X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kasiula i pragnę napomknac że msc wcześniej i byś była na naszej grupie pewnie :D

Kasiula09 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niestety jest minus tego forum, że każdy sobie może podczytywać z zewnątrz dlatego ja tez nie wstawiam zdjęć. Cenie sobie prywatność.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A Kasiula i pragnę napomknac że msc wcześniej i byś była na naszej grupie pewnie :D

O widzisz bysmy sie wczesniej poznaly :) to do was chyba moja znajoma dolaczyla, z ktora poznalam sie na of

age.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    O widzisz bysmy sie wczesniej poznaly :) to do was chyba moja znajoma dolaczyla, z ktora poznalam sie na of

Kto jeśli można wiedzieć? :) o ile jeszcze jest ta osoba u nas

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie miałabym problemu jakby ktoś gdzieś doszedł do tego, że jestem w ciążowej grupie. Przecież to żaden wstyd :)

Ale też nie należę do osób które wrzucają sesje ciążowe, fotki z usg na fejsa, a jak dziecko się urodzi to nie będę wrzucać codziennie 10 zdjęć w stylu -- tu jemy, tu siedzimy, a tu robimy kupę :D
    Wszystko ma swoje granice ^^

awangarda, K_A_M_A, Gaduaaa lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Another, to są grupy zamknięte, więc nikomu się nie wyświetla, że do jakiejś dołączyłaś :)
    No właśnie nie. Zamknięta oznacza, że osoby z zewnątrz nie widzą postów, ale widzą członków i nazwę grupy. Musiałaby być prywatna, tak jak mają np lipcówki swoją i nikt nie wie ze znajomych, że takowa istnieje. Nie da się jej znaleźć w przeglądarce :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba badając palpacyjnie lekarz może ocenić jedynie czy zamknięta szyjka i jak mniej wiecej ulozona ale długość dokladnie mozna zmierzyć jedynie przez usg dopochwowe.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie wiedzą Ci co chce żeby wiedzieli i niech tak zostanie,a niestety na fb są takie plotkary że wolę aby nic przez fb nie wyszło. Ja nie wiem ile razy według nich już byłam w ciąży xd a też i są osoby które szpieguja na fb a w inf wyświetlają się grupy do których się należy.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    No właśnie nie. Zamknięta oznacza, że osoby z zewnątrz nie widzą postów, ale widzą członków i nazwę grupy. Musiałaby być prywatna, tak jak mają np lipcówki swoją i nikt nie wie ze znajomych, że takowa istnieje. Nie da się jej znaleźć w przeglądarce :P

U mnie na profilu jest ukryta informacja o grupach do jakich należę. Musieliby specjalnie szukać po nazwie w wyszukiwarce i sprawdzać :)

20.08.2017 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another dokładnie, nie da się nawet jej wyszukać więc nikt z zewnątrz nie ma dostępu i nie ma jak sprawdzić czy się do niej należy. To chyba grupa tajna? Nie pamiętam dokładnie bo ja tym nie operuje :P

×aska× lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajna to taka której nawet znaleźć nie możesz :-) musisz zostać dodana
    Reszta grupy to taka średnia tajnośc. Ja mam poblokowane udostępnianie informacji w jakiej jestem grupie,ale liczę się z tym,że jak ktoś zobaczy i nawet się doda do tej grupy,żeby zobaczyć co pisze to ja piszę zawsze zachowawczo. W sensie tak,żeby znajomi nie mieli do czego się doczepić :-)
    Taka świadomość,że co napisze to może wyjść.
    A to że jestem w takiej grupie to mam gdzieś. Zaraz będzie ciepło i i tak wszyscy brzuch zobaczą.
    Zdjęć nie dodaje brzucha ,dziecka też nie będę wrzucać.

Tutaj twarzy też nikt nie widzi.

All4love lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mało pisze ale ta grupa to naprawdę zbawienie Zawsze poradźcie uspokoicie i dowiem się o wielu ważnych rzeczach związanych z ciążą :)
    Co do ruchów to ja szybko poczułam bulgotanie a od paru dni kopniaki ale nie regularne i z przerwami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 22:54

f2w3s65grrcfli18.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Zaraz będzie ciepło i i tak wszyscy brzuch zobaczą.

Daj spokój, co sobie ludzie o mnie pomyślą? O.o 26 lat, ma męża i jeszcze w ciąży jest! Łojezuchryste!

:D

awangarda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy należałam tez do forum ale innego, potem po rozpakowaniu utworzyliśmy na fejsie tajna grupę i tam sie udzielamy, fakt, ze teraz juz z rożna częstotliwością, ale na poczatku było bardzo intensywnie i intymnie naprawdę mogłyśmy gadać o wszystkim.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może my za jakiś czas też utworzymy taka grupe. Tutaj nie będziemy przecież wrzucamy zdjęć dzieci ;-)

My z koleżankami się znamy nawet prywatnie. Mimo że czasem daleko to jeździmy na kawe do siebie :-)

Another, K_A_M_A lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na fb grupę mamuś z 1 ciąży, zostało koło 40 kobiet, w większości znamy się osobiście i wiemy o sobie bardzo dużo. Ale na fb po porodzie przeszliśmy. Ciąża ma swój forumowy urok :)

Sisi piękny brzuszek :)

Ja dalej myślę i BrumBrum

sisi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum pewnie nas podgląda
    ;-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Znalazłam sklep z odzieżą ciążową i nie jest taka droga u nich
    https://cangaroo.pl/pl/sukienki-ciazowe/2

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja wstalam z bolem glowy, gardla i katarem wiec cudownie zaczac nowy tydzien z choroba.

Kama nie chce tu pisac imion i nazwisk ale napisze tylko ze miala termin na koniec wrzesnia a urodzila w pazdzierniku corke Maje, a druga byla z moich okolic zamieszkania nick miala storczyk czy jakos tak

age.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się w 19. tygodniu <3

Cherry_Blossom, Samsaramsa, Asiulka83, K_A_M_A, Another, nick nieaktualny, sisi lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ