Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę kontrolną oo 15:45 i strasznie się boję. Lekarz ma zerknąć co się dzieje z krwiakiem... I jak się ma maleństwo. Niegdy się tak nie bałam przed wizytą u ginekologa jak dziś :(

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach
    Ja już sama nie wiem co mam jeść :/
    Nic mi prawie nie wchodzi. Jedynie chleb z masłem i pomidorem

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj mam wizytę o 15:35 ale na NFZ także usg na pewno nie będzie nawet się nie nastawia, w zasadzie idę tylko po skierowania. Cena zrobienia ich prywatnie jest identyczna jak usg4d z filmem więc wolimy sobie pamiątkę zrobić fajna za kółka tygodni :) poza tym pod koniec miesiąca bierzemy się za drobne remonty. W końcu trzeba wymienić kabinę prysznicowa na głębsza co odkladalismy z miesiąca na miesiąc od jakiegoś roku, odświeżyć pokoje, wymienić stolik w salonie bo ten co mamy jest piękny ale przy dzieciach zupełnie niepraktyczny bo wielki i non stop ślady paluszkow na szkle. Więc wydatki już się zaczynają, a chcemy to wszystko zrobić teraz żeby później na spokojnie zająć się wyprawka i nie zbankrutowac ;)
    Od przedwczoraj mam mdłości, i moim przyjacielem został sedes. Masakra jem za 5 non stop, a później wiszę nad kiblem.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal wchodzą parówki, ziemniaki z sosem i mozzarella z pieprzem ;) i jak nigdy jogurty naturalne chociaż to staram się ograniczać bo mam alergie na białko i zaraz dekolt jak tarka się robi

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • All4love Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribri przykro mi bardzo, trzymaj się!!!

Co do płci- ciągle wydaje mi sie, że będzie chłopiec.
    Chociaż ktoś tu wspominał, że przy dziewczynce odrzuciło od słodyczy. Odkąd jestem w ciąży, w ogóle nie mam ochoty na słodkie. Po świętach mam pełną szafkę cukierków i czekolad za którymi wcześniej przepadałam, a teraz leżą.
    Czas pokaże.

Dzisiaj wizyta o 17:40. Trzymajcie kciuki!

20.08.2017 <3
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribri trzymaj się dzielnie!

Mój stwierdził że będzie chłopiec, ja nie mam zupełnie żadnych przeczuc. Chociaż mam dużo większy apetyt nóż w ciąży z Nadia, i już 2 kg do przodu, z córką w sumie tylko 6 kg przytyłam, a na początku wręcz kg w dół leciały strasznie mimo braków wymiotów do 11 tyg.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejooo

Bribri przykro mi strasznie..

naczytałam się Was i teraz boję się iść jutro na usg.. wrr, mimo że sama przeszłam poronienie też nie bardzo lubię ze szczegółami czytać te smutne historię.. chcę wierzyć że będzie tym razem dobrze.. a każda taka historia mnie nakręca i potęguje strach..

przeziębiłam się.. katar jakiś się przyplątał i drapiące gardło.. buu

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś pierwszą wizytę na 20:15. Stresuję się strasznie, nie wiem jak w robocie wysiedzę.
    Co do płci... W pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie córka a urodził się chłopak:-) miałam spore mdłości w pierwszym trymestrze, jadłam tylko banany i winogrona, jak mąż włączył spryskiwacze w aucie to się zrzygałam:-D w ogóle nie mogłam czuć środków czystości.
    W tej ciąży mi to nie przeszkadza, odrzuca mnie od słodkiego, ale samopoczucie mam takie samo- mogłabym ciągle spać.

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie ze bedzie chlopak,z corka wiedzialam ze bedzie dziewczynka bo mialam mdlosci i wymioty na zmiane i tylko mnie do slodkiego ciagnelo, potrafilam w nocy wstac i zjesc prince polo a teraz wcale mnie do slodkiego nie ciagnie i mdlosci mam duzo mniejsze wymiotowalam kilka razy ale nie jakos strasznie.
    A teraz sie stresuje bo ostatnio mnie mdlilo i nic jesc nie moglam a dzis wszystko minelo mdlosci brak na sniadanie zjadlam dwie kanapki co ostatnio z jedna byl duzy problem zeby zjesc

age.png
  • Shelma Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love - trzymam kciuki i życzę, żeby Ci dziś czas jak najszybciej zleciał, a wizyta - spełniła Twoje oczekiwania :)
    Ja jeszcze 2 i pół dnia czekania!

All4love lubi tę wiadomość

nzjdgywl3kvj3bc1.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście mnie nastraszyły! Bo wlasnie tego najbardziej sie boje:( musze odganiać te czarne myśli a wizyta dopiero 10.01.. takze 6 dni musze jeszcze czekac w stresie.
    Chciałbym juz byc w takim byc po wszystkim i nie stresować sie rozwojem ciąży tylko cieszyć sie chwilami z dzidziusiem ale do tego jeszcze trochę czasu zostało heh :)

8599s65gda6rso0c.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami tak bardzo mi przykro :( :( :( :( trzymaj się kochana, bądź silna

UWAGA APEL!!!!!

Dziewczyny, NIC ZŁE GO SIĘ NIE STANIE! naprawdę, będzie dobrze!!!!! :* :* :* :* wykopuje wszystkie złe myśli. Patrzcie ile zdrowych bobasów się rodzi, czasem nawet mimo objawow/ich braku, plamien, boli, problemow lub totalnie bez niczego. Nakazuje wszystkim pozytywnie myśleć! :) no i dlaczego się ciągle porównywać do tych złych historii, ktorych jest zdecydowanie mniej? Porównujemy sie odnteraz tylko dontych happy endow :* wiadomo, obawy sa zawsze ale zle myslenie nic nie wniesie dobrego. Sama próbuje sobie zaprogramować takie myślenie i wam też polecam :*

Gaduaaa, jomi81, All4love, Papierówka, Shelma lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribri
    współczuję, trzymaj się!

powodzenia dziewczyny na wizytach! i absolutnie rozumiem stres przed.

Karola
    pamietam, ze ty tez dzis masz wizyte, daj znac prosze

ja mam okropne mdłości, jem rano 1 kanapke z serem, pozniej w poludnie omlet i pod wieczor salatka owocowa: banan, pomarancza, kiwi. nic innego nie wchodzi w rachube :(

010iflw1wxwjhaqq.png

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz Wam opowiem moją drugą historię, tym razem z 1 ciąży :) Nie dość, że była to wpadka, to jeszcze byłam na sylwestrze, na którym mocno poszalalam i z alkoholem i z tancami. Kilka dni później dowiedziałam sieo ciąży. 1 usg miałam dopiero w 13 tc, witaminy zaczęłam brać chyba gdzieś od 6 tc. I wyszło, że wszystko jak najlepiej. Wcale sie nie oszczedzalam. Od 24 tc mialam juz skurcze do porodu, bralam milion lekow itp i co? Wszystko dobrze sie skonczylo. Urodzilam naturalnie coreczke, 3 tygodnie przed terminem a wazyla 3400g!!!!10/10, zdrowa, silna, teraz jest usmiechnieta cudowna dziewczynka :):):) bedzie cudownie, w wakacjd przytulimy nasze maluchy :)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa, All4love, sisi, Kasiula09, Karola555, MavisDracula czekamy na cudowne wieści z wizyt :)

All4love lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Ja dzisiaj mam wizytę kontrolną oo 15:45 i strasznie się boję. Lekarz ma zerknąć co się dzieje z krwiakiem... I jak się ma maleństwo. Niegdy się tak nie bałam przed wizytą u ginekologa jak dziś :(

Trzymam kciuki kochana, napewno jest wszystko ok :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sierpnióweczki k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,05_zo_orig.gif

Cherry_Blossom, Shelma lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Mona_Lisa, All4love, sisi, Kasiula09, Karola555, MavisDracula czekamy na cudowne wieści z wizyt :)

Cherry przepisz mi wizyte na jutro bo mi odwolali dzisiejsza

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

age.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pekamy dziewczyny :D Te wizyty maja byc zrodlem radosci, a nie przyprawiac o zawal :P Wszystko bedzie dobrze, wracajcie z usmiechem na twarzy : )

Co do plci to moj szosty zmysl chyba spi, bo nie mam zielonego pojecia co tam w sobie nosze :P
    Na poczatku nie moglam jesc slodyczy, teraz jadam czekolade i bardzo mi smakuje. Mam ochote tylko na nabial, na mieso i ryby nie moge patrzec. W ogole w moim domu jest ban na slowo "ryba".
    Cere i wlosy mialam piekne na poczatku, teraz sie wszystko zmienilo i mam siano na glowie i twarz w wypryskach.
    Mdlosci sa czasem mniejsze czasem wieksze (czy z dziewczynka powinny byc silniejsze..?)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami, przykro mi :(

Dziewczyny, które dziś wizytują - trzymam kciuki!

Mam pytanie do tych z Was, które mają już w domu dzieci. Czy powiedziałyście im już o ciąży? Moja córcia jutro ma urodziny, kończy 4 lata i strasznie bym chciała jej powiedzieć, ale boję się :( Postanowiłam sobie, że powiem jej dopiero pod koniec pierwszego trymestru, po teście nifty i prenatalnych, ale coraz trudniej mi milczeć...

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ