X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Mam ochotę na zupkę chińska z vifona. NIE ZABIJAJCIE MNIE
    ja ostatnio sobie zrobiłam ser w ziołach z knora... no i jak mój mąż to zobaczył to tak mi nagadał że zjadłam tylko pół... :( żeby już nie mieć wyrzutów sumienia...
    a dzieci zabierają mi chipsy jak widzą że jem..
    więc mam przewalone !

ss25, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeśli planujesz karmić piersią to z butelkami nie szalej. Kup jedna antykolkowa ja chyba miałam z lovi, w razie czego dokupisz. A herbatek i tak od razu nie bedziesz podawac, ja nie dopajalam niczym młodego przez bite 5 miesięcy tylko pierś. Jak dziecko jest spragnione to pije te pierwsze, rzadkie i mniej wartościowe mleko z piersi, właściwe karmienie zaczyna sie chwile pozniej. Po skończonym 5 miesiącu zaczęłam podawac marchewkę i jabłko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 15:18

ss25 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj krupniczek i naleśniki z nutella i bananami :)

All4love lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie :) witamy sie z wami po dluuuuugiej przerwie. Odzyskalam modem i internet :) czujemy sie dobrze, brzuszek roooosnie, za tydzien wizyta, mam nadzieje, ze sie serduszko pokaze i dowiemy sie kto mieszka w brzuszku :) <3 nadrobic was nie jestem w stanie, bo to jakies 200 stron :D juz teraz powinnam byc z Wami, w miare na biezaco :)

sisi, Lexi150, awangarda lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz wszystko wiem :) dzięki dziewczyny! ;)

Wygrało lenistwo, pomalowałam paznokcie i nie chce mi sie isc do sklepu... zrobiłam fasolkę szparagowa z bułka tarta <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja ostatnio sobie zrobiłam ser w ziołach z knora... no i jak mój mąż to zobaczył to tak mi nagadał że zjadłam tylko pół... :( żeby już nie mieć wyrzutów sumienia...
    a dzieci zabierają mi chipsy jak widzą że jem..
    więc mam przewalone !

Haha ja miałam ten ser w ziołach w ręku w sklepie, mój jak to zobaczył to tylko wymownie spojrzał, pokręcił głowa i odłożył na Polkę

ss25, Gaduaaa lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka to ta cytologia z plamieniami? Czy cos pomieszałam?
    Super, teraz tylko takie wiadomości :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Haha ja miałam ten ser w ziołach w ręku w sklepie, mój jak to zobaczył to tylko wymownie spojrzał, pokręcił głowa i odłożył na Polkę

Moj tak samo... nic nie moge zjeść porazka... czyta skład i dopiero pozwala kupic :/ nie wiem co mu sie stało
    Haha na dodatek jak wychodzi do pracy to mi sie pyta a co zjesz na obiad? A na drugie śniadanie zjesz te owoce tak? Moze byś jutro na śniadanie zrobiła sobie owsiankę?
    .......

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, mój się na mnie drze, jak trzymam kompa przy brzuchu. Gestapowce nie dają żyć :P Też przed chwilą wypiłam kubek knorra... oj tam, oj tam.

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    To juz wszystko wiem :) dzięki dziewczyny! ;)

Wygrało lenistwo, pomalowałam paznokcie i nie chce mi sie isc do sklepu... zrobiłam fasolkę szparagowa z bułka tarta <3

Oj Ty!
    To teraz chodź tu i pomóż mi przekonywać Męża żeby mi poszedł po fasolkę szparagową :D

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to wlasnie o te nieszczęsna cytologię chodzi, za pierwszym podejściem nie pobrała, bo powiedziała, ze próbka sie nie nadaje i nie bedzie miarodajna. Po dwoch tygodniach i lekach dowcipnych poszlo gładko, krwawienia nie było i na szczęście jest ok, juz miałam czarne myśli i okropne wizje. W dalszym ciagu czekam na listonosza z wynikami pappa ale cos sie nie pojawia :/

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Hehe, mój się na mnie drze, jak trzymam kompa przy brzuchu. Gestapowce nie dają żyć :P Też przed chwilą wypiłam kubek knorra... oj tam, oj tam.
    oj o tym kompie to nie mów ! ja już go na kolanach trzymam i niedługo będę miała wzniesioną kifozę !
    o telefonie nie wspomnę..

kurkaSkiters lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co.. rano własnie miałam Wam pisać o moim sposobie na zaparcie.. choć miewam sporadycznie, jak już na prawdę przegnę z jedzeniem, to nie raz się zdarza... Wtedy robię sobie kawę.. wypijam dwa łyki i moment jestem na toalecie..
    także może ktoś skorzysta :)

• llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za laptopa na brzuchu też obrywam, ale z jedzenie mam wolną rękę :) Mój się tylko śmieje, że jednego dnia gotuje ryż z warzywami- bo zdrowo, a drugiego mówię, żeby odgrzał sobie ten ryż bo ja mam dla siebie gotowe kotleciki z serem z biedrony albo te syfiaste krokiety z pseudo mięsem ;)
    Owsianki to nikt nie wcisnąłby we mnie nawet siłą :P

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam zupę ogórkowa taka bardzo kwaśna Mój też teraz skład sprawdza ale dlatego że mam cukrzycę ciążowa i połowy produktów nie mogę
    A przeważnie mam ochotę na to czego nie mogę

f2w3s65grrcfli18.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mnie pilnuje z jedzeniem i piciem ☺. Wciąż twierdzi że jem za mało bo jeszcze nic nie przytyłam a jak raz wlałam sobie pół szklanki coli to się nasłuchałam, że hoho

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ja mam zielone światło od mojego gina na 2 kawy dziennie i skrzętnie z tego codziennie korzystam więc odpada. le pamiętam jak w zamierzchłych czasach działała na mnie poranna kawa z porannym papieroskiem ;) Ach to były czasy...

Gaduaaa, Another lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę kawy, bo od razu mnie zaczyna spinać w brzuchu. Piję tylko bezkofeinową. Na zaparcia chyba też pomaga picie w dużych ilościach wody niegazowanej, ale ileż można pić :/

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    A ja nie mogę kawy, bo od razu mnie zaczyna spinać w brzuchu. Piję tylko bezkofeinową. Na zaparcia chyba też pomaga picie w dużych ilościach wody niegazowanej, ale ileż można pić :/
    mnie właśnie też dziś pospinało... chociaż wzięłam tylko 2 łyki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Oj Ty!
    To teraz chodź tu i pomóż mi przekonywać Męża żeby mi poszedł po fasolkę szparagową :D

Ja Ci nie bede pokazywać jak masz go przekonać :D :D :D :D :D

All4love, Another lubią tę wiadomość

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ