Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
BrumBrum wrote:Ja z invicty to chyba o żadnym lekarzu nie słyszałam dobrej opinii

Polak mądry po szkodzie, hahahaha
No trudno się mówi, czasu nie cofnę
Grunt, że z maleństwem wszystko jest dobrze.
Andzia1985 mi lekarz polecał femibion, jeżeli chodzi o witaminy prenatalne... ale z tego co widzę co lekarz to opinia na ten temat.
Dziewczyny, jak wieści ze szpitala?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

-
nick nieaktualny
-
Poważnie? Mój lekarz nie mógł się jej na chwalić i choć sam ma bardzo dobre opinie, to przyznał, że "jakby co" to zawsze właśnie do niej odsyłał na usg. Twierdził, że nie zna nikogo kto by lepiej czytał usg od niej.Najmłodsza_staraczka wrote:Dr. Brzóska z invicty.
Naczytałam się opinii, że jest super.. a tu taki klops
Ja rozważałam, żeby połówkowe zrobić u swojego i w invikcie jednocześnie takie 3d- żeby mieć pamiątkę przy okazji.
-
nick nieaktualnyAll4love wrote:Ja mam Doppelherz Activ Mama, w składzie jest DHA

Tylko tam jest jeszcze jod, żelazo, B6, B12 i magnez dodatkowo
Aaa i widze, że w zwykłym jest maaaasa innych jeszcze witamin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:35
-
Dzień dobry sierpnióweczki

Najmłodsza super wiadomości!
Dziewczyny w szpitalach i te kurujące się w domach: zdrówka dla Was i maluszków
U mnie do wizyty zostały 2 dni, chyba doczekam. Czym bliżej tym większy ten stres... Jeśli się okaże, że mój maluch znów nagonił wielkością co do terminu usg to też skonsultuje witaminy z ginem. Jednak trochę ich łykam (mama dha, wit D, B12, mag, B6, acard). Ogólnie mam już karteczkę z pytaniami, żeby nie zapomnieć o wszystko zapytać.
Ciekawe czy maluszek rozłoży uda w środę bo jak do niedawna byłam pewna na miliard procent, że córa, tak powoli zaczynam mieć wątpliwości (ku ciesze mego chłopa)
Miłego poniedziałku
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."

-
nick nieaktualny
-
Witajcie poniedziałkowo

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Kfoka, Papierówka, Agula żeby u Was szybko znalazły się przyczyny i żebyście mogły spokojnie wrócić do domku!!!
Witam nowe sierpnióweczki
-
Andzia1985 wrote:BrumBrum to jestesmy we dwie
ja slucham sie swojego lekarza, bo mu ufam. Ja tez suplementuje kwas foliowy i vit d 2000 j i dzisiaj wlasnie chce o dha porozmawiac.
Ja na początku też brałam sam kwas foliowy i vit D 2000j, ale lekarz mi powiedział że przydałby się jeszcze jod i magnez bo miałam skurcze. Tak więc kupiłam wszystko w jednym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:46

-
Dziewczyny ja biorę pregna plus ale tylko dwie tabletki w tygodniu, gin powiedział, że wystarczy

Najmłodszastaraczka fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze po wizycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:56
-
Witam się dziś w 16 tyg
ale ten czas leci 
Trzymam kciuki za dzisiejsze wiyty NAJMLODSZA Grtaulacje
i oczywiście Trzymam kciuki za szpitalne mamusie !!! Najwazniejsze ze jesteście pod dobra opieka i Będzie Wszystko dobrze !!!!
Cherry kochana ja mam dopiero wizyte 13 marca ja możesz zapisz a prenatalne jeszcze nie wiem dokładnie ...
Od kilku dni czuje cos dziwnego w brzuszku
jak by mi ktoś co jakiś czas wnetrznsci przesuwał 
Nie pamiętam już kto ale ja tez mecze się z grzybica od poczatu ciąży
gino stwierdzila ze do końca będziemy się tk bujac i ze czasem pod wpływem hormonom ciężarne się mecza ...brałam już clotrimazol , teraz pimafucin i chyba jest trochę lepiej ale pewnie zakoncze leczenie i na nowo zacznie się ....
w ciąży z synem nie brałam żadnych witamin bo mój organizm nie przyjmowal jedynie kwas foliowy a młody urodzil się z waga 3400 teraz biore prenatal classikWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:25
sisi, BrumBrum, Cherry_Blossom, Kfoka lubią tę wiadomość

19.12. jest
, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540 

-
nick nieaktualnyhej Kochane tak próbuje nadrobić zaleglosci ale póki co ciężko mi wszystko ogarnąć

z tym swędzeniem dzięki za rady, oj tak suchą skórę niestety mam ale w życiu nie miałam suchej skóry na brzuchu! smaruje się .. ale swędzi co jakiż czas najgorzej pod wieczór:)
zastanawiam się nad bio oil by nim się zacząć smarować.
Neme wspólczuje akcji z czekaniem na wyniki testów pappa
Na chwilę obecną bardzo lagodnie przechodzę ciążę więc nie mam na co narzekać
myślalam ze będzie gorzej, to moja 1 ciąża.
-
nick nieaktualnyAsiulka wspołczuje dolegliwości.. pewnie to nic przyjemnego
ale mniejmy nadzieję, że Cię te grzybki opuszczą!
ja jestem po 1wszych prenatalnych, wszystko w najlepszym porządku, test pappa mimo to zdecydowałam sie wykonać wyniki powinnam miec pod koniec tego tygodnia.
Następna moja wizyta na 9 marca.. szkoda, że tak długo trzeba czekać by zobaczyć Maluszka.
Wiecie już jaka płeć? miałyscie/macie przypuszczenia co do płci?
sisi, BrumBrum, Kfoka lubią tę wiadomość
-
SuperNajmłodsza_staraczka wrote:Ja już po usg prentalnym

Z dzidzią wszystko ok, ale jestem niepocieszona, bo lekarka straszna i nic nie widziałam
W gabinecie jedno krzesło, a mój niemąż też czuł się jak piąte koło wozu i wyszedł równie niepocieszony co ja -.-
Muszę się umówić do mojego lekarza prowadzącego, to się naoglądam chociaż
No i Janek nadrobił do terminu z OM
Wyniki mam odebrać w piątek, ale ogólnie wygląda to tak ( z nifty) :
Ryzyko trisomii 21: 1/618904
Ryzyko trisomii 18: 1/25819928
Ryzyko trisomii 13: 1/3618830
Liczba chromosomów płci: nieprawidłowości nie stwierdzono
Zespół delecyjny 1p36, 15q11.2, 5p, 1q32.2, 11q23, 10p14-p13, 16p12.2-p11.2, 2q33.1, T9, T16, T22: nie stwierdzono
Gratuluję!
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860