X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa miałam podobne sny :P

Ruda to super! Nie mogę się doczekać relacji ;)

Brum mi od początku z USG wychodzi co dziwne, bo owu miałam 17 dc ;) córkę urodziłam w właśnie dopiero co rozpoczęty 37 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:20

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • malavi Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję pomyślnych wizyt, oby tak dalej!
    Cherry super fotka i świetne są te bluzki, mam identyczną w serduszka i jeszcze zwykły topik. Idealnie układają się na brzuchu – tak to te z miejscem na brzuszek :)
    Ss25 bardzo apetyczne, chyba ściągnę. Mój mąż jest fanem zdrowego żywienia i to zwykle on gotuje, tylko teraz się trochę połamał więc ja musze trzymać poziom ;)
    Gaduaa znam to i też się przestraszyłam
    Ruda ja robiłam sama zaproszenia, etykietki na alko i wszystkie papierowe rzeczy, no i piekliśmy pierniczki z naszymi inicjałami w ramach podziękowań. Bardzo dużo osób doceniło osobisty wkład, chociaż w trakcie przeklinałam się pod nosem
    Aaa i wczoraj przed snem poczułam małą a potem nawet dostałam ze trzy kuksańce. To było niesamowite. Mam nadzieję, że nie każe mi długo czekać na ciąg dalszy.

Gaduaaa, ss25, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Gratuluje udanych Wizyt <3 teraz na każdej wizycie już tylko dobre wiadomości musza być !!!
    a ja chce kupic kolyske na początek i znalazłam cos takiego i raczej kupimy
    http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-1-materac-i6207034171.html

Asiulka też je oglądałam ale strasznie nie podoba mi się łączony materac i te wystające drewniane ograniczniki przy funkcji dostawki :/ Boje się że obije o nie dziecko..

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Gaduaaa miałam podobne sny :P

Ruda to super! Nie mogę się doczekać relacji ;)

Brum mi oddać początku z USG wychodzi co dziwne, bo owu miałam 17 dc ;) córkę urodziłam w właśnie dopiero co rozpoczęty 37 tc
    sen snem.. ale takie stawianie się i napinanie macicy? to mnie przeraziło.. już mam schizę że coś się mogło stać gadulątku..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5396c17b18a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a0e623208c6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3f34e20ecd9.jpg

A ja Wam pokaże takie piękności które robi mój mąż :)

llallka, Samsaramsa, Margaret.Se, Another, sisi, Amelia25 lubią tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Cherry mi wlasnie ta bluzka wpadła w oko w hm jak byłam ostatnio i żałuje, ze nie kupiłam, a nie mam sklepu pod bokiem, chyba pobuszuje dzis w necie, bo w pracy jakoś trzeba wyglądać, a juz mi sie opcje kończą ;)

Choroby chyba wlasnie sie zaczynaja, u mnie w grupie dzis i wczoraj połowa dzieci tylko

Polecam ją bardzo :)

Zostawiłam ja w domu. Teraz kurcze jakby lepiej, skacze, tańczy, chrypa już nie ma. Ale nie dam do przedszkola takiego dziecka "na 2 razy". Poobserwuje ja i zobaczymy co jutro

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiejemy się z mężem, że w domu mamy aptekę dziecięca - wszystkie leki na wszystkie dolegliwości hehehehe

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    dziewczyny, ale miałam "przygodę" dzisiaj w pociągu - straciłam wzrok na jakieś 20-30 sekund. Zakręciło mi się w głowie i nagle czarno przed oczami. Wszystko słyszałam i wiedziałam co się dzieje, wpadłam w lekką panikę. Na szczęście jakaś starsza kobieta podeszła do mnie i zapytała czy wszystko w porządku bo zrobiłam się biała jak papier i oddała mi swoje miejsce. Na szczeście byłam w drodze do endokrynologa, stwierdził, że tak bywa, bo po prostu spadło mi cisnienie za bardzo i mam się upominać w pociągu o miejsce siedzące :)

Z tym upominaniem się o miejsca siedzące to się łatwo mówi osobie trzeciej, ja ostatnio na poczcie przepuściłam babeczkę w zaawansowanej ciąży to najbardziej się burzyły babki tak bym powiedziała koło 50-60 co same mają odchowane dzieci i chyba nie pamiętają jak to jest ciężko, już nie mówiąć że prędzej miejsca ustąpi Ci uprzejmy starszy Pan wychowany za starych czasów jako dżentelmen a młodzież to już wogóle zapomnij żeby komuś miejsce ustąpili...

A wiecie że ja też mam w moim otoczeniu takich "kolegów dobra rada" że teraz to już mamy przechlapane nigdzie nie wyjdziemy itp itd ale ja mam lepszy hit -komentarz kolegi męża" Uuuuuuuu dziewczynka będzie - przerąbane, ani koło domu nie pomorze i jeszcze same dupcyngiele będą się Wam koło chałupy kręcić" ja padłam.... :)

A no i gratuluję samych dobrych wieści od Was, udanych wizyt, pięknych fotek... ale tan czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:27

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec Julka miała podobna szatke na chrzest :) w sensie podobny styl, tylko inne kolory itp

Jutro mijają 2 lata, kiedy? No i moja mała kończy 3,5 roku. Jest z 30 sierpnia więc z tymi polowkami kiepsko bo luty krótki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:30

Rudzielec :), sisi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ustępowania miejsca i przepuszczania w kolejkach jest wątek:
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/mamy-maja-pierwszenstwo,12343.html
    Naprawdę wierzyć się nie chce O.o

Ostatnio moja koleżanka usiadła w tramwaju, bo miała okres i strasznie źle się czuła.. od razu naraziła się na krytykę ze strony dwóch babć, które najwyraźniej uważały, że młoda osoba nie ma prawa źle się czuć...

Rudzielec :), ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Rudzielec Julka miała podobna szatke na chrzest :) w sensie podobny styl, tylko inne kolory itp

Jutro mijają 2 lata, kiedy? No i moja mała kończy 3,5 roku. Jest z 30 sierpnia więc z tymi polowkami kiepsko bo luty krótki;)

Mąż ostatnio miał zamówienie na szatkę do chrztu za której zamiast aniołka był motocykl ( tatuś dziecka był zapalonym motocyklistą ) mnie już nic nie zdziwi co haftowaliśmy:) zamówienie które mnie najbardziej rozwaliło to haft na zagłówku fotela auta" POKAŻ CYCKI - DAM CI CIASTKO"

Cherry_Blossom, ss25 lubią tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • All4love Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry przekonałeś mnie, idę zobaczyć dzisiaj tą koszulkę :D

Ma nadzieję, że niedługo będą też jakieś fajne i TANIE spódnice i sukienki ciążowe.

20.08.2017 <3

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopu kop <3 <3 <3

Puldzia, Lexi150, Rudzielec :), basia_en lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez sie przejdę do h&m :) ostatnio kupiłam tam fajne spodnie ciążowe, Non stop w nich chodze.
    Mi sie juz marzą sukienki maxi zwiewne, luźne :D włosy w koczek i sandały

llallka, Rudzielec :), Otka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wszytskich wczorajszych wizyt cudowne wiadomosci i oby tak dalej, trzymam kciuki za dzisiejsze jesli takie sa i wizytuja i za najmlodsza oby te plamienia ustapily.

Ja ubolewam bo u mnie nie ma hm z dzialem ciazowym jedynie najblizej to Lublin a tam tez jak bylam w ciazy z corka to szalu z wyborem nie bylo. Ja ostatnio kupilam na allegro leginsy ale takie szmaty jak nie wiem kilka dni pochodzilam i juz w kroku nitki wychodza jak bym nie wiadomo ile w nich chodzila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:23

ss25 lubi tę wiadomość

preg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam reorganizację szafy ;) Wszystkie grube zimowe swetry wrzuciłam na najwyższa półkę, a wiosenne i letnie ciuszki wylądowały w zasięgu wzroku. Zaklinam wiosnę ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cześć dziewczyny... oszaleję...
    miałam w nocy jakiś erotyczny sen... i normalnie prawie dostałam orgazm... obudziłam się całą w skurczach z mega napiętym , postawionym brzuchem , aż się wystraszyłam ... i Wam powiem że teraz rano wstałam i jakaś taka jestem obolała w podbrzuszu.. kuźwa.. co to ma być ?! aż jestem wściekła .. jak takie rzeczy mogą się dziać przez sen !
    Też mi się zdarzyło ostatnio, bo na 15 dni antybiotyku mam zakaz seksu, a ja chyba seksoholik jestem :P. Wystraszyłam się i dzwonię do mojego do pracy mu opowiedzieć, a on to skwitował:
    "Teraz już wiesz jak to jest obudzić się z postawionym..." Umarłam ze śmiechu k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:40

llallka, sisi, All4love, Gaduaaa, basia_en, ss25, K_A_M_A, Kfoka lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Też mi się zdarzyło ostatnio, bo na 15 dni antybiotyku mam zakaz seksu, a ja chyba seksoholik jestem :P. Wystraszyłam się i dzwonię do mojego do pracy mu opowiedzieć, a on to skwitował:
    "Teraz już wiesz jak to jest obudzić się z postawionym..." Umarłam ze śmiechu k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif

PADŁAM :)

awangarda lubi tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam praktycznie non stop sny erotyczne i budziłam się z orgazmem. No ale my mieliśmy zakaz zbliżeń także jakoś trzeba było odreagować :P A brzuch się wtedy stawia bo jakby nie patrzeć orgazm to skurcz ;) Ale jak to trwa chwilę to się nie ma czym przejmować. Teraz póki co snów nie mam. Ale wszystko przede mną :P

ss25 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 trymestrze miałam takie erotyczne sny,że masakra a tu mój chłop nic nie chciał!!!! Wtedy sobie pomyślałam jak biedni byli moi faceci,kiedy ich nakrecilam i stwierdziłam że jednak nie mam ochoty! O ja zła i niedobra :-)

Groszek od rana puka.

Wierzycie w znaczenia imion?

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ