X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super... :(

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że komuś się tak zdarzyło nie znaczy że Ty też będziesz chora :) będzie dobrze

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka wrote:
    We czwartek mam już wizytę i ostatnio wariuję już z nerwów, przez te wcześniejsze poronienia właśnie na podobnym etapie nie potrafię sobie wyobrazić, że tym razem na USG zobaczę żywego dzidziusia i włącza mi się czarnowidzenie. Proszę o porządnego kopa w dupę.

Ciężko mi dać kopa, bo sama strasznie wariuję, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze :) Trzymam kciuki, żeby w czwartek były same dobre wiadomości na wizycie. Ja w każdej wolnej chwili łapię za książkę, żeby zająć myśli.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    no to super... :(

Ale takie ponowne zarażenie zdarza się naprawdę bardzo rzadko, trzeba mieć wyjątkowego pecha, więc głowa do góry.

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję kobitki za wsparcie ale naprawdę bardzo się martwię, choć wierzę że jednak mnie to ominie. muszę czekać teraz 3 tygodnie

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Shelma Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie! Bezsenne noce są koszmarne, najgorsze głupoty przychodzą do głowy i wydają się rzeczywistością :)
    Ulli88 - betę robiłam w 28 dniu cyklu i 30. Niby wiem, że w normie, ale wolałabym wyższe wartości ;)
    Cherry_Blossom - odganiam ;) poza tym też proszę o wpisanie na listę: termin na 30 sierpnia. Mam 36 lat, mieszkam w Warszawie.
    All4love - dzięki za wsparcie, czekam na tę wizytę z zapartym tchem! Pewnie zaraz po będę znów martwić się i odliczać czas do następnej wizyty, ale cały okres ciąży to jedno wielkie czekanie i zamartwianie się :) Czuję się bardzo dobrze, piersi troszkę dokuczają, ale jak na razie, żadnych nudności czy innych dolegliwości brak. Chociaż wczoraj niechcący ugryzłam dentystę w rękę, bo miałam odruch wymiotny przy plombowaniu a on nie zrozumiał mojego bełkotu, że zaraz mogę pojechać do Rygi ;) Jest dobrze!
    awangarda - wiem, że tylko kobieta to może zrozumieć, mąż kochany też bardzo się stara, ale nie jest w stanie pojąć tych wszystkich subtelnych ciążowych niuansów i wsłuchiwania się w siebie. A jak na razie nie mam z kim porozmawiać, wiedzą tylko teściowie, bo wydało im się dziwne, że w Swylwestra odmawiam pysznej nalewki i szampana ;)
    Chusy - dzięki za zrozumienie :) Masz rację z tym czytaniem, po co się nakręcać...I z relaksem masz rację - mnie np. wybitnie relaksuje czytanie książek; niestety, przy moim dwuletnim diabełku to niemożliwe, czytam tylko przy śniadaniu ok. 2-3 stron, a mała ogląda w tym czasie pioseneczki na komputerze :) Do tej pory skakałam z Chodakowską, ale płyty muszą poczekać z roczek :)

Chusy lubi tę wiadomość

nzjdgywl3kvj3bc1.png
  • Shelma Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa - widzę, że podobnie patrzymy na świat - czy też bardziej: wyrażamy siebie :) Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:24

Samsaramsa lubi tę wiadomość

nzjdgywl3kvj3bc1.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    O mamo, cycki mi eksploduja, bola jakby były posiniaczone!

U mnie to samo. Myślałam, że do tej pory mnie bardzo bolały, bo nie mogłam spać na brzuchu ani się dotknąć, ale dziś czuję się jakby ktoś mi zmiażdżył piersi. Jak się przypadkiem dotknęłam to aż zgiełam się w pół z bólu.

A do tego dopiero 9 tydzień, a ja już musiałam kupić stanik w większym rozmiarze. Trochę mnie martwi co będzie dalej jak teraz już mam miseczkę E

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha ja miałam rozmiar 60H przed ciąża z synkiem, teraz mam 65I....

Inaa ja bym udała sie na zabieg żeby organizm się nie meczył. ale to ja... Trzymaj się!!!

Awangarda ja jestem przeciwniczką czestego USG bo nie wiemy do końca jaki ma wpływ na płód. Wielu lekarzy zaczyna o tym mówić więc ja odradze USG ot tak ;) i poradzę byś wytrzymała cierpliwie do wizyty :)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piersiami mam to samo tylko teraz doszły sutki. Mam wrażenie jakby coś mi się wbijalo. I też już rozmiar większy kupiłam stanika ;D mąż się śmieje że jak silikonowe są xd

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelma, betą się absolutnie nie przejmuj. Wartości bety mogą być bardzo różne, normy są bardzo szerokie. Nie liczy się jej wartość, a przyrost i to też tylko na samym początku ciąży.
    Ja w tej ciąży strasznie wariuję. Betę robiłam na samym początku 4 razy, bo nie mogłam uwierzyć, że jest dobrze. Potem dzień przed świętami miałam małe krwawienie. Oczywiście prawie umarłam ze strachu, pobiegłam na betę, a o 8 zadzwoniłam do mojego gina. Kazał leżeć, dał mi zwolnienie, powiedział, żebym betą się w ogóle nie sugerowała, ale oczywiście ja nie dość, że się zasugerowałam to jeszcze zaraz po świętach poszłam ją powtórzyć, żeby sprawdzić przyrost ;) No i okazało się, że beta przez 4 dni nawet nie podwoiła swojej wartości. Oczywiście zrobiłam wielką histerię, płaczu było mnóstwo, bo już byłam pewna, że to początek końca. Wtedy mój mąż (lekarz, ale nie ginekolog) wziął sprawy w swoje ręce i znalazł mi kilka medycznych publikacji na temat bety. Jak się okazało wartości bety nie mają żadnego znaczenia, a przyrost około 66% co 2 dni jest jakimś tam wyznacznikiem, ale tylko do 4 tc. Po 4 tc nie ma korelacji między dynamiką przyrostu bety a rokowaniami dotyczącymi ciąży. Także spokojnie, na pewno wszystko gra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:43

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Witam sie i ja. Wczorajsza wizyta spoko, lekarz super, przesympatyczny, dokladny. Dzidzius 16mm, serce jak dzwon 180 uderzen na minute. Tylko minimalne odklejenie kosmowki na powierzchni 0,94cm x 0,41cm. Dr powiedzial, ze od tego moglo byc plamienie. Wizyta nastepna 16 stycznia.

Andzia1985, ja mam podobny problem z odklejeniem kosmówki, na nieco większej powierzchni. Powiedz, czy lekarz mówił, że masz leżeć albo brać zwolnienie z pracy? Dał Ci jakieś leki? Bo mi powiedziała, że to niegroźne, łykać duphaston, ale normalnie funkcjonować i pracować. A jak się naczytałam w necie, to wszędzie że obowiązkowe leżenie, i trochę się zaniepokoiłam, a wizyta 23 stycznia dopiero...

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 ja juz od polowy grudnia jestem na zwolnieniu bo mialam plamienia. Dr powiedzial, ze wlasnie od tego odklejenia mogly byc. Dalej dostalam zwolnienie i dr powiedzial ze nie musze lezec plackiem, ale prowadzic oszczedzajacy tryb zycia. Ale generalnie mowil, ze to sie przyklei i jest minimalne odklejone. Co do lekow, to ja i tak biore 300 luteiny, wiec nic wiecej nie dostalam.

olis87 lubi tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa przykro mi bardzo... trzymałam kciuki.. teraz będę Ci kibicowac na przyszłość<3 trzymaj sie kochana:*

Ja się tak zastanawiam. jak ona mi wyliczyła 9 tydzien i 2 dni.. jak 20 grudnia miałam 6 i 5dni... w szpitalu, w czwartek 7 i 4 dni...
    Juz się gubie zupełnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 16:02

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa... Trzymaj sie kochana, widac ze jestes silna babeczka. Trzymam kciuki za Ciebie!

Witam nowe mamusie! Ale cudnie ze nas az tyle :)

Ej, ale jestescie france z tymi cyckami! Ja cale zycie mam maly biust to by mi chociaz w ciazy troche urosl a tu jak na zlosc NIC! W pierwszej ciazy mi troche puchl (oczywiscie po ciazy zmalal...) Ale na ta ciaze to on wogole nie reaguje! Ale Wam zazdroszcze ;)

Chusy lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam bóle dziwne brzucha,takie kłócia.ale spoko akurat kilka dni przed USG dostaje świra więc wszystko w normie :-)

Nic nie poradzę. Muszę ze sobą wytrwać,ale jak teraz już będzie ok to chyba będę się czuła bezpieczniej. 9 wizyta a 20 prenatalne więc tylko dotrwać.

W pierwszej ciąży nawet nie miałam pojęcia że można poronic. Potem weszłam na forum i zaczęłam wkręcać sobie puste jajo itp :-) teraz nic nie czytam. Ewentualnie same pozytywne rzeczy. I żyje mi się lżej.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie dzisiaj brzuch kłuje i ciągnie. Zabrałam się za obiad który dokańcza mąż, a sama się położyłam. Jutro mam wizytę więc staram się nie martwić, Myślę pozytywnie! :)

Nie czytajcie dziewczyny o tych poronieniach, pustych jajach i innych.. potem zamiast się cieszyć ciążą będziecie bały się wszystkiego.

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od gina - przełożyli mi wizyte na dzisiaj. Kropek już nie jest kropkiem bo ma i raczki i nóźki i główke. Szalał niesamowicie i fikał ;) Wszystko idealnie. Czekam 3 tyg na usg genetyczne :)

All4love, Asiulka83, awangarda, Shelma, roslinka, zokeia, sisi lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:

Ej, ale jestescie france z tymi cyckami! Ja cale zycie mam maly biust to by mi chociaz w ciazy troche urosl a tu jak na zlosc NIC! W pierwszej ciazy mi troche puchl (oczywiscie po ciazy zmalal...) Ale na ta ciaze to on wogole nie reaguje! Ale Wam zazdroszcze ;)

Ha Anielle witaj w klubie malych cyckow, ja tez czekam na ten upragniony biuscik, w glowie mi melony, arbuzy i balony a tu przypuchniete cytryny ewentualnie :<

Shelma no wiec wlasnie, jak sie na czyms skupic to na relaksie :D Ale rozumiem ze jak masz rozrabiaka pod reka to ciezko. ; )

A dziewczyny banany podobno dobrze robia na mdlosci bo maja duzo B6. Jem je zawsze jak mnie glod przycisnie i mdlosci przechodza jak reka odjal : >

All4love, Another, Anielle, zokeia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje BrumBrum! Nie mogę doczekać się tego u siebie <3

Zauważyłyście u siebie już rosnący brzuszek?
    Ja musiałam poluzować pasek ale chyba mnie wybrzuszyły wzdęcia. Chociaż czekam na jakieś zmiany, bo jestem bardzo szczupła, zawsze miałam płaski brzuch a teraz taki bęben xD

BrumBrum lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ