X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej...
    Piąty miesiąc? Ale, że jak? Już?!
    Za szybko leci ten czas...

sisi, Otka, awangarda, lenka.m lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale macie ciekawe te historie :)

To ja opowiem moją, zupełnie zwyczajną. Poznaliśmy się na naszej klasie 9 lat temu, ja miałam 17, a on 22 lata. On siedział za granicą i nudził się wieczorami, więc przeglądał kto nowy pojawił się na portalu z jego miejscowości - tam wszyscy się znają. Znalazł mnie i napisał do mnie, bo mnie nie kojarzył, a ja wtedy byłam świeżo po przeprowadzce. Dałam się złapać na tani internetowy podryw :D. Pisaliśmy do siebie przez rok, jak wrócił to zaczęliśmy się spotykać. Jak po jakimś czasie przedstawiłam go rodzicom to okazało się, że moja mama była jego wychowawczynią w podstawówce... :D. Taki zbieg okoliczności.
    Po 6 latach wzięliśmy ślub kościelny i od ślubu miną w tym roku 2 lata. Póki co nie mogę na męża narzekać. Oby tak zostało :D.

Gratuluję udanych wczorajszych i dzisiejszych wizyt, cudne zdjęcia dzieciaczków <3.
    Ja jeszcze należę do grupy osób, które nie znają płci, doktorek uważał że jeszcze za wcześnie w 14 tygodniu :D. Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie chciał dokładniej poprzyglądać się mojemu dzieciaczkowi i może coś nam zdradzi, bo mnie ciekawość już zżera co tam pod sercem mi rośnie :D.

Ja szyjkę miałam mierzoną na USG prenatalnym przez brzuch i mam wpisane 3,27 cm. Lekarz mówił, że jest ok.

Dobranoc Kochane, ja już wiem o czym będę śniła i się śliniła - o ziemniakach z ogniska :O :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 00:43

Another, agula1983, ss25, sisi lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Ej...
    Piąty miesiąc? Ale, że jak? Już?!
    Za szybko leci ten czas...

Zgadzam się!
    1 ciąża wolniej szła...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że jednak będziemy mieli dziewczynkę :D

ss25 lubi tę wiadomość

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki

Czy wy to czaicie? W koncu i ja dobiłam do 2 trymestru yeeeah :D magiczna tabelka pokazuje 4 miesiąc :)
    Dobra, odstawiłam sie jak stróż w Boże Ciało bo mamy dzis w pracy zdjęcia, lecę po paczki dla koleżanek i zycze miłego dnia :)

ss25, All4love, sisi lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wysłałam męża po pączki. Kurcze dla mbie ten 2 trymestr jest gorszy. Teraz zaczynają mnie męczyć wymioty :/ A miało być lepiej. Aby tylko luty się skończył i zaczynam l4 ;) mam tyle do nadrobienia w domu
    Miłego dnia dziewuszki :)

ss25 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jade do cukierni, trzymajcie kciuki żebym nie zjadła wszystkich paczkow, małżon wysłał SMS ze maja juz 980szt :D
    Samsa ja od marca chyba leżakuje u rodziców bo małżon idzie na statek, ogarnę sobie pokoj, ciuszki, i juz zacznę przygotowywać pokoj ;)
    Pestka witamy po magicznej stronie mocy <3 skoro sie wystroiłas to widac ze to juz 2 trymestr :)

Wczoraj jeszcze ze dwa razy zwymiotowałam, dzis jeszcze nic nie jadłam ale chyba lepiej sie czuje. Dzięki dziewczyny za rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 07:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUTRO WIZYTA... :(

llallka lubi tę wiadomość

• itakasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    Ja mam jutro na 9 a ty ?

Lecę rozwiezc dzieci i biorę się za pączki ☺

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super że masz taką możliwość do rodziców, u moich niestety nie ma miejsca żebym mogła ja sama spać a co dopiero z dzieckiem i psem. Jak mój wyjedzie to będę sama w naszym mieszkaniu (jak trafi mu się jakaś dobra praca za granicą to wyjeżdża bo firma w której teraz pracuje bankrutuje a tu w Lublinie nikt mu tyle nie zapłaci co miał w rej firmie)

Wasze paczki napewno są przepyszne, najbardziej lubię z marmolada, łukiem i wiorkami kokosowymi ale niestety u nas w sklepie dzisiaj takich nie było :(

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty szczesciaro! ja na 12... A w poniedziałek mam w szpitalu genetyka aż się boje co wymyśli. Mam nadzieje, że mnie nie zostawią

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Sylwia super że masz taką możliwość do rodziców, u moich niestety nie ma miejsca żebym mogła ja sama spać a co dopiero z dzieckiem i psem. Jak mój wyjedzie to będę sama w naszym mieszkaniu (jak trafi mu się jakaś dobra praca za granicą to wyjeżdża bo firma w której teraz pracuje bankrutuje a tu w Lublinie nikt mu tyle nie zapłaci co miał w rej firmie)

Wasze paczki napewno są przepyszne, najbardziej lubię z marmolada, łukiem i wiorkami kokosowymi ale niestety u nas w sklepie dzisiaj takich nie było :(

Tak w sumie to nie wyobrazam sobie inaczej.. rodzice mieszkaja 30 km od Krakowa w malej miejscowosci, mam tam wszystkich znajomych, siostre no i rodzice mieszkaja w duzym domu z ogrodem a tu w Krakowie mamy ponad 30m2, jak wyjde na bankon to ciagle smierdzi papierosami od sasiadow. Mieszkamy tu rok a juz mam dosc, po porodzie bedziemy mieszkac jeszcze przez jakis rok u rodzicow dopoki nie znajdziemy sobie wiekszego mieszkania gdzies na obrzezach Krakowa, strasznie sie mecze w duzym miescie. Wole miec ogrod i sadzic pomidory niz galerie pod nosem...
    Czasem lepiej troche pocierpiec i byc na odleglosc ale miec ta stabilizacje psychiczna ze sa pieniadze w razie czego, mezczyzni chyba bardzo zle znosza jak brakuje kasy a dziecko w drodze

marmolada najlepsza! Ostatnio wysmarowalam pączka różą i budyniem i na to bita smietana :D

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki PAPPA i mam doła
    21 podst 1:240 skory 1:1198
    18 1:580 ; 1:1756
    13 1:820 ; mniejsze 1:20000

Myślicie że te wyniki są bardzo złe, bo powiedzieli mi że mam się zgłosić na konsultacje, przypomnę, że skończyłam 35 lat. I nie wiecie czy patrzy się na te podstawowe czy skorygowane wyniki?
    Mam dzisiaj wizytę u swojego gina mówił, że na spokojnie mi wszystko wytłumaczy...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Miłego tłustego czwartku.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkanie mamy spore i w sumie więcej miejsca u nas niż u moich rodziców, no i mamy prawie 60m2 tarasu. a mamy fajną okolice bo mieszkamy na starym osiedlu w nowym budownictwie gdzie są jeszcze kamienice. Jest u nas sporo zieleni i wolnej przestrzeni. Nasza dzielnica to taka kolejowo-wojskowa. Kamienice są kolejowe i jest ogromna jednostka wojskowa z którą sąsiaduje nasz blok, a tam tylko drzewa, krzaki. Rano ptaki śpiewają :) prawie jak ba wsi. Tylko gorzej jak wojskowej kiedyś sprzeda ten teren...

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    JUTRO WIZYTA... :(
    to chyba dobrze co ? nie smutaj :) przecież wszystko jest ok!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja się nie znam na tych wynikach ale wydaje mi się że są dobre.
    Dostałam wyniki konfliktu maloplytkowego ale nie da się odczytać bo wysłali mi skan i nic nie widać :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Odebrałam wyniki PAPPA i mam doła
    21 podst 1:240 skory 1:1198
    18 1:580 ; 1:1756
    13 1:820 ; mniejsze 1:20000

Myślicie że te wyniki są bardzo złe, bo powiedzieli mi że mam się zgłosić na konsultacje, przypomnę, że skończyłam 35 lat. I nie wiecie czy patrzy się na te podstawowe czy skorygowane wyniki?
    Mam dzisiaj wizytę u swojego gina mówił, że na spokojnie mi wszystko wytłumaczy...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Miłego tłustego czwartku.
    patrzy się na skorygowane... i masz takie na pewno przez wiek..
    u mnie po samym usg takie są wyniki..
    dlatego nie robiłam pappa żeby właśnie nie znaleźć się w tym punkcie którym ty teraz.. bo to czysta statystyka.. a potrafi nerwów przysporzyć

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień doberek witam się dziś bez głosu.. mam tak gardło zawalone że ledwo mówię ! Idę w poniedziałek do GP robić badania na tarczycę jak mi nie przejdzie moja choroba to niech mnie zbada bo mam dość..

• llallka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :) Trójmiasto całe w deszczu....

Sylwia doskonale Cię rozumiem jeśli chodzi o domek z ogródkiem- też mam taki plan. Póki co mieszkamy w tzw dzikim centrum, co ma oczywiście swoje plusy, ale tez minusy... Zbyt daleko nie chcemy uciekać, ale chciałabym miec luksus, że otworzenie okna w salonie nie grozi ogłuchnięciem. Jedyne co nam aktualnie stoi na przeszkodzie to całe to załatwianie- kupno- sprzedaż, papiery itd Nie wiem czy po urodzeniu będzie łatwiej, ale chyba poczekamy...

Wczoraj zmieniliśmy z mężem zdanie co do imienia dla naszej dziewczynki. Póki była ona dla nas "niedostępna" to mieliśmy wymyślone imię, teraz jak je przetrawiliśmy to stwierdziliśmy, że można je głupio skracać :) Postanowiliśmy też, że nikomu nie będziemy nic mówili aż do rozwiązania. O pierwszym pomyśle powiedzieliśmy kilku osobom w tym mojej mamie i średnio mi się spodobało jej kręcenie nosem. Zawsze dane imię się z czymś lub kimś kojarzy, a my stwierdziliśmy, że nie będziemy dobierać dziecku imienia, które podpasuje wszystkim.

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczęta- powodzenia na dzisiejszych wizytach ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ