X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy ślub przyjaciół w dzień terminu porodu Mam nadzieje ze urodze prędzej albo później A mieliśmy być świadkami ale jak dowiedzieli się o ciąży to wzięli kogoś innego Dobrze ze ślub tu na miejscu Tylko problem z sukienka
    Tez bym zjadła placki ale przy cukrzycy nie mogę Więc jutro chyba zrobię babkę ziemniaczana :)

Cassie 65 lubi tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesionka a ja się martwiłam, że 3tyg przed terminem to wesele :D
    Ciekawe czy się wstrzelicie jakośc z bobasem ;p

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Szykujecie już wyprawkę? Jeśli tak to zapraszam Was na www.babelu.pl może znajdziecie coś tam dla Waszych maluszków :) Dziś w prezencie do każdego zamówienia dodajemy ocieplaną śliczną apaszkę (do oglądnięcia w dziale Dodatki). Więcej szczegółów na naszym instagramie i facebooku :) Dajcie lajka :) Pozdrowienia!

link do sklepu: www.babelu.pl
    fan page na facebooku: https://www.facebook.com/babelusklep/
    instagram: www.instagram/babelusklep

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie wrocilam z hm-u i oczywiście kupilam kolejny komplecik :P zapomnialam już jakie to malutkie! A przecież moje starsze niedawno tez takie było!

Sylwia więcej na razie nie kupuj bo może Twoje dziecię będzie bezsmoczkowe. A później zawsze mozna dokupić ;)

ss25 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że dwa smoczki wystarczą, Co jakiś czas przecież się je wymienia. I tak zauważyłam, że dzieci przywiązują się do jednej marki smoczka o danym kształcie.
    ss super pomysł z tymi poradami na pierwszej (4) stronie :)
    Ja zaparcia miałam w I trymestrze i na razie ich nie mam na szczęście.

Jak ostatnio zastanawiałam się czy to dzidziuś czy jelita to na pewno był dzidziuś. Od jakiś 2 dni ruchy są mocniejsze i czuję jak skacze w ta i z powrotem z upodobaniem prawej strony. Moja córcia też lubiła prawą. Ciekawe co im się tam podoba? :D

sisi, ss25, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa wesela i na zadne nie pojdziemy jedno u bliskiej rodziny tydzien przed porodem i daleko okolo 50km od nas albo i wiecej i nad tym najbardziej ubolewam ale co zrobic nie bede ryzykowac, a drugie u kolegi to jeszcze dalej trzy tygodnie po porodzie.

Dwa smoczki zdecydowanie wysarcza bo zaraz i tak trzeba wymieniac na wieksze a zdarza sie ze dziecko wcale smoczka moze nie chciec

preg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sukienką na wesele jednego jestem pewna- żadnego kupowania z wyprzedzeniem. Ciężko przewidzieć rozmiar ;)
    Na nasze wesele miała przyjść kuzynka męża, której termin wypadał dokładnie w dniu ślubu. Urodziła tydzień wcześniej i do końca twierdziła, że przyjdzie (chyba tylko ona w to wierzyła). Z grzeczności nie wykreśliliśmy jej z mężem z listy gości- dzień przed stwierdziła oczywiście, że nie dadzą rady, bo synek jest za malutki. Średnio miłe to było z jej strony- w końcu za każde miejsce się płaci. Ja bym chyba takiego numeru nie wykręciła...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia fajna ta czerwona kiecka. Chyba czegoś podobnego będę szukała.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj ja mam komunie mojego starszego syna w tym roku.. więc przede mną wyzwanie :D Mama takiego przystojniaka musi wyglądać równie oszałamiająco.. w końcu będą zdjęcia na lata hah :D

u mnie na obiad dziś wykwintnie... spagetti... z sosem ze słoika... trudno..

ss25, Another lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa bardzo wykwintnie :D moja córcia jest przeszcześliwa jak dostaje taki obiad. Uwielbia spaghetti.

U nas gołąbki 3 dzień :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kupilam sobie makaron chiński z kurczakiem. Ogólnie na nic nie mam ochoty...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Wami zainspirowałam i zrobiłam placki ziemniaczane :)

Z tym kalafiorem zamiast mózgu podczas ciąży to jednak racja. Omal nie smażyłam placków na wodzie mineralnej O.o

ss25, Margaret.Se, Another lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie myślałam o czymś jakby obcisłym zeby pózniej wykorzystać :)
    A kupie pewnie 2 tyg przed slubem albo uszyje

Hm kupiłam dwa tej samej firmy 0-3 miesięcy i na razie wystarczy. A jak z butelkami? Dwie małe do mleka i dwie na herbatki itd?
    Jak maz bedzie na statku to bede uziemiona wiec wole sie zabezpieczyć ;)
    Co do obiadu.. u mnie dzis skromnie cukinia, marchewka i inne warzywa z ryżem

Ja mam terminporodu na 16 sierpnia myśle ze do przyjaciółki 10 czerwca na slub pojde ale pózniej mam slub dobrego kolegi chyba 16 wrzesnia i nie nastawiam sie ze pojde :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A ja dziś kupilam sobie makaron chiński z kurczakiem. Ogólnie na nic nie mam ochoty...

Mam ochotę na zupkę chińska z vifona. NIE ZABIJAJCIE MNIE

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja wczoraj kupiłam gorący kubek ale nie zjadłam, maz zrobił taka pizze, ze jak zjadłam o 18 tak o 23 jeszcze ja czułam. Tez mam wesele w czerwcu i pewnie w maju chrzciny.

Mam wyniki cytologii, wszystko ok, a ja sie tak martwiłam!

All4love, ss25 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już się bałam się, ze tylko ja tak średnio zdrowo jem ;p

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w planach miałam jeszcze jogurt grecki z miodem, musli i owocami bo mnie taka chec naszła, ale cały wieczor nie mogłam na jedzenie patrzeć tak sie obrzarlam ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak masz ochotę to jedz. Jedna zupka krzywdy Ci nie zrobi :P

Z butelek to polecam kupic jedna póki co. I tu rekomenduje z nuka. Mają inny kształt smoczka. Herbatek takie Malenstwo i tak nie pija. A jezeli bedziesz karmic piersia to zadna sie nie przyda ;)

Ja miałam jedną wlasnie z Nuka i jedna z lovi od laktatora. Ale okzalo się ze moje dziecko nie kp wiec dokupowalam. No a ze pił z kazdej butli to juz później na lovi przeszlismy. Małe butelki na krotko sie przydały bo szybko zaczal jeść wieksze porcje.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem zjadłam zupkę chińska pho i zapilam Pepsi.....

ss25 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Gaduaa bardzo wykwintnie :D moja córcia jest przeszcześliwa jak dostaje taki obiad. Uwielbia spaghetti.

U nas gołąbki 3 dzień :)
    moi też się będą na bank cieszyli :D hah
    a gołąbki też bym zjadła ! :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ