X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z Waszą wagą? U mnie masakra o.O Ja tak dalej pójdzie to 30 kg przytyję :| Ciągle jestem głodna, ciągle. Nawet w nocy budzi mnie głód. Nie jem jakichś śmieci, fast foodów czy tony węglowodanów, ale mimo to jem dużo za dużo. 6-7 posiłków zjadam spokojnie. Może to przez to l4 i siedzenie w domu, ale skoro kazano się oszczędzać to nie będę w takim deszczu czy śniegu latać po mieście po 5-6 h... Mam już 4 kg do przodu, mimo tego że jem dużo chudego mięsa, ryb, warzyw i owoców. Do tego piję hektolitry wody i soków. Ratunku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 13:05

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda
    powodzenia! ja wspominam koszmarnie naukę w ciąży :)
    Another
    ja się nie objadam, ale pewnie jak miną mdłości to się zacznę objadać ;)
    lovi
    mamy wizytę tego samego dnia :)

Lovi89 lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia to czemu nic nie mowisz, juz zapisuje :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie objadam. I to dziadostwem bo mi smakuje. Waga na razie nadal 60.
    Nic mi się dziś nie chce. Nic. Leżę i się wkurzam na siebie ,że tyle do zrobienia a ja taką leniwa. Wrrrr

Lovi89, Chusy lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja się właśnie objadam. I to dziadostwem bo mi smakuje. Waga na razie nadal 60.
    Nic mi się dziś nie chce. Nic. Leżę i się wkurzam na siebie ,że tyle do zrobienia a ja taką leniwa. Wrrrr

Jesteś usprawiedliwiona, organizm skupia się na bardzo ważnych rzeczach teraz :)

Ja jem bigos od rodzicow, mniam.
    Ale generalnie mam problem z jedzeniem

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, pochwalilam się tym bigosem. No nic mi nie podchodzi...
    Zmuszam się do jedzenia przez tabsy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 13:31

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem mialam wizyte. Dzidzius ma juz 3,5cm i wyglada juz jak maly ludek. Ma raczki i nozki- cuuudowny widok :) 17 stycznia mam szczegolowe usg 1 trymestru. Na dodatkowo platne prenatalne poki co nie kazal sie dr zapisywac. Wskazaniem sa wczesniejsze poronienia albo wiek powyzej 35lat. Na bole brzucha to mam brac magnez 3 razy po 2 tabl. Troche sie uspokoilam, bo juz mialam czarne mysli po tych bolach brzucha.

Asiulka83, Anielle, sisi lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Ja wczoraj wieczorem mialam wizyte. Dzidzius ma juz 3,5cm i wyglada juz jak maly ludek. Ma raczki i nozki- cuuudowny widok :) 17 stycznia mam szczegolowe usg 1 trymestru. Na dodatkowo platne prenatalne poki co nie kazal sie dr zapisywac. Wskazaniem sa wczesniejsze poronienia albo wiek powyzej 35lat. Na bole brzucha to mam brac magnez 3 razy po 2 tabl. Troche sie uspokoilam, bo juz mialam czarne mysli po tych bolach brzucha.

Gratuluję <3
    Masz fotkę?
    Zapisuję wizytę :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda, myslalam ze tylko ja mam takie czarne mysli. Szlag mnie trafia poprostu, nie mam sily na najprostsze czynnosci, nawet do prysznica sie musze zmuszac zeby wstac. Nie wiem kiedy ostanio ogolilam nogi slowo daje i ogolnie rzecz biorac czuje sie obrzydliwie sama ze soba. Do tego pietrzy mi sie pranie, kurz zalega na polkach, obiad sie sam nie chce zrobic.. Heh. A ja naprawde nie uwazalam siebie za lenia :< No nie mam sily i tyle. Jestem wiecznie zmeczona :< Drugi trymestrze, przybywaj!

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to caly czas pije sok pomranczowy i codziennie obowiązkowy jeden grejfrut :) ja tam czuje chłopaka choć corcia jak sobie pomysle byłoby tez cudnie <3 tylko gdzie ja bym teraz te lalki pokladla jak w całym domu auta , ciuchcie , narzędzia :) haha

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę odebrać wyniki grupy krwi partnera. Jeśli przy moim RH - wyjdzie mu + to chyba oszaleję.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u szefowej. Było bardzo miło:) Ja powiedziałam, ze do końca semestru zakończę wszystkie swoje obowiązki dodatkowe z domu, oraz wystawię oceny i będę w kontakcie, w razie konieczności poprawy oceny wszystko przygotuję dla dzieci. Szefowa natomiast powiedziała, że mam absolutnie nie wracać do pracy bo mamy istny wysyp jelitówek i grypopodobnych świństw.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Idę odebrać wyniki grupy krwi partnera. Jeśli przy moim RH - wyjdzie mu + to chyba oszaleję.
    Another
    spokojnie, ja 3 ciąże przeszłam z konfliktem serologicznym

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka moja corka lalki odrzuca, za to samochodami, narzedziami i innymi "meskimi" pierdolkami to moglaby sie bawic godzinami wiec nie martw sie na zapas o zabawki ;)

Ktos pisal o bananach na mdlosci. to prawda! jakos tak instynktownie zaczelam jesc jak mnie pierwsze mulenie bierze i jak ide do pracy to mam zawsze banana w torebce i faktycznie dziala. Przy pierwsej ciazy byl sezon na morele to mi tez zawsze pomagalo, ale teraz nie ma za bardzo owocow.

Moje dziecie wpuszcza informacje jednym uchem, wypuszcza drugim, juz jej pare razy mowilismy ze bedzie miec braciszka albo siostrzyczke, ale jeszcze nie bardzo kapuje o co chodzi, za mala jeszcze jest.

Dziewczyny ja Wam przypominam ze nasze organizmy sa teraz na maksa skupione na tworzeniu malego czlowieka, wiec mysle ze spokojnie mycie garow, czy jakies tam pranie nawet nie ma sie co tutaj rownac. Jak tylko macie mozliwosc to lezcie na kanapie i skupiajcie cale swoje sily na tym najwazniejszym zadaniu, bez wyrzutow sumienia. Od balaganu w mieszkaniu jeszcze nikt nie umarl ;)

Ja teraz czuje ze bedzie dziewczynka, czyli pewnie sie tam chlopak tworzy bo nie mam w ciazy zadnego szostego zmyslu ;)

Asiulka83, Chusy lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.Mam pytanie odnoście badań prenatalnych.Wiec tak na pewno przysługuje mi test pappa amniopunkcja.Moje pytanie jest takie czy tez będę miała darmowe badanie usg prenatalne??dodam ze nie mam 35lat ale u córki występuje rzadka choroba genetyczna-trisomia chromosomu 16czesciowa(16p13.11).Bo wizyta dopiero 23.01

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Paulina3 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy jutro na 9:15 na USG :))proszę, trzymajcie kciuki :)))

92cm8c2.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another u nas tez konflikt serologiczny ja A- a maz B+, w tych czasach to nie problem:)

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, kciuki zacisniete!

Jeju, jakies sposoby na bol gardla??? Poprostu trace glos, juz 3 dzien i nie przechodzi tylko sie pogarsza, zaden z lekarzy nie ma miejsc, dopiero jutro na 16 jakis ogolny mnie przyjmie...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dziewczyny jak z Waszą wagą? U mnie masakra o.O Ja tak dalej pójdzie to 30 kg przytyję :| Ciągle jestem głodna, ciągle. Nawet w nocy budzi mnie głód. Nie jem jakichś śmieci, fast foodów czy tony węglowodanów, ale mimo to jem dużo za dużo. 6-7 posiłków zjadam spokojnie. Może to przez to l4 i siedzenie w domu, ale skoro kazano się oszczędzać to nie będę w takim deszczu czy śniegu latać po mieście po 5-6 h... Mam już 4 kg do przodu, mimo tego że jem dużo chudego mięsa, ryb, warzyw i owoców. Do tego piję hektolitry wody i soków. Ratunku :(
    nie wypowiadaj słowa WAGA głośno... mi już z +3kg przyszło.. tez jem na potęge... i to na bank od siedzenia w domu..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Paulina, kciuki zacisniete!

Jeju, jakies sposoby na bol gardla??? Poprostu trace glos, juz 3 dzien i nie przechodzi tylko sie pogarsza, zaden z lekarzy nie ma miejsc, dopiero jutro na 16 jakis ogolny mnie przyjmie...
    mam to samo..
    ale pije herbatę z cytryną i z imbirem.. dużo imbiru.. no i mój domowy naturalny antybiotyk : miód, cytryna, czosnek, imbir ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ