X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    All4love mam tę leginsy . Czarne :-) jedyny minus to taki,że jak drapiesz paznokciami to zostaje taki pyłek i paznokcie wyglądają jak brudne :-) w pępku też się zbiera. Ale są ekstra

No trudno... Mimo wszystko fajny, wygodny materiał :)

Sylwia, Ty się tak nie stresuj i nie kłóć bo nie wolno! My mówimy, że będzie dobrze, lekarz mówi, że będzie dobrze, mąż mówi, że będzie dobrze, inaczej być nie może :)

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda ja całą poprzednią ciaże nosiłam i teraz tą też noszę i nie zauważyłam :P I mam rozmiar S a są jeszcze za duże troche a widzicie jaki mam bebzun...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 16:44

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka trzymam bardzo mocno kciuki

Kfoka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka trzymam kciuki za was. Wszystko będzie dobrze.

Ss no właśnie juz leżę. Mąż przyjechał i przejął opiekę nad Młodym więc ja leniuchuje. A zamiast pizzy u mnie był mega fantastyczny burger wołowy :D

Kfoka, ss25 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Rozmawiałam z lekarzem z rozmowy wynikało ze dopiero jutro jest w klinice, mowilam mu ze od 3 dni mam silne zawroty głowy No i nie mam ochoty na jedzenie. Jutro mam do niego podjechać zbada mnie, wszystkie parametry i bedziemy myślec co i jak pewnie od razu jutro pappa. UFFFF
    no nareszcie jakiś konkret ... więc czekamy do jutra

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekkie Uffff...tzn krwawienie prawie ustalo, choc w przypadku krwiaka chyba lepiej zeby sie oproznial ale pewnie jakiekolwiek badanie to zrobią jutro. Tymczasem zamiast pizzy jem chleb z pasztetem i musztardą :( Sylwia pewnie, ze trzymam kciuki, mało sie udzielałam ale czytam jak tylko czas pozwala i przeżywam razem z Wami. To moja pierwsza, dlugo wyczekiwana ciąża i niczego bardziej nie pragnę zeby wszystkim nam sie udalo :)

ss25, Kira_ lubią tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka
    dobre wieści!
    Ss
    ja już po obiedzie:) wstawiłabym fotkę pizzy z pieczoną parmeńską, ale nie chcę denerwować Samsy ;)było pysznie :)i super, że jutro wizyta. myślę, że dowiesz się więcej!

Kfoka, ss25 lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, zobaczysz że jutro bedziemy opijac bąbelkami (woda sredniozmineralizowana) Twoje optymistyczne wyniki pappa :)

ss25 lubi tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Kfoka nawet mnie nie dziwi twój wpis! Wiedziałam ze bedzie ok :) moge to uczcić kefirem (kefir to przeciez sfermentowane mleko, tak jakbym Piła wino!) super cieszę sie :*

Lexi bardzo mi sie to podoba, żelazo dobre na krwawienia plamienia i takie tam ;)
    jaka Ty jesteś pozytywną osobą.. skąd czerpiesz tyle radości ze wszystkiego? haha
    też tak chcę :D

ss25 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    U mnie też lekkie Uffff...tzn krwawienie prawie ustalo, choc w przypadku krwiaka chyba lepiej zeby sie oproznial ale pewnie jakiekolwiek badanie to zrobią jutro. Tymczasem zamiast pizzy jem chleb z pasztetem i musztardą :( Sylwia pewnie, ze trzymam kciuki, mało sie udzielałam ale czytam jak tylko czas pozwala i przeżywam razem z Wami. To moja pierwsza, dlugo wyczekiwana ciąża i niczego bardziej nie pragnę zeby wszystkim nam sie udalo :)
    nie ważne co jesz...ważne że jesteś pod kontrolą i wszystko zdaje się być pod kontrolą i w porządku ! i tak niech zostanie :)

Kfoka lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka super, że się uspokoiło :)

Sylwia no to czekamy do jutra.

Mmmm ale bym zjadła pizzunię.... a mam tylko zupę kalafiorową i naleśniki z dżemem.

ss25 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    tutaj piszą, że listeria ginie w wysokiej temperaturze, wystarczy 10 min w 60st lub nawet kilka sekund w wyższej temp. Ja zapiekłam w 220 więc raczej bezpiecznie.
    http://www.e-biotechnologia.pl/Artykuly/Listeria-monocytogenes/

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itakasia wstaw ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuje jarzynowa :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa ;)

z dużą ilością rukoli
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70d3cf75fbf.jpg

Samsaramsa, ss25, sisi, Otka, Tova33 lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz wyślij mi kawałek xd

ss25, itakasia lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ulli88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam pizze jakiś przepis na ciasto w necie znalazłam i jak zaczęłam wyrabiać to wyszły mi 3 ogromne pizze na cały piekarnik

ss25 lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • llallka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, Samsaramsa, Brumbrum - śliczne macie brzuszki. Lexi- my jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ale mój wypadł by blado przy Twoim ;)

Kofka i Lexi mam nadzieję, że już żadnych numerów z krwawieniami nie będziecie robiły :) Mam nadzieję, że już lepiej.

Sylwia- widzę, że nastrój dziś trochę lepszy- ten Twój lekarz ma na Ciebie zbawienny wpływ :)

A mnie dzisiaj wkurzył mój małż więc musiałam odreagować w klasyczny dla siebie sposób- poleciałam na zakupy :) Doszłam do wniosku, że już czas najwyższy kupić coś malutkiego i wiecie co- miałam straszną zagwozdkę, bo lekarz mi powiedział, że na 90% będzie chłopak, ale zawsze jest prawdopodobieństwo, że jednak dziewczynka i tak szukałam jakiś uniseksów a to wcale nie jest takie łatwe. Koniec końców kupiłam tylko jeden komplecik- biało-czarny w pandy :D Chyba jednak jeszcze trochę poczekam, żeby upewnić się z tą płcią, żeby się więcej nie frustrować.

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja też dziś przy mierzeniu miałam 85/60 i też zawroty głowy i ból w klatce piersiowej. Lekarz powiedział, że tak czasami się zdarza. Ale może masz tak od stresów?

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam truskawki z egiptu haha no ale musiałam.. jak je zobaczyłam to mnie wołały !

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ