X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    pestka
    wymieniłaś wszystko czego nie mogę tknąć :)
    Tova
    słyszałam dobre opinie o Żmudzińskim, ja od 15 lat chodzę do Wojtynka. nigdy mnie nie zawiódł
    U Wojtynka też byłam raz w poprzedniej ciąży. Ma lepszy sprzęt w Matopacie niż w Wojskowej. Chciałam też aby podejrzał Małe między nogami, bo tak się już doczekać płci nie mogłam. No i wypatrzył chłopaka. Poza tym wszystko dokładnie pooglądał, poopowiadał. Wszystkie paluszki nawet u obu rąk i nóg policzył :-) Także jak dla mnie bardzo pozytywnie. Dr Zmudziński wygrywa jednak, bo pracuje w szpitalu.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę Anielle,

potrzebne będą:
    - makaron Tao-Tao Wonton błyskawiczny (wygląda ak, jak te w zupkach chińskich Vifon, ale polecam kupić go osobno, a nie jako zupkę, bo te z Vifonu mają nieładny skład :/ )
    - sos sojowy jasny
    - Tao-Tao sweet chilli sauce
    - majonez

Do tego też roślinki, co lubicie, wedle uznania. Ja miałam ochotę na:
    - por
    - kukurydza kons
    - groszek kons
    - sałata

No i mięsko oczywiście:
    - pierś z indyka

Najpierw przygotowuję makaron z sosami. Kruszę go do miski, później dodaję ze 2 łyżki majonezu, tyle samo słodkiego sosu chilli i łyżkę sosu sojowego. Mieszam to pięknie i odstawiam, niech sobie makaron to wypije aż zmięknie. Możesz po jakimś czasie dodać też trochę gorącej wody. Co jakiś czas to mieszasz i pozostawiasz na jakieś 1.5 godziny, bo tyle potrzebuje ten makaron żeby zmięknąć.

Mięso.
    Kroję w bardzo drobną kosteczkę, dodaję trochę czosnku granulowanego, słodkiej papryczki w proszku i soli. Też odstawiam na jakaś godzinkę.

Póżniej na podsmażoną cebulkę rzucam mięsko i trochę obsmażam i dalej przykrywam i duszę z 10 min. Jak już będzie chłodne, to wrzucam do makaronu i mieszam dokładnie.

No i teraz pokroić por, dorzucić kukurydzę i groszek. Wymieszać. Pokrojoną sałatę dodać na końcu, żeby nie zwiędła za szybko.

Pyszne, sycące i polecam :D

Jak lubicie ananas, to też można dorzucić. Ser feta, mozarella. Cokolwiek :)

Cherry_Blossom, Anielle, sisi lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle mi lekarz w obu ciazach zalecal magnez ASMAG FORTE.

Anielle lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry u mnie się wszystko zgadza :)
    Z tymi obawami to wszystkie tak mamy ze się stresuje my a później jest dobrze :)
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :) będzie dobrze :)
    Kira sałatka z opisu wygląda na pyszna ja to w gul nie mam apetytu a nie mogę sobie na to pozwolić bo i tak szczupła jestem (48)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w mroźny poranek. Ja ostatnio korzystałam z urlopu jednakże dziś powrót do pracy. Od rana samiuśkiego maleństwo się buntowało i chyba jemu tak samo jak mi nie chciało się wracać :). Znów wróciły mdłości nawet przy niewielkim ruchu. Dobrze, że w pracy nie muszę jakoś szczególnie biegać :). Ogólnie dało popalić. Tak rano doszłam do wniosku, że ten kto napisał, że ciąża to piękny czas, na pewno był facetem...

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale miałam ciężką noc ;/ co 5 minut siku, a to pić. Mąż psa napasł i pojechał a ta mnie budzi w nocy bo ją ciśnie. Usnelam dopiero po 4 to jakieś głupoty mi się snily. A teraz trzeba wstawać do pracy

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Po wczorajszych całodniowych wymiotach i gorączce która podskoczyła do 38,5, byłam prawie nieprzytomna. Mąż zabrał mnie do szpitala. Dostałam kroplówkę,bo byłam odwodniona... Leżę w domu, biorę Amotax i próbuję wrócić do żywych.

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wypoczywaj dużo i wracaj szybko do zdrowia :*

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, fajna sałatka, chetnie bym zjadła, ale... za duzo roboty jak na poniedziałek ;) moze sie w weekend skuszę jednak. Mąż by był zadowolony.

All4lobe, wracaj szybko do zdrowia! Wspolczuje Ci strasznie tych wymiotów, oby drugi trymestr bym łaskawszy! Dobrze ze pojechaliście na pogotowie.

A ja w drodze do pracy, nie chce mi sie po ostatnim tygodniu spędzonym w domu...

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love, dużo zdrówka!

Asiulka83, MoNaKo, awangarda, Rudzielec, luntrusek, jooo trzymam kciuki za wizyty!

Asiulka83, jooo, sisi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sierpnióweczki! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,041_Wh_orig.gif
    Cudownego poniedziałku! (o ile to możliwe :D)

jooo, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, możliwe na L4 :)

Another lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Another, możliwe na L4 :)
    Mi o tym nie trzeba mówić :D
    Zastanawiam się jak ja potem do pracy wrócę :P

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj bylam juz z samego ranca na badaniach. Ciekawe jak wyjda.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dawajcie znac.
    Ja od wczoraj mam mdlosci, a mialam nadzieje, ze jednak sie juz nie pojawia.
    All4love trzymaj sie i wracaj szybciutko do pelni sil.
    A ja na l4 gdzies od 6 tyg i raczej caly I trymestr zostane. A jak pozniej mi lekarz pozwoli wrocic, to chetnie bym wrocila. Pracuje w biurze, wiec praca lekka. No ale zobaczymy jak to bedzie...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty! No właśnie te nasze cyce... Mi właśnie też tak jakoś zrobiły się mniej napięte i bolą tylko delikatnie przy dotykaniu. Martwi mnie to okrutnie... Oby to było chwilowe, bo wizytę mam dopiero 26.01 i chyba zwariuję do tego czasu.

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! A ja w sobote i niedziele mialam takie skurcze czy klucia pod pepkiem dosc sporo nizej nie wiem czy to pecherz czy macica... utrzymywalo sie to cala sobote i niedziele. Zadzwonilam wczoraj do lekarza i kazal przyjechac na wizyte dzis wiec jade. Ale dzis juz nie boli... i teraz widze ze spanikowalam niepotrzebnie i az mi glupio isc do tego lekarza... bylam rowno tydzien temu. Te moje lęki wynikaja z poronienia w tym sakym czasie i stad jak cos sie dzieje to od razu cała sie trzese ze strachu. Nie wiem moze powinnam odmowic te wizyte? Choc widze ze jakby czesciej oddaje mocz niz zwykle.

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach zycze:* czekam na zdjecia:D

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja się zaraz zbieram do gin. W sumie zapytam ją o te cyce, choć wiem, że pewne objawy mogą zanikać końcem pierwszego trymestru. I tak z nią pogadam dla osiągnięcia wewnętrznego spokoju :D

Zapytam też, czy mogę zmniejszyć już dawkę Dupka, bo 4 tabsy dziennie to wcale niemało.

Życzę miłego dnia i wspaniałego widoku walących jak dzwon małych serduszek! :D

f2w3skjonuh3887q.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, zapytaj i daj znać bo mnie po długim czasie mega bolących dzisiaj totalnie przestały...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, ja też kilka dni temu zasiałam panikę, że nie bolą w ogóle, straciły napięcie itd. Dzisiaj od rana bez stanika chodzę i od rana też znowu mnie bolą :D
    Więc najprawdopodobniej nasze organizmy wbijają nam gwóźdź w głowę, bo przecież na tych zwolnieniach lekarskich nam się nudzi i nie mamy co robić :D

Pogadam z nią :D

Cherry_Blossom, Another lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ