X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy ślub przyjaciół w dzień terminu porodu Mam nadzieje ze urodze prędzej albo później A mieliśmy być świadkami ale jak dowiedzieli się o ciąży to wzięli kogoś innego Dobrze ze ślub tu na miejscu Tylko problem z sukienka
    Tez bym zjadła placki ale przy cukrzycy nie mogę Więc jutro chyba zrobię babkę ziemniaczana :)

Cassie 65 lubi tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesionka a ja się martwiłam, że 3tyg przed terminem to wesele :D
    Ciekawe czy się wstrzelicie jakośc z bobasem ;p

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Szykujecie już wyprawkę? Jeśli tak to zapraszam Was na www.babelu.pl może znajdziecie coś tam dla Waszych maluszków :) Dziś w prezencie do każdego zamówienia dodajemy ocieplaną śliczną apaszkę (do oglądnięcia w dziale Dodatki). Więcej szczegółów na naszym instagramie i facebooku :) Dajcie lajka :) Pozdrowienia!

link do sklepu: www.babelu.pl
    fan page na facebooku: https://www.facebook.com/babelusklep/
    instagram: www.instagram/babelusklep

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie wrocilam z hm-u i oczywiście kupilam kolejny komplecik :P zapomnialam już jakie to malutkie! A przecież moje starsze niedawno tez takie było!

Sylwia więcej na razie nie kupuj bo może Twoje dziecię będzie bezsmoczkowe. A później zawsze mozna dokupić ;)

ss25 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że dwa smoczki wystarczą, Co jakiś czas przecież się je wymienia. I tak zauważyłam, że dzieci przywiązują się do jednej marki smoczka o danym kształcie.
    ss super pomysł z tymi poradami na pierwszej (4) stronie :)
    Ja zaparcia miałam w I trymestrze i na razie ich nie mam na szczęście.

Jak ostatnio zastanawiałam się czy to dzidziuś czy jelita to na pewno był dzidziuś. Od jakiś 2 dni ruchy są mocniejsze i czuję jak skacze w ta i z powrotem z upodobaniem prawej strony. Moja córcia też lubiła prawą. Ciekawe co im się tam podoba? :D

sisi, ss25, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa wesela i na zadne nie pojdziemy jedno u bliskiej rodziny tydzien przed porodem i daleko okolo 50km od nas albo i wiecej i nad tym najbardziej ubolewam ale co zrobic nie bede ryzykowac, a drugie u kolegi to jeszcze dalej trzy tygodnie po porodzie.

Dwa smoczki zdecydowanie wysarcza bo zaraz i tak trzeba wymieniac na wieksze a zdarza sie ze dziecko wcale smoczka moze nie chciec

age.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sukienką na wesele jednego jestem pewna- żadnego kupowania z wyprzedzeniem. Ciężko przewidzieć rozmiar ;)
    Na nasze wesele miała przyjść kuzynka męża, której termin wypadał dokładnie w dniu ślubu. Urodziła tydzień wcześniej i do końca twierdziła, że przyjdzie (chyba tylko ona w to wierzyła). Z grzeczności nie wykreśliliśmy jej z mężem z listy gości- dzień przed stwierdziła oczywiście, że nie dadzą rady, bo synek jest za malutki. Średnio miłe to było z jej strony- w końcu za każde miejsce się płaci. Ja bym chyba takiego numeru nie wykręciła...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia fajna ta czerwona kiecka. Chyba czegoś podobnego będę szukała.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj ja mam komunie mojego starszego syna w tym roku.. więc przede mną wyzwanie :D Mama takiego przystojniaka musi wyglądać równie oszałamiająco.. w końcu będą zdjęcia na lata hah :D

u mnie na obiad dziś wykwintnie... spagetti... z sosem ze słoika... trudno..

ss25, Another lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa bardzo wykwintnie :D moja córcia jest przeszcześliwa jak dostaje taki obiad. Uwielbia spaghetti.

U nas gołąbki 3 dzień :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kupilam sobie makaron chiński z kurczakiem. Ogólnie na nic nie mam ochoty...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Wami zainspirowałam i zrobiłam placki ziemniaczane :)

Z tym kalafiorem zamiast mózgu podczas ciąży to jednak racja. Omal nie smażyłam placków na wodzie mineralnej O.o

ss25, Margaret.Se, Another lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie myślałam o czymś jakby obcisłym zeby pózniej wykorzystać :)
    A kupie pewnie 2 tyg przed slubem albo uszyje

Hm kupiłam dwa tej samej firmy 0-3 miesięcy i na razie wystarczy. A jak z butelkami? Dwie małe do mleka i dwie na herbatki itd?
    Jak maz bedzie na statku to bede uziemiona wiec wole sie zabezpieczyć ;)
    Co do obiadu.. u mnie dzis skromnie cukinia, marchewka i inne warzywa z ryżem

Ja mam terminporodu na 16 sierpnia myśle ze do przyjaciółki 10 czerwca na slub pojde ale pózniej mam slub dobrego kolegi chyba 16 wrzesnia i nie nastawiam sie ze pojde :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A ja dziś kupilam sobie makaron chiński z kurczakiem. Ogólnie na nic nie mam ochoty...

Mam ochotę na zupkę chińska z vifona. NIE ZABIJAJCIE MNIE

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja wczoraj kupiłam gorący kubek ale nie zjadłam, maz zrobił taka pizze, ze jak zjadłam o 18 tak o 23 jeszcze ja czułam. Tez mam wesele w czerwcu i pewnie w maju chrzciny.

Mam wyniki cytologii, wszystko ok, a ja sie tak martwiłam!

All4love, ss25 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już się bałam się, ze tylko ja tak średnio zdrowo jem ;p

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w planach miałam jeszcze jogurt grecki z miodem, musli i owocami bo mnie taka chec naszła, ale cały wieczor nie mogłam na jedzenie patrzeć tak sie obrzarlam ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak masz ochotę to jedz. Jedna zupka krzywdy Ci nie zrobi :P

Z butelek to polecam kupic jedna póki co. I tu rekomenduje z nuka. Mają inny kształt smoczka. Herbatek takie Malenstwo i tak nie pija. A jezeli bedziesz karmic piersia to zadna sie nie przyda ;)

Ja miałam jedną wlasnie z Nuka i jedna z lovi od laktatora. Ale okzalo się ze moje dziecko nie kp wiec dokupowalam. No a ze pił z kazdej butli to juz później na lovi przeszlismy. Małe butelki na krotko sie przydały bo szybko zaczal jeść wieksze porcje.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem zjadłam zupkę chińska pho i zapilam Pepsi.....

ss25 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Gaduaa bardzo wykwintnie :D moja córcia jest przeszcześliwa jak dostaje taki obiad. Uwielbia spaghetti.

U nas gołąbki 3 dzień :)
    moi też się będą na bank cieszyli :D hah
    a gołąbki też bym zjadła ! :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ