Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:to chyba dobrze co ? nie smutaj
przecież wszystko jest ok!
Niby dobrze ale z drugiej strony nie widziałam małej od 3 lutego czyli od prenatalnych, nie wiem czego mam sie spodziewać.
Boje sie ze obrzęk sie powiększył i zalewa np płuca i mała ma problem z oddychaniem, albo inne narządy maja wady. Wolałabym miec to juz za sobą -
Hej dziewczyny!
Dzisiaj wizytuję. Stresik ogromny - ostatnio widziałam maleństwo 26 stycznia i miało wtedy 5 cmJestem ciekawa jak mi podrosło
No i liczę na to że dowiem się co tam mi się kryje w brzuszku
Trzymajcie kciukasy, ja za resztę kobietek , które mają dzisiaj wizytę też kciuki potrzymam
PS. Smacznym pączusiówJa zjadłam już 2... Mój mąż jest cukiernikiem... boję się jak to się odbije na mojej wadze w ciąży
sisi, Otka lubią tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
ss25 wrote:Niby dobrze ale z drugiej strony nie widziałam małej od 3 lutego czyli od prenatalnych, nie wiem czego mam sie spodziewać.
Boje sie ze obrzęk sie powiększył i zalewa np płuca i mała ma problem z oddychaniem, albo inne narządy maja wady. Wolałabym miec to juz za sobąbędzie dobrze - zobaczysz
ss25 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Puldzia trzymam kciuki.
Ty też za mnie trzymaj.
Gaduaaa ja patrzyłam to z usg tak samo mi wyszło i wtedy nic nie mówiła ta od prenatalnychPuldzia lubi tę wiadomość
-
itakasia wrote:All4love
i co zjadłaś na kolację?Najpierw zamówiłam kebaba, potem zjadłam pączki, potem kiwi, a potem jeszcze orzechy.
Karola, tym PAPPA się nie przejmuj, jest dobrze, w Twoim wieku tak te wyniki wyglądają. Statystyka.
Co do mieszkania - ja mieszkam w kamienicy wielorodzinnej, każda z trzech rodzin ma oddzielny ogródek, zawsze mi się to podobało, a teraz jak będzie dziecko to jeszcze bardziej. Będziemy siedzieć na kocu, robić grilla, czy z mężem uczyć małą sadzić pomidory
Marzą nam się też dwie kury hehe ale jak zobaczyłam ile kosztują kurniki na allegro i że teraz wyglądają jak wypasione piętrowe domki to... muszę to jeszcze przemyśleć
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Sylwia, najgorsze za Tobą, teraz tylko lepiejss25 lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Karola, dziewczyny mają rację, to przez wiek wyszło takie prawdopodobieństwo. A prawda jest taka, że choć ryzyko wystąpienia wad wzrasta po 35 roku życia, to najwięcej dzieci z wadami rodzą właśnie młodsze kobiety. Obstawiam, że jak na to jak Twój wiek mógł obniżyć te wyniki to są one dobre, ale oczywiście niech lekarz to przeanalizuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:06
-
lenka.m wrote:Gaduaaa, dziewczyny mają rację, to przez wiek wyszło takie prawdopodobieństwo. A prawda jest taka, że choć ryzyko wystąpienia wad wzrasta po 35 roku życia, to najwięcej dzieci z wadami rodzą właśnie młodsze kobiety. Obstawiam, że jak na to jak Twój wiek mógł obniżyć te wyniki to są one dobre, ale oczywiście niech lekarz to przeanalizuje.
ja mam 30lat i pappa nie robiłam w ogoleFabianCyprian
Tymuś
-
I jak pojadly pączków?
jak zawsze uwielbiam z lukrem tak teraz bardziej mi smakują z cukrem pudrem... Wybredne to moje dzieciątko
Karola nie nakrecaj sie-bedzie ok. Jak dlanie Pappa tak mąci w głowach że powinni zabronić tego badania-tylko się wszystkie nimi stresujecie niepotrzebnie. Usg wyszło ok i tego się trzymajmy -
Cześć dziewczyny:) jestem mało aktywna ale czytam każdy post teraz sie to zmieni bo ide na zwolnienie:) wczoraj mialam wizyte nasz maluszek rosnie jak na drozdzach ja mam 16 tyg a on 17t3d:-P cały czas od poczatku jest o 8 dni wiekszy nieraz 9. A oto nasz synus
potwierdzone bedzie chlopiec
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3117d1be6f4a.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:00
K_A_M_A, All4love, llallka, Lexi150, Cherry_Blossom, Amelia25, sisi, Otka, ss25, Another, Sand lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w pączkowy dzień
Czekającnacud gratuluję
Gaduaaa dużo zdrowia
A ja właśnie przełożyła wizytę na tydzień wcześniej, czyli w poniedziałek. Muszę dopytać o ten magnez bo biorę na własną rękę... twardnieje mi ten brzuch i skurczuje czasem i te nogi dretwieja... no kilka rzeczy mnie niepokoi. No trudno, idę po 3 tygodniach nie po 4 ale te bóle mnie niepokojąGaduaaa, BrumBrum lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
awangarda wrote:Cherry mi te napięcia przeszły. Magneb6 3x3 i więcej leżeć. Już tylko czasem napina. Ale musisz iść sprawdzić jak szyjka wygląda. Groszek od wczoraj matki nie kopie
No właśnie kurczę muszę dopytać o ten magnez. Boję się też bo zmniejszył mi dawkę duphastonu, luteiny tyle samo ale od tego czasu jest gorzej... i właśnie głównie mi chodzi o sprawdzenie szyjki
Mnie też wczoraj chyba nic, najem się pączków, położę i może go poczuje
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)