Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula ja tez slabo sie czuje, pol nocy nie spalam bo nos zapchany i pewnie orzez to glowa mnie pobolewa :-/ wiec witam w klubie...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula to już wiem o kogo chodzi ;) całe szczęście jest z nami, a storczyk hmm... Nick kojarzę ale nie wiem do kogo należał :D teraz wszystkie po imionach to ciężko sobie nick przypomnieć :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja się właśnie zbieram na wizytę, jeszcze godzina i w końcu będę spokojniejsza- taką mam nadzieję :) Też się dzisiaj słabo czuję, wczoraj było lepiej a dziś znowu mdłości i ból głowy. Tylko dziś to już nie wiem czy stres czy pogoda tak działa. Też się ostatnio zastanawiałam co u Sylwii i BrumBrum. Mam nadzieję, że Sylwia zaraz się odezwie a BrumBrum może założy nowe konto i znowu dołączy?
    Trzymajcie kciuki, do usłyszenia!

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Ja tam nie miałabym problemu jakby ktoś gdzieś doszedł do tego, że jestem w ciążowej grupie. Przecież to żaden wstyd :)

Ale też nie należę do osób które wrzucają sesje ciążowe, fotki z usg na fejsa, a jak dziecko się urodzi to nie będę wrzucać codziennie 10 zdjęć w stylu -- tu jemy, tu siedzimy, a tu robimy kupę :D
    Wszystko ma swoje granice ^^
    dokładnie tak ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Dzień dobry! Witam się w 19. tygodniu <3
    a ja razem z Tobą ;)
    19tc czas start !

MówmiAgatka, All4love, Another, sisi, ss25 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzoooo ;)

Śniło mi się,że byłam na usg i widziałam siusiaka... drugi raz już taki sen.. więc chyba czas się przyzwyczajać ;)

Wczoraj w pracy mega ruch, ledwo żyłam po powrocie do domu..
    a i ten tydzień zapowiada się ciężki :)

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry bardzoooo ;)

Śniło mi się,że byłam na usg i widziałam siusiaka... drugi raz już taki sen.. więc chyba czas się przyzwyczajać ;)

Wczoraj w pracy mega ruch, ledwo żyłam po powrocie do domu..
    a i ten tydzień zapowiada się ciężki :)

Tez miałam taki sen, lekarz mowi ze nie ma żadnych watpliwości dwa jajka jak malowane :D ciekawe czy sie sprawdzi

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja razem z Tobą ;)
    19tc czas start !

U mnie 18 tydzień wczoraj wystartował ;)
    Zaraz będziemy na półmetku :D

sisi, Gaduaaa, ss25 lubią tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze tak niedawno wrzucałyśmy na forum zdjęcia krewetek z bijącym serduszkiem :)

sisi, MówmiAgatka, llallka, Gaduaaa, ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love dokładnie. I na serduszko czekaliśmy :-)

MówmiAgatka, All4love lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    A jeszcze tak niedawno wrzucałyśmy na forum zdjęcia krewetek z bijącym serduszkiem :)

Dopiero co rozmawiałyśmy o testach ciążowych :) zachowałyście swoje? Ja mam moje 6 schowane w pudełku. 6, bo nie chciało mi się wierzyć :D ;)

awangarda lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Udało mi się wczoraj namówić męża żeby zaczął remont tego przedpokoju, teraz przemęcze się parę dni w kurzu i pyle i mogę zacząć prać wózek i pościel do łóżeczka i całą resztę.
    Śniło mi się dzisiaj, że jestem w ciąży z trojaczkami, ale mi ulżyło po przebudzeniu ;)

Teraz i ja zaczynam się martwić o Sylwie. Halo gdzie jesteś???

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Dopiero co rozmawiałyśmy o testach ciążowych :) zachowałyście swoje? Ja mam moje 6 schowane w pudełku. 6, bo nie chciało mi się wierzyć :D ;)
    Mam chyba z 10 ustawione po kolei od 10 dpo do 24dpo. Moje pierwsze w życiu pozytywne teściki, a ile stresu mnie kosztowały bo nie ciemniały wystarczająco szybko i mocno.

19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:

Hahaha 6? :D U mnie tylko 2.
    Wyrzuciłam (bezdusznie), ale wcześniej zrobiłam im zdjęcia xD

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na każdą ciążę inne pudełko z testami :-D a wczoraj też chciałam z ciekawości zrobić :-) ale się powstrzymalam

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja mam na każdą ciążę inne pudełko z testami :-D a wczoraj też chciałam z ciekawości zrobić :-) ale się powstrzymalam

Pięknie byś wyglądała jakbyś z takim brzuszkiem przyszła po test ciążowy :D

Cassie 65, K_A_M_A, awangarda, ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Przeczytałam wszystko z tych kilku dni ale już zapomniałam co która z was pisała, wiec wybaczcie<3:)

Tez nie zamierzam wpadac na fejsa do zadnej gtupy bo nie chce żeby ktokolwiek cos wiedział, nim się nie naodzi mój skarb.

Olis kciuki za wizyte:)

Ja jestem tak zmarnowana po podróży i imprezie, ze ledwo zyje.

Cassie reakcja mojej rodziny była tak przecudowna, ze nawet nie mogłam sobie lepszej wymarzyć. Zaskoczyli mnie wszyscy, wiedziałam ze brat ten co miał 50-tke(bo mam jeszcze jednego brata) ze się ucieszy ale nie sadziłam, za az tak. Nawet zaskoczyła mnie jego zona, która najczęściej potrafiła tylko docinać to az takiej rakcji i zmiany frontu do mnie się nie spodziewałam:) Jak weszłam z kwiatami bo wyszło ze pierwsza w drzwiach stanęłam, to mój brat od razu stwierdził, ze jakos inaczej wyglądam i ze się zmieniałam(długo się nie widzieliśmy chyba z 1,5 roku)złożyłam mu zyczenia, dałam kwiatki i zaczęłam zdejmować płaszcz i widze ze tak mi się przygląda i zaglada na brzuch heheh(ma trójke dzieci wiec zna się trochę na tych sprawach ehheh) i coraz większe oczy ma:) jesteś w ciazy! o kurwa! rzuca się na mnie a z końca kuchni leci bratowa hahahha potem jeszcze podaczas imprezy było co chwile przezywanie i mój brat mowi do mojego M. no teraz to jesteś prawdziwy szwagier heheh i go tulił i klepał po plecach heheh i cały czas ze jest najlepszy itp. Wszyscy stwierdzili ze promienieje, ładniej wyglądam a mój brat stwierdził ze będzie chłopak natomiast reszta ze dziewczynka i ze trzymają kciuki, ze musi być wszystko dobrze:) imie Laura zostało przegłosowane tzn wszyscy ze laura a na Karolinke zero głosów hehehhe. Mój ukochany stwierdził, ze mam tak cudowna rodzine ze nigdy by nie pomyślał, ze az taka będzie reakcja i widze ze obawia się swojej rodziny, bo wie ze do piet nie dorosną mojej po tej reakcji...co zrobić. oczywiście było przezywanie dlaczego wczesniej nie powiedzieliśmy, to im zamknęłam buzie ze co to zawiadomosc taka przez telefon a tak to można się wysciskac i fakt przyznali mi racje, ze zaskoczenie i prezent zrobiliśmy bombowy hehhe. Nawet siostra mojej bratowej była szczesliwa, ze nam się udało(ona wiele lat temu rodziła ale poł roku po narodzinach dzieco zmarło bo miało duże problemy z sercem:( )
    Nie pisze o reakcji moich rodziców bo nie zyja, w sobote była 25rocznica śmierci mojej mamy a mój taka trzy lata później zmarł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:47

sisi, kurkaSkiters, Cassie 65, K_A_M_A lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje zanych ruchów jeszcze:( może jakies motylku hmm pocieszyła mnie moja bratanica a ona chudzinka, ze pierwsze ruchy czuła w 20tc jakos:)

Ja mam 4 testy ciążowe z tyłu z data i pierwszy jeszcze z godzina sikania na test:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:43

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się "popsuł". Pewnie za dużo było moczu i się najzwyklej w świecie po wyschnięciu rozpadło pole z wynikiem :D Ale zdjęcie mam oczywiście :)
    A najlepsze w tym wszystkim jest to, że 18 tygodni temu sikałam na test, a za kolejne 18 możliwe, że będę już tulić dziecko. MOJE dziecko. Ciągle w to nie wierzę! I przez pierwsze miesiące swojego życia będzie wyglądał tak: k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,17_4p_orig.gif

Chyba na nic w życiu wcześniej tak bardzo nie czekałam, jak na tego małego człowieczka <3

MówmiAgatka, sisi, Margaret.Se, K_A_M_A, neme, ss25 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret ale super reakcja <3 Taka rodzina to skarb!

Margaret.Se lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ