X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    pestka
    wymieniłaś wszystko czego nie mogę tknąć :)
    Tova
    słyszałam dobre opinie o Żmudzińskim, ja od 15 lat chodzę do Wojtynka. nigdy mnie nie zawiódł
    U Wojtynka też byłam raz w poprzedniej ciąży. Ma lepszy sprzęt w Matopacie niż w Wojskowej. Chciałam też aby podejrzał Małe między nogami, bo tak się już doczekać płci nie mogłam. No i wypatrzył chłopaka. Poza tym wszystko dokładnie pooglądał, poopowiadał. Wszystkie paluszki nawet u obu rąk i nóg policzył :-) Także jak dla mnie bardzo pozytywnie. Dr Zmudziński wygrywa jednak, bo pracuje w szpitalu.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę Anielle,

potrzebne będą:
    - makaron Tao-Tao Wonton błyskawiczny (wygląda ak, jak te w zupkach chińskich Vifon, ale polecam kupić go osobno, a nie jako zupkę, bo te z Vifonu mają nieładny skład :/ )
    - sos sojowy jasny
    - Tao-Tao sweet chilli sauce
    - majonez

Do tego też roślinki, co lubicie, wedle uznania. Ja miałam ochotę na:
    - por
    - kukurydza kons
    - groszek kons
    - sałata

No i mięsko oczywiście:
    - pierś z indyka

Najpierw przygotowuję makaron z sosami. Kruszę go do miski, później dodaję ze 2 łyżki majonezu, tyle samo słodkiego sosu chilli i łyżkę sosu sojowego. Mieszam to pięknie i odstawiam, niech sobie makaron to wypije aż zmięknie. Możesz po jakimś czasie dodać też trochę gorącej wody. Co jakiś czas to mieszasz i pozostawiasz na jakieś 1.5 godziny, bo tyle potrzebuje ten makaron żeby zmięknąć.

Mięso.
    Kroję w bardzo drobną kosteczkę, dodaję trochę czosnku granulowanego, słodkiej papryczki w proszku i soli. Też odstawiam na jakaś godzinkę.

Póżniej na podsmażoną cebulkę rzucam mięsko i trochę obsmażam i dalej przykrywam i duszę z 10 min. Jak już będzie chłodne, to wrzucam do makaronu i mieszam dokładnie.

No i teraz pokroić por, dorzucić kukurydzę i groszek. Wymieszać. Pokrojoną sałatę dodać na końcu, żeby nie zwiędła za szybko.

Pyszne, sycące i polecam :D

Jak lubicie ananas, to też można dorzucić. Ser feta, mozarella. Cokolwiek :)

Cherry_Blossom, Anielle, sisi lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle mi lekarz w obu ciazach zalecal magnez ASMAG FORTE.

Anielle lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry u mnie się wszystko zgadza :)
    Z tymi obawami to wszystkie tak mamy ze się stresuje my a później jest dobrze :)
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :) będzie dobrze :)
    Kira sałatka z opisu wygląda na pyszna ja to w gul nie mam apetytu a nie mogę sobie na to pozwolić bo i tak szczupła jestem (48)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w mroźny poranek. Ja ostatnio korzystałam z urlopu jednakże dziś powrót do pracy. Od rana samiuśkiego maleństwo się buntowało i chyba jemu tak samo jak mi nie chciało się wracać :). Znów wróciły mdłości nawet przy niewielkim ruchu. Dobrze, że w pracy nie muszę jakoś szczególnie biegać :). Ogólnie dało popalić. Tak rano doszłam do wniosku, że ten kto napisał, że ciąża to piękny czas, na pewno był facetem...

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale miałam ciężką noc ;/ co 5 minut siku, a to pić. Mąż psa napasł i pojechał a ta mnie budzi w nocy bo ją ciśnie. Usnelam dopiero po 4 to jakieś głupoty mi się snily. A teraz trzeba wstawać do pracy

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Po wczorajszych całodniowych wymiotach i gorączce która podskoczyła do 38,5, byłam prawie nieprzytomna. Mąż zabrał mnie do szpitala. Dostałam kroplówkę,bo byłam odwodniona... Leżę w domu, biorę Amotax i próbuję wrócić do żywych.

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wypoczywaj dużo i wracaj szybko do zdrowia :*

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, fajna sałatka, chetnie bym zjadła, ale... za duzo roboty jak na poniedziałek ;) moze sie w weekend skuszę jednak. Mąż by był zadowolony.

All4lobe, wracaj szybko do zdrowia! Wspolczuje Ci strasznie tych wymiotów, oby drugi trymestr bym łaskawszy! Dobrze ze pojechaliście na pogotowie.

A ja w drodze do pracy, nie chce mi sie po ostatnim tygodniu spędzonym w domu...

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love, dużo zdrówka!

Asiulka83, MoNaKo, awangarda, Rudzielec, luntrusek, jooo trzymam kciuki za wizyty!

Asiulka83, jooo, sisi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sierpnióweczki! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,041_Wh_orig.gif
    Cudownego poniedziałku! (o ile to możliwe :D)

jooo, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, możliwe na L4 :)

Another lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Another, możliwe na L4 :)
    Mi o tym nie trzeba mówić :D
    Zastanawiam się jak ja potem do pracy wrócę :P

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj bylam juz z samego ranca na badaniach. Ciekawe jak wyjda.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dawajcie znac.
    Ja od wczoraj mam mdlosci, a mialam nadzieje, ze jednak sie juz nie pojawia.
    All4love trzymaj sie i wracaj szybciutko do pelni sil.
    A ja na l4 gdzies od 6 tyg i raczej caly I trymestr zostane. A jak pozniej mi lekarz pozwoli wrocic, to chetnie bym wrocila. Pracuje w biurze, wiec praca lekka. No ale zobaczymy jak to bedzie...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty! No właśnie te nasze cyce... Mi właśnie też tak jakoś zrobiły się mniej napięte i bolą tylko delikatnie przy dotykaniu. Martwi mnie to okrutnie... Oby to było chwilowe, bo wizytę mam dopiero 26.01 i chyba zwariuję do tego czasu.

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! A ja w sobote i niedziele mialam takie skurcze czy klucia pod pepkiem dosc sporo nizej nie wiem czy to pecherz czy macica... utrzymywalo sie to cala sobote i niedziele. Zadzwonilam wczoraj do lekarza i kazal przyjechac na wizyte dzis wiec jade. Ale dzis juz nie boli... i teraz widze ze spanikowalam niepotrzebnie i az mi glupio isc do tego lekarza... bylam rowno tydzien temu. Te moje lęki wynikaja z poronienia w tym sakym czasie i stad jak cos sie dzieje to od razu cała sie trzese ze strachu. Nie wiem moze powinnam odmowic te wizyte? Choc widze ze jakby czesciej oddaje mocz niz zwykle.

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach zycze:* czekam na zdjecia:D

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja się zaraz zbieram do gin. W sumie zapytam ją o te cyce, choć wiem, że pewne objawy mogą zanikać końcem pierwszego trymestru. I tak z nią pogadam dla osiągnięcia wewnętrznego spokoju :D

Zapytam też, czy mogę zmniejszyć już dawkę Dupka, bo 4 tabsy dziennie to wcale niemało.

Życzę miłego dnia i wspaniałego widoku walących jak dzwon małych serduszek! :D

f2w3skjonuh3887q.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, zapytaj i daj znać bo mnie po długim czasie mega bolących dzisiaj totalnie przestały...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, ja też kilka dni temu zasiałam panikę, że nie bolą w ogóle, straciły napięcie itd. Dzisiaj od rana bez stanika chodzę i od rana też znowu mnie bolą :D
    Więc najprawdopodobniej nasze organizmy wbijają nam gwóźdź w głowę, bo przecież na tych zwolnieniach lekarskich nam się nudzi i nie mamy co robić :D

Pogadam z nią :D

Cherry_Blossom, Another lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ