X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret super reakcja rodziny! Musiał być wspaniały wieczór :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też testy ciążowe kosztowały sporo stresu, bo nie ciemniały, a kolejny któryś był jaśniejszy niż poprzedni. Teraz to zabawne mi się wydaje, że tak to przeżywałam, ale wtedy płakałam z tego powodu.

Another świetne porównanie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek. Śniadanko zjedzone, kawa wypita, dziecię do szkoły odstawione, można się wziąć za robotę. Dzisiaj muszę prezentację na ślub skończyć, więc czeka mnie bawienie się w montażystę-filmowca :P.

A co do kolejek i brzucha. Ja korzystam jak tylko mogę. Nie ma co się krygować laski i trzeba mieć w dupie komentarze innych. Jak byłam w pierwszej ciąży i zrobiło mi się słabo w autobusie, poprosiłam panią żeby mi ustąpiła miejsca, a ta stwierdziła, że młoda jestem, postoję. Dopiero jakiś koleś kolo 17-18 mnie zawołał i posadził. Po tym stwierdziłam, że skoro tak, to ja z równą skutecznością będę dochodziła swoich praw jako ciężarówka, skoro oni mogą dochodzić ich z faktu bycia młodą. Więc teraz bez słowa się wpycham w kolejki tam gdzie mogę. Ostatnio nie stałam ani w kolejce do lekarza, ani w Rossmanie, brzuch do przodu i jechane :P

Margaret.Se, llallka, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak był cudowny wieczor i noc bo wytrzymałam do 4nad ranem hehhe oczywiście jak już popili to dzieczyny płakały i przezywały hhehhe a moja bratowa powiedziała, ze jak chcesz dziewczynke to ja będziesz miała, ze mama moja czuwa nade mna i wszystko będzie dobrze! jednynie moja bratanica wie o poronieniach i ona twardzielka, popłakała się i nie chciała mnie z objec wypuscic:) naprawdę az mnie zatkało heheh i do teraz jestem amyslona i przypominam sobie reakcje i słowa wszystkich, wiem ze mam mega wsparcie w nich:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:55

sisi lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love i Gaduaa ja tez sie witam w 19 tygodniu:D ale od wczoraj
    za godz mam wizyte kontrolna, ale bez usg:/ tak jakos jade z mniejszym entuzjazmem skoro mojego dziecia nie moge podgladnac buu:(
    milego dnia zycze wszystkim buziak:*

sisi, Gaduaaa lubią tę wiadomość

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Widzę dużo nas zmienia tygodnie w niedziele ;p JA też od wczoraj w 19 ;)

Margaret baaaaaaaaardzo się cieszę, ze dostałaś takie wsparcie od rodziny! Fajnie, że tak to się ulożyło :)

Ja też mam jeden test ciążowy a zrobiłam 3. Pierwszy robiony w mikołaja mi kompletnie nie wyszedł tzn żadnej kreski nie miał. Juz miałam odpuścić ale i tak nie dawałoby mi to spokoju więc na drugi dzień zdrobiłam jeszcze 2 no i ta druga kreska tak blada więc nie wiedziałam co jest grane więc na jeszcze następny dzień 8.12 poleciałam zrobić bętę rano a wieczorem był już wynik. A 9.12 już byłam u lekarza i oglądałam jakąś "kulkę" w moim brzuchu :D

Dziewczyny a jak to jest, że nie na każdej wizycie macie robione USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 11:22

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Młoda przyszła mama Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo jestem już w 19 tygodniu ciąży (18 tydz.+1) i jeszcze lekarz nie badał mnie dopochwowo, na 22.03 mam termin usg połówkowego, czy to będzie wykonywane już dopochwowo czy normalnie? A i jeszcze jedno, czy podczas badania dopochwowego towarzyszą wam wasi mężowie/partnerzy? Do tej pory na każdą wizytę chodziłam z mężem i dla niego to również wielka frajda, że może patrzeć na naszego dzidziusia, ale teraz zastanawiam się czy podczas badania na samolocie nie będę się bardziej stresować przez obecność męża :/

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja zazwyczaj tak, na następnej pewnie nie będę miała robionego bo 22.03 mam polowkowe u innego lekarza a później do mojego 29.03 to raczej nie będzie robił. Co do kolejek to jeszcze stoję i czekam grzecznie ale w autobusie odrazu siadam jak tylko widzę wolne miejsce

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda przyszła mama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo jestem już w 19 tygodniu ciąży (18 tydz.+1) i jeszcze lekarz nie badał mnie dopochwowo, na 22.03 mam termin usg połówkowego, czy to będzie wykonywane już dopochwowo czy normalnie? A i jeszcze jedno, czy podczas badania dopochwowego towarzyszą wam wasi mężowie/partnerzy? Do tej pory na każdą wizytę chodziłam z mężem i dla niego to również wielka frajda, że może patrzeć na naszego dzidziusia, ale teraz zastanawiam się czy podczas badania na samolocie nie będę się bardziej stresować przez obecność męża :/

Jeruna ja mam tylko usg dopochowo robione. Jeszcze nie miałam zwykłego (prócz prenatalnego). Nie wiem czy można z chopem wejść. Też się zastanawiałam ale ja chyba bym się dziwnie czuła aż przy 2 facetach, rozebrana :D Jeden to dla mnie totalne maximum :D mimo, ze to mój mąż ale dziwnie by mi chcyba było z myślą, ze to mój mąż a lekarz to dla niego obcy facio, który gmera jego żonie między nogami :D

0S32p2.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ona miala corke chyba Ada czy jakos tak ale juz ze dwa lata z nia kontaktu nie utrzymuje wiec nawet nie wiem.

Margaret cudowna reakcja rodziny az sie wzruszylam :)

Sisi u nas z koncem miesiaca mamy robic remont i juz sie boje do malowania mamy cale pietro w tym z jednego pokoju wywalamy meble i robimy corce pokoj, co wiaze sie z tym ze teraz mam cala mebloscianke zawalona i ja nie wiem gdzie sie z tymi rzeczami pomieszcze

age.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja usg dopochwowo miałam robione do 10tc, potem już tylko przez brzuch. I od tego czasu mogę chodzić na badania z Mężem.
    Wszystko jednak zależy od lekarza, każdy ma inne standardy, więc po prostu musisz ze swoim porozmawiać.

20.08.2017 <3
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda przyszła mama, ale chodzi ci o badanie usg czy zwykle badanie dopochwowo? Na samolocie przy mężu nigdy nie siedziałam, ale usg dopochwowo owszem ze dwa razy. Serio nigdy nie miałaś badania? Dziwne, przecież jak jest wczesna ciąża to tylko dopochwowo robią.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 19 tyg :)

Gaduaaa, ss25 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego lekarza można wejść z facetem. Fotel jest za kotarą i od strony gabinetu nic nie widać, a w przebieralni są jednorazowe spódniczki, więc jak ktoś się wstydzi to może założyć. Ja jak byłam z facetem na USG to nie miałam badania ręcznego, ale zawsze można wyjść na chwilę i wrócić na samo usg.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A USG miałam najpierw przez brzuch, ale nie dało się wszystkiego zmierzyć i reszta była dopochwowo. Nikt nie miał z tym problemu.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie teraz tak myślę, ze przy porodzie bedzie mi może nawet i 10 osób gmerać między nogami..już nie myśląć o obochodzie ze studentami...

0S32p2.png

Wysłany: 13 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Młoda przyszła mama, ale chodzi ci o badanie usg czy zwykle badanie dopochwowo? Na samolocie przy mężu nigdy nie siedziałam, ale usg dopochwowo owszem ze dwa razy. Serio nigdy nie miałaś badania? Dziwne, przecież jak jest wczesna ciąża to tylko dopochwowo robią.

Właśnie mój lekarz od pierwszej wizyty, czyli od 5 tygodnia badał mnie usg przez brzuch i mówił, że usg dopochwowo w tak wczesnej ciąży nie robi, ponieważ nie jest to do końca bezpieczne badanie ( mogą po nim wystąpić plamienia itp.) i znajoma, która chodzi do tego lekarza mówiła że robił jej usg dopochwowo dopiero po 20tc.

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie i pewnie w takiej sytuacji będziesz to miała w dupie :P Mi tam nie przeszkadza jak stary ogląda badanie. Jak już mi zrobił dzieciaka, to chyba wie gdzie, co i jak

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój lekarz od pierwszej wizyty, czyli od 5 tygodnia badał mnie usg przez brzuch i mówił, że usg dopochwowo w tak wczesnej ciąży nie robi, ponieważ nie jest to do końca bezpieczne badanie ( mogą po nim wystąpić plamienia itp.) i znajoma, która chodzi do tego lekarza mówiła że robił jej usg dopochwowo dopiero po 20tc.
    Serio? To powiem ci, że jeszcze się nie spotkałam z taką opinią. Mnie tam badają od 5 tyg dowcipnie i nic się nie działo. A prenatalne w 1 trym też miałaś brzusznie? Nie mierzył szyjki itd?

rfxg9jcgekq5byzd.png

Wysłany: 13 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację chyba odważę się na badanie dopochwowe przy facecie, muszę się przyzwyczajać do obecności dużej ilości osób przy porodzie i pokonać ten opór, a niech i facet się przyzwyczają, że ktoś inny szpera mi między nogami :D

Kornelia 13. 08.2017 <3
    hchypc0zgnaf1syx.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ