Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kasiula i pragnę napomknac że msc wcześniej i byś była na naszej grupie pewnie :D

Kasiula09 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niestety jest minus tego forum, że każdy sobie może podczytywać z zewnątrz dlatego ja tez nie wstawiam zdjęć. Cenie sobie prywatność.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A Kasiula i pragnę napomknac że msc wcześniej i byś była na naszej grupie pewnie :D

O widzisz bysmy sie wczesniej poznaly :) to do was chyba moja znajoma dolaczyla, z ktora poznalam sie na of

preg.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    O widzisz bysmy sie wczesniej poznaly :) to do was chyba moja znajoma dolaczyla, z ktora poznalam sie na of

Kto jeśli można wiedzieć? :) o ile jeszcze jest ta osoba u nas

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie miałabym problemu jakby ktoś gdzieś doszedł do tego, że jestem w ciążowej grupie. Przecież to żaden wstyd :)

Ale też nie należę do osób które wrzucają sesje ciążowe, fotki z usg na fejsa, a jak dziecko się urodzi to nie będę wrzucać codziennie 10 zdjęć w stylu -- tu jemy, tu siedzimy, a tu robimy kupę :D
    Wszystko ma swoje granice ^^

awangarda, K_A_M_A, Gaduaaa lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Another, to są grupy zamknięte, więc nikomu się nie wyświetla, że do jakiejś dołączyłaś :)
    No właśnie nie. Zamknięta oznacza, że osoby z zewnątrz nie widzą postów, ale widzą członków i nazwę grupy. Musiałaby być prywatna, tak jak mają np lipcówki swoją i nikt nie wie ze znajomych, że takowa istnieje. Nie da się jej znaleźć w przeglądarce :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba badając palpacyjnie lekarz może ocenić jedynie czy zamknięta szyjka i jak mniej wiecej ulozona ale długość dokladnie mozna zmierzyć jedynie przez usg dopochwowe.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie wiedzą Ci co chce żeby wiedzieli i niech tak zostanie,a niestety na fb są takie plotkary że wolę aby nic przez fb nie wyszło. Ja nie wiem ile razy według nich już byłam w ciąży xd a też i są osoby które szpieguja na fb a w inf wyświetlają się grupy do których się należy.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    No właśnie nie. Zamknięta oznacza, że osoby z zewnątrz nie widzą postów, ale widzą członków i nazwę grupy. Musiałaby być prywatna, tak jak mają np lipcówki swoją i nikt nie wie ze znajomych, że takowa istnieje. Nie da się jej znaleźć w przeglądarce :P

U mnie na profilu jest ukryta informacja o grupach do jakich należę. Musieliby specjalnie szukać po nazwie w wyszukiwarce i sprawdzać :)

20.08.2017 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another dokładnie, nie da się nawet jej wyszukać więc nikt z zewnątrz nie ma dostępu i nie ma jak sprawdzić czy się do niej należy. To chyba grupa tajna? Nie pamiętam dokładnie bo ja tym nie operuje :P

×aska× lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajna to taka której nawet znaleźć nie możesz :-) musisz zostać dodana
    Reszta grupy to taka średnia tajnośc. Ja mam poblokowane udostępnianie informacji w jakiej jestem grupie,ale liczę się z tym,że jak ktoś zobaczy i nawet się doda do tej grupy,żeby zobaczyć co pisze to ja piszę zawsze zachowawczo. W sensie tak,żeby znajomi nie mieli do czego się doczepić :-)
    Taka świadomość,że co napisze to może wyjść.
    A to że jestem w takiej grupie to mam gdzieś. Zaraz będzie ciepło i i tak wszyscy brzuch zobaczą.
    Zdjęć nie dodaje brzucha ,dziecka też nie będę wrzucać.

Tutaj twarzy też nikt nie widzi.

All4love lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mało pisze ale ta grupa to naprawdę zbawienie Zawsze poradźcie uspokoicie i dowiem się o wielu ważnych rzeczach związanych z ciążą :)
    Co do ruchów to ja szybko poczułam bulgotanie a od paru dni kopniaki ale nie regularne i z przerwami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 22:54

f2w3s65grrcfli18.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Zaraz będzie ciepło i i tak wszyscy brzuch zobaczą.

Daj spokój, co sobie ludzie o mnie pomyślą? O.o 26 lat, ma męża i jeszcze w ciąży jest! Łojezuchryste!

:D

awangarda, ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy należałam tez do forum ale innego, potem po rozpakowaniu utworzyliśmy na fejsie tajna grupę i tam sie udzielamy, fakt, ze teraz juz z rożna częstotliwością, ale na poczatku było bardzo intensywnie i intymnie naprawdę mogłyśmy gadać o wszystkim.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może my za jakiś czas też utworzymy taka grupe. Tutaj nie będziemy przecież wrzucamy zdjęć dzieci ;-)

My z koleżankami się znamy nawet prywatnie. Mimo że czasem daleko to jeździmy na kawe do siebie :-)

Another, K_A_M_A lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na fb grupę mamuś z 1 ciąży, zostało koło 40 kobiet, w większości znamy się osobiście i wiemy o sobie bardzo dużo. Ale na fb po porodzie przeszliśmy. Ciąża ma swój forumowy urok :)

Sisi piękny brzuszek :)

Ja dalej myślę i BrumBrum

sisi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum pewnie nas podgląda
    ;-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Znalazłam sklep z odzieżą ciążową i nie jest taka droga u nich
    https://cangaroo.pl/pl/sukienki-ciazowe/2

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja wstalam z bolem glowy, gardla i katarem wiec cudownie zaczac nowy tydzien z choroba.

Kama nie chce tu pisac imion i nazwisk ale napisze tylko ze miala termin na koniec wrzesnia a urodzila w pazdzierniku corke Maje, a druga byla z moich okolic zamieszkania nick miala storczyk czy jakos tak

preg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się w 19. tygodniu <3

Cherry_Blossom, Samsaramsa, Asiulka83, K_A_M_A, Another, MówmiAgatka, sisi lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ