Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie 65 wrote:Another a to się przykleja tam te foty czy są np jakię stakie dupsy, ze się je wkłada tam?
Fajne to
Ale rubruczki są mega ciekawe. Będę mieć radość przy wypełnianiu:D
Np.
""Kiedy Mama dowiedziała się, że już jestem..........................
Powiedziała tacie...............................
a on......................
Tak tata i mama nazywali mnie, gdy wciąż byłem w brzuchu.............
Jest miejsce na kosmyk włosów i opaskę ze szpitala
CudoCassie 65, Margaret.Se, Otka lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Hejo! Sylwia witaj ponownie, co tam u Ciebie?
Ja miałam dzis w pracy zebranie zespołu i wszystkie moje koleżanki powiedziały, ze odmłodniałam i mi to tylko w ciazy chodzić, a no i jak jeden maz zawyrokowały, ze bedzie synmamy jedna koleżankę troche starsza, koło 50 i ona jak mnie widzi to głaszcze brzuch i pyta jak sie ma Lilianka hehe nie wiem skąd jej sie to wzięło.
Potem was nadrobię, bo lecę z synem do lekarza na kontrol.ss25 lubi tę wiadomość
-
Awangarda za zdrowego synusia!
Another ale piękny ten album, kurka ze ja nie wiem co tam jest u mnie w srodeczku, chyba ze na chybił trafił kupie i najwyżej komus oddam:D w końcu czuje ze to dziewczynka;)
Witaj Monia:)
Ja zle się poczułam i padłam a jak wstałam to pawika se puściłam ale chyba powoli lepiej
Sisi i Cherry to mnie uspokoiłyście bo myślałam, ze jak się zjawia te objawy to codziennie a tu niestety nie ma tak dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 15:58
-
Mam pytanie dziewczynki, do tych co mają refundację na zastrzyki clexane czy inne na krepliwosc. Hmm moje pytanie jak u Was się to odbyło, ze macie dokument na krzepliwość i refundacje leku????.
Ja zrobiłam sobie po drugim poronieniu wiele badan miedzy innymi na krzepliwość. wszyscy lekarze stwierdzili ze ta mutacja co mi wyszła nie miała wpływu na poronienia. Wykupuje clexane w cenie 100% bo nie mam stwierdzonej krzepliwości a chce mieć na refundajce. teraz jak byłam u genetyka stwierdził ze ta mutacja to jeden z krzepliwosci, wiec się go pytam to co mam zrobić żeby dostać leki na refundacje a on ze nie u genetyka a u lekarza co mi wystawił ten dokument. Gadałam z ta placówka a babka mi mowi ze oni nie wystawiają takiego dokumentu i powinnam się udac do Flebologa a on mi wystawi taki dokument. Bo jak mam isc do tego flebologa, który wezmie 200zł i powie mi to samo co genetyk to wsciekne się na maxa. -
Margaret u mnie odbylo się w ten sposób ze po drugim poronieniu miałam przeczucie ze coś nie tak z krwią jest (tym bardziej ze u mnie w rodzinie kuzynka miała z tym problem) i powiedzialam o tym lekarce a ona od razu po poronieniu zlecila zrobienie przeciwcial antykrdiolipinowych i przeciw betaglikoproteinie. Badania musiałam zrobić prywatnie (400 zl) i max do 3 tygodni po zabiegu. Przeciwciala antykardiolipinowe wyszły slabo dodatnie. Po 8 tygodniach powtorzylam badania i już były w normie. Czyli wg lekarki jest to zespół antyfosfolipidowy i jest to wskazanie do refundacji.
-
Lexi150 wrote:Margaret u mnie odbylo się w ten sposób ze po drugim poronieniu miałam przeczucie ze coś nie tak z krwią jest (tym bardziej ze u mnie w rodzinie kuzynka miała z tym problem) i powiedzialam o tym lekarce a ona od razu po poronieniu zlecila zrobienie przeciwcial antykrdiolipinowych i przeciw betaglikoproteinie. Badania musiałam zrobić prywatnie (400 zl) i max do 3 tygodni po zabiegu. Przeciwciala antykardiolipinowe wyszły slabo dodatnie. Po 8 tygodniach powtorzylam badania i już były w normie. Czyli wg lekarki jest to zespół antyfosfolipidowy i jest to wskazanie do refundacji.
to Genetyk tez mówił, ze zespół antyfosfolipidowy ta mutacja genu PAI-1 4G układ heterozygotyczny ale i mój lekarz nie daje mi refundacji na clexane. to już nie rozumiem tego -
Margaret a jaką masz mutację? Ja po poronieniu też zrobiłam genetyczne i wyszły mi 2 mthfr i v-laiden i to rzekomo ze względu na tą ostatnią mam refundację. Recepty wypisuje mi mój gin. Nie chciał ode mnie żadnych zaświadczeń, zawsze tylko przy wypisywaniu recepty dopytuje się czy z z refundacją czy bez. Tu masz lin gdzie dokładnie jest napisane kiedy należy się refundacja- musze przyznać, że jest spore pole do popisu o ile lekarz wykaże się dobrą wolą...
http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=clexaneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 16:47
-
llallka wrote:Margaret a jaką masz mutację? Ja po poronieniu też zrobiłam genetyczne i wyszły mi 2 mthfr i v-laiden i to rzekomo ze względu na tą ostatnią mam refundację. Recepty wypisuje mi mój gin. Nie chciał ode mnie żadnych zaświadczeń, zawsze tylko przy wypisywaniu recepty dopytuje się czy z z refundacją czy bez. Tu masz lin gdzie dokładnie jest napisane kiedy należy się refundacja- musze przyznać, że jest spore pole do popisu o ile lekarz wykaże się dobrą wolą...
http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=clexane
Dzieki kochana, genetyk mówił ze te mutacje mthfr to nie maja nic wspólnego z krzepliwoscia natomiast cała reszta tak jak Twoja Vleiden i moje Pai-1 4G to krzepliwosc -
Narzekałam, że mała nie kopie ostatnio i chyba chciała wynagrodzić bo od śniadania non stop ją czuję
All4love, Samsaramsa, ss25, llallka, Asiulka83, moniadi lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Margaret, ja mam refundację na Clexane. Dużo zależy od dobrej woli lekarza czy podciągnie to pod refundację. Przy Twojej mutacji nie powinni robić Ci problemu, mimo że to heterozygota.
U mnie nadal z ruchami skromnie, czasem lekkie smyranie poczuję a tu już 20 tydzień. Detektor mnie uspokajaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 17:33
Margaret.Se lubi tę wiadomość
2 Aniołki -
Samsaramsa wrote:Mi dzieciatko najbardziej się wierci jak jadę autobusem albo samochodem, jak leżę czy siedzę to rzadkoFabian
Cyprian
Tymuś