Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoberek. Śniadanko zjedzone, kawa wypita, dziecię do szkoły odstawione, można się wziąć za robotę. Dzisiaj muszę prezentację na ślub skończyć, więc czeka mnie bawienie się w montażystę-filmowca
.
A co do kolejek i brzucha. Ja korzystam jak tylko mogę. Nie ma co się krygować laski i trzeba mieć w dupie komentarze innych. Jak byłam w pierwszej ciąży i zrobiło mi się słabo w autobusie, poprosiłam panią żeby mi ustąpiła miejsca, a ta stwierdziła, że młoda jestem, postoję. Dopiero jakiś koleś kolo 17-18 mnie zawołał i posadził. Po tym stwierdziłam, że skoro tak, to ja z równą skutecznością będę dochodziła swoich praw jako ciężarówka, skoro oni mogą dochodzić ich z faktu bycia młodą. Więc teraz bez słowa się wpycham w kolejki tam gdzie mogę. Ostatnio nie stałam ani w kolejce do lekarza, ani w Rossmanie, brzuch do przodu i jechaneMargaret.Se, llallka, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
Oj tak był cudowny wieczor i noc bo wytrzymałam do 4nad ranem hehhe oczywiście jak już popili to dzieczyny płakały i przezywały hhehhe a moja bratowa powiedziała, ze jak chcesz dziewczynke to ja będziesz miała, ze mama moja czuwa nade mna i wszystko będzie dobrze! jednynie moja bratanica wie o poronieniach i ona twardzielka, popłakała się i nie chciała mnie z objec wypuscic:) naprawdę az mnie zatkało heheh i do teraz jestem amyslona i przypominam sobie reakcje i słowa wszystkich, wiem ze mam mega wsparcie w nich:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:55
sisi lubi tę wiadomość
-
All4love i Gaduaa ja tez sie witam w 19 tygodniu:D ale od wczoraj
za godz mam wizyte kontrolna, ale bez usg:/ tak jakos jade z mniejszym entuzjazmem skoro mojego dziecia nie moge podgladnac buu:(
milego dnia zycze wszystkim buziak:*sisi, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Widzę dużo nas zmienia tygodnie w niedziele ;p JA też od wczoraj w 19
Margaret baaaaaaaaardzo się cieszę, ze dostałaś takie wsparcie od rodziny! Fajnie, że tak to się ulożyło
Ja też mam jeden test ciążowy a zrobiłam 3. Pierwszy robiony w mikołaja mi kompletnie nie wyszedł tzn żadnej kreski nie miał. Juz miałam odpuścić ale i tak nie dawałoby mi to spokoju więc na drugi dzień zdrobiłam jeszcze 2 no i ta druga kreska tak blada więc nie wiedziałam co jest grane więc na jeszcze następny dzień 8.12 poleciałam zrobić bętę rano a wieczorem był już wynik. A 9.12 już byłam u lekarza i oglądałam jakąś "kulkę" w moim brzuchu
Dziewczyny a jak to jest, że nie na każdej wizycie macie robione USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 11:22
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, bo jestem już w 19 tygodniu ciąży (18 tydz.+1) i jeszcze lekarz nie badał mnie dopochwowo, na 22.03 mam termin usg połówkowego, czy to będzie wykonywane już dopochwowo czy normalnie? A i jeszcze jedno, czy podczas badania dopochwowego towarzyszą wam wasi mężowie/partnerzy? Do tej pory na każdą wizytę chodziłam z mężem i dla niego to również wielka frajda, że może patrzeć na naszego dzidziusia, ale teraz zastanawiam się czy podczas badania na samolocie nie będę się bardziej stresować przez obecność mężaKornelia 13. 08.2017
-
Cassie ja zazwyczaj tak, na następnej pewnie nie będę miała robionego bo 22.03 mam polowkowe u innego lekarza a później do mojego 29.03 to raczej nie będzie robił. Co do kolejek to jeszcze stoję i czekam grzecznie ale w autobusie odrazu siadam jak tylko widzę wolne miejsce
-
Młoda przyszła mama wrote:Dziewczyny mam pytanie, bo jestem już w 19 tygodniu ciąży (18 tydz.+1) i jeszcze lekarz nie badał mnie dopochwowo, na 22.03 mam termin usg połówkowego, czy to będzie wykonywane już dopochwowo czy normalnie? A i jeszcze jedno, czy podczas badania dopochwowego towarzyszą wam wasi mężowie/partnerzy? Do tej pory na każdą wizytę chodziłam z mężem i dla niego to również wielka frajda, że może patrzeć na naszego dzidziusia, ale teraz zastanawiam się czy podczas badania na samolocie nie będę się bardziej stresować przez obecność męża
Jeruna ja mam tylko usg dopochowo robione. Jeszcze nie miałam zwykłego (prócz prenatalnego). Nie wiem czy można z chopem wejść. Też się zastanawiałam ale ja chyba bym się dziwnie czuła aż przy 2 facetach, rozebranaJeden to dla mnie totalne maximum
mimo, ze to mój mąż ale dziwnie by mi chcyba było z myślą, ze to mój mąż a lekarz to dla niego obcy facio, który gmera jego żonie między nogami
-
Kama ona miala corke chyba Ada czy jakos tak ale juz ze dwa lata z nia kontaktu nie utrzymuje wiec nawet nie wiem.
Margaret cudowna reakcja rodziny az sie wzruszylam
Sisi u nas z koncem miesiaca mamy robic remont i juz sie boje do malowania mamy cale pietro w tym z jednego pokoju wywalamy meble i robimy corce pokoj, co wiaze sie z tym ze teraz mam cala mebloscianke zawalona i ja nie wiem gdzie sie z tymi rzeczami pomieszcze
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Młoda przyszła mama wrote:Dziewczyny mam pytanie, bo jestem już w 19 tygodniu ciąży (18 tydz.+1) i jeszcze lekarz nie badał mnie dopochwowo, na 22.03 mam termin usg połówkowego, czy to będzie wykonywane już dopochwowo czy normalnie? A i jeszcze jedno, czy podczas badania dopochwowego towarzyszą wam wasi mężowie/partnerzy? Do tej pory na każdą wizytę chodziłam z mężem i dla niego to również wielka frajda, że może patrzeć na naszego dzidziusia, ale teraz zastanawiam się czy podczas badania na samolocie nie będę się bardziej stresować przez obecność męża
Ja usg dopochwowo miałam robione do 10tc, potem już tylko przez brzuch. I od tego czasu mogę chodzić na badania z Mężem.
Wszystko jednak zależy od lekarza, każdy ma inne standardy, więc po prostu musisz ze swoim porozmawiać.20.08.2017 -
Młoda przyszła mama, ale chodzi ci o badanie usg czy zwykle badanie dopochwowo? Na samolocie przy mężu nigdy nie siedziałam, ale usg dopochwowo owszem ze dwa razy. Serio nigdy nie miałaś badania? Dziwne, przecież jak jest wczesna ciąża to tylko dopochwowo robią.
-
U mojego lekarza można wejść z facetem. Fotel jest za kotarą i od strony gabinetu nic nie widać, a w przebieralni są jednorazowe spódniczki, więc jak ktoś się wstydzi to może założyć. Ja jak byłam z facetem na USG to nie miałam badania ręcznego, ale zawsze można wyjść na chwilę i wrócić na samo usg.
-
kurkaSkiters wrote:Młoda przyszła mama, ale chodzi ci o badanie usg czy zwykle badanie dopochwowo? Na samolocie przy mężu nigdy nie siedziałam, ale usg dopochwowo owszem ze dwa razy. Serio nigdy nie miałaś badania? Dziwne, przecież jak jest wczesna ciąża to tylko dopochwowo robią.
Właśnie mój lekarz od pierwszej wizyty, czyli od 5 tygodnia badał mnie usg przez brzuch i mówił, że usg dopochwowo w tak wczesnej ciąży nie robi, ponieważ nie jest to do końca bezpieczne badanie ( mogą po nim wystąpić plamienia itp.) i znajoma, która chodzi do tego lekarza mówiła że robił jej usg dopochwowo dopiero po 20tc.Kornelia 13. 08.2017
-
Młoda przyszła mama wrote:Właśnie mój lekarz od pierwszej wizyty, czyli od 5 tygodnia badał mnie usg przez brzuch i mówił, że usg dopochwowo w tak wczesnej ciąży nie robi, ponieważ nie jest to do końca bezpieczne badanie ( mogą po nim wystąpić plamienia itp.) i znajoma, która chodzi do tego lekarza mówiła że robił jej usg dopochwowo dopiero po 20tc.