Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
BrumBrum wrote:Ja z invicty to chyba o żadnym lekarzu nie słyszałam dobrej opinii
Polak mądry po szkodzie, hahahaha
No trudno się mówi, czasu nie cofnę
Grunt, że z maleństwem wszystko jest dobrze.
Andzia1985 mi lekarz polecał femibion, jeżeli chodzi o witaminy prenatalne... ale z tego co widzę co lekarz to opinia na ten temat.
Dziewczyny, jak wieści ze szpitala?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Dr. Brzóska z invicty.
Naczytałam się opinii, że jest super.. a tu taki klops
Ja rozważałam, żeby połówkowe zrobić u swojego i w invikcie jednocześnie takie 3d- żeby mieć pamiątkę przy okazji. -
nick nieaktualnyAll4love wrote:Ja mam Doppelherz Activ Mama, w składzie jest DHA
Tylko tam jest jeszcze jod, żelazo, B6, B12 i magnez dodatkowoAaa i widze, że w zwykłym jest maaaasa innych jeszcze witamin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:35
-
Dzień dobry sierpnióweczki
Najmłodsza super wiadomości!
Dziewczyny w szpitalach i te kurujące się w domach: zdrówka dla Was i maluszków
U mnie do wizyty zostały 2 dni, chyba doczekam. Czym bliżej tym większy ten stres... Jeśli się okaże, że mój maluch znów nagonił wielkością co do terminu usg to też skonsultuje witaminy z ginem. Jednak trochę ich łykam (mama dha, wit D, B12, mag, B6, acard). Ogólnie mam już karteczkę z pytaniami, żeby nie zapomnieć o wszystko zapytać.
Ciekawe czy maluszek rozłoży uda w środę bo jak do niedawna byłam pewna na miliard procent, że córa, tak powoli zaczynam mieć wątpliwości (ku ciesze mego chłopa)
Miłego poniedziałku"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
Witajcie poniedziałkowo
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Kfoka, Papierówka, Agula żeby u Was szybko znalazły się przyczyny i żebyście mogły spokojnie wrócić do domku!!!
Witam nowe sierpnióweczki -
Andzia1985 wrote:BrumBrum to jestesmy we dwie
ja slucham sie swojego lekarza, bo mu ufam. Ja tez suplementuje kwas foliowy i vit d 2000 j i dzisiaj wlasnie chce o dha porozmawiac.
Ja na początku też brałam sam kwas foliowy i vit D 2000j, ale lekarz mi powiedział że przydałby się jeszcze jod i magnez bo miałam skurcze. Tak więc kupiłam wszystko w jednymWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:46
-
Dziewczyny ja biorę pregna plus ale tylko dwie tabletki w tygodniu, gin powiedział, że wystarczy
Najmłodszastaraczka fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:56
-
Witam się dziś w 16 tyg
ale ten czas leci
Trzymam kciuki za dzisiejsze wiyty NAJMLODSZA Grtaulacje
i oczywiście Trzymam kciuki za szpitalne mamusie !!! Najwazniejsze ze jesteście pod dobra opieka i Będzie Wszystko dobrze !!!!
Cherry kochana ja mam dopiero wizyte 13 marca ja możesz zapisz a prenatalne jeszcze nie wiem dokładnie ...
Od kilku dni czuje cos dziwnego w brzuszkujak by mi ktoś co jakiś czas wnetrznsci przesuwał
Nie pamiętam już kto ale ja tez mecze się z grzybica od poczatu ciążygino stwierdzila ze do końca będziemy się tk bujac i ze czasem pod wpływem hormonom ciężarne się mecza ...brałam już clotrimazol , teraz pimafucin i chyba jest trochę lepiej ale pewnie zakoncze leczenie i na nowo zacznie się ....
w ciąży z synem nie brałam żadnych witamin bo mój organizm nie przyjmowal jedynie kwas foliowy a młody urodzil się z waga 3400 teraz biore prenatal classikWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:25
sisi, BrumBrum, Cherry_Blossom, Kfoka lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualnyhej Kochane tak próbuje nadrobić zaleglosci ale póki co ciężko mi wszystko ogarnąć
z tym swędzeniem dzięki za rady, oj tak suchą skórę niestety mam ale w życiu nie miałam suchej skóry na brzuchu! smaruje się .. ale swędzi co jakiż czas najgorzej pod wieczór:)
zastanawiam się nad bio oil by nim się zacząć smarować.
Neme wspólczuje akcji z czekaniem na wyniki testów pappa
Na chwilę obecną bardzo lagodnie przechodzę ciążę więc nie mam na co narzekać
myślalam ze będzie gorzej, to moja 1 ciąża.
-
nick nieaktualnyAsiulka wspołczuje dolegliwości.. pewnie to nic przyjemnego
ale mniejmy nadzieję, że Cię te grzybki opuszczą!
ja jestem po 1wszych prenatalnych, wszystko w najlepszym porządku, test pappa mimo to zdecydowałam sie wykonać wyniki powinnam miec pod koniec tego tygodnia.
Następna moja wizyta na 9 marca.. szkoda, że tak długo trzeba czekać by zobaczyć Maluszka.
Wiecie już jaka płeć? miałyscie/macie przypuszczenia co do płci?sisi, BrumBrum, Kfoka lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Ja już po usg prentalnym
Z dzidzią wszystko ok, ale jestem niepocieszona, bo lekarka straszna i nic nie widziałamW gabinecie jedno krzesło, a mój niemąż też czuł się jak piąte koło wozu i wyszedł równie niepocieszony co ja -.-
Muszę się umówić do mojego lekarza prowadzącego, to się naoglądam chociaż
No i Janek nadrobił do terminu z OM
Wyniki mam odebrać w piątek, ale ogólnie wygląda to tak ( z nifty) :
Ryzyko trisomii 21: 1/618904
Ryzyko trisomii 18: 1/25819928
Ryzyko trisomii 13: 1/3618830
Liczba chromosomów płci: nieprawidłowości nie stwierdzono
Zespół delecyjny 1p36, 15q11.2, 5p, 1q32.2, 11q23, 10p14-p13, 16p12.2-p11.2, 2q33.1, T9, T16, T22: nie stwierdzonoGratuluję!
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860