Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Potwierdzam. U mnie łożysko na przedniej ścianie i pierwsze babelki byly ok 14 tygodnia a od dwóch tygodni to już szaleje. Zazwyczaj wystarczy że sie położę i już sa kopniaki.
W pierwszej ciąży tez miałam na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam w 17tc.
Ale też należę do szczupłych osób. -
A Wam lekarze sami mowia na ktorej scianie macie lozysko, czy same pytacie?
Mi moja dokotrka nic na ten temat nie wspomniala:/
I ta szyjke jak Wam badaj to odrazu Wam mowia jaka jest? Bo u mnie ani razu nie slyszalam, czy jest ok czy nie, hmm....
Another, Pestka - tez tak mam...nie dolaczam do jawnych grup, bo nie chce zeby wszyscy wiedzieli... moze z czasem
No i nasz maluch najczesciej harcuje rano i wieczorem (np teraz czuje jak sie dobija:-) ) chociaz w ciagu dnia tez, ale rzadziej i nie sa te ruchy az takie mocne wtedy
Ehhh...Zjadlam dzis 7 plackow ziemniaczanych -
nick nieaktualnyBardzo dziękuję Wam za odpowiedź. Ta grupa to błogosławieństwo a Wy jesteś cudowne kobietki. Tyle razy dzięki Wam się uspokoiłam, jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam z tymi ruchami maluszka
Ja też nie dołączam do grupy na Facebook z powodu jawności. U mnie też dużą część znajonych jeszcze nie wie. -
Ja tez mam lozysko na przedniej scianie i kopniaki czuje tylko jak sie poloze na plecach i to tez szalu nie ma kilka razy puknie i tyle a tak jak siedze, chodze to nic nie czuje.
W ciazy z corka tylko dwa razy skorzystalam z uprawnienia ze jestem w ciazy i poszlam bez kolejki raz w carrfur stanelismy przy kasie z mezem i tam byla wlasnie kasa pierwszenstwa a moj maz niewiele myslac na caly glos" to kasa pierwszenstwa wiec powinnas isc bez kolejki" a facet stal przed nami aby sie odwrocil zobaczyl na brzuch i poszedl do innej kasy a drugu raz w aptece faramceutka mnie poprosila z konca kolejki. Ja tam sie nie pcham wole poczekac chyba ze ktos mnie prosi to wtedy korzystam.
Do grup na fb tez nie zmaierzam dolaczac, jak rodzilam w pazdzierniku 2014 z dziewczynami zalozylismy grupe na fb i do dzis istnieje, bylo kilka spiec ze kilka dziewczyn odeszlo ale wiekszosc zostala i atmosfera jest super,teraz jest nas 40 wiec niewiele ale za to mozna duzo zapamietac o danej osobie, niektore nawet poznaly sie osobiscie i coraz sie spotykaja jak ktos mieszka niedaleko, a przerazaja mnie grupy gdzie jest 600 czlonkow bo watpie zeby kazda sie udzielala tylko czastka a reszta czyta a ja tak nie lubie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:07
K_A_M_A, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Labamba ja mam z prenatalnych wpisane gdzie łożysko. A szyjke mi zawsze bada palpacyjnie i tylko mowi ze ok. Ale juz mi doktorka zapowiedziala ze na nastepnej wizycie zrobi usg dopochwowe i dokładnie sprawdzi ile ma.
-
labamba wrote:I zapomnialam Was jeszcze zapytac czy zapisywalyscie sie juz moze gdzies na szkole rodzenia? Jeszcze za wczesnie zeby dzwonic, czy juz czas, bo np sa dlugie terminy (jak ze znalezieniem sali na wesele?
)
Bania z nadrabiania!!
Część z dziewczyn już się zapisała, ostatnio ktoś pisał, że był na pierwszych zajęciach
Ja w środę mam wizytę, a w czwartek idę się zapisać. Wiem, że najbliższy kurs rusza u mnie za miesiąc20.08.2017 -
Ja w ogóle nie czuję ruchów. Wszyscy mi mówią, że mam na to jeszcze czas, że zazwyczaj po 20 tygodniu. Czekam oczywiście niecierpliwie... Nie wiem gdzie mam łożysko (chyba muszę pojutrze o to spytać), póki co jestem raczej szczuplak, ale szczerze- to chyba nawet delikatnego bulgotania nie czułam.
Też nie przypominam sobie, żeby Sylwia coś pisała w ciągu ostatnich kilku dni... Obstawiam, że jednak ma bardzo intensywny weekend... -
A co do szkoły to już możesz szukać bo wszystko zależy jakie maja oblozenie i kiedy zaczynają kursy.
Ja juz teraz odpuszczam bo w sumie pamiętam jeszcze co i jakale w pierwszej ciąży to bylo bardzo fajne i przydatne takze polecam.
-
No i teraz wychodzi plus tego że usunelam wszystkich ziomkow na fejsie muahaha
ale nie wiem czy dołączę-mam swoją grupę z 1 ciąży, przenioslysmy się z belly bo masa osób nas podczytywala i niestety okazało się że były wśród nas trole
niestety na belly każdy może wejść nawet niezalogowany co mi osobiście bardzo nie odpowiada...
-
Ja mam wpisnae na takiej kartce co dostalam podczas badan prenatalnych i tam wlasnie jest napisane ze lozysko na przedniej scianie.
Mi ostatnio na wizycie gin badal na samolocie i wedlug niego byla krotka wiec zmierzyl dopochwowo ile ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:10
-
Lexi150 wrote:Labamba ja mam z prenatalnych wpisane gdzie łożysko. A szyjke mi zawsze bada palpacyjnie i tylko mowi ze ok. Ale juz mi doktorka zapowiedziala ze na nastepnej wizycie zrobi usg dopochwowe i dokładnie sprawdzi ile ma.
Czyli jesli lekarz sie nie zabiera za usg dopochowowe raczej to bedzie oznaczalo, ze nie sprawdzi ile ma mm? Czy moze jakos inaczej tez da sie to zmierzyc? -
K_A_M_A wrote:No i teraz wychodzi plus tego że usunelam wszystkich ziomkow na fejsie muahaha
ale nie wiem czy dołączę-mam swoją grupę z 1 ciąży, przenioslysmy się z belly bo masa osób nas podczytywala i niestety okazało się że były wśród nas trole
niestety na belly każdy może wejść nawet niezalogowany co mi osobiście bardzo nie odpowiada...
O to to i u nas bylo to samo, a nieraz pisalysmy o prywatnych sprawach wiec nam to nie podobalo sie ze kazdy moze wejsc i przeczytacK_A_M_A lubi tę wiadomość
-
All4love wrote:Bania z nadrabiania!!
Część z dziewczyn już się zapisała, ostatnio ktoś pisał, że był na pierwszych zajęciach
Ja w środę mam wizytę, a w czwartek idę się zapisać. Wiem, że najbliższy kurs rusza u mnie za miesiąc
To dzwonie w takim razie jutro do szpitala zapytac jak tam terminy! W tym, do kotrego ja sie przymierzam rodzic to zalecaja rozpoczecie zajec ok 28 tygodnia, wiec moze jeszcze zdaze:p