X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa miałam podobne sny :P

Ruda to super! Nie mogę się doczekać relacji ;)

Brum mi od początku z USG wychodzi co dziwne, bo owu miałam 17 dc ;) córkę urodziłam w właśnie dopiero co rozpoczęty 37 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:20

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • malavi Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję pomyślnych wizyt, oby tak dalej!
    Cherry super fotka i świetne są te bluzki, mam identyczną w serduszka i jeszcze zwykły topik. Idealnie układają się na brzuchu – tak to te z miejscem na brzuszek :)
    Ss25 bardzo apetyczne, chyba ściągnę. Mój mąż jest fanem zdrowego żywienia i to zwykle on gotuje, tylko teraz się trochę połamał więc ja musze trzymać poziom ;)
    Gaduaa znam to i też się przestraszyłam
    Ruda ja robiłam sama zaproszenia, etykietki na alko i wszystkie papierowe rzeczy, no i piekliśmy pierniczki z naszymi inicjałami w ramach podziękowań. Bardzo dużo osób doceniło osobisty wkład, chociaż w trakcie przeklinałam się pod nosem
    Aaa i wczoraj przed snem poczułam małą a potem nawet dostałam ze trzy kuksańce. To było niesamowite. Mam nadzieję, że nie każe mi długo czekać na ciąg dalszy.

Gaduaaa, ss25, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Gratuluje udanych Wizyt <3 teraz na każdej wizycie już tylko dobre wiadomości musza być !!!
    a ja chce kupic kolyske na początek i znalazłam cos takiego i raczej kupimy
    http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-1-materac-i6207034171.html

Asiulka też je oglądałam ale strasznie nie podoba mi się łączony materac i te wystające drewniane ograniczniki przy funkcji dostawki :/ Boje się że obije o nie dziecko..

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Gaduaaa miałam podobne sny :P

Ruda to super! Nie mogę się doczekać relacji ;)

Brum mi oddać początku z USG wychodzi co dziwne, bo owu miałam 17 dc ;) córkę urodziłam w właśnie dopiero co rozpoczęty 37 tc
    sen snem.. ale takie stawianie się i napinanie macicy? to mnie przeraziło.. już mam schizę że coś się mogło stać gadulątku..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5396c17b18a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a0e623208c6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3f34e20ecd9.jpg

A ja Wam pokaże takie piękności które robi mój mąż :)

llallka, Samsaramsa, Margaret.Se, Another, sisi, Amelia25 lubią tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Cherry mi wlasnie ta bluzka wpadła w oko w hm jak byłam ostatnio i żałuje, ze nie kupiłam, a nie mam sklepu pod bokiem, chyba pobuszuje dzis w necie, bo w pracy jakoś trzeba wyglądać, a juz mi sie opcje kończą ;)

Choroby chyba wlasnie sie zaczynaja, u mnie w grupie dzis i wczoraj połowa dzieci tylko

Polecam ją bardzo :)

Zostawiłam ja w domu. Teraz kurcze jakby lepiej, skacze, tańczy, chrypa już nie ma. Ale nie dam do przedszkola takiego dziecka "na 2 razy". Poobserwuje ja i zobaczymy co jutro

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiejemy się z mężem, że w domu mamy aptekę dziecięca - wszystkie leki na wszystkie dolegliwości hehehehe

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    dziewczyny, ale miałam "przygodę" dzisiaj w pociągu - straciłam wzrok na jakieś 20-30 sekund. Zakręciło mi się w głowie i nagle czarno przed oczami. Wszystko słyszałam i wiedziałam co się dzieje, wpadłam w lekką panikę. Na szczęście jakaś starsza kobieta podeszła do mnie i zapytała czy wszystko w porządku bo zrobiłam się biała jak papier i oddała mi swoje miejsce. Na szczeście byłam w drodze do endokrynologa, stwierdził, że tak bywa, bo po prostu spadło mi cisnienie za bardzo i mam się upominać w pociągu o miejsce siedzące :)

Z tym upominaniem się o miejsca siedzące to się łatwo mówi osobie trzeciej, ja ostatnio na poczcie przepuściłam babeczkę w zaawansowanej ciąży to najbardziej się burzyły babki tak bym powiedziała koło 50-60 co same mają odchowane dzieci i chyba nie pamiętają jak to jest ciężko, już nie mówiąć że prędzej miejsca ustąpi Ci uprzejmy starszy Pan wychowany za starych czasów jako dżentelmen a młodzież to już wogóle zapomnij żeby komuś miejsce ustąpili...

A wiecie że ja też mam w moim otoczeniu takich "kolegów dobra rada" że teraz to już mamy przechlapane nigdzie nie wyjdziemy itp itd ale ja mam lepszy hit -komentarz kolegi męża" Uuuuuuuu dziewczynka będzie - przerąbane, ani koło domu nie pomorze i jeszcze same dupcyngiele będą się Wam koło chałupy kręcić" ja padłam.... :)

A no i gratuluję samych dobrych wieści od Was, udanych wizyt, pięknych fotek... ale tan czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:27

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec Julka miała podobna szatke na chrzest :) w sensie podobny styl, tylko inne kolory itp

Jutro mijają 2 lata, kiedy? No i moja mała kończy 3,5 roku. Jest z 30 sierpnia więc z tymi polowkami kiepsko bo luty krótki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:30

Rudzielec :), sisi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ustępowania miejsca i przepuszczania w kolejkach jest wątek:
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/mamy-maja-pierwszenstwo,12343.html
    Naprawdę wierzyć się nie chce O.o

Ostatnio moja koleżanka usiadła w tramwaju, bo miała okres i strasznie źle się czuła.. od razu naraziła się na krytykę ze strony dwóch babć, które najwyraźniej uważały, że młoda osoba nie ma prawa źle się czuć...

Rudzielec :), ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Rudzielec Julka miała podobna szatke na chrzest :) w sensie podobny styl, tylko inne kolory itp

Jutro mijają 2 lata, kiedy? No i moja mała kończy 3,5 roku. Jest z 30 sierpnia więc z tymi polowkami kiepsko bo luty krótki;)

Mąż ostatnio miał zamówienie na szatkę do chrztu za której zamiast aniołka był motocykl ( tatuś dziecka był zapalonym motocyklistą ) mnie już nic nie zdziwi co haftowaliśmy:) zamówienie które mnie najbardziej rozwaliło to haft na zagłówku fotela auta" POKAŻ CYCKI - DAM CI CIASTKO"

Cherry_Blossom, ss25 lubią tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • All4love Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry przekonałeś mnie, idę zobaczyć dzisiaj tą koszulkę :D

Ma nadzieję, że niedługo będą też jakieś fajne i TANIE spódnice i sukienki ciążowe.

20.08.2017 <3

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopu kop <3 <3 <3

Puldzia, Lexi150, Rudzielec :), basia_en lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez sie przejdę do h&m :) ostatnio kupiłam tam fajne spodnie ciążowe, Non stop w nich chodze.
    Mi sie juz marzą sukienki maxi zwiewne, luźne :D włosy w koczek i sandały

llallka, Rudzielec :), Otka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wszytskich wczorajszych wizyt cudowne wiadomosci i oby tak dalej, trzymam kciuki za dzisiejsze jesli takie sa i wizytuja i za najmlodsza oby te plamienia ustapily.

Ja ubolewam bo u mnie nie ma hm z dzialem ciazowym jedynie najblizej to Lublin a tam tez jak bylam w ciazy z corka to szalu z wyborem nie bylo. Ja ostatnio kupilam na allegro leginsy ale takie szmaty jak nie wiem kilka dni pochodzilam i juz w kroku nitki wychodza jak bym nie wiadomo ile w nich chodzila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:23

ss25 lubi tę wiadomość

age.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam reorganizację szafy ;) Wszystkie grube zimowe swetry wrzuciłam na najwyższa półkę, a wiosenne i letnie ciuszki wylądowały w zasięgu wzroku. Zaklinam wiosnę ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cześć dziewczyny... oszaleję...
    miałam w nocy jakiś erotyczny sen... i normalnie prawie dostałam orgazm... obudziłam się całą w skurczach z mega napiętym , postawionym brzuchem , aż się wystraszyłam ... i Wam powiem że teraz rano wstałam i jakaś taka jestem obolała w podbrzuszu.. kuźwa.. co to ma być ?! aż jestem wściekła .. jak takie rzeczy mogą się dziać przez sen !
    Też mi się zdarzyło ostatnio, bo na 15 dni antybiotyku mam zakaz seksu, a ja chyba seksoholik jestem :P. Wystraszyłam się i dzwonię do mojego do pracy mu opowiedzieć, a on to skwitował:
    "Teraz już wiesz jak to jest obudzić się z postawionym..." Umarłam ze śmiechu k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 10:40

llallka, sisi, All4love, Gaduaaa, basia_en, ss25, K_A_M_A, Kfoka lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Też mi się zdarzyło ostatnio, bo na 15 dni antybiotyku mam zakaz seksu, a ja chyba seksoholik jestem :P. Wystraszyłam się i dzwonię do mojego do pracy mu opowiedzieć, a on to skwitował:
    "Teraz już wiesz jak to jest obudzić się z postawionym..." Umarłam ze śmiechu k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif

PADŁAM :)

awangarda lubi tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam praktycznie non stop sny erotyczne i budziłam się z orgazmem. No ale my mieliśmy zakaz zbliżeń także jakoś trzeba było odreagować :P A brzuch się wtedy stawia bo jakby nie patrzeć orgazm to skurcz ;) Ale jak to trwa chwilę to się nie ma czym przejmować. Teraz póki co snów nie mam. Ale wszystko przede mną :P

ss25 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 trymestrze miałam takie erotyczne sny,że masakra a tu mój chłop nic nie chciał!!!! Wtedy sobie pomyślałam jak biedni byli moi faceci,kiedy ich nakrecilam i stwierdziłam że jednak nie mam ochoty! O ja zła i niedobra :-)

Groszek od rana puka.

Wierzycie w znaczenia imion?

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ