Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAndzia ja tez sie denerwuje bo jutro wizyte tez mam, tyle ze ja na 9 juz.
Wykrakalam u siebie mdlosci, wymiotuje codzien rano sniadankiem, musze przestac chyba jesc sniadania heh.
A powiedzcie z kupnem lozeczka i calej wyprawki bedziecie czekac do samego konca czy wczesniej? -
Dzień dobry dziewczyny.
Mi to już chyba wszystkie objawy przeszły... Na następną wizytę umawiam się za max 3 tygodnie, bo cały miesiąc oczekiwania sprawia, że na głowę można dostać
Nie bolą mnie piersi (nawet mam wrażenie, że zmalały?), mdłości w ogóle już nie mam, nawet jak śniadania nie zjem. A do czwartku jeszcze 4 dni, paranoja. Detektora nie kupię, bo ja taki grubasek, że nawet w 20 tyg pewnie tętna dziecka nie wyłapię"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another ja się mieszczę w stanik sprzed ciąży. Sutki nie bolą. I schudłam kg.
Może to być związane z wiekiem ciąży. Już mija ten pierwszy trymestr...
Ja też mam obawy.mam nadzieję że ten detektor mnie uspokoi. Chyba ,że przez niego do psychiatryka trafięAnother lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Z Synkiem zaczelismy kompletowac wyprawkę po polowkowych. W 7 miesiacu mialam już poprasowane i poprane wszystkie ubranka i cieszę się że nie czekałam z tym do końca bo później już ciężko było cokolwiek zrobić. Teraz też się wcześniej przygotuję. No i torba lezala przygotowana z poczatkiem 8 miesiaca. Bi nigdy nie wiadomo co sie zdarzy.
-
Cześć dziewczyny
Byłam wczoraj na pierwszych ciążowych zakupach bo nie mogłam już zapiąć spodni i mam jeansy, leginny, kilka bluzek i nowy stanik rozmiar 80C, skoczyłam już jeden rozmiar do góry.
Co do wyprawki to zamierzamy rozłożyć ją w czasie. Za dwa dni prenatalne i po nich zaczniemy już układać listę i planować zakupy
Powiem wam, że od kiedy mam ten doppler to jestem dużo spokojniejsza, jedna rzecz mniej do matwienia się
All4love super filmik ale przeraża mnie to że jestem w 13 tygodniu, a brzuch mam jak ona w 20. Co to będzie później?
Dziewczyny przykro mi z powodu waszych mdłości, a pamiętam jak 2 miesiące temu się o nie modliłam. Teraz dziękuje Bogu, że mnie ominęły
Awangarda chłopy tak mają, że nie doceniają póki nie stracą więc nie zdziwiłabym się jak wróci z podkulonym ogonem za parę tygodni. Głowa do góry Słońce!!!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Awangarda z tym dopplerem to najważniesza jest cierpliwość pierwszego dnia, brzuszek jednak ma swą powierzchnię i jak przesuwasz się o milimetr to trwa wieczność żeby przejechać z prawej do lewej. Tego pierwszego dnia przypadkowo udało mi się dorwać małego i to w miejscu w którym się go nie spodziewałam.
Teraz jak już wiem gdzie mniej więcej się znajduje to udaje mi się go chwycić w parę sekund, ale nie ułatwa mi zadania bo często się przemieszcza.
Dobry tip to kręcić głowicą w miejscu i mocno ją przyciskać i obejrzyj sobie kilka filmików na youtubie na pewno pomogą20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
pestka1 wrote:A ja mam takie pytanie, jak to jest jeśli po pierwszej wizycie u jednego lekarza zechcemy go zmienić? Co z kartą ciąży? Drugi lekarz zakłada od nowa?
A ja wczoraj byłam zmuszona kupić kolejny stanik- tym razem 70E (przed ciążą było 70B/C). Śmiesznie wyglądam z takimi wielkimi cyckami- ogólnie jestem dość mała i drobna, tylko te 2 balony
-
nick nieaktualny