X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym roku i dużo dużo szczęścia dla Was i samych radości :)
    Mi też 31 pierwszego się umowa skończyła i automatycznie dostałam kolejna a kurcze serio chciałam już w pracy powiedzieć. Q sylwestra od 15 do 8 rano byłam w pracy. Wczoraj odsypialam cały dzień, mój tylko mnie na jedzonko budził co kilka godzin. A za dwie godziny znowu do pracy. Ledwo już tam wytrzymuje a wizja 11 godzin tam dzisiaj mnie przeraża..
    Jutro mam pierwszą wizytę na NFZ (umówiona zanim jeszcze zorientowałam się że w ciąży jestem) i teraz zastanawiam się czy skoro mój lekarz prowadzący dał mi kartkę z bokami na badania (-15procent zniżki w lab) to czy to będzie ok jak poproszę o te same skierowania tylko refundowane przy jutrzejszej wizycie

neme lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Witam się w nowym roku i dużo dużo szczęścia dla Was i samych radości :)
    Mi też 31 pierwszego się umowa skończyła i automatycznie dostałam kolejna a kurcze serio chciałam już w pracy powiedzieć. Q sylwestra od 15 do 8 rano byłam w pracy. Wczoraj odsypialam cały dzień, mój tylko mnie na jedzonko budził co kilka godzin. A za dwie godziny znowu do pracy. Ledwo już tam wytrzymuje a wizja 11 godzin tam dzisiaj mnie przeraża..
    Jutro mam pierwszą wizytę na NFZ (umówiona zanim jeszcze zorientowałam się że w ciąży jestem) i teraz zastanawiam się czy skoro mój lekarz prowadzący dał mi kartkę z bokami na badania (-15procent zniżki w lab) to czy to będzie ok jak poproszę o te same skierowania tylko refundowane przy jutrzejszej wizycie

Kochana dowiedz się czy potem te wyniki dostaniesz do ręki żeby dać swojemu ginowi czy pójdą do kartoteki (ja tak miałam)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj wieczorkiem mam pierwsza wizyte u lekarza, ktory bedzie prowadzil moja ciaze.
    Przeziebienia ciag dalszy, nadal katar, splywaja wydzielina do gardla i odkaslywanie potem - ja sie chyba wykoncze. Moze poprosze lekarza zeby on cos mi zaproponowal.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo ja od wczoraj czuje się masakrycznie, męczą mnie okropne mdłości i co chwile bym wymiotowała, coraz bardziej zastanawiam się czy w środe nie wziąć juz zwolnienia chociaż chciałam jeszcze popracować ale jak tak dalej będzie to nie dam rady siedziec

preg.png
  • Ulli88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży przy kolejnej wizycie dostawałam do ręki, ale jest jeszcze opcja bo wszystkie wyniki robione w tym lab. Są dostępne online (korzystałam z tej opcji u onkologia kiedy np. Nie miałam możliwości przed wizytą w klinice odebrać wyników. Tylko nie wiem co na to lekarz prowadzący. Nic zadzwonię później do rejestracji albo położnej to die podpytam. Bo jak to nie przejdzie to nie mam po co jutro iść na tą wizytę.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • awangarda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można zrobić ksero bo masz prawo do wglądu w swoją dokumentację. Ewentualnie jak to diagnostyka to ani internecie gdzieś wydrukować albo podejść do labu po wyniki.
    Dzień dobry :-) ja też Idę dziś na badania A jakieś 200 zł .

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, dopisuje do listy wizyt i trzymam kciuki! Dużo zdrowia :*

Ulli, to oby się udało zrobić wszystko na NFZ :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja dzisiaj jeszcze wolne ale jutro już do pracy. Muszę dzisiaj zrobić grupę krwi bo mam na panieńskie nazwisko

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Apropo mdłości- spytajcie swojego lekarza o Metoclopramidum. Ja te tabletki dostałam gdy właśnie powiedziałam o mdłościach. Wszystko przeszło po zmianie z duphostanu na luteinę, ale lek wykupiłam, jakby się miało powtórzyć. Narazie nie biorę.

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po metoclopramidzie mam sraczke :-) to jest dość dobry lek,ale czy w ciąży?

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oops, dzięki za ostrzeżenie :D Przypuszczam, że to jeden z nielicznych leków na wymioty które można brać w ciąży, a skutki uboczne jakie są takie są niestety... Tylko nie wiadomo czasem co gorsze :D

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love najwyżej będziesz siedziała na kiblu z miska na kolanach :-D

Another lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za takie atrakcje :D

awangarda lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w luxmedzie można za darmo zrobić badanie na konflikt maloplytkowy. Ja zrobiłam tylko wyniki będą dopiero gdzieś za 35 dni. Trzeba mieć skończony 8tc

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    ja staram się w 1 trymestrze unikać leków. chyba, że wymioty byłyby na tyle ciężkie, że prowadziłyby do odwodnienia itp

ja też muszę iść na badania, ciekawe ile zapłacę

trzymam kciuki za wizyty!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w nowym roku!
    Dobre leki na mdlosci które polecił mi mój lekarz to prevomit mama (bez recepty). U mnie jednego dnia objawy zanikają drugiego zaś znów sie pojawiają trochę dziwne, ale w większości dnia męczą mnie mdlosci co najgorsze :( mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok bo oczywiście jak jakiś objaw zanika to juz mam czarne myśli :( jutro bądź pojutrze mam zamiar isc na wszystkie badania z krwi koszt u mnie to cos ok 300-350zl no ale cóż tu zrobic :) mam nadzieje ze wszystkie wyniki bedą w porządku, jedyne co mnie jeszcze czeka to wizyta u alergologa bo od jakiś 2 lat mam suchy kaszel dzien w dzien i oczywiście sie tym nie przejmowałam wcześniej dopóki nie okazało sie ze jestem w ciąży bo jest to dosyć uciążliwe i ginekolog powiedział ze moze robic jakiś kaszel astmatyczny wiec wole sie przebadać pod tym katem... trzymajcie sie dziewczynki w tym nowym i dobrym dla nas roku! ;)

8599s65gda6rso0c.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Melduje się ze żyje ale co to za życie :( mdłości nie dają mi spokoju. Wczoraj przespałam cały dzień. Dziś już trochę lepiej ze mogłam się pojawić na forum. Do końca tygodnia muszę wykonać badania w przyszłym kolejna wizyta ;)

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja po metoclopramidzie mam sraczke :-) to jest dość dobry lek,ale czy w ciąży?

Ja dostałam na wymioty Zofran. Jest dość drogi (40 PLN za 10 tabletek) ale całkowicie bezpieczny w ciąży. Mam w pracy dostęp do medycznych baz danych i sobie o nim poczytałam.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli robicie badania prywatnie to chyba warto robić badania w laboratoriach Diagnostyka. Jest tam taniej niż w Alabie (przynajmniej w Warszawie), warto od razu wyrobić kartę stałego klienta i ma się od razu 15% zniżki.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. Jestem w 7tc. Czuje sie zle, mam straszne mdlosci, w ciazy z synkiem mialam tak samo albo nawet gorzej. W piatek bylam na wizycie widzialam serduszo :-). Kolejna wizyta 12.01

K_A_M_A lubi tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ