Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj mam wizytę kontrolną oo 15:45 i strasznie się boję. Lekarz ma zerknąć co się dzieje z krwiakiem... I jak się ma maleństwo. Niegdy się tak nie bałam przed wizytą u ginekologa jak dziś37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Ja też dzisiaj mam wizytę o 15:35 ale na NFZ także usg na pewno nie będzie nawet się nie nastawia, w zasadzie idę tylko po skierowania. Cena zrobienia ich prywatnie jest identyczna jak usg4d z filmem więc wolimy sobie pamiątkę zrobić fajna za kółka tygodni poza tym pod koniec miesiąca bierzemy się za drobne remonty. W końcu trzeba wymienić kabinę prysznicowa na głębsza co odkladalismy z miesiąca na miesiąc od jakiegoś roku, odświeżyć pokoje, wymienić stolik w salonie bo ten co mamy jest piękny ale przy dzieciach zupełnie niepraktyczny bo wielki i non stop ślady paluszkow na szkle. Więc wydatki już się zaczynają, a chcemy to wszystko zrobić teraz żeby później na spokojnie zająć się wyprawka i nie zbankrutowac
Od przedwczoraj mam mdłości, i moim przyjacielem został sedes. Masakra jem za 5 non stop, a później wiszę nad kiblem.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Mi nadal wchodzą parówki, ziemniaki z sosem i mozzarella z pieprzem i jak nigdy jogurty naturalne chociaż to staram się ograniczać bo mam alergie na białko i zaraz dekolt jak tarka się robiNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Bribri przykro mi bardzo, trzymaj się!!!
Co do płci- ciągle wydaje mi sie, że będzie chłopiec.
Chociaż ktoś tu wspominał, że przy dziewczynce odrzuciło od słodyczy. Odkąd jestem w ciąży, w ogóle nie mam ochoty na słodkie. Po świętach mam pełną szafkę cukierków i czekolad za którymi wcześniej przepadałam, a teraz leżą.
Czas pokaże.
Dzisiaj wizyta o 17:40. Trzymajcie kciuki!20.08.2017 -
Bribri trzymaj się dzielnie!
Mój stwierdził że będzie chłopiec, ja nie mam zupełnie żadnych przeczuc. Chociaż mam dużo większy apetyt nóż w ciąży z Nadia, i już 2 kg do przodu, z córką w sumie tylko 6 kg przytyłam, a na początku wręcz kg w dół leciały strasznie mimo braków wymiotów do 11 tyg.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
hejooo
Bribri przykro mi strasznie..
naczytałam się Was i teraz boję się iść jutro na usg.. wrr, mimo że sama przeszłam poronienie też nie bardzo lubię ze szczegółami czytać te smutne historię.. chcę wierzyć że będzie tym razem dobrze.. a każda taka historia mnie nakręca i potęguje strach..
przeziębiłam się.. katar jakiś się przyplątał i drapiące gardło.. buuFabian Cyprian Tymuś -
Ja mam dziś pierwszą wizytę na 20:15. Stresuję się strasznie, nie wiem jak w robocie wysiedzę.
Co do płci... W pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie córka a urodził się chłopak:-) miałam spore mdłości w pierwszym trymestrze, jadłam tylko banany i winogrona, jak mąż włączył spryskiwacze w aucie to się zrzygałam:-D w ogóle nie mogłam czuć środków czystości.
W tej ciąży mi to nie przeszkadza, odrzuca mnie od słodkiego, ale samopoczucie mam takie samo- mogłabym ciągle spać.Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
Ja mam przeczucie ze bedzie chlopak,z corka wiedzialam ze bedzie dziewczynka bo mialam mdlosci i wymioty na zmiane i tylko mnie do slodkiego ciagnelo, potrafilam w nocy wstac i zjesc prince polo a teraz wcale mnie do slodkiego nie ciagnie i mdlosci mam duzo mniejsze wymiotowalam kilka razy ale nie jakos strasznie.
A teraz sie stresuje bo ostatnio mnie mdlilo i nic jesc nie moglam a dzis wszystko minelo mdlosci brak na sniadanie zjadlam dwie kanapki co ostatnio z jedna byl duzy problem zeby zjesc -
Ale żeście mnie nastraszyły! Bo wlasnie tego najbardziej sie boje:( musze odganiać te czarne myśli a wizyta dopiero 10.01.. takze 6 dni musze jeszcze czekac w stresie.
Chciałbym juz byc w takim byc po wszystkim i nie stresować sie rozwojem ciąży tylko cieszyć sie chwilami z dzidziusiem ale do tego jeszcze trochę czasu zostało heh -
Bribrami tak bardzo mi przykro trzymaj się kochana, bądź silna
UWAGA APEL!!!!!
Dziewczyny, NIC ZŁE GO SIĘ NIE STANIE! naprawdę, będzie dobrze!!!!! :* :* :* :* wykopuje wszystkie złe myśli. Patrzcie ile zdrowych bobasów się rodzi, czasem nawet mimo objawow/ich braku, plamien, boli, problemow lub totalnie bez niczego. Nakazuje wszystkim pozytywnie myśleć! no i dlaczego się ciągle porównywać do tych złych historii, ktorych jest zdecydowanie mniej? Porównujemy sie odnteraz tylko dontych happy endow :* wiadomo, obawy sa zawsze ale zle myslenie nic nie wniesie dobrego. Sama próbuje sobie zaprogramować takie myślenie i wam też polecam :*Gaduaaa, jomi81, All4love, Papierówka, Shelma lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Bribri
współczuję, trzymaj się!
powodzenia dziewczyny na wizytach! i absolutnie rozumiem stres przed.
Karola
pamietam, ze ty tez dzis masz wizyte, daj znac prosze
ja mam okropne mdłości, jem rano 1 kanapke z serem, pozniej w poludnie omlet i pod wieczor salatka owocowa: banan, pomarancza, kiwi. nic innego nie wchodzi w rachube -
To teraz Wam opowiem moją drugą historię, tym razem z 1 ciąży Nie dość, że była to wpadka, to jeszcze byłam na sylwestrze, na którym mocno poszalalam i z alkoholem i z tancami. Kilka dni później dowiedziałam sieo ciąży. 1 usg miałam dopiero w 13 tc, witaminy zaczęłam brać chyba gdzieś od 6 tc. I wyszło, że wszystko jak najlepiej. Wcale sie nie oszczedzalam. Od 24 tc mialam juz skurcze do porodu, bralam milion lekow itp i co? Wszystko dobrze sie skonczylo. Urodzilam naturalnie coreczke, 3 tygodnie przed terminem a wazyla 3400g!!!!10/10, zdrowa, silna, teraz jest usmiechnieta cudowna dziewczynka bedzie cudownie, w wakacjd przytulimy nasze maluchy
Asiulka83 lubi tę wiadomość
mama:
-
Papierówka wrote:Ja dzisiaj mam wizytę kontrolną oo 15:45 i strasznie się boję. Lekarz ma zerknąć co się dzieje z krwiakiem... I jak się ma maleństwo. Niegdy się tak nie bałam przed wizytą u ginekologa jak dziś
Trzymam kciuki kochana, napewno jest wszystko ok :*
mama:
-
Nie pekamy dziewczyny Te wizyty maja byc zrodlem radosci, a nie przyprawiac o zawal Wszystko bedzie dobrze, wracajcie z usmiechem na twarzy : )
Co do plci to moj szosty zmysl chyba spi, bo nie mam zielonego pojecia co tam w sobie nosze
Na poczatku nie moglam jesc slodyczy, teraz jadam czekolade i bardzo mi smakuje. Mam ochote tylko na nabial, na mieso i ryby nie moge patrzec. W ogole w moim domu jest ban na slowo "ryba".
Cere i wlosy mialam piekne na poczatku, teraz sie wszystko zmienilo i mam siano na glowie i twarz w wypryskach.
Mdlosci sa czasem mniejsze czasem wieksze (czy z dziewczynka powinny byc silniejsze..?)
-
Bribrami, przykro mi
Dziewczyny, które dziś wizytują - trzymam kciuki!
Mam pytanie do tych z Was, które mają już w domu dzieci. Czy powiedziałyście im już o ciąży? Moja córcia jutro ma urodziny, kończy 4 lata i strasznie bym chciała jej powiedzieć, ale boję się Postanowiłam sobie, że powiem jej dopiero pod koniec pierwszego trymestru, po teście nifty i prenatalnych, ale coraz trudniej mi milczeć...Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018