X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka gratulacje :)

Najmłodsza śliczny brzusio :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    ss a jak depilujesz pachy? Bo ja chciałam wrócić do laserowej depilacji po lecie i już mi kosmetyczka nie pozwoliła jak się dowiedziała że jestem w ciąży bo przebarwienia się robią. I w sumie tylko to. Ja hybrydy też nieprzerwanie robię tylko nie zawsze ściągam acetonem bo już strasznie cukinie jak dla mnie. Wtedy z godzinę sobie siedzd i piluje :p

Ja robie u kosmetyczki cukrowy lub ten drugi nakłada patyczkiem gorący wosk, przykleja ta kartkę a pózniej poprawia pęseta :)
    Normalnie to sie gole codziennie a po tym to mam spokoj ok 3 tyg!
    Tez myślałam o laserze ale mam pieperze okropne i musiałabym z nimi zrobic porządek, a z drugiej strony moj maz pare lat temu robił laserowo brodę i mu tak zniszczyli skore ze sie troche boje isc
    A hybrydę tez chciałam ale musiałabym co 1,5 tygodnia latać bo tak mi szybko teraz rosną ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Agatka mamy taki sam termin porodu :D

Pestka kciuki!!! Daj znać jak poszło :D

Ja dzisiaj po poczuciu groszka uruchomiłam detektor i był w tym samym miejscu co "kopniaczek" :)
    Chociaż ja nie czuje jakiś motylków czy bąbelków.. mam bardziej wrażenie jakby junior napierał głową/nogą/całym ciałem? na mój brzuch i próbował się przedostać na wolność :D

Wesele mam 3.06, planuje zamówić sukienkę z Asosa :)

Aktualnie poluje na ubrania ciążowe, bo na czczo wyglądam już tak :O
    Chociaż waga bez zmian od 12 tc :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bda04363e29.jpg

Brzuszek superowski! Ale powinnaś dostać kopa w dupsko! Do łóżka a nie wyginania przed lustrem :D
    Tez oglądałam Asosa, często zamawiam i jestem zadowolona ale moze bliżej lata bedzie cos fajnego :)

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka to ja otwieram moje udawane wino i oblewam 5! :*

• Juuli Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Hej dziewczyny, trochę się dzieje ostatnio, weekend też mamy intensywny. Przepraszam za dwudniowe zaległości w liście, napiszcie proszę co uzupełnić bo nie jestem w stanie przejść przez wszystkie posty

Hej, prosze wpisac mi dziewczynke, wizyta 15.03.

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka super:) gratki!

Najmlodsza super masz brzusio:)

Ja wczoraj chyba woeczorkiem czulam jakies ruchy ale kurka nie jestem pewna bo wiele pukniec musialoby byc to moze cos innego:(

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż po mnie przyjechał i zaprosił na obiad przy soczku ;)

Gadua u mnie łożysko tez na przedniej ścianie wiec sobie poczekam na kopniaki.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna koleżanka z grupy pyta o termin a reszta poczytać robi, ze ja w ciazy, no przeciez widać ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Małż po mnie przyjechał i zaprosił na obiad przy soczku ;)

Gadua u mnie łożysko tez na przedniej ścianie wiec sobie poczekam na kopniaki.
    Gratsy!
    To czekamy razem hyhy

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Dzis popoludniu zauwazylam skrzep krwi takiej zywej przy podcieraniu potem jeszcze troche samej krwi. Odrazu na sor. Przyjeli mnie na oddzial z dzieckiem na usg wszystko ok rusza sie jest tetno itd ale krwawienie najprawdopodobniej z krwiaka i czekam pod kroplowka na dalsze badania. Bardzo sie martwie bo lekarz pytal podczas usg czy mialam juz usg genetyczne i czy wyszlo ok ja ze tak ze ok to juz sie nic nie odezwal tylko poprosil o te wyniki i dlugo je studiowal. Pytalam czy ok a on tylko ze dziecko zyje wiec ok. Takie mam wrazenie ze nic tu nie idzie sie dowiedziec tak wszystko trzeba z tych lekarzy wyciagac. Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze z dzieciatkiem

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec:) Trzymam mocno kciuki za Twoje dzieciątko :* Musi być dobrze.

Pestka Gratulacje! Zuch dziewczyna :D

Gaduaa, Pestka Dołączam do oczekujących na kopniaki, u mnie już 19 tydzień się zaczął, a kopów nadal brak. Mam nadzieję, że to przez moje łożysko na przedniej ścianie, bo na USG maluch się ruszał.

Najmłodsza Śliczny, zgrabny brzuszek <3.

Mnie choróbsko rozłożyło i już nie wiem czym się leczyć. Piję Prenalen syrop i biorę tabletki na gardło Prenalen. Męczy mnie straszny kaszel, lekarka zaleciła mi Herbapect. Nos zatkany, zatoki bolą, gardło pali. Piję mleko z miodem i wodę z cytryną, robiłam też płukanie gardła roztworem wody z wodą utlenioną. Normalnie bym zrobiła syrop z cebuli, ale na sam widok cebuli mam odruch wymiotny. Macie jeszcze jakieś sposoby? Wczoraj miałam ciągle podgorączkę, ale udało mi się ją zbić zimnymi okładami.

kate88 Czekamy na dobre wieści :). Mi w staraniach po drugim poronieniu pomogło picie INOFEMU (2 saszetki dziennie) i stosowanie aplikatorów z żelem Conceive Plus w okresie dni płodnych :). W 1 cyklu po miesiącu picia INOFEMU i zastosowaniu żelu się udało, a wcześniej nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 15:18

kate88:) lubi tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z mamusiami w sobote :) pogoda u nas nawet nawet, ale cos mnie zaczyna gardlo bolec i siedze w domku .
    Co do staran, ja staralam sie z ex przez uwaga... 3 lata. Co prawda na poczatku to nie byly starania, ze starania ale bez zabezpieczen caly czas. Potem cos zaczelam rozmyslac, ze to nie mozliwe, ze tyle czasu i nic. Przeszlam laparoskopie, ex badanie nasienia i wyszlo. Jego bezplodnosc. Z obecnym partnerem od poczatku bez zabezpieczen, i po ... ? 8 miesiacach zaszlam w ciaze :) pilam przed zajsciem przez 2. 5 miesiaca inofolic :) nie wiem czy to to pomoglo, ale sie udalo :)
    A to my :) mam wrazenie ze jestesmy wielcyyy :) <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5274c00b5f38.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 15:35

Otka, Lexi150, llallka, Amelia25, Tova33, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka Gratulacje! Rudzielec trzymam kciuki! Ja nadal ruchów nie czuję, zaczynam się trochę stresować, waga stoi w miejscu... A na wynikach z prenatalnych mam napisane, że łożysko wysoko na tylnej ścianie, także już chyba powinnam coś czuć, a tu nic.... Eh.. Dobrze, że do wizyty coraz bliżej:)

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis w hm i dziewczyny pytały o czarne spodnie, chyba najmłodsza chciała wiedziec, sa dostępne za 129zl, nawet miałam je kupic, ale ze zamówiłam kilka dni temu zwykle czarne wiec nie bede szaleć, bo nie przyda mi sie. Ale kupiłam jedna granatowa koszulkę ta w serduszka i jeden zwykły dwupak t-shirtow czarny i biały takie do latania na wiosne do sklepu itd. Ale za to jestem zadowolona, bo kupiłam dla młodego sporo ciuchów, świetne spodnie z szelkami za 40zl, koszule, sweterek i 3 bluzeczki za 100zl. Zatrzymałam sie na bodziakach ale ostatecznie machnęłam ręka, moze w poniedziałek cos sie dowiem, kto tam mieszka w brzuchu.

Rudzielec mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i na strachu sie skonczy. Dziekuje dziewczyny za kciuki i gratulacje.

Marjotka śliczny brzuszek, mój podobny ;) nawet chyba nie wstawiałam fotki, muszę to nadrobić.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 4 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gaduaa, Pestka Dołączam do oczekujących na kopniaki, u mnie już 19 tydzień się zaczął, a kopów nadal brak. Mam

Mnie choróbsko rozłożyło i już nie wiem czym się leczyć. Piję Prenalen syrop i biorę tabletki na gardło Prenalen. Męczy mnie straszny kaszel, lekarka zaleciła mi Herbapect. Nos zatkany, zatoki bolą, gardło pali. Piję mleko z miodem i wodę z cytryną, robiłam też płukanie gardła roztworem wody z wodą utlenioną. Normalnie bym zrobiła syrop z cebuli, ale na sam widok cebuli mam odruch wymiotny. Macie jeszcze jakieś sposoby? Wczoraj miałam ciągle podgorączkę, ale udało mi się ją zbić zimnymi okładami.

Ja mam zapalenie oskrzeli od kilku dni tak samo ostry kaszel plus katar stad pewnie ten krwiak bo nalinam przy kaszlu brzuch i lekarz zalecil herbapekt plus inhalacje z sola i kwiatem lipy i te inhalacje naprawde bardzo mi pomogly. Do tego uwaga antybiotyk duomox i terax tu w szpitalu lekarz mi pitwiefdzil ze duomox jest bardzo dobry i calkowicie bezpieczny w ciazy bo przez chwile myslalam ze to on mogl mi zaszkodzic.

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸

Wysłany: 4 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka to Ciebie wyzej cytowalam ale pisze z tel i cos mi sie poknocilo ☺

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, rosol nastawiony bedzie na jutrzejszy obiad, mężu zrobi jutro pieczonego kurczaka i do tego opiekane ziemniaczki, dawno juz takiego "polskiego" obiadu nie jedliśmy.

Ciekawostka, wchodzi do kuchni moja mama i widzi jak plasterkiem salami wyjadał resztki sosu czosnkowego, roześmiała sie i skomentowała: "bedzie chłop jak nic" :D

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodza Marjotka super brzuszki :) Swoją drogą ktoś wcześniej już Cię Najmłodsza wysyłał do łóżka i słusznie! Jeszcze się przeziębisz w tych majtach :P Dobre rady starszej koleżanki ;)

Pestka Gratuluję!

Rudzielec Współczuję tego szpitala, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy

Otka Od siebie mogę dorzucić sok malinowy (łagodzi kaszel) a jeśli chodzi o produkty z serii prenalen, to na mnie najlepiej działały saszetki (do zalania ciepłą wodą) Śmierdzi jak obórka ale działa ;) Oby przeszło jak najszybciej.

Co do ruchów to u mnie też cisza. Coś tam niby sobie wkręcałam, ale to raczej moje nadaktywne jelita+wybujała wyobraźnia ;) Wiem skądinąd, że i do 20 tygodnia mogę nic nie czuć...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi kopniakami to nie jest tak, że to kwestia indywidualna? Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc wydawałoby się, że nie powinnam nic czuć, a od przedwczoraj nie mam wątpliwości, że młoda się wierci. Większość kobiet (zwłaszcza pierworódek) czuje ruchy ok 20 tyg, więc dziewczyny dajcie na luz :)
    Pestka e tam... ja nigdy w życiu nie byłam aż tak mięsożerna jak teraz i co? Na usg dziewucha :P

llallka lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Właśnie wróciłam ze spaceru..w sumie taki lajtowy koło 5km myślę i jestem załamana bo jestem NIE PRZY TOM NA :(
    Ostatnia prosta już ostatkiem sił :D Niestety mieszkam w takim miejscu, że nie ważne od której strony świata bym szła to zawsze mam pod górkę :D

To jest dla mnie chyba póki co największy ciążowy szok..Jak szybko kondycja leci mi w dół :D
    A w planie miałam w tym sezonie jeszcze troszkę na rowerze pojeździć :(

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ