X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacnacud, u mnie też ciąża wolno się rozwijała od początku, w 5-6 tyg niski przyrost bety, pierwsze USG 6t5d brak ewidentnego echa zarodka, po kilku dniach poroniłam samoistnie. Przyczyna do końca nie znana, można brać pod uwagę albo najczęstszą przyczynę czyli genetyczną, lub zawiniło TSH, które od razu skoczyło do 3,79 (badanie wykonałam w dniu pierwszego pozytywnego testu), dawkę letroxu od razu zwiększyłam, ale TSH się dalej mocno wahało.

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Czytam Wasze posty i przepraszam jesli kogos uraze albo zasmuce. Tez jestem po poronieniu i chcialam zapytać co u Was bylo przyczyna? Widze ze niektore z Was robily po 12 tygodniu nawet. Czy cos bylo nie tak od poczatku jak u mnie czy nagle u Was cos sie zadzialo? Moja żabka byla mniejsza prawie 2 tyg od samego początku... wiedzielismy ze moze sie to zle skonczyc. Tez odczekalismy 4 cykle

Znalezienie przyczyny to nie jest taka prosta sprawa, trzeba byłoby zrobić mnóstwo badań za lekką ręką ok. 3 tysiące i wykluczać kolejne ewentualności, a pewnie i tak byśmy się nie dowiedzieli na pewno... Przy jednym poronieniu lekarze nie zlecają szukania przyczyny, przyjmują, że to czynnik genetyczny i natura sama "tak chciała". Mój zarodek też był mniejszy, ale zdaniem lekarzy w granicach normy, bo późniejsza owulacja i później mógł się zagnieździć. Niestety przestało bić serduszko w 9 tyg.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza jakaś wolniejsza była ciąża, ale widziałam serduszko. Dzień później zaczęło się kralwawienie. Druga ciąża niepotwierdzone bo tylko cimn kreski na teście. Trzecia puste jajo. Ja zrobiłam większość badań. Oprócz mthfr. I wszystko wyszło ok.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki idealne, beta super, usg super... w 13 tc prenatalne i po prostu brak funkcji życiowych. Dzidzio tydzień najprawdopodobniej był martwy. Nie plamiłam, nic się nie działo. Z badania histopatologicznego nic nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:04

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ale kurcze no zle sie to czyta i przyprawia mnie i pewnie nie tylko mnie o atak serca..
    Wszystko bedzie dobrze, damy rade, wyniki beda zarabiste, USG w kosmos a dzieciatka beda rosly z zawrotna predkoscia :P

Shelma, Papierówka, Kfoka lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Dziewczyny przepraszam ale kurcze no zle sie to czyta i przyprawia mnie i pewnie nie tylko mnie o atak serca..
    Wszystko bedzie dobrze, damy rade, wyniki beda zarabiste, USG w kosmos a dzieciatka beda rosly z zawrotna predkoscia :P

Ja jestem przekonana, że tak będzie :)

Mimo tego co mnie spotkało staram się nie dopuścić złych myśli. Ibtak będzie co ma być a i ja i dzidzio będziemy zdrowsi nie nakrecajac sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:09

Chusy, Shelma lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie przykro czyta się te historie. :(
    Obyśmy wszystkie urodziły w sierpniu śliczne i zdrowe dzieciaczki, a forum zasypywało się zdjęciami. Będzie dobrze! :*

Shelma lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce wierzyć ale jakoś po takiej traumie trudno jest o tym nie myśleć i się nie bać. Jednak trzeba być dobrej myśli i mieć nadzieję że marzenia sie spełniają

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dolacze sie do slow Chusy - nie piszmy o tym co bylo, bo naprawde slabo sie to czyta, pelno mysli w glowie siedzi, utozsamiamy sie z tym, co czytamy i powieksza sie strach, ze nas tez to moze spotkac. Przepraszam, ze to pisze, ale przez te moje plamienia jestem przewrazliwiona i staram sie nie czytac takich rzeczy.

zokeia, Papierówka, Shelma lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie na początku smutnego postu polecam dopisek: UWAGA, BĘDZIE SMUTNO :) Wtedy łatwiej będzie przeskakiwać posty.

Andzia1985 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze dzielimy sie tu nie tylko radosciami ale tez obawami. oczywiscie tez nie mam zamiaru zasmucac nikogo i sama tez nie chce byc smutna. Po prostu jakos sie tak wszystko przypomnialo i tyle. Ale od teraz pozywtyne myślenie:)

sisi, zokeia lubią tę wiadomość

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dobrze wiedzieć że nie tylko dla mnie los był niesprawiedliwy. Tyle. Pogodziła się z tym i w sierpniu rodze córeczkę :-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a jakie masz objawy córeczki? Ja w ciąży ronionej czulam ze to chłopiec choc tego nie wiem a teraz kompletnie nie mam pojecia. Jem raz slodkie raz nabial. Wymiotowalam od 5 tyg chyba do teraz i nadal zdarza sie pare razy dziennie. Bhcg przyrost mialam bardzo wysoki. Na twarzy bylam gladziutka niedawbo cos wyskoczylo na parę dni ale juz zniknęło:-) nie wiem kompletnie:-P a wy dziewczyny macie jakies przeczucia?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:35

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Myslalam ze dzielimy sie tu nie tylko radosciami ale tez obawami. oczywiscie tez nie mam zamiaru zasmucac nikogo i sama tez nie chce byc smutna. Po prostu jakos sie tak wszystko przypomnialo i tyle. Ale od teraz pozywtyne myślenie:)
    Ale ja także nie mam nic przeciwko opowiadaniu o swojej historii i lękach. Ten dopisek to tylko dla tych, które nie czują się na siłach tego czytać. Żeby nam się forum nie rozpadło :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Shelma Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam w stanie zjadać wyłącznie ogórasy kiszone i kapuchę kwaszoną i byłam przekonana, że to będzie chłopiec ;) Ginekolog, swoją drogą fanastyczny lekarz, dr Lewandowski podczas USG pyta: "Jak Pani myśli, jaka płeć?". Ja z pewnością w głosie, że to chyba będzie kontynuator nazwiska, a on w śmiech: "To musi Pani zrobić jeszcze jedno podejście". No to robię! ;) A przedwczoraj miałam dziką ochotę na łososia z makaronem i zjadłam z wielką przyjemnością, a wczoraj to samo danie zjadłam na siłę, żeby już nie robić mężowi kłopotu :) Dziś teściowa, chcąc mi sprawić przyjemność, usmażyła naleśniki z serem a mnie od zapachu smażenia odrzuciło z kuchni. Najchętniej chleb z białym serem, solą i pieprzem :)

nzjdgywl3kvj3bc1.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzewam, że może być chłopiec, ale tylko dlatego, że ta ciąża różni się o 180 stopni od poprzedniej. W ciąży z córką nie jadłam w ogóle słodyczy, odrzucało mnie tez od mięsa, z resztą całą ciążę nie miałam apetytu, przytyłam raptem 7kg. Teraz, pomimo, ze przed ciążą byłam na diecie wegetariańskiej i kompletnie mi nie brakowało mięsa, najchętniej jadłabym pasztet i kabanosy. Słodycze tez za mną chodzą, a apetyt mam ogromny, więc na pewno tym razem się nie skończy na 7kg :/

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie tak po prostu mówię. Jakoś nigdy nie wydawało mi się że mogę mieć chłopca. Widzę się w zasadzie tylko z dziewczynka. Ale zobaczymy :-)

Nie mogę spać.chlopina do roboty poszedl

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wykreślicie mnie z listy. Wczoraj na wizycie serduszko maleństwa juz nie biło. Przestało wczoraj albo w poniedziałek:/ w szpitalu potwierdzili diagnozę, zaraz jade na zabieg. Wczoraj nie było miejsc

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajacanacud nie mysl, nie rozpamietuj bo to Ci nic nie da bedziesz sie tylko stresowac jeszcze bardziej wlacz pozytywne myslenie, ja po poronieniu zaszlam w drugim cyklu i od samego poczatku bylam pozytywnie nastawiona i mam corcie, teraz we wrzesniu mialam biochemiczna od poczatku wiedzialam ze cos jest nie tak, jak zaczelam sie cieszyc to sie skonczylo a teraz jak zaszlam wszelkie zle mysli odganiam musi byc dobrze i koniec rodze w sierpniu i innej opcji nie widze.

Bribrami bardzo mi przykro :-(

Ja mialam miec dzis wizyte ale okazalo sie ze gin dzis nie moze i mam przelozona na jutro ja chyba jajo zniose do tego czasu

preg.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ