X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    All4love mam tę leginsy . Czarne :-) jedyny minus to taki,że jak drapiesz paznokciami to zostaje taki pyłek i paznokcie wyglądają jak brudne :-) w pępku też się zbiera. Ale są ekstra

No trudno... Mimo wszystko fajny, wygodny materiał :)

Sylwia, Ty się tak nie stresuj i nie kłóć bo nie wolno! My mówimy, że będzie dobrze, lekarz mówi, że będzie dobrze, mąż mówi, że będzie dobrze, inaczej być nie może :)

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda ja całą poprzednią ciaże nosiłam i teraz tą też noszę i nie zauważyłam :P I mam rozmiar S a są jeszcze za duże troche a widzicie jaki mam bebzun...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 16:44

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka trzymam bardzo mocno kciuki

Kfoka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka trzymam kciuki za was. Wszystko będzie dobrze.

Ss no właśnie juz leżę. Mąż przyjechał i przejął opiekę nad Młodym więc ja leniuchuje. A zamiast pizzy u mnie był mega fantastyczny burger wołowy :D

Kfoka, ss25 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Rozmawiałam z lekarzem z rozmowy wynikało ze dopiero jutro jest w klinice, mowilam mu ze od 3 dni mam silne zawroty głowy No i nie mam ochoty na jedzenie. Jutro mam do niego podjechać zbada mnie, wszystkie parametry i bedziemy myślec co i jak pewnie od razu jutro pappa. UFFFF
    no nareszcie jakiś konkret ... więc czekamy do jutra

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekkie Uffff...tzn krwawienie prawie ustalo, choc w przypadku krwiaka chyba lepiej zeby sie oproznial ale pewnie jakiekolwiek badanie to zrobią jutro. Tymczasem zamiast pizzy jem chleb z pasztetem i musztardą :( Sylwia pewnie, ze trzymam kciuki, mało sie udzielałam ale czytam jak tylko czas pozwala i przeżywam razem z Wami. To moja pierwsza, dlugo wyczekiwana ciąża i niczego bardziej nie pragnę zeby wszystkim nam sie udalo :)

ss25, Kira_ lubią tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka
    dobre wieści!
    Ss
    ja już po obiedzie:) wstawiłabym fotkę pizzy z pieczoną parmeńską, ale nie chcę denerwować Samsy ;)było pysznie :)i super, że jutro wizyta. myślę, że dowiesz się więcej!

Kfoka, ss25 lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, zobaczysz że jutro bedziemy opijac bąbelkami (woda sredniozmineralizowana) Twoje optymistyczne wyniki pappa :)

ss25 lubi tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Kfoka nawet mnie nie dziwi twój wpis! Wiedziałam ze bedzie ok :) moge to uczcić kefirem (kefir to przeciez sfermentowane mleko, tak jakbym Piła wino!) super cieszę sie :*

Lexi bardzo mi sie to podoba, żelazo dobre na krwawienia plamienia i takie tam ;)
    jaka Ty jesteś pozytywną osobą.. skąd czerpiesz tyle radości ze wszystkiego? haha
    też tak chcę :D

ss25 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    U mnie też lekkie Uffff...tzn krwawienie prawie ustalo, choc w przypadku krwiaka chyba lepiej zeby sie oproznial ale pewnie jakiekolwiek badanie to zrobią jutro. Tymczasem zamiast pizzy jem chleb z pasztetem i musztardą :( Sylwia pewnie, ze trzymam kciuki, mało sie udzielałam ale czytam jak tylko czas pozwala i przeżywam razem z Wami. To moja pierwsza, dlugo wyczekiwana ciąża i niczego bardziej nie pragnę zeby wszystkim nam sie udalo :)
    nie ważne co jesz...ważne że jesteś pod kontrolą i wszystko zdaje się być pod kontrolą i w porządku ! i tak niech zostanie :)

Kfoka lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka super, że się uspokoiło :)

Sylwia no to czekamy do jutra.

Mmmm ale bym zjadła pizzunię.... a mam tylko zupę kalafiorową i naleśniki z dżemem.

ss25 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    tutaj piszą, że listeria ginie w wysokiej temperaturze, wystarczy 10 min w 60st lub nawet kilka sekund w wyższej temp. Ja zapiekłam w 220 więc raczej bezpiecznie.
    http://www.e-biotechnologia.pl/Artykuly/Listeria-monocytogenes/

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itakasia wstaw ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuje jarzynowa :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa ;)

z dużą ilością rukoli
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70d3cf75fbf.jpg

Samsaramsa, ss25, sisi, Otka, Tova33 lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz wyślij mi kawałek xd

ss25, itakasia lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ulli88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam pizze jakiś przepis na ciasto w necie znalazłam i jak zaczęłam wyrabiać to wyszły mi 3 ogromne pizze na cały piekarnik

ss25 lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • llallka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, Samsaramsa, Brumbrum - śliczne macie brzuszki. Lexi- my jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ale mój wypadł by blado przy Twoim ;)

Kofka i Lexi mam nadzieję, że już żadnych numerów z krwawieniami nie będziecie robiły :) Mam nadzieję, że już lepiej.

Sylwia- widzę, że nastrój dziś trochę lepszy- ten Twój lekarz ma na Ciebie zbawienny wpływ :)

A mnie dzisiaj wkurzył mój małż więc musiałam odreagować w klasyczny dla siebie sposób- poleciałam na zakupy :) Doszłam do wniosku, że już czas najwyższy kupić coś malutkiego i wiecie co- miałam straszną zagwozdkę, bo lekarz mi powiedział, że na 90% będzie chłopak, ale zawsze jest prawdopodobieństwo, że jednak dziewczynka i tak szukałam jakiś uniseksów a to wcale nie jest takie łatwe. Koniec końców kupiłam tylko jeden komplecik- biało-czarny w pandy :D Chyba jednak jeszcze trochę poczekam, żeby upewnić się z tą płcią, żeby się więcej nie frustrować.

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja też dziś przy mierzeniu miałam 85/60 i też zawroty głowy i ból w klatce piersiowej. Lekarz powiedział, że tak czasami się zdarza. Ale może masz tak od stresów?

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam truskawki z egiptu haha no ale musiałam.. jak je zobaczyłam to mnie wołały !

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ