Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w niedzielny wieczór
pestka Ja zmieniałam lekarza prowadzącego, poszłam z kartą ciąży założoną u innego gina- nie było żadnego problemu
awangarda Żaden facet nie jest wart łez, a już zwłaszcza kobiety która nosi pod swoim sercem mały cud. Trzymam kciuki za Ciebie silna kobieto i małego człowieczka :*.
lenka Uważaj na siebie, oby to się już więcej nie przydarzyło. Ja muszę co chwila coś drobnego jeść, bo bardzo szybko cukier mi spada. Już kilka razy złapałam się na spadku glukozy do 55/60, ale ja mam stwierdzoną hipoglikemię.
Ja z tym moim zanikiem objawów to już ześwirowałam (przestałam wymiotować i piersi już tak nie bolą, wiem wiem że to już taki czas że te objawy mogą mijać) i umówiłam się na USG do jakiegoś prywatnego gina na moim osiedlu na wtorek , powiedziałam że panikuję bo wcześniej poroniłam, powiedział żebym przyszła to sprawdzimy czy wszystko ok. Te 3 tygodniowe odstępy między wizytami to dla mnie jakaś masakra. W głowie mi się gotuje. Jak wszystko będzie we wtorek dobrze to kupuję od razu detektor, bo nie mogę już ze sobą i swoimi myślami wytrzymać.
awangarda Teraz serduszko złapałaś tym Sonoline czy AngelSounds? Bo zastanawiałam się nad tym drugim ze względu na cenę .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 18:35
lenka.m lubi tę wiadomość
2 Aniołki -
A my skoczyliśmy na burgera do Fridays'a Ale na jutro już mam zaplanowane cannelloni w sosie pomidorowym, mniam
Awangarda super, że udało Ci się znaleźć maluszka
Lenka też miałam takie momenty, że prawie mdlałam na przełomie 8/9 tygodnia.
Teraz od tygodnia zawrotów już nie mam, mega senność i zmęczenie też powoli zanika. Czuję powiew drugiego trymestrulenka.m lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cześć Otka
Ja już wykąpana w piżamie robię nie wiem którą kokardkę z papieru. Czeka mnie mega intensywny tydzień dosłownie cały tydzień. Poniedziałek, wtorek i środa ostre szlifowanie na dzień babci i dziadka, szykowanie z dziećmi laurek i prezentów. W czwartek po zajęciach dekoracja sali na imprezę, prygotowania ciut nie na wesele bo gdzieś na 200 babć i dziadków. Wiecie stoły, obrusy, talerze, całe szczęście, że w tym roku ja nie jestem główną odpowiedzialną tylko jako pomagier Ale co ja zrobię jak mi każą nosić stoły? Albo sterty talerzy po imprezie? Będę musiała się jakoś wymigać, bo nikt nie wie jeszcze. Potem w czwartek dodatkowo rada podsumowująca pierwszy semestr, z rady pędem do domu, szybki prysznic i do gina dopiero na 19 W piątek stres jak dzieci wypadną, potem muszę zrobić ciasto dla mojego dziecka na dzień babci na sobotę. A właśnie w sobotę rano mam zajęcia na uczelni (podyplomówka). Potem do młodego do przedszkola, w niedzielę też na uczelnię dobra, pożaliłam się, wybaczcie
Ale za to od poniedziałku ferieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 18:58
-
ewula1275 wrote:Dziewczyny czym wy to sprawdzacie bicie serduszka i gdzie go kupiłscie?37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
To chyba sie zaopatrze w taki sprzęt. Zwłaszcza ze od poczatku ciazy mam jakies takie złe przeczucia. I jeszcze do tego od wczoraj czuje sie tak jakos za dobrze, zero objawów, i taka dziwna pustka mnie ogarneła wczoraj. Sama nie wiem co to moze byc, jakies gorsze dni czy co. Wizyta dopiero 24.
-
Kurczę zaczynam Wam zazdrościć tych detektorów, chociaż byłam raczej przeciwna zeby tak "prześwietlać" dzidzia co chwile. Ale fajnie tak czytać ze sobie słuchacie serduszka!
Ten rosół to był jednak zły pomysł... Teraz mi jeszcze całe mieszkanie nim pachnie... A raczej śmierdzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:17
-
nick nieaktualnyAll4love wrote:Zaraz wszystkie będziecie miały oprócz mnie
Ja się wciąż zastanawiam nad kupnem. Chociaż wiem, że to super sprawa. Mam stetoskop i nim spróbuję złapać serduszko, a w 18 tyg. liczę na to, że będę już czuła ruchy dziecka, co mnie też uspokoi. Pomyślę nad kupnem. Póki co to i tak wcześnie u mnie na słuchanie serduszka przez brzuszek. Stetoskopem raz coś tam nawet cichutkiego słyszałam, ale za krótko to trwało, aby stwierdzić jednoznacznie czy to serduszko maluszka.
Awangarda Ty masz stetoskop. Czy jak przyłożysz w miejsce tam gdzie doplerem, to też słyszysz serduszko? Jestem bardzo ciekawa.