X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Jak chcesz to zmieniasz a co do karty to z tego co słyszałam, to zostaje ona na całą ciążę i pokazujesz ją każdemu lekarzowi do którego trafisz. Nie wiem co Tobie lekarz wpisał, u mnie przy zakładaniu było tego sporo- wszystkie poprzednie wizyty, badania krwi i moczy, gr.krwi. A jeśli mogę zapytać- co Cie skłoniło do zmiany lekarza?

Właśnie chodzi o to, że ja dopiero pierwszą wizytę mam w czwartek, mam jeszcze inną umówioną na 30 stycznia prywatnie, wcześniej się nie dało ze względu na to, że lekarz na urlopie. Co do tego pierwszego słyszałam różne opinie. Na pewno pójdę do niego, bo to już czas, a potem zobaczymy. Na razie pytam tak teoretycznie, ne wiem co to jest, że do większości lekarzy których biorę pod uwagę wbić się na pierwszą wizytę to jest jakaś masakra. Kilka dni temu dzwoniłam jeszcze do jednej lekarki i powiedziano mi, że pierwszy wolny termin ma na 21 luty! Fakt, że przyjmuje dwa razy w tygodniu.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Anielle, od świąt wymiotowałam ok 20 razy dziennie, ale piłam non stop wodę, nawet do kibla szłam z wodą. Dzień przed sylwestrem poszłam do lekarza i mi przepisał te witaminy i już jest ok. Od połowy maja do listopada wymiotowałam, ponieważ mój mąż pracuje na statku i jak on wyjechał na 3 miesiące to mi się jeść nie chciało, nie gotowałam dla siebie i tak schudłam 8kg w 3 miesiące.

Kurcze wy macie tak często te wizyty, ja byłam 30 grudnia i idę na następne 23 stycznia :(

Ale nie bardzo rozumiem dlaczego wymiotowałaś od maja do listopada, nie byłaś przecież wtedy jeszcze w ciąży. Co do wizyty to u ciebie wychodzi jakieś 3 tygodnie z małym haczykiem to nie jest tak źle.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawkę i wszystkie inne rzeczy związane z dzidziusiem zapewne bede przeglądać i bardziej sie tym interesować po badaniach prenatalnych czyli myśle za 2-3 tygodnie ;) juz sie nie mogę doczekać! Powiem Wam ze ja objawów nie mam żadnych wcale ale to wcale... ciagle mnie to martwi:( chociaz byłam wr wtorek u gin powiedział ze wszystko jest ok ale co sie stało od wtorku nie wiadomo, musiałabym chodzic chyba codziennie zeby byc spokojna haha :D

W piątek ide znów ustalić termin prenatalnych wiec zobaczę przy okazji czy wszystko ok bo ten brak objawów mnie martwi no chyba ze jestem ta szczęściara która przechodzi ciąże bez żadnych objawów, zobaczymy, ale w głowie to mam juz sieczkę!

8599s65gda6rso0c.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagaak wrote:
    Wyprawkę i wszystkie inne rzeczy związane z dzidziusiem zapewne bede przeglądać i bardziej sie tym interesować po badaniach prenatalnych czyli myśle za 2-3 tygodnie ;) juz sie nie mogę doczekać! Powiem Wam ze ja objawów nie mam żadnych wcale ale to wcale... ciagle mnie to martwi:( chociaz byłam wr wtorek u gin powiedział ze wszystko jest ok ale co sie stało od wtorku nie wiadomo, musiałabym chodzic chyba codziennie zeby byc spokojna haha :D

W piątek ide znów ustalić termin prenatalnych wiec zobaczę przy okazji czy wszystko ok bo ten brak objawów mnie martwi no chyba ze jestem ta szczęściara która przechodzi ciąże bez żadnych objawów, zobaczymy, ale w głowie to mam juz sieczkę!

Witaj w klubie, ja mam to samo, ale bolą mnie piersi. I w dodatku pierwsza wizyta dopiero w czwartek :/

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi tak średnio, czasami wieczorami ale tez rzadko, na początku ciąży wlasnie tak mniej więcej w 7 tygodniu bolały bardzo az tak paliły a teraz, mogę swobodnie dotykać piersi i samych sutków wiec nie jest to jakiś mega cierpiący ból... no ale cóż moze taka moja uroda jesli chodzi o ciąże, a ze to moja pierwsza to sama nie wiem czego sie mogę po sobie spodziewać, trochę uspokaja mnie ta wizyta wtorkowa ze było wszystko ok no ale za 5 dni okaże sie czy nadal jest wszystko ok, liczę na to ze tak! :)

8599s65gda6rso0c.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagaak widzę że jesteś z Lublina tak jak ja :)
    Gdzie chodzisz do lekarza?

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagaak wrote:
    Mnie piersi tak średnio, czasami wieczorami ale tez rzadko, na początku ciąży wlasnie tak mniej więcej w 7 tygodniu bolały bardzo az tak paliły a teraz, mogę swobodnie dotykać piersi i samych sutków wiec nie jest to jakiś mega cierpiący ból... no ale cóż moze taka moja uroda jesli chodzi o ciąże, a ze to moja pierwsza to sama nie wiem czego sie mogę po sobie spodziewać, trochę uspokaja mnie ta wizyta wtorkowa ze było wszystko ok no ale za 5 dni okaże sie czy nadal jest wszystko ok, liczę na to ze tak! :)

To jest moja druga ciąża, w pierwszej miałam podobnie więc jakoś specjalnie się nie nakręcam i myślę pozytywnie, ale jak widzę te wszystkie posty o mdłościach i wymiotach to czuję się jakaś "inna" ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gupek że mnie. Zaraz będę miała inny detektor. Za godzinę. :-) sonoline.
    Jak przyjdzie Angel to zobaczę który lepszy i jeden sprzedam :-)

sisi lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Kurcze wy macie tak często te wizyty, ja byłam 30 grudnia i idę na następne 23 stycznia :(
    Nie wiem jak pozostałe dziewczyny, ale ja totalnie panikuję (wiesz- długie starania, komplikacje...) i dlatego latam co 2 tygodnie. Teraz lekarz wynegocjował ze mną 3 tygodnie. W szkodliwość usg nie wierzę, ale chciałabym, żeby hormonki trochę spasowały i nie nakręcały mnie aż tak ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka ja Ciebie bardzo dobrze rozumiem! Mnie się udało zajść w ciążę po 2 latach starań. I też z tego powodu straszna panikara ze mnie.

• All4love Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic się nie dzieje -- panika,
    jak się dzieje-- mogłoby już przestać
    :D

awangarda lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie dobrego na obiad? U mnie ziemniaki się już gotują, do tego kotlety z cycki kury i surówka z jabłka i marchwi. Jak obierałam jabłka to taka mnie na nie naszła ochota, że pół zjadłam zanim zabrałam się za tarkowanie. Dobre było twarde, soczyste mniam :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rosolek, potrawka z kurczaka z ryżem i ogorem xd

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam makaron od wczoraj.ale zjadłam już na śniadanie.

Już mam detektor tylko w sklepie jeszcze jestem

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    U mnie rosolek, potrawka z kurczaka z ryżem i ogorem xd

Pyszności, ale mój mięsożerny mąż nie mógłby sobie wyobrazić za bardzo niedzielnego obiadu bez ziemniaków, dla mnie mogłyby one nie istnieć, no chyba, że frytki :) Ale chodzi za mną jeszcze takie typowo angielskie fish and chips czyli rybka i fryty, a do tego surówka z kiszonej kapusty.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu jak ziemniaki to tylko frytki a tak to tylko ryze, kasze, makarony :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulubione danie synka czyli chili con carne ;)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie rosolek konczy gotowac i chyba nawet zjem bo mi ladnie pachnie. W kazdym razie dzis juz bez wymiotow, juz nie mam dreszczy, cokolwiek mnie trzymalo wczoraj to chyba juz przeszlo.
    Ale drugiego dania to nie przewiduje zadnego, chociaz ziemniaczki i ta marchewka z jablkiem to brzmi faaaajnie.

Awangarda, wariatko, a gdzie drugi detektor dorwalas?

Mi lekarka powiedziala ze pierwsza ciaza przebiegla bez problemu, teraz jeszcze wszystko jest w normie i ze te wizyty to tak raz na 5-6 tygodni, nie ma co czesciej.
    Ale juz do niej chyba nie pojde bo szpital przejmie prowadzenie mojej ciazy i tamtejszz polozne, tam wizyta raz na miesiac, i na wizytach nie ma USG tylko sam doppler i sluchanie serduszka. USG to juz tylko 3 bede miec, za tydzien prenatalne, potem polowkowe a potem w trzecim trymestrze.

BrumBrum lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx.
    Uważam że to najlepsze co może być. Dużo rzeczy kobiety sprzedają. Tanio. Ubranka, wózki no wszystko. I możesz w swoim mieście szukać.

Zjadłam naleśnika z owocami i czekoladą. Zmulilo mnie.

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tygodnia można usłyszeć serduszko na tym detektorze? :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ