brałam 137 a od jutra euthyrox 150
    wow, konkret !
    ja na razie na 75mg jestem

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom.... tylko ze ja już miałam przeboje z tarczyca po porodzie odrosla mi tarczyca która była już zoperowana a w lutym minie 2 lata jak jestem po jodzie radioaktywnym wiec nie mam już nic

ukdy3e5e07dpccv2.png
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    nom.... tylko ze ja już miałam przeboje z tarczyca po porodzie odrosla mi tarczyca która była już zoperowana a w lutym minie 2 lata jak jestem po jodzie radioaktywnym wiec nie mam już nic
    no to już inny kaliber choroby .. mam nadzieję,że szybko się uporasz z wysokim tsh

Asiulka83 lubi tę wiadomość

• Kfoka Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki z niedoczynnoscią tarczycy - czy Wam wszystkim od momentu poinformowania lekarza o ciaży zwiększył dawkę Euthyroxu ? Obecnie TSH mam ok 1,7 i zazywam 50-tkę. Lekarz stwierdzil, ze nie ma koniecznosci zwiekszania dawki, natomiast z tego co czytam w ciąży przewaznie dawka jest zwiększana. Jak jest u Was?

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh 1,7 masz super i nie ma potrzeby zwiększania , pzewaznie tsh skacze do góry na początku ciąży i wtedy konieczność jest zwiększenie hormonu ale u ciebie nie ma na razie takiej potrzeby ....

Kfoka, zokeia lubią tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Kobietki z niedoczynnoscią tarczycy - czy Wam wszystkim od momentu poinformowania lekarza o ciaży zwiększył dawkę Euthyroxu ? Obecnie TSH mam ok 1,7 i zazywam 50-tkę. Lekarz stwierdzil, ze nie ma koniecznosci zwiekszania dawki, natomiast z tego co czytam w ciąży przewaznie dawka jest zwiększana. Jak jest u Was?
    generalnie mi ginekolog kazał najpierw zbadać tsh i ft 4 i ft 3 i wtedy podjął decyzję o zwiększeniu dawki.. bo TSH skoczyło mi z 0,7 do 2,14 i podniósł mi o 50% więc to zależy od wyników.. na oko się nic nie podnosi

Kfoka lubi tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku :( Znacie jakiś sposób, żeby nie wymiotować? Dzisiaj się zaczęło i ledwo żyję.
    Dostałam od lekarza metoclopramidum, myślałam, że fajnie, ale poczytałam opinie o tym leku i niektórzy trafili do szpitala z drgawkami i skurczami kończyn, więc chyba sobie daruje.

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Ratunku :( Znacie jakiś sposób, żeby nie wymiotować? Dzisiaj się zaczęło i ledwo żyję.
    Dostałam od lekarza metoclopramidum, myślałam, że fajnie, ale poczytałam opinie o tym leku i niektórzy trafili do szpitala z drgawkami i skurczami kończyn, więc chyba sobie daruje.
    nie znam.. ale chętnie bym znalazła jakiś sposób na wypróżnienie.. :/

• santoocha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love metoclopramidu nie stosuje się w 1 trymestrze!
    Na oddziałach patologii ciąży podawany jest torecan. Najlepiej w czopkach, nie ma ryzyka że zwymiotujesz. Choć szczerze mówiąc mi jakoś szczególnie nie pomógł w pierwszej ciąży.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mówiłyście już w pracy o ciąży? U mnie trochę głupio wyszło, bo w piątek kończyła mi się umowa, i teraz od Nowego Roku mam na czas nieokreślony. I właśnie jutro w pracy będę w moim dziale tylko ja i kierowniczka i zamierzam jej powiedzieć. Trochę się stresuję, ale chcę żeby wiedziała, że nie będę mogła już dźwigać i niektórych prac na produkcji wykonywać. Nie mam żadnego zaświadczenia ani nic, po prostu chcę żeby wiedziała. Wy już to macie za sobą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:45

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    nie mam pojęcia. ja nie wymiotuję, ale mam takie mdłości, że jem tylko ziemniaki i owoce :(

010iflw1wxwjhaqq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha, naprawdę? Nie rozumiem w takim razie dlaczego lekarz mi to przypisał.

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę! Piąty raz piszę tą wiadomość!!! Nawet laptop chce mnie wyprowadzić z równowagi! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,012_es_orig.gif

W skrócie, bo już mi się nie chcę:
    Gaduaaa, niezła przygoda, ładny stresik o.O

Witam nowe sierpnióweczki, nie spodziewałam się już nowych kobietek, a tu proszę, 3 na raz :D

Uwaga TREŚCI DRASTYCZNE:

Słuchajcie jaki miałam dzisiaj sen... Śniło mi się, że mieszkałam z jakimś starszym mężczyzną, który mordował ludzi. Ja byłam chyba lekko upośledzona umysłowo, bo nikt mi nie wierzyl w te morderstwa, nawet policja... Facet mordował ludzi w jakiejś oborze, oni ściany drapali pazurami z bólu, a potem ucinał im głowy(!). Ciągle łapał koty i lizał ich sierść (!), a potem kopulował z tymi uciętymi głowami(!!!) Masakra! Ciała wynosił kilkadziesiąt metrów dalej do pustostanu, ja chodziłam z nim, ale nie pomagałam. Tylko byłam tak jakby obserwatorem, a jego jarało to, że ja na to wszystko patrzę... Ta obora była w domu w którym mieszkaliśmy i była pełna krwi, ściany brudne, podłoga też... Potem zauważyłam, że mordował on tyko ludzi obcych z zewnątrz, ludzi z wioski nie ruszał. I jak uwalił łeb młodemu księdzu, który przyszedł chyba po kolędzie (albo do mnie, nie wiem), to ja uciekłam i z jakiegoś domku na działce(!) zadzwoniłam na policję i ta policja naprawdę nie chciała przyjechać. Płakałam im do telefonu, że to prawda, że nie wymyślam, a oni zachowywali się jakbym dzwoniła już kilkukrotnie i ściemniała, dlatego mi nie wierzyli. Jednak w końcu po moich płaczach i zapewnianiu powiedzieli, że wyślą patrol. Jakaś sąsiadka widziała przez okno tej altanki, że dzwonię i poszła go ostrzec. Cała wioska się prawie zebrała i... POMAGAŁA mu sprzątać i usuwać ślady i dowody!!! Masakra jakaś. Ja czekałam na tą policję z tyłu domu i widziałam jak sprzątają krew, włosy tych ludzi itp... Przyjechała jakaś policjantka i jedyne ślady jakie były to ślady paznokci ludzi na ścianie w oborze... Na początku chciała mi wierzyć, ale dowodów nie było. Zaprowadziłam ją do tego pustostanu żeby pokazać ciała, ale w połowie trasy zapomniałam drogi (a chodziłam tam codziennie z nim). Jak już doszlismy to ciał oczywiście też już nie było. Widziałam, że mi wierzy, ale nie było żadnego pokrycia na to co mówię. Spisała protokół i odjechała. Jak zapytałam sąsiadki dlaczego pomagali mu sprzątać to powiedziała, że oni się go boją i go kryją bo nie zabija ludzi ze wsi, tylko obcych i boją się, żeby się nie obrócił przeciwko im. Myślałam, że za to że zadzwoniłam na policję to i mnie zabije, ale on się tylko śmiał z mojej bezradności...MASAKRA

Skąd się takie sny biorą??? Przecież jak się obudziłam to ciągle myślałam, że jestem na tej wsi...

Gaduaaa lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ