X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko druga ciąża mnie zaskakuje od początku ;) Wiec licze że drugie będzie mniej leniwe w tej kwestii od brata ;)
    A Twój synek to wcześniak?

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzony w 37 tygodniu, wg polskich norm byłby pewnie zakwalifikowany jako wcześniak, w Irlandii nie koniecznie.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam w 37 i nie kwalifikowako się to do wczesniaka

Pestko, zobaczysz, że te terminy to i tak w dupie, jedne uroda wcześniej, drugie po terminie... więc się przemieszamy:)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie już nieważne kiedy :-) fajne jesteśmy to razem do końca :-)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtyzana, Eutanazja, Guantanamera, Borowik, Żyraf – to tylko niektóre z imion, które rodzice usiłowali nadać swoim dzieciom.
    http://www.tvp.info/29157243/imie-zyraf-dla-chlopca-pieknie-brzmi-czyli-jak-nie-nazywac-dzieci

:D

20.08.2017 <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum, to mialas szczescie ze Ciebie tak lagodnie porod SN potraktowal, mi sie dawalo we znaki dlugo. Pol roku po porodzie mialam te sejsie u fizjo i dopiero po nich sie odblokowalo i poooszlo :)
    A tak z innej beczki, urodzilas po terminie? Ja urodzilam 11 dni po termini i myslalam ze mnie juz szlag jasny trafi i ze juz zostane w tej ciazy do konca swiata ;)

Pestka, All4, gratuluje udanych wiesci z wizyt!

Wiecie co, corka mnie nie oszczedza, pobudka o 5 rano, do 11 na zmaine wrzaski i zaczepki, z glowki dostalam, "nie, nie, NIE" na wszystko, no tak mnie przeczolgala ze jak poszlam na druga zmiane do pracy to sobie w pracy odpoczelam... Poprostu wypoczywalam, relaks, z nikim sie nie przekrzykujesz, normalne rozmowy, fruga osoba slucha jak do niej mowisz. Kiedy ten bunt dwulatka minie...? Bo ja nie chce uciekac przed dzieckiem do pracy, wyrodna matka...

All4love lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam o "coś do szufladki". Kupil: rafaello, kilka Kinder Bueno, shoko bonsy, lindt 3 kolory, pieguski, delicje, takie ciastka z milki... Kocha <3

All4love, Kira_ lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Anielle pamiętam ten etap 2 lat...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, blagam, powiedz ze to lada moment minie! Zeby chociaz minelo przed sierpniem!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 21 lutego 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Cherry, blagam, powiedz ze to lada moment minie! Zeby chociaz minelo przed sierpniem!

Minie, jak ręką odjął:*

Anielle lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też okres buntu. Wszystko jest "nieee!", rzucanie zabawkami, bicie kolegów w żłobku itp. Odpieluchowane dziecko zaczęło znów sikać w gacie ze słowami- mama patrz! I usmiechem na twarzy...
    Czekam aż minie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    ja miałam dziś paskudny dzień, mam nadzieję, że jutro będzie lepszy. wszyscy mnie dziś wkurzali, z mężem i dziećmi na czele ;)

Dobry. To ja dzisiaj taki od rana. Normalnie cholera mnie bierze.

Papierówka trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok.

Ja odwołałam amnio. Nie zdecydowałam się jednak, stwierdziliśmy, że skoro wyniki usg i wyniki pappa są ok, to nie ma co odpierdzielać i szukać dziury w całym. No i mam wrażenie, że coś tam zaczynam czuć. Co prawda nie wiem na ile to kopniaki, a na ile moje wyobrażenia, ale od czasu do czasu mam takie jakby drgnięcie mięśni brzucha, więc obstawiam, że to jednak młode dobija się od środka.

I sorki laski że się nie pojawiam za bardzo. Masakrę mamy z przygotowaniami do ślubu. Nagle - miesiąc przed - okazało się, że jeszcze tyle załatwiania że ja nie wiem kiedy to zrobię. Aaaaaa.... http://i476.photobucket.com/albums/rr125/michela161270/emoticons/aeb15f4f5de3ba696904da8165f50f2dbce.gif

sisi lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a kiedy dokładnie slubujecie?
    Zdrówka, mnie też totalnie rozłożyło...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 marca ślubujemy. Niby jeszcze do stycznia mieliśmy wszystko pod kontrolą, a teraz nagle zaczęło się robić mało czasu, mało możliwości... mało wszystkiego. Eh eh. Ale nie jest źle. Chyba mi się w końcu udało biżuterię ogarnąć. Nie ma to jak stwierdzić "o to ja postawie na zielone dodatki", a potem nagle zauważyć, że takich zielonych to jakoś za wiele nie ma.

A i jeszcze, chciałam się was zapytać czy też tak macie, że ni z tego ni z owego twardnieje wam macica? Czasami prawie jej nie czuć, a czasami normalnie jak położę rękę na brzuchu to mogłabym dokładnie ją nakreślić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 07:53

Wysłany: 21 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiecke już masz? ;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiecka się szyje, ale powinna niedługo już być gotowa. I w sumie to jedyna rzecz jeśli o mnie chodzi która powinna być gotowa. Reszta w rozsypce i rozpaczy.

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe znam ten ślubny nieogar:)
    Jak już będziesz miała to się pochwal

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle tak... 11 dni po terminie w mega upalnym lipcu... Myślałam że umre. I te teksty wszystkich "TY JESZCZE NIE URODZIŁAŚ?!" ... Wrrr ;)
    A czy tak łagodnie.. Wypadła mi przednia ściana pochwy wiec no ;) Bajki nie było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u mnie było błyskawicznie. Tak po prostu w grudniu 2015 r zaczęliśmy rozmawiac o slubie i postanowiliśmy sie pobrać w 2016, zaczęliśmy ogarniać od końcówki stycznia, zaręczyny w lutym a slub 30 kwietnia na ponad 100 osob. Mialam fotografa którego zawsze chciałam, zespół, sukienkę wybrałam w pierwszym salonie wiedziałam ze to ta i juz. Nie wiem jak inne dziewczyny sa w stanie organizować slub 3 lata przed i nie wariują ;)

Cherry i jak? Przechodzi Ci cos?

W piatek muszę wypytać o takie rzeczy, wiem tylko tyle ze mam długa szyjkę ale nie wiem co to znaczy, bo kiedys lekarz sam do siebie mowil przy USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienkę będę miała taką: http://www.agnesfashiongroup.pl/images/photoalbum/16081.jpg
    Teraz właśnie staram się ogarnąć do niej jakieś bolerko or smth, jako że nie wiem jak ciepło będzie na sali, a ja być zmarźluch ;).

Sylwia, no myśmy się zaręczyli w listopadzie i w sumie wtedy zaczęliśmy ogarniać, ale tak jakoś bez pośpiechu. A tu nagle okazało się, że to już tylko miesiąc :P

sisi lubi tę wiadomość

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ