X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda a jaki kupilas i ile zaplacilas za detektor?

age.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam fajny filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=Mgdc_6XCy3Y

<3

sisi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx ten Angel sound z przesyłką 110. Z żelem.

Wysłała w piątek więc do wtorku powinien być.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja tez sie denerwuje bo jutro wizyte tez mam, tyle ze ja na 9 juz.
    Wykrakalam u siebie mdlosci, wymiotuje codzien rano sniadankiem, musze przestac chyba jesc sniadania heh.

A powiedzcie z kupnem lozeczka i calej wyprawki bedziecie czekac do samego konca czy wczesniej? :-D

• Another Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Mi to już chyba wszystkie objawy przeszły... Na następną wizytę umawiam się za max 3 tygodnie, bo cały miesiąc oczekiwania sprawia, że na głowę można dostać :/
    Nie bolą mnie piersi (nawet mam wrażenie, że zmalały?), mdłości w ogóle już nie mam, nawet jak śniadania nie zjem. A do czwartku jeszcze 4 dni, paranoja. Detektora nie kupię, bo ja taki grubasek, że nawet w 20 tyg pewnie tętna dziecka nie wyłapię :(

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another ja się mieszczę w stanik sprzed ciąży. Sutki nie bolą. I schudłam kg.
    Może to być związane z wiekiem ciąży. Już mija ten pierwszy trymestr...
    Ja też mam obawy.mam nadzieję że ten detektor mnie uspokoi. Chyba ,że przez niego do psychiatryka trafię ;-)

Another lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia my na pewno wyprawkę zaczniemy kompletowac wcześniej żeby później nie zbankrutować ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie później zacznę zbierać od koleżanek. Nie zostawię wszystkiego na ostatnią chwilę :-) chciałabym mieć już w 7 miesiącu większość. W razie gdyby był wcześniak. :-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia, na pewno nie będę czekać do ostatniej chwili, bo wydatków trochę będzie i trzeba będzie rozłożyć wszystko w przeciągu kilku miesięcy. Narazie robię listę :)

20.08.2017 <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Synkiem zaczelismy kompletowac wyprawkę po polowkowych. W 7 miesiacu mialam już poprasowane i poprane wszystkie ubranka i cieszę się że nie czekałam z tym do końca bo później już ciężko było cokolwiek zrobić. Teraz też się wcześniej przygotuję. No i torba lezala przygotowana z poczatkiem 8 miesiaca. Bi nigdy nie wiadomo co sie zdarzy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie mam parcia na zakupy/kompletowanie czegokolwiek. Nie wierzę w zabobony, a mimo to boję się zapeszyć. Co ta ciąża ze mną robi :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Byłam wczoraj na pierwszych ciążowych zakupach bo nie mogłam już zapiąć spodni i mam jeansy, leginny, kilka bluzek i nowy stanik rozmiar 80C, skoczyłam już jeden rozmiar do góry.
    Co do wyprawki to zamierzamy rozłożyć ją w czasie. Za dwa dni prenatalne i po nich zaczniemy już układać listę i planować zakupy :)
    Powiem wam, że od kiedy mam ten doppler to jestem dużo spokojniejsza, jedna rzecz mniej do matwienia się :)

All4love super filmik ale przeraża mnie to że jestem w 13 tygodniu, a brzuch mam jak ona w 20. Co to będzie później?

Dziewczyny przykro mi z powodu waszych mdłości, a pamiętam jak 2 miesiące temu się o nie modliłam. Teraz dziękuje Bogu, że mnie ominęły :D

Awangarda chłopy tak mają, że nie doceniają póki nie stracą więc nie zdziwiłabym się jak wróci z podkulonym ogonem za parę tygodni. Głowa do góry Słońce!!!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od dziś mam głowę w górze :+)

Jak tylko moje dziecię w brzuchu zdrowe to nic więcej do szczęścia mi nie trzeba :-)
    A jak się wyniesie to przybędzie mi duuuuzo miejsca :-D

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda z tym dopplerem to najważniesza jest cierpliwość pierwszego dnia, brzuszek jednak ma swą powierzchnię i jak przesuwasz się o milimetr to trwa wieczność żeby przejechać z prawej do lewej. Tego pierwszego dnia przypadkowo udało mi się dorwać małego i to w miejscu w którym się go nie spodziewałam.
    Teraz jak już wiem gdzie mniej więcej się znajduje to udaje mi się go chwycić w parę sekund, ale nie ułatwa mi zadania bo często się przemieszcza.
    Dobry tip to kręcić głowicą w miejscu i mocno ją przyciskać i obejrzyj sobie kilka filmików na youtubie na pewno pomogą :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądałam :-) oby tylko było :-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie, jak to jest jeśli po pierwszej wizycie u jednego lekarza zechcemy go zmienić? Co z kartą ciąży? Drugi lekarz zakłada od nowa?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ostatnie 3 dni nie mogłam znaleźć mojej fasolki a dlugo szukałam. Dopiero wczoraj wieczorem przez kilka sekund się pojawiła. W chowanego się z matką bawi :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    A ja mam takie pytanie, jak to jest jeśli po pierwszej wizycie u jednego lekarza zechcemy go zmienić? Co z kartą ciąży? Drugi lekarz zakłada od nowa?
    Jak chcesz to zmieniasz a co do karty to z tego co słyszałam, to zostaje ona na całą ciążę i pokazujesz ją każdemu lekarzowi do którego trafisz. Nie wiem co Tobie lekarz wpisał, u mnie przy zakładaniu było tego sporo- wszystkie poprzednie wizyty, badania krwi i moczy, gr.krwi. A jeśli mogę zapytać- co Cie skłoniło do zmiany lekarza?

A ja wczoraj byłam zmuszona kupić kolejny stanik- tym razem 70E (przed ciążą było 70B/C). Śmiesznie wyglądam z takimi wielkimi cyckami- ogólnie jestem dość mała i drobna, tylko te 2 balony ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka nie zmienia karty ciąży, przynajmniej mi nie zmieniał i też tak było w pierwszej ciąży

ss25 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 ja teraz będe miała po 4 tygodnaich, a potem co ok 8 tyg. Ja akurat uważam że USG może mieć negatywny wpływ na rozwijającego się maluszka.

Ja wyprawkę miałan gotową w połowie maja a urodziłam w połowie lipca. Teraz planuje podobnie :)

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ