Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
na początku M wymyslil Kajetan ale już nie i na razie mowi cos o Tymku ale nie jest pewny mi się podoba Filip , Mateusz ale jemu nie ;/
z synem nie mielismy jakos problemuod początku miał być Nikodem i tak został
teraz nazwe Junior
ja dostałam na upaly od koleżanki sukieki takie maxi co tez nosila w ciąży bo tak na prawde nie chce za dużo ciuchow kupować bo co ja wtedy z nimi zrobie
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
U mnie niestety nie jest kolorowo po wizycie a raczej po odebraniu wyników z badan prenatalnych. Mam kiepski wynik ale wiem ze to tylko statystyki a nie diagnoza. Wierze i mam przeczucie, ze moje dzieciatko jest zdrowe.
-
Margaret.Se wrote:U mnie niestety nie jest kolorowo po wizycie a raczej po odebraniu wyników z badan prenatalnych. Mam kiepski wynik ale wiem ze to tylko statystyki a nie diagnoza. Wierze i mam przeczucie, ze moje dzieciatko jest zdrowe.
Masz 42 lata, już po 30-stce te wyniki lecą na łeb na szyję, także na pewno wszystko będzie dobrzeMargaret.Se lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
dlatego ja nie robiłam tych wynikow , nawet lekarka mnie nie namawiala bo roznie moglo wyjść a u ciebie wiek wplynal na wynik . Glowa do góry będzie dobrze :*
Margaret.Se lubi tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Dobrze, że u mnie imię dla chłopca było zanim byłam w ciąży. Z dziewczynką miałam problem, ale jajka w brzuszku są, więc Tymek zostanie Tymkiem
Lubię imiona które mają pełną wersję i krótszą (np. Przemysław, Przemek, Krzysztof, Krzysiek, Tomasz, Tomek) i dlatego Tymoteusz - Tymek jest dla mnie gicio. Jeszcze mi się mega podoba imię Teodor. Ale stary kręci nosem. Od Teodora jest mnóstwo zdrobnień, w tym Teddy! No mały misiu mamusi
W angielskiej wersji (jakby chciał od mamy się kiedyś wyprowadzić) też brzmi całkiem dostojnie
Zdrobnienia do Teodora:
Teoś, Teddy, Tedek, Todek, Tede, Dorek, Teo, Teodorek, Doruś, Titi, Teosiek, Tedi, Todzio, Dorinek, Dor, Tosiek, Tedzik.
No chyba powiem staremu, że idę du USC zarejestrować Tymka, a zarejestruję Teodora. Zaryzykujęsisi, Asiulka83, ss25 lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Właśnie kupiłam używane łóżeczko dla maluszka za 50 zł Klupsia:
Chyba dobra oferta. 50 dyszek, a nówka z szufladą po 300 minimum chodzi. Tylko będę musiała na białe przemalować. Ale chyba warto?awangarda, All4love, Margaret.Se, sisi, Asiulka83, ss25 lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualnyAnother zastanów się nad tym Tymkiem bo jak coś jest w tych imionach to będzie niepotrzebujący snu pędziwiatr
My dla chłopca zupełnie nie mieliśmy teraz pomysłu, przy synku to było oczywiste - Tymoteusz i koniec. Dla dziewczynki za to mamy bez problemu tym razem - Małgosia
Margaret pappa to zło... Niepotrzebny stres. Idź do lekarza i porozmawiaj, ale jak USG było ok to ja bym zupełnie się nie martwiła!
Lexi a czemu cały czas bierzesz luteine?
Margaret.Se, Another lubią tę wiadomość
-
Another wrote:Właśnie kupiłam używane łóżeczko dla maluszka za 50 zł Klupsia:
Chyba dobra oferta. 50 dyszek, a nówka z szufladą po 300 minimum chodzi. Tylko będę musiała na białe przemalować. Ale chyba warto?
bardzo fajne łóżeczko tyko kolor do zmiany -
Lexi150 wrote:Kurka serio. Lekarka mówiła że dopóki biorę lutkę dowcipnie to ni dy rydy a będę ją pewnie brała do 36 tc
A zawsze coś poza tym wyskakuje. A to plamienia a to skurcze... Także nie jest nam dane poszaleć. Za to jak poprzednio już mogliśmy bo ciąża donoszona to Mężu bał się mnie dotknąć więc nic nie było.
Ja biorę luteine dowcipnie 2 razy dziennie i się bzykamynie mamy zastrzeżeń od gina
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Dzieki dziewczynki za wsparcie
Brum brum teraz się sama przekonałam ze pappa to zło i mogłam podarować sobie to badanie. Po usg lekarka powiedziała, ze wszystko jest dobrze ale fakt myśli mi krążą żeby zrobić nifty ale ta cena ehhhh a na amnio się nie zdecyduje. Amnio daje wieksze ryzyko poronienia, niż prawdopodobieństwo, ze moje dzieciatko jest chore, ta opcja odpada. -
U nas będzie Helenka po mojej ukochanej babci
Koleżanka z pracy ma Teodora, ma już 6 lat i do teraz ma problem jak wymawia jego pełne imię np w urzędzie, często babki nie mogą jej zrozumieć i kończy się na pisaniu na kartce ale zdrobniale wołają na niego Theo albo Tianku.BrumBrum, Margaret.Se lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Another a czym będziesz malować?
My też niedługo łóżeczko kupujemy głównie ze względu na to, że sama będę szyć pościel i ochraniacz więc wolę sama mierzyć.
Przyszły mi w końcu materiały więc zabrałam się za sukienkę dla Julki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7471c12f335c.jpgsisi, Margaret.Se, ss25, llallka, Rudzielec :) lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Another wrote:Dobrze, że u mnie imię dla chłopca było zanim byłam w ciąży. Z dziewczynką miałam problem, ale jajka w brzuszku są, więc Tymek zostanie Tymkiem
Lubię imiona które mają pełną wersję i krótszą (np. Przemysław, Przemek, Krzysztof, Krzysiek, Tomasz, Tomek) i dlatego Tymoteusz - Tymek jest dla mnie gicio. Jeszcze mi się mega podoba imię Teodor. Ale stary kręci nosem. Od Teodora jest mnóstwo zdrobnień, w tym Teddy! No mały misiu mamusi
W angielskiej wersji (jakby chciał od mamy się kiedyś wyprowadzić) też brzmi całkiem dostojnie
Zdrobnienia do Teodora:
Teoś, Teddy, Tedek, Todek, Tede, Dorek, Teo, Teodorek, Doruś, Titi, Teosiek, Tedi, Todzio, Dorinek, Dor, Tosiek, Tedzik.
No chyba powiem staremu, że idę du USC zarejestrować Tymka, a zarejestruję Teodora. Zaryzykuję
ale mój młodszy syn miał być właśnie Tymonem.. no i jak sie urodził to strasznie mu to imię nie pasowało.. nie wiem czemu ale no po prostu nie pasowało... więc został Cyprianem... teraz mi po głowie chodzi Tobiaszżeby był Tobi
Kosma też mi świta... ale zobaczymy... a dziewczynkę chciałam Lilyana... ale mąż się postawił okoniem.. no i jeszcze mi chodzi po głowie Nicola ...
FabianCyprian
Tymuś
-
U mnie jezeli sie okaze na 100% chlopak to tez bede miala problem z imieniem, dla dziewczynki od zawsze mialam imie Adrianna, zas dla mojego syniusia dluugo szukalam imienia i w koncu zostal Nikodem, zawsze mi sie podobalo imie Sebastian, ale tak ma na imie moj maz:p
Teraz myslalam nad Tymkiem i Tobiaszem, no ale mojemu sie nie podobaja...czekam na wasze pomysly moze sciagne ktores imie:D
Zdrowka wszystkim zycze:)Margaret.Se lubi tę wiadomość