X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka ja robie z kurczaka na którym gotowalam rosół, cebulę podsmazam na maśle dodaje tego kurczaka, przyprawy a jak mam czas to dodatkowo mąka smietana :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka to w podobnym miejscu :-) ja mam wyświetlacz ale on tak skacze. I też jest zaraz obok mojego. Teraz z każdym dniem będzie lepiej słychać :-D

Papierówka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • ewula1275 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym wy to sprawdzacie bicie serduszka i gdzie go kupiłscie?

dqpranlio13xmlh4.png
    3i49df9hpsafnvhc.png
    f2w39n73u724m8xq.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor tętna ciąży . Ja kupiłam na olx używany. Są też na allegro. Od 100 zł w zasadzie

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielny wieczór :)

pestka Ja zmieniałam lekarza prowadzącego, poszłam z kartą ciąży założoną u innego gina- nie było żadnego problemu :)

awangarda Żaden facet nie jest wart łez, a już zwłaszcza kobiety która nosi pod swoim sercem mały cud. Trzymam kciuki za Ciebie silna kobieto i małego człowieczka :*.

lenka Uważaj na siebie, oby to się już więcej nie przydarzyło. Ja muszę co chwila coś drobnego jeść, bo bardzo szybko cukier mi spada. Już kilka razy złapałam się na spadku glukozy do 55/60, ale ja mam stwierdzoną hipoglikemię.

Ja z tym moim zanikiem objawów to już ześwirowałam (przestałam wymiotować i piersi już tak nie bolą, wiem wiem że to już taki czas że te objawy mogą mijać) i umówiłam się na USG do jakiegoś prywatnego gina na moim osiedlu na wtorek :O, powiedziałam że panikuję bo wcześniej poroniłam, powiedział żebym przyszła to sprawdzimy czy wszystko ok. Te 3 tygodniowe odstępy między wizytami to dla mnie jakaś masakra. W głowie mi się gotuje. Jak wszystko będzie we wtorek dobrze to kupuję od razu detektor, bo nie mogę już ze sobą i swoimi myślami wytrzymać:D.

awangarda Teraz serduszko złapałaś tym Sonoline czy AngelSounds? Bo zastanawiałam się nad tym drugim ze względu na cenę :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 18:35

lenka.m lubi tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my skoczyliśmy na burgera do Fridays'a :) Ale na jutro już mam zaplanowane cannelloni w sosie pomidorowym, mniam :)

Awangarda super, że udało Ci się znaleźć maluszka :)

Lenka też miałam takie momenty, że prawie mdlałam na przełomie 8/9 tygodnia.
    Teraz od tygodnia zawrotów już nie mam, mega senność i zmęczenie też powoli zanika. Czuję powiew drugiego trymestru :D

lenka.m lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka znalazłam sonoline. Ale jutro albo pojutrze będę miała Angel to dam znać który lepszy no i jeden na pewno będę sprzedawać bo dwa mi niepotrzebne ;-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Otka :)

Ja już wykąpana w piżamie robię nie wiem którą kokardkę z papieru. Czeka mnie mega intensywny tydzień dosłownie cały tydzień. Poniedziałek, wtorek i środa ostre szlifowanie na dzień babci i dziadka, szykowanie z dziećmi laurek i prezentów. W czwartek po zajęciach dekoracja sali na imprezę, prygotowania ciut nie na wesele bo gdzieś na 200 babć i dziadków. Wiecie stoły, obrusy, talerze, całe szczęście, że w tym roku ja nie jestem główną odpowiedzialną tylko jako pomagier ;) Ale co ja zrobię jak mi każą nosić stoły? Albo sterty talerzy po imprezie? Będę musiała się jakoś wymigać, bo nikt nie wie jeszcze. Potem w czwartek dodatkowo rada podsumowująca pierwszy semestr, z rady pędem do domu, szybki prysznic i do gina dopiero na 19 :/ W piątek stres jak dzieci wypadną, potem muszę zrobić ciasto dla mojego dziecka na dzień babci na sobotę. A właśnie w sobotę rano mam zajęcia na uczelni (podyplomówka). Potem do młodego do przedszkola, w niedzielę też na uczelnię :( dobra, pożaliłam się, wybaczcie

Ale za to od poniedziałku ferie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 18:58

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a kiedy chcesz powiedzieć pracodawcy?

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic nie mówiłam, bo dopiero idę do lekarza, potem ferie więc zaraz po feriach, to będzie 11 tydzień. Nie chciałam wcześniej nic mówić bez potwierdzenia specjalisty. A właśnie muszę wziąć od lekarza jakieś zaświadczenie od razu?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej. On na karteczce wypisuje. Ja poszłam na L4 więc nie dawałam. Ale wcześniej dałam i mi skrócił czas pracy, ograniczyli obowiazki

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewula1275 wrote:
    Dziewczyny czym wy to sprawdzacie bicie serduszka i gdzie go kupiłscie?
    Ja AngelSounds taki z różowym serduszkiem za 126 zł z dostawą na allegro :) tylko mało płynu do usg było w zestawie ale w aptece dokupilam za grosze :)

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka, która ma AgnelSounds mówiła, że najlepiej ten detektor wyłapuje na oliwce Bio Oil :D

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • ewula1275 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba sie zaopatrze w taki sprzęt. Zwłaszcza ze od poczatku ciazy mam jakies takie złe przeczucia. I jeszcze do tego od wczoraj czuje sie tak jakos za dobrze, zero objawów, i taka dziwna pustka mnie ogarneła wczoraj. Sama nie wiem co to moze byc, jakies gorsze dni czy co. Wizyta dopiero 24.

dqpranlio13xmlh4.png
    3i49df9hpsafnvhc.png
    f2w39n73u724m8xq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zaczynam Wam zazdrościć tych detektorów, chociaż byłam raczej przeciwna zeby tak "prześwietlać" dzidzia co chwile. Ale fajnie tak czytać ze sobie słuchacie serduszka!

Ten rosół to był jednak zły pomysł... Teraz mi jeszcze całe mieszkanie nim pachnie... A raczej śmierdzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:17

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    My dziś u moich teściów, była pyszna domowa kapusta z ziemniakami i schab z sosem, jak to na Śląsku hehe

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda daj znac za ile bedziesz sprzedawac moze odkupie, tak mnie nakrecilyscie tym ze tez bym chciala, przy corce mialam pozyczony od kolezanki i jak tylko cos mnie niepokoilo to zaraz sprawdzalam

preg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wszystkie będziecie miały oprócz mnie :P

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Zależy ,który sobie zostawię.
    Ale zobacz na olx i wpisz no swoje miasto. Może akurat ktoś ma.

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Zaraz wszystkie będziecie miały oprócz mnie :P

Ja się wciąż zastanawiam nad kupnem. Chociaż wiem, że to super sprawa. Mam stetoskop i nim spróbuję złapać serduszko, a w 18 tyg. liczę na to, że będę już czuła ruchy dziecka, co mnie też uspokoi. Pomyślę nad kupnem. Póki co to i tak wcześnie u mnie na słuchanie serduszka przez brzuszek. Stetoskopem raz coś tam nawet cichutkiego słyszałam, ale za krótko to trwało, aby stwierdzić jednoznacznie czy to serduszko maluszka.

Awangarda Ty masz stetoskop. Czy jak przyłożysz w miejsce tam gdzie doplerem, to też słyszysz serduszko? Jestem bardzo ciekawa.

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ