Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Samsaramsa wrote:Another według doktora Google to trzeba kopać juz sobie dołek xd
Skonsultuj z lekarzem, w ciąży różne zawirowania wychodzą. I też coś tam wyszło w moczu ale lekarz powiedział ze standard
To tak jak mój. Podsunęłam mu pod nos kartkę z informacją o czymś tam w moczu, przerażona, że to koniec, że będę musiała brać jakieś leki i leżeć nieruchowo, a ten do mnie:
- Pff, standard, proszę się cieszyć, że wszystkie inne wyniki są dobre
Another lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Lexi
śliczny brzuszek, a z plamieniem jak się nic więcej nie wydarzy to chyba ok. odpocznij dzisiaj!
Brum
spory brzusio i piękny!
Another
jeśli niewielkie odchylenia to poczekaj z testamentem
zapraszam na 2 śniadanko, zostało jeszcze kilka eklerków z wczoraj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d184aa348837.jpgsisi, Another, Samsaramsa, BrumBrum lubią tę wiadomość
-
Another wrote:Wyniki z krwi i z moczu dostałam po godzinie i... nie znam się (zaraz się poznam
) ale chyba średnie. Podwyższone leukocyty i neutrofile. Do tego w moczu 3 świeże erytrocyty (
) i 5 leukocytów. I teraz ciekawa jestem co to szwankuje. Oczywiście doktor Google wystawił mi od razu diagnozę: "białaczka, choroba nowotworowa, dna moczanowa lub ogólna martwica tkanek, w tym zawał". Także ten, mam się żegnać z rodziną?
Mi taką diagnozę postawił mój facet jak mi na ostatnią wizytę drukował wyniki z netu. Aż go koleżanka z pracy uspokajała, że w ciąży są inne normy, bo chyba by sam na zawał zszedłAnother lubi tę wiadomość
-
O jaaa, a ja już dzwoniłam do chłopa żeby na obiad się nie spieszył, bo może mnie nie być
Wizyta 15 lutego, więc może jakoś dożyję do konsultacji
Ale widzę, że nie tylko ja się witam z kostuchą, także w grupie raźniej
Teraz czekam tylko na wyniki cukru, bo jak do tych wszystkich chorób googlowskich dojdzie za wysoki poziom glukozy to amen w pacierzu
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
I dupa. Na czczo 94, po 1 h 143, po 2 h 134. Dwie jednostki za dużo (czyli moje oba glukometry w domu trefne, albo ta babka w aptece mnie tak załatwiła). Obym trafiła na lepszy dzień lekarza, bo jak za taką minimalną różnicę wyśle mnie do diabetologa to oboje będziemy testamenty pisać (plus farmaceutka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:17
-
Another wrote:O jaaa, a ja już dzwoniłam do chłopa żeby na obiad się nie spieszył, bo może mnie nie być
Wizyta 15 lutego, więc może jakoś dożyję do konsultacji
Ale widzę, że nie tylko ja się witam z kostuchą, także w grupie raźniej
Teraz czekam tylko na wyniki cukru, bo jak do tych wszystkich chorób googlowskich dojdzie za wysoki poziom glukozy to amen w pacierzu
Ja mam jeszcze cholestazę ciążową, bo mnie wszystko swędzia jeszcze jak doczytałąm, że wieczorem swędzi bardziej, to myślałam wczoraj w łóżku, że się zadrapię ;P
-
Rosolina wrote:Another, nic sie nie martw, dieta w ciazy dla słodkich mam jest całkiem spoko.
wydaje mi sie, ze dostaniesz i tak skierowanie do diabetologa.
Tylko stres niepotrzebny mi przybędzie z kolejnym lekarzem
Słodkie jem sporadycznie, węglowodany też w ilościach minimalnych. Większość moich posiłków to posiłki białkowe
Zobaczymy, może jeśli tylko dwie jednostki ponad normę to lekarz będzie chciał powtórzyć badanie za jakiś czas (oby)
.
-
nick nieaktualnyAsiulka wydaje mi sie, że tak...
Another, a poziom cukru po 2h nie powinien wrócić do poziomu zbliżonego do wyjściowego? Kurcze z tego co pamiętam to ten poziom Twój po 2h jest dużo za wysoki ale ja nie miałam problemu z cukrem więc może coś mylę... Kiedy masz lekarza?
No mam brzuszysko. Wiem wiem, no ale wciąż waga pokazuje -1kg w stosunku do wagi wyjściowej, do jedzenia raczej się zmuszam, nie jem słodyczy. No ale nie da się ukryć, że od ciąży nie za bardzo dbałam o mięśnie swojego brzucha
-
hej
ja już po usg prenatalnym i wszystko ok z maluszkami, chociaż lekarz coś wspomniał że tętna mogłyby być trochę wyższe, ale mam spać spokojnie.
Krew oddana na test podwójny i wizyta z wynikami u genetyka za tydzień w piątek
Dziewczyny jakie wy macie piękne brzuszki, u mnie też na razie ciąża spożywcza
Another niestety ale stres właśnie wpływa na cukier, u mnie zawsze się podnosi jak się na coś wkurzę, najlepiej powiedz lekarzowi że miałaś taką akcje to na pewno przymruży okoBrumBrum, itakasia, sisi, Lexi150, Asiulka83, Karola555, Kfoka, Lovi89, ss25, Basha, Tova33, Amelia25 lubią tę wiadomość
-
Kfoka trzymajcie się! Myślami jestem z wami !
Kfoka lubi tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480