X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Ja Ci nie bede pokazywać jak masz go przekonać :D :D :D :D :D

Hahahaha daj mi chwilę i też będę jadła :D

ss25 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Sylwia to wlasnie o te nieszczęsna cytologię chodzi, za pierwszym podejściem nie pobrała, bo powiedziała, ze próbka sie nie nadaje i nie bedzie miarodajna. Po dwoch tygodniach i lekach dowcipnych poszlo gładko, krwawienia nie było i na szczęście jest ok, juz miałam czarne myśli i okropne wizje. W dalszym ciagu czekam na listonosza z wynikami pappa ale cos sie nie pojawia :/

To teraz możesz odetchnąć :) a pappa tez na pewno ok! :D
    Kurczę ile my sie pomartwimy przez te 10 miesięcy... najpierw 2 kreseczki, usg, testy itd itd głowa boli aż

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak laptop 10 metrów ode mnie i telefon tak samo, a najlepiej wyłączyć i włożyć do szuflady. Zaraz dostanę szlaban na tv, ekspres do kawy i piekarnik :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Hahahaha daj mi chwilę i też będę jadła :D

HAHHAHAHAH BEDZIE LEPIEJ SMAKOWAŁO :D <3

All4love lubi tę wiadomość

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jest chyba dzien dobrych wiadomości, mam wyniki pappa chyba jest ok, w komentarzu jest napisane, ze wynik prawidłowy i nie zaleca sie innych badań. Ryzyko podstawowe wyliczone z wieku, skorygowane z badania krwi.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e6dc5ee57d2.jpg

Lexi150, All4love, Samsaramsa, llallka, Gaduaaa, sisi, ss25, Another, Margaret.Se, Lovi89, Paulina3, Amelia25, Asiulka83 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Tak laptop 10 metrów ode mnie i telefon tak samo, a najlepiej wyłączyć i włożyć do szuflady. Zaraz dostanę szlaban na tv, ekspres do kawy i piekarnik :P
    Na piekarnik to bym sie nie obraziła :P Pomyśl lepiej o szkodliwości prostownicy / lokówki albo depilatora!

ss25, belleczka lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie piję kawę i nie działa :-)
    Tego zdjęcia z wynikami pappa nie widzę bo za małe :-(

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja normalnie piję kawę i nie działa :-)
    Tego zdjęcia z wynikami pappa nie widzę bo za małe :-(
    Kliknij w nie :D

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss pokazywałaś chyba kiedyś łóżeczko turystyczne 2 poziomowe.... przypomnij gdzie takie znajdę.. bo oglądam takie 2 poziomowe ale one jakieś oszukańcze są , nie widzę drugiego poziomu

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ss pokazywałaś chyba kiedyś łóżeczko turystyczne 2 poziomowe.... przypomnij gdzie takie znajdę.. bo oglądam takie 2 poziomowe ale one jakieś oszukańcze są , nie widzę drugiego poziomu

Chyba to pokazywałam
    http://sklepmati.pl/lozeczka-turystyczne/2-lozeczko-turystyczne-kojec-dwupoziomowe-vegas-continental.html

Sa w smyku online, moze w sklepie stacjonarnym tez bedą bo lepiej zobaczyc na żywo ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Chyba to pokazywałam
    http://sklepmati.pl/lozeczka-turystyczne/2-lozeczko-turystyczne-kojec-dwupoziomowe-vegas-continental.html

Sa w smyku online, moze w sklepie stacjonarnym tez bedą bo lepiej zobaczyc na żywo ;)
    chyba kupie właśnie takie turystyczne dwupoziomowe to bym miała na dole.. a u góry bym miała na razie kosz Mojżesza..

ss25 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda musisz otworzyć to zdjęcie, wtedy powinno Ci się pojawić na cały ekran.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kalafior zamiast mózgu :-) wyniki moim zdaniem są bardzo dobre
    Dziś bardzo ciężki dzień.
    A chłop miał wyjazd z kolegami z pracy więc pewnie wróci pijany. Nie lubię tego strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 20:41

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieje sie ale jakos nadrobilam Was:)

Genetyk nic szczegolnego mi nie powiedzial, czego bym nie wiedziała, czyli tak jak myslalam. Stwierdzil ze on patrzy na moj wynik nawet optymistycznie bo zmalało ryzyko od wyjsciowego prawie trzy krotnie. Mowil ze bywa i tak jak sa dobre wyniki z pappy a dziecko rodzi sie z ZD bo on ma takiego... tym mnie zaskoczyl. Co do nifty to ze jest to ok i mozna zrobic ale nie wykluczy chorob jak amnio. Cale szczescie ze udalo mi sie na nfz bo chcialam zaplacic 2stowki ehhh

Co do uzywania roznych rzeczy w ciazy to fakt powinno sie ograniczyc laptopa na brzuchu trzymac a raczej odstawic calkowicie. Moj ukochany w sumie niczego mi nie zabrania.
    Co do malowania paznoci to ja nie maluje ich lakierem a nawet odzywka. Niestety wiekszosc lakierow do paznokci i sporo odzywek zawiera formadehyd czyli skladnik rakotworczy, wiec uwazajcie dziewczyny.

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad mialam dzis rybke i frytki z surowka, juz jestem po kolacji a za chwile robie sobie popcorn i otwieram ciastka bonitki z biedry sa pycha:D:D
    ja tez ide na komunie i na wesele w czerwcu do przyjacoilki, tak sie sklada ze w pierwszej ciazy tez bylam na weselu u szwagra 2 miesiace przed terminem i mialam dluga prosta sukienke o taka
    1rvqlu.jpg
    i chyba teraz tez taka planuje zakupic, ale w innym kolorze badz moze sie skusze na krotka:D

awangarda, Another, sisi, ss25 lubią tę wiadomość

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret czyli w zasadzie wszystko ok,co? Robisz coś dalej?

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret też po wizycie u genetyczki w sumie tak miałam, ze nie dowiedziałam się niczego nowego. Tyle, że obaliła parę mitów na temat amnio i właściwie dlatego się na ten właśnie zabieg zdecydowałam. O dziwo to ona mnie przekonała i nie nalegała, żebym buliła z NIFTY.
    Ale wiesz jak już Ci mówiłam co myślę o Twojej sytuacji :)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda genetyk tylko powiedzial, ze nie jest najgorzej bo wynik koncowy zmalał ale nie zmienia to faktu ze 1:127 to zadna rewelacja. Fakt z badaniem z usg moim bialkiem i beta,gdybym byla mlodsza to wynik bylby bardzo dobry ale jestem zdyskwalifikowana na wejaciu bo mam 42 lata. Na amnio na bank nie ide mimo ze genetyk mowil ze to wcale tyle poronien nie ma a statystyki sa znikome ale jakos to mnie nie przekonalo:) gdybym nie poronila ani razu hmm kto wie moze i bym zmienila zdanie. Mysle ciagle nad nifty nadal...

Cassie dlatego sie ciesze ze nie wywalilam dwoch pak na wizyte. Tak jak pisalam wczesciej do Awangardy, gdybym nie miala poronien zapewne myslalabym o amnio ale w takiej sytuacji sama dobrze wiesz...

Cassie 65 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa jak Ty kochana tak duzo chlejesz w nocy to idz do lekarza i popros o skierowanie ma glukoze. Ja tez tak chlalam wode a jak wstalam to czulam sie jak na totalnym kacu, mialam podwyzszony cukier a teraz po zmianie diety juz nie mam takiego pragnienia.

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam impreze wieksza ale w nast tygodniu. Jade do brata na 50-tke:) tylko martwi mnie to ze nie bede miala tam co zjesc przy mojej teraz diecie:(

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ