X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Ja na szybko chciałam się tylko pochwalić że u nas będzie córeczka. Jutro wrzucę zdjęcie.
    Jednak nie ma co kierować się przeczuciami ale jestem najszczesliwsza na świecie!

All4love, Najmłodsza_staraczka, awangarda, Another, Tova33, ss25, Gaduaaa, Asiulka83, Lexi150 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus tego ze w razie czego wiem co robic i gdzie sie udać żeby drugiemu dziecku pomóc jesli tez to ma.Ach ja to się zastanawiam czemu mam pod górkę caly czas.Majac 26lat zamiast cieszyć się ze córkę mam i drugie w drodze to boje się co bedzie jak mnie zabraknie czy dadzą sobie rade moje sloneczka.W dzień w dzień zadaje sobie pytanie co bedzie jutro co za tym 10 czy 20lat.A juz nie wspomnę o tym ze czuje sie jak wybrakowana matka ktora sprzedala jednemu dziecku chorobę a nie wiadomo czy drugiemu tez.Dobra nie zasmucam to ma być piękny czas w ciazy a nie ciągle placze.Piszcie co u Was?

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dzień dobry :)

Czytam was na bieżąco, ale dzisiaj przeżywam kryzys egzystencjalny i chowam się pod kołdrą przed całym światem.
    U nas chyba poprawa, nie ma krwi, a nawet najmniejszego plamienia ! :)

Cherry, dopiszesz mi na liście chłopca ? :)

sisi, ss25, Kfoka lubią tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo strasznie współczuję :( ehh to faktycznie okropny dzień... Nawet nie wiadomo jak Cie pocieszyć :( mam nadzieję że ta choroba genetyczna o której piszesz nie jest jakaś groźna i da się z nią normalnie żyć? Z autyzmem wiem że są jakieś terapie które bardzo pomagają dzieciom normalnie funkcjonować, oby tylko nie postępował. Chociaż tak naprawdę nie znam się na tym to życzę żebyś już więcej złych wieści nie otrzymała, ściskam mocno i jak tylko potrzebujesz się wyzalic to pisz bo wsparcie jest ważne w takich momentach :*

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo i nawet nie pisz ze jesteś wybrakowana!! Zabraniam takiego myślenia!Genów sobie nie wybrałaś sama. Jesteś wspaniała mama która stara się dla swoich dzieci o wszystko co najlepsze-to widać po tym że jeździsz po klinikach i diagnozujesz córkę a nie siedzisz na tyłku! Uszy do góry, nie może być tak że całe życie będzie pod gorke

ss25 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz ściskam Cię mocno,myśl o sobie jako o kobiecie, która dała życie dzieciom, a nie chorobę dzięki Tobie żyją!
    Co do autyzmu, teraz można iść na różne terapie, które naprawdę pomagają, najważniejsze, że jest diagnoza. Poza tym autyzm to szerokie pojęcie, do spektrum autyzmu można podciągnąć różne rzeczy, czasami autyzm jest w bardzo lekkim stopniu, że przy odpowiedniej terapii daje cudowne efekty.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki, po kąpieli wcieram sobie w brzuch olejek, do łazienki wchodzi mój syn, dotyka brzucha i mówi: "a jak dzidzia wyjdzie?". W pierwszym momencie zdurniałam, po chwilę mówię, że pojadę do szpitala i tam wyjdzie, ale on nie odpuszcza (mam bardzo dociekliwe dziecko) no, ale jak? To kontynuuję, że wyjdzie przez (szukam w myślach odpowiedniego słowa)... otwór. Syn patrzy na mnie z niedowierzaniem: "no ale gdzie ten otwór?", zdurniałam i co pokazałam? Pępek! Mąż w śmiech i skwitował to hasłem "szewc bez butów chodzi" :D Nie byłam przygotowana na takie dociekliwe pytania tak szybko :)

awangarda, All4love, K_A_M_A, sisi, Tova33, Amelia25, ss25, Puldzia, Karola555, llallka, sabinaaa lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz, nie myśl tak o sobie. Jesteś cudowną mamusią, która robi wszystko co może dla swoich dzieci.

Najmłodsza, świetne wieści. Oby krwawienie nie powróciło!

Pestka, padłam :D

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagaak wrote:
    Dziewczyny, która z Was ma taki detektor?

http://allegro.pl/show_item.php?item=6650240350&snapshot=MjAxNy0wMi0xNVQwNzo0ODoyN1o7YnV5ZXI7NWVlOWNjMmYxZTIyZGNiYmY3OWU4ZjlmNTY0YjVjYTFiMGVkNmM5ZWRlNGU3OGFkODA3NWQ1ZWE1NGIwZWNhMQ==

Zamówiłam, dzisiaj dostałam i nie łapie mi częstotliwości (MHz) czy któraś z Was tak miała? Nie wiem czy dostałam jakiś wadliwy czy o co chodzi?

A już nie mogę się doczekać żeby wypróbować :D
    Dociśnij mocno ten kabelek. Ja napoczątku myślałam, że go dobrze wsadziłam i pokazywało mi 2 mhz. dopiero mąż mocno docisnął i jesy ok.

19/02/2021 Anielka 2860
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sisi! Poskutkowało i działa, oczywiście mąż porządnie docisnął :)

sisi lubi tę wiadomość

8599s65gda6rso0c.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie, maleństwo zdrowo rosnie, pięknie fikalo i machalo raczkami. Crl 6,9, nt 1,5 serduszko 140 uderzen. Wszystko jest na miejscu, płci niestety nie bylo widac. Jestem mega szczęśliwa. Nastepna wizyta 15marca.
    Julii gratuluję :)

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pff_prl wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie u genetyka i raczej nas nie uspokoił, bardziej zaniepokoił analizując wyniki Pappa, co więcej dodał ze moja wada serca zwiększa ryzyko choroby u dziecka...w efekcie czego zalecił Nifty, który od razu zrobiłam. Wyniki powinny być 27.02, wiec czekamy..

Na domiar złego przed wizyta miałam jeszcze wypadek, na rondzie facet walnął w moje drzwi... w efekcie stres, kołnierz itp
    Meega słaby dzien
    Pff a jeny co za nie fart :( Trzymam jednak kciuki za Nifty, oby wszystko skończyło się szczęśliwie!!!

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    Jedyny plus tego ze w razie czego wiem co robic i gdzie sie udać żeby drugiemu dziecku pomóc jesli tez to ma.Ach ja to się zastanawiam czemu mam pod górkę caly czas.Majac 26lat zamiast cieszyć się ze córkę mam i drugie w drodze to boje się co bedzie jak mnie zabraknie czy dadzą sobie rade moje sloneczka.W dzień w dzień zadaje sobie pytanie co bedzie jutro co za tym 10 czy 20lat.A juz nie wspomnę o tym ze czuje sie jak wybrakowana matka ktora sprzedala jednemu dziecku chorobę a nie wiadomo czy drugiemu tez.Dobra nie zasmucam to ma być piękny czas w ciazy a nie ciągle placze.Piszcie co u Was?
    Margoz strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić :( Mam nadzieję, że tym razem los się do Ciebie uśmiechnie i wyniki badań wyjdą pomyślnie!!!

19/02/2021 Anielka 2860
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    cześć kochane :)
    Ss
    najpeirw gratki dla ciebie! bardzo się cieszę, aż się wzruszyłam!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
    Papierówka, Najmłodsza
    trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło!

dzisiaj miałam wizytę u mega gbura (tam gdzie Tova robiła prenatalne), niestety tylko on robi genetyczne i Pappa na nfz dla dinozaurów w Toruniu
    dobrze, że wiem, że to świetny specjalista
    badanie trwało 40 min i lekarz ani razu się nie odezwał! myślałam, że zawału dostanę

FHR 156
    CRL 72
    NT 2
    BPD 22

wszystkie narządy i przepływy prawidłowe

ryzyko trisomii
    21 podstawowe 140 skorygowane 2806
    18 podstawowe 356 skorygowane 7113
    13 podstawowe 1112 skorygowane <20000

uważam, że ze względu na wiek 37 lat ryzyko skorygowane jest świetne

i uwaga, coś czego się kompletnie nie spodziewałam - syn :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d00b29186261.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da5e12c053cc.jpg

Nie mogę się przebić przez ogrom stron które naprodukowałyście...
    Kasia...
    Jakim cudem ten geniusz powiedział Ci płeć?!
    Przecież on nawet nie zerka w te rejony bo twierdzi, że ZA WCZEŚNIE!
    Gratuluję synka! Mam nadzieję, że się nie pomylił.
    A ja już rzygam powoli ciuszkami w kolorach szarości i beżu. Ble..

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapisałam się na WIZYTĘ POZNANIA PŁCI hehe.
    Oby taką się stała.
    28.02.
    200zł
    Pogięło mnie.

Poza tym rozliczam PITY i chyba się zasiedziałam.

sisi, awangarda lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz...
    Trzymam kciuki by Małe nie odziedziczyło genu, bo oczywiście lepiej by było zdrowe, ALE... Autyzm to jeszcze nie wyrok. I nie mówię tak nie wiedząc co mówię (piszę). U nas w najbliższej rodzinie są przeróżne choroby poczynając od padaczki poprzez słabowidzenie aż po chorobę psychiczną. Czasem nie jest łatwo, ale bardzo ważne jest nastawienie. Pozytywne nastawienie. Czytałam niedawno gdzieś artykuł o matce dziecka z zespołem downa, której wszyscy żałowali na zasadzie: " O jaka ty jesteś biedna, bo masz TAKIE dziecko", a ona szczerze ich nie rozumiała, bo bardzo kochała swoje dziecko i była bardzo szczęśliwa, że ono jest, nawet takie jakie jest. Ja nauczyłam się, że nie należy się buntować przeciw temu co jest, nie pytać: dlaczego mnie to spotyka? bo to nie ma sensu. Trzeba zaakceptować i uczyć się żyć z tym co jest. Im szybciej tym lepiej. I dostrzegać w każdej sytuacji jasne strony. Naprawdę można. Wtedy jest łatwiej. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :-)

lenka.m, sisi lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ale autyzm tu jest najmniejszym problemem.Bo ta rzadka choroba genetyczna to spowodowala u córki i dysmorfie twarzy.Tylko zastanawia mnie co u mnie wyszlo skoro lekarz powiedzial ze cos podobnego wyszlo czyli nie to samo.Corka ma różne terapie czy to w przedszkolu czy na dodatkowych zajęciach i dodatkowo w domu gdzie z dziecka nic nie mówiącego zamkniętego itd mówić zaczyna wiecej wychodzi do dzieci.Jedyne co zostalo to zachowanie czyli trzepotanie rączkami,wzmożone napięcie mięśniowe przechodzące z slabe napięcie mięśniowe,liczne zaburzenia si ktore raz sa razich nie ma (oczywiscie norma).Pozostaje czekać co dalej.Tylko najgorsze w tym wszystkim jest to ze w Polsce tej choroby nie ma i nie wiedza co maja robić,jakie witaminy na napięcie itd.A juz nie wspomnę co bedzie w przyszłości.

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytając pobieżnie widze ze przewaga chłopców-oby wojny nie bylo

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pff_prl wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie u genetyka i raczej nas nie uspokoił, bardziej zaniepokoił analizując wyniki Pappa, co więcej dodał ze moja wada serca zwiększa ryzyko choroby u dziecka...w efekcie czego zalecił Nifty, który od razu zrobiłam. Wyniki powinny być 27.02, wiec czekamy..

Na domiar złego przed wizyta miałam jeszcze wypadek, na rondzie facet walnął w moje drzwi... w efekcie stres, kołnierz itp
    Meega słaby dzien

Bardzo dobrze ze zrobiłaś nifty. Teraz mozesz ze spokojem odpocząć, zrobiłaś dla małej wszystko co tylko mogłaś :)
    Moze juz 24.02 będziesz miec wyniki. Ja miałam w 7 dzień, licząc dzień pobrania, a pobierałam po godzinie 14.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Halo dzień dobry :)

Czytam was na bieżąco, ale dzisiaj przeżywam kryzys egzystencjalny i chowam się pod kołdrą przed całym światem.
    U nas chyba poprawa, nie ma krwi, a nawet najmniejszego plamienia ! :)

Cherry, dopiszesz mi na liście chłopca ? :)

Widzisz, widzisz! Ksiezniczkowanie Ci służy :D jeszcze troche sie pochowiesz i bedzie super.
    Moge byc z Ciebie dumna!
    Chłopiec juz na sto? Ah znowu przewaga mężczyzn :D

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ