Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, co z Sylwią? Trochę dziwne, że się nie odzywa ani słowem tyle dni, ostatnio pisała, że się zatruła lodami.

Sylwia helloooooooo?!

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, to są grupy zamknięte, więc nikomu się nie wyświetla, że do jakiejś dołączyłaś :)

20.08.2017 <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. U mnie łożysko na przedniej ścianie i pierwsze babelki byly ok 14 tygodnia a od dwóch tygodni to już szaleje. Zazwyczaj wystarczy że sie położę i już sa kopniaki.
    W pierwszej ciąży tez miałam na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam w 17tc.
    Ale też należę do szczupłych osób.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam lekarze sami mowia na ktorej scianie macie lozysko, czy same pytacie?
    Mi moja dokotrka nic na ten temat nie wspomniala:/

I ta szyjke jak Wam badaj to odrazu Wam mowia jaka jest? Bo u mnie ani razu nie slyszalam, czy jest ok czy nie, hmm....

Another, Pestka - tez tak mam...nie dolaczam do jawnych grup, bo nie chce zeby wszyscy wiedzieli... moze z czasem :-)

No i nasz maluch najczesciej harcuje rano i wieczorem (np teraz czuje jak sie dobija:-) ) chociaz w ciagu dnia tez, ale rzadziej i nie sa te ruchy az takie mocne wtedy

Ehhh...Zjadlam dzis 7 plackow ziemniaczanych :P

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję Wam za odpowiedź. Ta grupa to błogosławieństwo a Wy jesteś cudowne kobietki. Tyle razy dzięki Wam się uspokoiłam, jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam z tymi ruchami maluszka :)

Ja też nie dołączam do grupy na Facebook z powodu jawności. U mnie też dużą część znajonych jeszcze nie wie.

• labamba Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomnialam Was jeszcze zapytac czy zapisywalyscie sie juz moze gdzies na szkole rodzenia? Jeszcze za wczesnie zeby dzwonic, czy juz czas, bo np sa dlugie terminy (jak ze znalezieniem sali na wesele?:P ) ;-)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lozysko na przedniej scianie i kopniaki czuje tylko jak sie poloze na plecach i to tez szalu nie ma kilka razy puknie i tyle a tak jak siedze, chodze to nic nie czuje.

W ciazy z corka tylko dwa razy skorzystalam z uprawnienia ze jestem w ciazy i poszlam bez kolejki raz w carrfur stanelismy przy kasie z mezem i tam byla wlasnie kasa pierwszenstwa a moj maz niewiele myslac na caly glos" to kasa pierwszenstwa wiec powinnas isc bez kolejki" a facet stal przed nami aby sie odwrocil zobaczyl na brzuch i poszedl do innej kasy a drugu raz w aptece faramceutka mnie poprosila z konca kolejki. Ja tam sie nie pcham wole poczekac chyba ze ktos mnie prosi to wtedy korzystam.

Do grup na fb tez nie zmaierzam dolaczac, jak rodzilam w pazdzierniku 2014 z dziewczynami zalozylismy grupe na fb i do dzis istnieje, bylo kilka spiec ze kilka dziewczyn odeszlo ale wiekszosc zostala i atmosfera jest super,teraz jest nas 40 wiec niewiele ale za to mozna duzo zapamietac o danej osobie, niektore nawet poznaly sie osobiscie i coraz sie spotykaja jak ktos mieszka niedaleko, a przerazaja mnie grupy gdzie jest 600 czlonkow bo watpie zeby kazda sie udzielala tylko czastka a reszta czyta a ja tak nie lubie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:07

K_A_M_A, Margaret.Se lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba ja mam z prenatalnych wpisane gdzie łożysko. A szyjke mi zawsze bada palpacyjnie i tylko mowi ze ok. Ale juz mi doktorka zapowiedziala ze na nastepnej wizycie zrobi usg dopochwowe i dokładnie sprawdzi ile ma.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    I zapomnialam Was jeszcze zapytac czy zapisywalyscie sie juz moze gdzies na szkole rodzenia? Jeszcze za wczesnie zeby dzwonic, czy juz czas, bo np sa dlugie terminy (jak ze znalezieniem sali na wesele?:P ) ;-)

Bania z nadrabiania!! :D
    Część z dziewczyn już się zapisała, ostatnio ktoś pisał, że był na pierwszych zajęciach :)
    Ja w środę mam wizytę, a w czwartek idę się zapisać. Wiem, że najbliższy kurs rusza u mnie za miesiąc :)

20.08.2017 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie czuję ruchów. Wszyscy mi mówią, że mam na to jeszcze czas, że zazwyczaj po 20 tygodniu. Czekam oczywiście niecierpliwie... Nie wiem gdzie mam łożysko (chyba muszę pojutrze o to spytać), póki co jestem raczej szczuplak, ale szczerze- to chyba nawet delikatnego bulgotania nie czułam.

Też nie przypominam sobie, żeby Sylwia coś pisała w ciągu ostatnich kilku dni... Obstawiam, że jednak ma bardzo intensywny weekend...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szkoły to już możesz szukać bo wszystko zależy jakie maja oblozenie i kiedy zaczynają kursy.
    Ja juz teraz odpuszczam bo w sumie pamiętam jeszcze co i jak :P ale w pierwszej ciąży to bylo bardzo fajne i przydatne takze polecam.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz wychodzi plus tego że usunelam wszystkich ziomkow na fejsie muahaha :D :P ale nie wiem czy dołączę-mam swoją grupę z 1 ciąży, przenioslysmy się z belly bo masa osób nas podczytywala i niestety okazało się że były wśród nas trole :/ niestety na belly każdy może wejść nawet niezalogowany co mi osobiście bardzo nie odpowiada...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisnae na takiej kartce co dostalam podczas badan prenatalnych i tam wlasnie jest napisane ze lozysko na przedniej scianie.

Mi ostatnio na wizycie gin badal na samolocie i wedlug niego byla krotka wiec zmierzyl dopochwowo ile ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:10

preg.png
  • labamba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Labamba ja mam z prenatalnych wpisane gdzie łożysko. A szyjke mi zawsze bada palpacyjnie i tylko mowi ze ok. Ale juz mi doktorka zapowiedziala ze na nastepnej wizycie zrobi usg dopochwowe i dokładnie sprawdzi ile ma.

Czyli jesli lekarz sie nie zabiera za usg dopochowowe raczej to bedzie oznaczalo, ze nie sprawdzi ile ma mm? Czy moze jakos inaczej tez da sie to zmierzyc?

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• kurkaSkiters Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba ja też z prenatalnych wyczytałam o łożysku, tak mi nikt nic nie mówił.
    Co do szkoły rodzenia, chyba zadzwonię w tym tyg i spróbuję się umówić, żeby mieć to z głowy jak najprędzej. Nie chce mi się łazić w upały

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    No i teraz wychodzi plus tego że usunelam wszystkich ziomkow na fejsie muahaha :D :P ale nie wiem czy dołączę-mam swoją grupę z 1 ciąży, przenioslysmy się z belly bo masa osób nas podczytywala i niestety okazało się że były wśród nas trole :/ niestety na belly każdy może wejść nawet niezalogowany co mi osobiście bardzo nie odpowiada...

O to to i u nas bylo to samo, a nieraz pisalysmy o prywatnych sprawach wiec nam to nie podobalo sie ze kazdy moze wejsc i przeczytac

K_A_M_A lubi tę wiadomość

preg.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula dokładnie u nas to samo-lepiej zwarta grupa a nie masa obcych ludzi którzy nawet nie zapamietaja jak się nazywasz :P trzeba stawiać na jakość a nie ilość heh

Kasiula09 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Bania z nadrabiania!! :D
    Część z dziewczyn już się zapisała, ostatnio ktoś pisał, że był na pierwszych zajęciach :)
    Ja w środę mam wizytę, a w czwartek idę się zapisać. Wiem, że najbliższy kurs rusza u mnie za miesiąc :)
    Przyznaje sie bez bicia!!! musialo mi umknac!!!
    To dzwonie w takim razie jutro do szpitala zapytac jak tam terminy! W tym, do kotrego ja sie przymierzam rodzic to zalecaja rozpoczecie zajec ok 28 tygodnia, wiec moze jeszcze zdaze:p

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tutaj nie wstawię nawet ~konkretniejszych~ zdjęć bo jakby nie patrzeć to internet ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś zapisałam się do grupy na fb rodze w 2017 ale szybko opuscilam grupę żeby nikt z moich znajomych nie widział.
    Tutaj mi najlepiej :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ