Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie słyszę . A mam dobry stetoskop. Niestety. Położne mówią że czasem w20 tyg ciężko złapać stetoskopem.
Mi o ten detektor chodzi właśnie teraz, kiedy nie ma ruchów i ja snuje swoje czarne wizję. Kilka sekund dziennie a spokój.
Gorzej jak nie złapie kiedyśMówmiAgatka lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Dziewczyny, śledzę na bieżąco wasze dyskusje i widzę że już szalejecie z szumisiami, wózkami i wyprawkami Ja jestem zupełnie zielona w temacie gdyż to będzie moje pierwsze dziecko i chłonę wszystko co piszecie z wypiekami na twarzy Macie jakieś złote rady odnośnie łóżeczka? Dodatkowo mam problem gdyż w jedynym sensownym miejscu gdzie takowe mogłabym postawić mam 110, a jak sprawdzalam w necie to wszystkie łóżeczka są na 120... Może macie jakieś sprawdzony adres gdzie możnaby zamówić łóżeczko na wymiar? Albo jakiś inny pomysł na rozwiązanie tego problemu?Cytrynka
-
Co do łóżeczek, to wg mnie im mniej pierdolek typu baldachimy tym lepiej. To wszystko zbiera tylko kurz, a dziecku absolutnie nie służy.
Pościel- poduszka i kołderka najwcześniej jak dziecko ma rok i będzie potrafiło w razie czego odsunąć kołderkę z twarzy. Wcześniej- otulacze, śpiworki.
-
nick nieaktualnyZgadzam się z Tobą Santocha. Im mniej tym lepiej ja nie będę miała ani baldachimu, ani ochraniaczy, ani kołderki i poduszki. Do przykrycia kocyk a zamiast poduszki pieluszka tetrowa. Otulacz tez jest dobrym pomysłem, ale musi być dopasowany. Za duży też jest niebezpieczny. Noworodek szybko rośnie wiec mnie się wydaje, że kocyk to najlepsza opcja.
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, nie było mnie przez weekend ale porwało mnie party i goście.. Widzę że ominelo mnie dużo fajnych tematów kurcze no nic, jeszcze nadrobie a dziś witam w 11 tyg! Kurde aż nie wierzę
Amelia25, sisi, Lovi89 lubią tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Dzień dobry
Co do łóżeczka - wiem narazie tyle, że najlepiej kupować z kilkoma poziomami spania oraz z wyjmowanymi szczebelkami. Wypatrzyłam sobie już takie śliczne w Smyku, białe, niedrogie.
http://www.smyk.com/klups-lozko-dzieciece-megi-mis-120x60-cm-cappucino.html
20.08.2017 -
All4love wrote:Dzień dobry
Co do łóżeczka - wiem narazie tyle, że najlepiej kupować z kilkoma poziomami spania oraz z wyjmowanymi szczebelkami. Wypatrzyłam sobie już takie śliczne w Smyku, białe, niedrogie.
http://www.smyk.com/klups-lozko-dzieciece-megi-mis-120x60-cm-cappucino.html
No i w sumie to są najważniejsze funkcje
Ja chyba tym razem w ikea ale nie podjęliśmy jeszcze decyzji
Duzo czasu jeszcze
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualnyMy mamy łóżeczko z Ikea Gulliver ze zdejmowanym bokiem i regulacją poziomów (są 2 poziomy). jesteśmy bardzo zadowoleni z niego. A dla młodszego kupimy dostawkę do naszego łóżka, np chicco next 2 me z powodu braku miejsca w sypialni No i wygody, bo wstawać non stop na karmienia mi się nie będzie chciało
-
nick nieaktualnyCo do tego jak przygotować łóżeczko to u nas było tylko prześcieradło, pieluszka pod buźkę i do opatulenia kocyk/pielucha. Jak młody miał jakieś 8-9 miesięcy dostał poduszkę płaską. I teraz niedawno dopiero (czyli na 1.5 roku) dokupiliśmy mu ochraniacz do łóżeczka z nadzieją że wtedy nie będzie sie budził ale nie wyszło
All4love nie wszystkie! Ja z pewnością nie zakupieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 10:06
-
Dziewczyny wszystko przez Was! Zamawiam ten detektor na amazonie
strasznie mnie dzisiaj dopadl stres czy wszystko jest ok a usg dopiero w sobote. Po tym zyganiu sobotnim dalej kiepsko sie czuje, zoladek boli, nie za wiele moge jesc, no normalnie powinno byc juz coraz lepiej na tym etapie a jest coraz gorzej. Oczywiscie zaczelam sobie wkrecac ze pewnie z dzidziem cos nie tak i mi organizm daje zanc ze jest zatruty, no normalnie paranoja, ale wez wytlumacz babie w ciazy. Ciekawie kiedy dojdzie jak teraz zamowie.sisi lubi tę wiadomość
-
A planujecie łóżeczko w sypialni czy maluch w swoim pokoju?
My w sypialni nie mamy miejsca ledwo nasze łóżko się zmiescilo i planujemy odrazu osobno, na samym początku oczywiście że będę spala z dzieckiem w pokoju ale mam nadzieje że nie za długo
Miłego dnia