X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Gratulacje BrumBrum! Nie mogę doczekać się tego u siebie <3

Zauważyłyście u siebie już rosnący brzuszek?
    Ja musiałam poluzować pasek ale chyba mnie wybrzuszyły wzdęcia. Chociaż czekam na jakieś zmiany, bo jestem bardzo szczupła, zawsze miałam płaski brzuch a teraz taki bęben xD

Tak! Mi dokładnie w tym tygodniu po świętach wyszedł brzuszek :)

All4love lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Właśnie wyszłam od gina - przełożyli mi wizyte na dzisiaj. Kropek już nie jest kropkiem bo ma i raczki i nóźki i główke. Szalał niesamowicie i fikał ;) Wszystko idealnie. Czekam 3 tyg na usg genetyczne :)

Super <3
    To czekamy 3 tygodnie razem :)

BrumBrum lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz jest brzuch, zupelnie inny niz gdybym sie obrzerala, taki bardziej.. zgrabny, okraglutki. Ale nadal na tyle maly ze tylko ja czy maz mozemy zauwazyc, wiadomo w ciuchach nadal nic nie widac. Tez jestem dosyc szczupla, reszta ciala mi schudla od diety krakersowej, tylko brzuch jak pileczka :D

All4love lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam juz problem z dopieciem spodni, w pierwszej ciazy dlugo nic nie bylo widac. Dziewczyny kiedy naj lepiej robic pierwsze usg 3D?

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już chce zobaczyć jak groszek fika koziołki! Przeciez ja zwariuje do 9 :-)

BrumBrum lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum Gratulacje!

awangarda Łączę się z Tobą w tej niecierpliwości :D. Ostatnie dni do wizyty tak mi się dłużą, że można oszaleć. Z jednej strony nie mogę się doczekać wizyty, a z drugiej tak się boję tego USG, że najchętniej bym na nią nie poszła :D, można zwariować.

Ja u siebie brzucha jako tako nie zauważyłam, ale mąż mówi, że mi wybiło tak do przodu.
    Ostatnio byłam taka zaskoczona, bo stałam w kolejce do pobierania krwi i jakaś kobiecinka starsza mnie wyczaiła i chciała mnie bez kolejki puścić :O. Byłam taka zaskoczona, że zrobiłam się czerwona jak burak i podziękowałam jej grzecznie i stałam dalej w swoim miejscu.

BrumBrum, All4love lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać aż zobaczę jak maleństwo wariuje ;) musi to być cudowne uczucie :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeej ale Wam zazdroszczę tych wizyt i dobrych wieści! :):)
    ja dziś umówiłam się na prenatalke, 17 stycznia o 7.30 (to będzie 11t5d ciąży)..... dopóki nie miałam terminu to jeszcze jakoś było, ale jak już mam konkretny termin to strach mnie ogromny obszedł... wiem wiem pozytywne myślenie, ale w 2 ciąży na prenatalnych dowiedziałam się że dziecko jest chore, kilka dni później umarło i teraz słowo prenatalka kojarzy mi się tylko z tragedią .... najchętniej zasnęłabym na te 2 tygodnie i obudziła się tuż przed wizytą .... ;)
    któraś z Was też jeszcze będzie miała prenatalne na polnej w Poznaniu??

Cherry dopisz mi proszę prenatalkę 17.01.17r. :*

Inaa, strasznie mi przykro, ale wierzę że wszystko się dla Ciebie ułoży ! i będziesz szczęśliwa :*

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz widzialam, kolo 8 tyg. Wlasciwie to ciezko powiedziec ze "Widzialam" bo nie moglam zobaczyc na USG, lekarka mi nie pokazala poprostu co tam widzi. Powiedziala tylko ze wszystko jest ok, malenstwo rozwija sie dobrze i serduszko puka. : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neme, doskonale Cię rozumiem, bo dla mnie prenatalne w 2 ciąży też skończyły się koszmarem.

Wpisane :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest to piękny widok i chyba cieszy mnie jeszcze bardziej niż za pierwszym razem bo wiem jakie cudo wyrasta z takiego małego maleństwa ;)

Cherry niestety każde usg wnosi pewną niepewność i obawe bo zawsze może być coś nie tak... Niestety. Ale trzeba myśleć pozytywnie prawda? :)

Dziewczyny taka rozmowa czy pierwszy lepszy chlopiec czy dziewczynka, czy lepiej miec parke czy tą samą płeć to tylko takie gadanie i nijak ma sie do rzeczywistości. Ja miałam starszego brata z którym byłam i jestem bardzo związana. Takiej relacji życze każdemu. Wiadomo jak byliśny dziećmi to byśmy się pozabijali ;) ale za ogień byśmy za sobą poszli. No i przede wszystkim mieliśmy WSPÓLNE dzieciństwo a nie każde sobie. Czy jakbym miala siostre byłoby tak samo? Albo jakbym to ja była starsza? Niekoniecznie... Taki model rodziny znam z mojego domu i dlatego podświadomie myślę że fajnie mieć starszego synka. Ot co ;)

• marjotka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko młodszą siostrę, o 5 lat. Od kiedy pamiętam, od zawsze byłyśmy inne. Inne chraktery, inne zainteresowania. Nie dogadywałyśmy się, biłyśmy, kłóciłyśmy. Teraz jako tako się dogadujemy, z racji tego, że kończy w tym roku 18 lat i troche wydoroślała. Ale nadal jesteśmy zupełnie inne.
    Tak więc, od zawsze marzyłam o starszym bracie :D Może spełni się podświadome marzenie i starszym braciszku dla mojej córeczki :) <3

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, współczuję bardzo. Wiem, co przeżywasz i chyba żadne słowa pocieszenia nie są odpowiednie w tym momencie. Trzymaj się. Jeśli ciąża była mała to lepiej, żeby wszystko poszło naturalnie, wtedy szybciej będziesz mogła się znów starać. Ja po stracie w 9 tyg miałam zabieg i zalecono nam odczekać 3 cykle, żeby macica się wygoiła. Jednak zabieg jest już sporą interwencją zarówno dla macicy, jak i szyjki. Ja zaszłam w ciążę ponownie w 4 cyklu, Wam też się uda!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

W końcu doczekałam się... 120/min <3 przestaje sie stresować denerwować wyobrażać sobie złe rzeczy, jestem spokojna juz :D

All4love, Asiulka83, BrumBrum, Shelma, awangarda, roslinka, sisi lubią tę wiadomość

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Wasze posty i przepraszam jesli kogos uraze albo zasmuce. Tez jestem po poronieniu i chcialam zapytać co u Was bylo przyczyna? Widze ze niektore z Was robily po 12 tygodniu nawet. Czy cos bylo nie tak od poczatku jak u mnie czy nagle u Was cos sie zadzialo? Moja żabka byla mniejsza prawie 2 tyg od samego początku... wiedzielismy ze moze sie to zle skonczyc. Tez odczekalismy 4 cykle

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia25 wrote:
    Hej dziewczyny,

W końcu doczekałam się... 120/min <3 przestaje sie stresować denerwować wyobrażać sobie złe rzeczy, jestem spokojna juz :D

oj oj, spokojne to pewnie będziemy dopiero wtedy, gdy dzieci przyjdą na świat, ale nie! Wtedy się zaczną kolki, kupy, katary i inne takie :D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Shelma Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychowywałam się ze starszą o 4 lata Siostrą :) I jako gówniary też oczywiście darłyśmy koty i ciągle biłyśmy się... Stosunki między nami zmieniły się, jak poszła na studia do Warszawy i przyjeżdżała tylko na weekendy. I ja wtedy dorosłym do innych relacji. Po liceum też przeprowadziłam się do Warszawy i wynajęłyśmy niewielkie mieszkanko na Pradze. Sobą cieszyłyśmy się pół roku, potem wyjechała z parą znajomych na narty i już nie wróciła... Wypadek. Brakuje mi jej każdego dnia, a w takim okresie, jak teraz - szczególnie. Jak wspaniale by było, gdybym mogła jej się zwierzyć ze wszystkich swoich myśli i kłopotów...! Najbliższa przyjaciółka nie zastąpi siostry.
    Może dlatego tak bardzo mi zależy, żeby Basia nie była sama. Gdyby mi pozwoliła na to sytuacja, to chciałabym nawet trójkę maluchów, żeby były dla siebie oparciem. Też bardzo chciałabym teraz syneczka, ale z drugiej córci też będę szczęśliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 19:52

nzjdgywl3kvj3bc1.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch przestał rozwijać się w 5t4d tak wynikało na usg a według om powinien to być już gdzieś 10/11tc. A przyczyną nie wiadomo co było

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud w pierwszej ciąży nic nie wskazywało aby coś było nie tak. A potem serduszko jedno przestało bić a drugie nie zabiło. Wada genetyczna ale nie wiem dokładnie co bo mój gin nie dał mi wynikow - są w karcie mojej. W drugiej ciąże poroniłam na wczesnym etapie i w domu więc nie wiem co się stało dokładnie...

Isabelle i ząbkowanie... Matko jaki my dranat mamy z ząbkowaniem!

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie sie boje czy teraz znowu nagle nie poronie:( ciągle mam lęk tym bardziej ze w czasie zaplodnienia mąż mial leukocytospermie i treratospermia. Strach bardziej dotyczy leukocytospermi bo oznaczalo stan zapalny...

2nn343r8oxp9y3dz.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ