Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypestka1 wrote:Sylwia to wlasnie o te nieszczęsna cytologię chodzi, za pierwszym podejściem nie pobrała, bo powiedziała, ze próbka sie nie nadaje i nie bedzie miarodajna. Po dwoch tygodniach i lekach dowcipnych poszlo gładko, krwawienia nie było i na szczęście jest ok, juz miałam czarne myśli i okropne wizje. W dalszym ciagu czekam na listonosza z wynikami pappa ale cos sie nie pojawia
To teraz możesz odetchnąća pappa tez na pewno ok!
Kurczę ile my sie pomartwimy przez te 10 miesięcy... najpierw 2 kreseczki, usg, testy itd itd głowa boli aż -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzis jest chyba dzien dobrych wiadomości, mam wyniki pappa chyba jest ok, w komentarzu jest napisane, ze wynik prawidłowy i nie zaleca sie innych badań. Ryzyko podstawowe wyliczone z wieku, skorygowane z badania krwi.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e6dc5ee57d2.jpgLexi150, All4love, Samsaramsa, llallka, Gaduaaa, sisi, ss25, Another, Margaret.Se, Lovi89, Paulina3, Amelia25, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
ss25 wrote:Tak laptop 10 metrów ode mnie i telefon tak samo, a najlepiej wyłączyć i włożyć do szuflady. Zaraz dostanę szlaban na tv, ekspres do kawy i piekarnik
Pomyśl lepiej o szkodliwości prostownicy / lokówki albo depilatora!
ss25, belleczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:ss pokazywałaś chyba kiedyś łóżeczko turystyczne 2 poziomowe.... przypomnij gdzie takie znajdę.. bo oglądam takie 2 poziomowe ale one jakieś oszukańcze są , nie widzę drugiego poziomu
Chyba to pokazywałam
http://sklepmati.pl/lozeczka-turystyczne/2-lozeczko-turystyczne-kojec-dwupoziomowe-vegas-continental.html
Sa w smyku online, moze w sklepie stacjonarnym tez bedą bo lepiej zobaczyc na żywoGaduaaa lubi tę wiadomość
-
ss25 wrote:Chyba to pokazywałam
http://sklepmati.pl/lozeczka-turystyczne/2-lozeczko-turystyczne-kojec-dwupoziomowe-vegas-continental.html
Sa w smyku online, moze w sklepie stacjonarnym tez bedą bo lepiej zobaczyc na żywoss25 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Ja mam kalafior zamiast mózgu
wyniki moim zdaniem są bardzo dobre
Dziś bardzo ciężki dzień.
A chłop miał wyjazd z kolegami z pracy więc pewnie wróci pijany. Nie lubię tego strasznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 20:41
synuś
Dwa aniołki * -
Dzieje sie ale jakos nadrobilam Was:)
Genetyk nic szczegolnego mi nie powiedzial, czego bym nie wiedziała, czyli tak jak myslalam. Stwierdzil ze on patrzy na moj wynik nawet optymistycznie bo zmalało ryzyko od wyjsciowego prawie trzy krotnie. Mowil ze bywa i tak jak sa dobre wyniki z pappy a dziecko rodzi sie z ZD bo on ma takiego... tym mnie zaskoczyl. Co do nifty to ze jest to ok i mozna zrobic ale nie wykluczy chorob jak amnio. Cale szczescie ze udalo mi sie na nfz bo chcialam zaplacic 2stowki ehhh
Co do uzywania roznych rzeczy w ciazy to fakt powinno sie ograniczyc laptopa na brzuchu trzymac a raczej odstawic calkowicie. Moj ukochany w sumie niczego mi nie zabrania.
Co do malowania paznoci to ja nie maluje ich lakierem a nawet odzywka. Niestety wiekszosc lakierow do paznokci i sporo odzywek zawiera formadehyd czyli skladnik rakotworczy, wiec uwazajcie dziewczyny. -
ja na obiad mialam dzis rybke i frytki z surowka, juz jestem po kolacji a za chwile robie sobie popcorn i otwieram ciastka bonitki z biedry sa pycha:D:D
ja tez ide na komunie i na wesele w czerwcu do przyjacoilki, tak sie sklada ze w pierwszej ciazy tez bylam na weselu u szwagra 2 miesiace przed terminem i mialam dluga prosta sukienke o taka
i chyba teraz tez taka planuje zakupic, ale w innym kolorze badz moze sie skusze na krotka:D
awangarda, Another, sisi, ss25 lubią tę wiadomość
-
Margaret też po wizycie u genetyczki w sumie tak miałam, ze nie dowiedziałam się niczego nowego. Tyle, że obaliła parę mitów na temat amnio i właściwie dlatego się na ten właśnie zabieg zdecydowałam. O dziwo to ona mnie przekonała i nie nalegała, żebym buliła z NIFTY.
Ale wiesz jak już Ci mówiłam co myślę o Twojej sytuacji -
Awangarda genetyk tylko powiedzial, ze nie jest najgorzej bo wynik koncowy zmalał ale nie zmienia to faktu ze 1:127 to zadna rewelacja. Fakt z badaniem z usg moim bialkiem i beta,gdybym byla mlodsza to wynik bylby bardzo dobry ale jestem zdyskwalifikowana na wejaciu bo mam 42 lata. Na amnio na bank nie ide mimo ze genetyk mowil ze to wcale tyle poronien nie ma a statystyki sa znikome ale jakos to mnie nie przekonalo:) gdybym nie poronila ani razu hmm kto wie moze i bym zmienila zdanie. Mysle ciagle nad nifty nadal...
Cassie dlatego sie ciesze ze nie wywalilam dwoch pak na wizyte. Tak jak pisalam wczesciej do Awangardy, gdybym nie miala poronien zapewne myslalabym o amnio ale w takiej sytuacji sama dobrze wiesz...Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
Samsa jak Ty kochana tak duzo chlejesz w nocy to idz do lekarza i popros o skierowanie ma glukoze. Ja tez tak chlalam wode a jak wstalam to czulam sie jak na totalnym kacu, mialam podwyzszony cukier a teraz po zmianie diety juz nie mam takiego pragnienia.
-
Ja tez mam impreze wieksza ale w nast tygodniu. Jade do brata na 50-tke:) tylko martwi mnie to ze nie bede miala tam co zjesc przy mojej teraz diecie:(