Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another... o masakra... no to juz po Tobie :D :D ale na pewno masz za niedługo wizytę, wiec sie wyjaśni. Google to największe zło!

Lexi... odpoczywaj.

Another lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Another według doktora Google to trzeba kopać juz sobie dołek xd
    Skonsultuj z lekarzem, w ciąży różne zawirowania wychodzą. I też coś tam wyszło w moczu ale lekarz powiedział ze standard

To tak jak mój. Podsunęłam mu pod nos kartkę z informacją o czymś tam w moczu, przerażona, że to koniec, że będę musiała brać jakieś leki i leżeć nieruchowo, a ten do mnie:
    - Pff, standard, proszę się cieszyć, że wszystkie inne wyniki są dobre :D

20.08.2017 <3
  • itakasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi
    śliczny brzuszek, a z plamieniem jak się nic więcej nie wydarzy to chyba ok. odpocznij dzisiaj!
    Brum
    spory brzusio i piękny! :)
    Another
    jeśli niewielkie odchylenia to poczekaj z testamentem ;)

zapraszam na 2 śniadanko, zostało jeszcze kilka eklerków z wczoraj :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d184aa348837.jpg

sisi, Another, Samsaramsa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Basha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Wyniki z krwi i z moczu dostałam po godzinie i... nie znam się (zaraz się poznam B) ) ale chyba średnie. Podwyższone leukocyty i neutrofile. Do tego w moczu 3 świeże erytrocyty (o.O) i 5 leukocytów. I teraz ciekawa jestem co to szwankuje. Oczywiście doktor Google wystawił mi od razu diagnozę: "białaczka, choroba nowotworowa, dna moczanowa lub ogólna martwica tkanek, w tym zawał". Także ten, mam się żegnać z rodziną? :P

Mi taką diagnozę postawił mój facet jak mi na ostatnią wizytę drukował wyniki z netu. Aż go koleżanka z pracy uspokajała, że w ciąży są inne normy, bo chyba by sam na zawał zszedł :)

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Lexi a przytulanek wczoraj nie było? To też może być przyczyną.
    Odpoczywaj :)
    Another ja już zapomnialam jak to sie robi :P mamy zakaz takze ten...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itakasia za te zdjęcia co Ty wstawiasz powinnaś dostać bana! Tak nie można! Znecasz się nad nami! To są tortury! Xd

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa, a ja już dzwoniłam do chłopa żeby na obiad się nie spieszył, bo może mnie nie być :P
    Wizyta 15 lutego, więc może jakoś dożyję do konsultacji k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,006_jb_orig.gif

Ale widzę, że nie tylko ja się witam z kostuchą, także w grupie raźniej :D :D

Teraz czekam tylko na wyniki cukru, bo jak do tych wszystkich chorób googlowskich dojdzie za wysoki poziom glukozy to amen w pacierzu :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa. Na czczo 94, po 1 h 143, po 2 h 134. Dwie jednostki za dużo (czyli moje oba glukometry w domu trefne, albo ta babka w aptece mnie tak załatwiła). Obym trafiła na lepszy dzień lekarza, bo jak za taką minimalną różnicę wyśle mnie do diabetologa to oboje będziemy testamenty pisać (plus farmaceutka) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:17

bpz77ab.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    O jaaa, a ja już dzwoniłam do chłopa żeby na obiad się nie spieszył, bo może mnie nie być :P
    Wizyta 15 lutego, więc może jakoś dożyję do konsultacji k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,006_jb_orig.gif

Ale widzę, że nie tylko ja się witam z kostuchą, także w grupie raźniej :D :D

Teraz czekam tylko na wyniki cukru, bo jak do tych wszystkich chorób googlowskich dojdzie za wysoki poziom glukozy to amen w pacierzu :P

Ja mam jeszcze cholestazę ciążową, bo mnie wszystko swędzi ;) a jeszcze jak doczytałąm, że wieczorem swędzi bardziej, to myślałam wczoraj w łóżku, że się zadrapię ;P

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa
    nie banuj mnie, jedyna moja rozrywka to kulinarne fantazje :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tylko plecy zasypane w jakieś krostki siedzące :/ mam teraz tak zorane plecy od drapania że masakra

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss
    czekamy co na Pappa powiedział twój lekarz!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, nic sie nie martw, dieta w ciazy dla słodkich mam jest całkiem spoko. :) wydaje mi sie, ze dostaniesz i tak skierowanie do diabetologa.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Another, nic sie nie martw, dieta w ciazy dla słodkich mam jest całkiem spoko. :) wydaje mi sie, ze dostaniesz i tak skierowanie do diabetologa.
    Mi tam dieta nie przeszkadza bo moja niewiele odbiega od diety cukrzycowej :P Tylko stres niepotrzebny mi przybędzie z kolejnym lekarzem :( Słodkie jem sporadycznie, węglowodany też w ilościach minimalnych. Większość moich posiłków to posiłki białkowe :P Zobaczymy, może jeśli tylko dwie jednostki ponad normę to lekarz będzie chciał powtórzyć badanie za jakiś czas (oby) :P.

bpz77ab.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiecie czy jeśli ja tez już robiłam obcizenie glukoza i wyszla dobrze to później tez będę musiala ja robic jeszcze raz ?

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka wydaje mi sie, że tak...

Another, a poziom cukru po 2h nie powinien wrócić do poziomu zbliżonego do wyjściowego? Kurcze z tego co pamiętam to ten poziom Twój po 2h jest dużo za wysoki ale ja nie miałam problemu z cukrem więc może coś mylę... Kiedy masz lekarza?

No mam brzuszysko. Wiem wiem, no ale wciąż waga pokazuje -1kg w stosunku do wagi wyjściowej, do jedzenia raczej się zmuszam, nie jem słodyczy. No ale nie da się ukryć, że od ciąży nie za bardzo dbałam o mięśnie swojego brzucha ;)

• agula1983 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja już po usg prenatalnym i wszystko ok z maluszkami, chociaż lekarz coś wspomniał że tętna mogłyby być trochę wyższe, ale mam spać spokojnie.
    Krew oddana na test podwójny i wizyta z wynikami u genetyka za tydzień w piątek

Dziewczyny jakie wy macie piękne brzuszki, u mnie też na razie ciąża spożywcza

Another niestety ale stres właśnie wpływa na cukier, u mnie zawsze się podnosi jak się na coś wkurzę, najlepiej powiedz lekarzowi że miałaś taką akcje to na pewno przymruży oko ;-)

nick nieaktualny, itakasia, sisi, Lexi150, Asiulka83, Karola555, Kfoka, Lovi89, nick nieaktualny, Basha, Tova33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pizzerii. Jestem szczęśliwa, tylko teraz mi się spodnie nie dopinają O.o

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki, leze w szpitalu z duzym krwawieniem z krwiaka, lekarze nic nie obiecują, leżeć i czekać i nie stresować się...to jest dla mnie stan nieosiągalny :(

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka trzymajcie się! Myślami jestem z wami !

Kfoka lubi tę wiadomość

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ