X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Mam ochotę na zupkę chińska z vifona. NIE ZABIJAJCIE MNIE
    ja ostatnio sobie zrobiłam ser w ziołach z knora... no i jak mój mąż to zobaczył to tak mi nagadał że zjadłam tylko pół... :( żeby już nie mieć wyrzutów sumienia...
    a dzieci zabierają mi chipsy jak widzą że jem..
    więc mam przewalone !

ss25, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeśli planujesz karmić piersią to z butelkami nie szalej. Kup jedna antykolkowa ja chyba miałam z lovi, w razie czego dokupisz. A herbatek i tak od razu nie bedziesz podawac, ja nie dopajalam niczym młodego przez bite 5 miesięcy tylko pierś. Jak dziecko jest spragnione to pije te pierwsze, rzadkie i mniej wartościowe mleko z piersi, właściwe karmienie zaczyna sie chwile pozniej. Po skończonym 5 miesiącu zaczęłam podawac marchewkę i jabłko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 15:18

ss25 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj krupniczek i naleśniki z nutella i bananami :)

All4love lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie :) witamy sie z wami po dluuuuugiej przerwie. Odzyskalam modem i internet :) czujemy sie dobrze, brzuszek roooosnie, za tydzien wizyta, mam nadzieje, ze sie serduszko pokaze i dowiemy sie kto mieszka w brzuszku :) <3 nadrobic was nie jestem w stanie, bo to jakies 200 stron :D juz teraz powinnam byc z Wami, w miare na biezaco :)

sisi, Lexi150, awangarda lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz wszystko wiem :) dzięki dziewczyny! ;)

Wygrało lenistwo, pomalowałam paznokcie i nie chce mi sie isc do sklepu... zrobiłam fasolkę szparagowa z bułka tarta <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja ostatnio sobie zrobiłam ser w ziołach z knora... no i jak mój mąż to zobaczył to tak mi nagadał że zjadłam tylko pół... :( żeby już nie mieć wyrzutów sumienia...
    a dzieci zabierają mi chipsy jak widzą że jem..
    więc mam przewalone !

Haha ja miałam ten ser w ziołach w ręku w sklepie, mój jak to zobaczył to tylko wymownie spojrzał, pokręcił głowa i odłożył na Polkę

ss25, Gaduaaa lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka to ta cytologia z plamieniami? Czy cos pomieszałam?
    Super, teraz tylko takie wiadomości :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Haha ja miałam ten ser w ziołach w ręku w sklepie, mój jak to zobaczył to tylko wymownie spojrzał, pokręcił głowa i odłożył na Polkę

Moj tak samo... nic nie moge zjeść porazka... czyta skład i dopiero pozwala kupic :/ nie wiem co mu sie stało
    Haha na dodatek jak wychodzi do pracy to mi sie pyta a co zjesz na obiad? A na drugie śniadanie zjesz te owoce tak? Moze byś jutro na śniadanie zrobiła sobie owsiankę?
    .......

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, mój się na mnie drze, jak trzymam kompa przy brzuchu. Gestapowce nie dają żyć :P Też przed chwilą wypiłam kubek knorra... oj tam, oj tam.

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    To juz wszystko wiem :) dzięki dziewczyny! ;)

Wygrało lenistwo, pomalowałam paznokcie i nie chce mi sie isc do sklepu... zrobiłam fasolkę szparagowa z bułka tarta <3

Oj Ty!
    To teraz chodź tu i pomóż mi przekonywać Męża żeby mi poszedł po fasolkę szparagową :D

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to wlasnie o te nieszczęsna cytologię chodzi, za pierwszym podejściem nie pobrała, bo powiedziała, ze próbka sie nie nadaje i nie bedzie miarodajna. Po dwoch tygodniach i lekach dowcipnych poszlo gładko, krwawienia nie było i na szczęście jest ok, juz miałam czarne myśli i okropne wizje. W dalszym ciagu czekam na listonosza z wynikami pappa ale cos sie nie pojawia :/

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Hehe, mój się na mnie drze, jak trzymam kompa przy brzuchu. Gestapowce nie dają żyć :P Też przed chwilą wypiłam kubek knorra... oj tam, oj tam.
    oj o tym kompie to nie mów ! ja już go na kolanach trzymam i niedługo będę miała wzniesioną kifozę !
    o telefonie nie wspomnę..

kurkaSkiters lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co.. rano własnie miałam Wam pisać o moim sposobie na zaparcie.. choć miewam sporadycznie, jak już na prawdę przegnę z jedzeniem, to nie raz się zdarza... Wtedy robię sobie kawę.. wypijam dwa łyki i moment jestem na toalecie..
    także może ktoś skorzysta :)

• llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za laptopa na brzuchu też obrywam, ale z jedzenie mam wolną rękę :) Mój się tylko śmieje, że jednego dnia gotuje ryż z warzywami- bo zdrowo, a drugiego mówię, żeby odgrzał sobie ten ryż bo ja mam dla siebie gotowe kotleciki z serem z biedrony albo te syfiaste krokiety z pseudo mięsem ;)
    Owsianki to nikt nie wcisnąłby we mnie nawet siłą :P

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam zupę ogórkowa taka bardzo kwaśna Mój też teraz skład sprawdza ale dlatego że mam cukrzycę ciążowa i połowy produktów nie mogę
    A przeważnie mam ochotę na to czego nie mogę

f2w3s65grrcfli18.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mnie pilnuje z jedzeniem i piciem ☺. Wciąż twierdzi że jem za mało bo jeszcze nic nie przytyłam a jak raz wlałam sobie pół szklanki coli to się nasłuchałam, że hoho

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ja mam zielone światło od mojego gina na 2 kawy dziennie i skrzętnie z tego codziennie korzystam więc odpada. le pamiętam jak w zamierzchłych czasach działała na mnie poranna kawa z porannym papieroskiem ;) Ach to były czasy...

Gaduaaa, Another lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę kawy, bo od razu mnie zaczyna spinać w brzuchu. Piję tylko bezkofeinową. Na zaparcia chyba też pomaga picie w dużych ilościach wody niegazowanej, ale ileż można pić :/

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    A ja nie mogę kawy, bo od razu mnie zaczyna spinać w brzuchu. Piję tylko bezkofeinową. Na zaparcia chyba też pomaga picie w dużych ilościach wody niegazowanej, ale ileż można pić :/
    mnie właśnie też dziś pospinało... chociaż wzięłam tylko 2 łyki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Oj Ty!
    To teraz chodź tu i pomóż mi przekonywać Męża żeby mi poszedł po fasolkę szparagową :D

Ja Ci nie bede pokazywać jak masz go przekonać :D :D :D :D :D

All4love, Another lubią tę wiadomość

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ