Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam skierowania na cześć badań. Prywatnie zostaje mi zrobić Pta, cmv igm/igg i ft4. Usg oczywiście nie było, za to nastraszyl mnie ze powinnam zostać skierowana do Olsztyna (100km od mojego miasta) na patologie ciąży i tam być prowadzona ze względu na niedawno przebyty zasniad. Chyba jednak nie zorientował się że mój lekarz prowadzący jest tam ordynatorem. Z łaska dał mi te skierowania i nie krył się z tym że jest oburzony że prywatnie prowadzę ciążę a do niego po skierowania przychodzę. Cóż składki mam płacone więc tak czy siak się należy
Wizytę prywatna mam 27.01 więc dopiero wtedy podejrze maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 19:59
Lovi89 lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Cherry_Blossom wrote:All4love, często masz te wizyty, fajnie
Średnio co dwa tygodnie, chodzę prywatnie, więc doktor dba i troszczy się cały czas. Fajnie, bo jestem ciągle na bieżąco.
Co do tego kółeczka obok maleństwa-- też miałam spytać co to, ale z wrażenia zapomniałam... Na innym ujęciu nie jest to kółeczko ale taki pasek
Także nie wiem. Jakieś pomysły? xDWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 20:00
20.08.2017 -
super
Ja mam dziś dzień - tragedię. Cały dzień w łóżku, ciągle chce mi sie płakać. jest mi nie dobrze, nie mogłam wejść do kuchni bo mnie odrzucało. Poszłam do sklepu po jogurty i jadłam w salonie moje jedzenie przez cały dzień. wrócił mój z pracy to zmusił mnie do ryżu z warzywami. jakoś wcisnelam. Ale pozabijałabym dzisiaj wszystkich ... :< -
All4love wrote:Co do tego kółeczka obok maleństwa-- też miałam spytać co to, ale z wrażenia zapomniałam... Na innym ujęciu nie jest to kółeczko ale taki pasek
Także nie wiem. Jakieś pomysły? xD
Mamy ten sam tydzień ciąży a twój termin porodu jest 8 dni wcześniejAll4love lubi tę wiadomość
-
U mnie dzidzia rośnie i krwiak tez rośnie. Dziecko 2,6 cm, krwiak ponad 6 cm37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
jooo wrote:Mam wyrzuty sumienia bo zaniedbuje córę odkąd wiem o ciąży non stop bajki lub na odczep się zabawy. Marzy mi się drzemka a tu ni ma jak i chodżę tylko wkurzona co się odbija na dziecku. Czy Wy macie podobnie.
No i problemy z gotowaniem obiadów po prostu już nie mam pomysłu.
Ja dzisiaj doszłam do takich samych wniosków niestety... Jestem okropnie senna, ociężała i nie mam apetytu na jedzenie. Nie mam siły się bawić z córką tak jak wcześniej, bo bywa, że zasypiam u niej na dywanie w trakcie układania klocków, wychodzenie z nią na plac zabaw to mordęga. Z gotowaniem też na bakier, bo skoro nie mam apetytu to trudniej mi wymyślać potrawy czy robić zakupy, bo od większości rzeczy mnie odrzuca. Byle do II trymestru, podobno ma być lepszy.jooo lubi tę wiadomość
-
Papierówka wrote:U mnie dzidzia rośnie i krwiak tez rośnie. Dziecko 2,6 cm, krwiak ponad 6 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:19
synuś
Dwa aniołki * -
Cześć dziewczyny!
Widzę, że sporo z Was ma spore dolegliwości ciążowe. Mnie też czyściło w nocy wczoraj, na szczęście nie wymiotowałam, ale u mnie to chyba jakiś wirus, bo i młody zrobił kilka rzadkich kupek (sorry za opis ) Dziś już lepiej, ale zastanawia mnie, że jakoś nie mam za bardzo mdłości. Tzn. trochę mnie czasami nudzi, ale delikatnie, może to cisza przed burzą? Chociaż z synem ani razu nie wymiotowałam, taka moja natura?
Myślicie, że witaminy mogą mieć wpływ na to, że mdłości są lżejsze? Co łykacie? Ja póki co Doppel herz Mama Premium, może gin podpowie coś innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:33
-
Niestety, u mnie pusty pęcherzyk... Jest ciałko żółtkowe, ale nie ma zarodka... O serduszku nie wspominając... Pani doktor przepisała mi luteinę i kazała przyjść za tydzień... Puste jajo:-(Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
MavisDracula wrote:Niestety, u mnie pusty pęcherzyk... Jest ciałko żółtkowe, ale nie ma zarodka... O serduszku nie wspominając... Pani doktor przepisała mi luteinę i kazała przyjść za tydzień... Puste jajo:-(
Przy pustym jaju występuje ciałko żółtkowe? Może jest jeszcze za wcześnie na zarodek, bo ciąża jest młodsza niż wynika to z OM? Wiesz, kiedy miałaś owulację? To nie będzie łatwy tydzień, ale jest przecież szansa! -
nick nieaktualnyMavis a króry to tydzień?
Papierówka jakie masz zalecenia?
Ja miałam też takiego krwiaka dużego ale pęcherzyk wtedy miał 1cm. U Ciebie jest 2.5cm dzidzia która jest zabezpieczona już dużym pęcherzem owodniowym (chyba tak to się nazywa?). Taki krwiak już chyba nie jest ogromnym zagrożeniem? Jak jest umiejscowiony? Kiedy kontrola?