X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej...
    Piąty miesiąc? Ale, że jak? Już?!
    Za szybko leci ten czas...

sisi, Otka, awangarda, lenka.m lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale macie ciekawe te historie :)

To ja opowiem moją, zupełnie zwyczajną. Poznaliśmy się na naszej klasie 9 lat temu, ja miałam 17, a on 22 lata. On siedział za granicą i nudził się wieczorami, więc przeglądał kto nowy pojawił się na portalu z jego miejscowości - tam wszyscy się znają. Znalazł mnie i napisał do mnie, bo mnie nie kojarzył, a ja wtedy byłam świeżo po przeprowadzce. Dałam się złapać na tani internetowy podryw :D. Pisaliśmy do siebie przez rok, jak wrócił to zaczęliśmy się spotykać. Jak po jakimś czasie przedstawiłam go rodzicom to okazało się, że moja mama była jego wychowawczynią w podstawówce... :D. Taki zbieg okoliczności.
    Po 6 latach wzięliśmy ślub kościelny i od ślubu miną w tym roku 2 lata. Póki co nie mogę na męża narzekać. Oby tak zostało :D.

Gratuluję udanych wczorajszych i dzisiejszych wizyt, cudne zdjęcia dzieciaczków <3.
    Ja jeszcze należę do grupy osób, które nie znają płci, doktorek uważał że jeszcze za wcześnie w 14 tygodniu :D. Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie chciał dokładniej poprzyglądać się mojemu dzieciaczkowi i może coś nam zdradzi, bo mnie ciekawość już zżera co tam pod sercem mi rośnie :D.

Ja szyjkę miałam mierzoną na USG prenatalnym przez brzuch i mam wpisane 3,27 cm. Lekarz mówił, że jest ok.

Dobranoc Kochane, ja już wiem o czym będę śniła i się śliniła - o ziemniakach z ogniska :O :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 00:43

Another, agula1983, ss25, sisi lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Ej...
    Piąty miesiąc? Ale, że jak? Już?!
    Za szybko leci ten czas...

Zgadzam się!
    1 ciąża wolniej szła...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że jednak będziemy mieli dziewczynkę :D

ss25 lubi tę wiadomość

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki

Czy wy to czaicie? W koncu i ja dobiłam do 2 trymestru yeeeah :D magiczna tabelka pokazuje 4 miesiąc :)
    Dobra, odstawiłam sie jak stróż w Boże Ciało bo mamy dzis w pracy zdjęcia, lecę po paczki dla koleżanek i zycze miłego dnia :)

ss25, All4love, sisi lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wysłałam męża po pączki. Kurcze dla mbie ten 2 trymestr jest gorszy. Teraz zaczynają mnie męczyć wymioty :/ A miało być lepiej. Aby tylko luty się skończył i zaczynam l4 ;) mam tyle do nadrobienia w domu
    Miłego dnia dziewuszki :)

ss25 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jade do cukierni, trzymajcie kciuki żebym nie zjadła wszystkich paczkow, małżon wysłał SMS ze maja juz 980szt :D
    Samsa ja od marca chyba leżakuje u rodziców bo małżon idzie na statek, ogarnę sobie pokoj, ciuszki, i juz zacznę przygotowywać pokoj ;)
    Pestka witamy po magicznej stronie mocy <3 skoro sie wystroiłas to widac ze to juz 2 trymestr :)

Wczoraj jeszcze ze dwa razy zwymiotowałam, dzis jeszcze nic nie jadłam ale chyba lepiej sie czuje. Dzięki dziewczyny za rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 07:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUTRO WIZYTA... :(

llallka lubi tę wiadomość

• itakasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    Ja mam jutro na 9 a ty ?

Lecę rozwiezc dzieci i biorę się za pączki ☺

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super że masz taką możliwość do rodziców, u moich niestety nie ma miejsca żebym mogła ja sama spać a co dopiero z dzieckiem i psem. Jak mój wyjedzie to będę sama w naszym mieszkaniu (jak trafi mu się jakaś dobra praca za granicą to wyjeżdża bo firma w której teraz pracuje bankrutuje a tu w Lublinie nikt mu tyle nie zapłaci co miał w rej firmie)

Wasze paczki napewno są przepyszne, najbardziej lubię z marmolada, łukiem i wiorkami kokosowymi ale niestety u nas w sklepie dzisiaj takich nie było :(

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty szczesciaro! ja na 12... A w poniedziałek mam w szpitalu genetyka aż się boje co wymyśli. Mam nadzieje, że mnie nie zostawią

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Sylwia super że masz taką możliwość do rodziców, u moich niestety nie ma miejsca żebym mogła ja sama spać a co dopiero z dzieckiem i psem. Jak mój wyjedzie to będę sama w naszym mieszkaniu (jak trafi mu się jakaś dobra praca za granicą to wyjeżdża bo firma w której teraz pracuje bankrutuje a tu w Lublinie nikt mu tyle nie zapłaci co miał w rej firmie)

Wasze paczki napewno są przepyszne, najbardziej lubię z marmolada, łukiem i wiorkami kokosowymi ale niestety u nas w sklepie dzisiaj takich nie było :(

Tak w sumie to nie wyobrazam sobie inaczej.. rodzice mieszkaja 30 km od Krakowa w malej miejscowosci, mam tam wszystkich znajomych, siostre no i rodzice mieszkaja w duzym domu z ogrodem a tu w Krakowie mamy ponad 30m2, jak wyjde na bankon to ciagle smierdzi papierosami od sasiadow. Mieszkamy tu rok a juz mam dosc, po porodzie bedziemy mieszkac jeszcze przez jakis rok u rodzicow dopoki nie znajdziemy sobie wiekszego mieszkania gdzies na obrzezach Krakowa, strasznie sie mecze w duzym miescie. Wole miec ogrod i sadzic pomidory niz galerie pod nosem...
    Czasem lepiej troche pocierpiec i byc na odleglosc ale miec ta stabilizacje psychiczna ze sa pieniadze w razie czego, mezczyzni chyba bardzo zle znosza jak brakuje kasy a dziecko w drodze

marmolada najlepsza! Ostatnio wysmarowalam pączka różą i budyniem i na to bita smietana :D

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki PAPPA i mam doła
    21 podst 1:240 skory 1:1198
    18 1:580 ; 1:1756
    13 1:820 ; mniejsze 1:20000

Myślicie że te wyniki są bardzo złe, bo powiedzieli mi że mam się zgłosić na konsultacje, przypomnę, że skończyłam 35 lat. I nie wiecie czy patrzy się na te podstawowe czy skorygowane wyniki?
    Mam dzisiaj wizytę u swojego gina mówił, że na spokojnie mi wszystko wytłumaczy...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Miłego tłustego czwartku.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkanie mamy spore i w sumie więcej miejsca u nas niż u moich rodziców, no i mamy prawie 60m2 tarasu. a mamy fajną okolice bo mieszkamy na starym osiedlu w nowym budownictwie gdzie są jeszcze kamienice. Jest u nas sporo zieleni i wolnej przestrzeni. Nasza dzielnica to taka kolejowo-wojskowa. Kamienice są kolejowe i jest ogromna jednostka wojskowa z którą sąsiaduje nasz blok, a tam tylko drzewa, krzaki. Rano ptaki śpiewają :) prawie jak ba wsi. Tylko gorzej jak wojskowej kiedyś sprzeda ten teren...

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    JUTRO WIZYTA... :(
    to chyba dobrze co ? nie smutaj :) przecież wszystko jest ok!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja się nie znam na tych wynikach ale wydaje mi się że są dobre.
    Dostałam wyniki konfliktu maloplytkowego ale nie da się odczytać bo wysłali mi skan i nic nie widać :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Odebrałam wyniki PAPPA i mam doła
    21 podst 1:240 skory 1:1198
    18 1:580 ; 1:1756
    13 1:820 ; mniejsze 1:20000

Myślicie że te wyniki są bardzo złe, bo powiedzieli mi że mam się zgłosić na konsultacje, przypomnę, że skończyłam 35 lat. I nie wiecie czy patrzy się na te podstawowe czy skorygowane wyniki?
    Mam dzisiaj wizytę u swojego gina mówił, że na spokojnie mi wszystko wytłumaczy...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Miłego tłustego czwartku.
    patrzy się na skorygowane... i masz takie na pewno przez wiek..
    u mnie po samym usg takie są wyniki..
    dlatego nie robiłam pappa żeby właśnie nie znaleźć się w tym punkcie którym ty teraz.. bo to czysta statystyka.. a potrafi nerwów przysporzyć

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień doberek witam się dziś bez głosu.. mam tak gardło zawalone że ledwo mówię ! Idę w poniedziałek do GP robić badania na tarczycę jak mi nie przejdzie moja choroba to niech mnie zbada bo mam dość..

• llallka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :) Trójmiasto całe w deszczu....

Sylwia doskonale Cię rozumiem jeśli chodzi o domek z ogródkiem- też mam taki plan. Póki co mieszkamy w tzw dzikim centrum, co ma oczywiście swoje plusy, ale tez minusy... Zbyt daleko nie chcemy uciekać, ale chciałabym miec luksus, że otworzenie okna w salonie nie grozi ogłuchnięciem. Jedyne co nam aktualnie stoi na przeszkodzie to całe to załatwianie- kupno- sprzedaż, papiery itd Nie wiem czy po urodzeniu będzie łatwiej, ale chyba poczekamy...

Wczoraj zmieniliśmy z mężem zdanie co do imienia dla naszej dziewczynki. Póki była ona dla nas "niedostępna" to mieliśmy wymyślone imię, teraz jak je przetrawiliśmy to stwierdziliśmy, że można je głupio skracać :) Postanowiliśmy też, że nikomu nie będziemy nic mówili aż do rozwiązania. O pierwszym pomyśle powiedzieliśmy kilku osobom w tym mojej mamie i średnio mi się spodobało jej kręcenie nosem. Zawsze dane imię się z czymś lub kimś kojarzy, a my stwierdziliśmy, że nie będziemy dobierać dziecku imienia, które podpasuje wszystkim.

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczęta- powodzenia na dzisiejszych wizytach ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ