X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HA! Margaret mówiłam, że się obejdzie bez insuliny!! Ale lubimy panikować nie? :D
    Czyli Twój problem polega na tym, że masz za niski cukier? Ja jak byłam u mojej dokturki rodzinnej w piątek to mi powiedziała, ze za małym cukrem w ciąży się nie przejmujemy za bardzo (miałam wynik 71 czyli na styk!) Ale ja się tam na tym nie znam..

Margaret.Se lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    HA! Margaret mówiłam, że się obejdzie bez insuliny!! Ale lubimy panikować nie? :D
    Czyli Twój problem polega na tym, że masz za niski cukier? Ja jak byłam u mojej dokturki rodzinnej w piątek to mi powiedziała, ze za małym cukrem w ciąży się nie przejmujemy za bardzo (miałam wynik 71 czyli na styk!) Ale ja się tam na tym nie znam..

Luz to może jak się ma 70 ale ja miałam godzine po jedzeniu z krwi zylnej 56, tak czyli za niski cukier, wiec za mało bo to grozi zapaścią, spadek jak i wzrost jest bardzo niebezpieczny a na czczo miałam 95. Lekarz jest zdziwiony bardzo takimi spadkami u mnie, ze to straszna róznica u mnie bo glukoza mi skacze raz wyżej ale fakt nie za wysoko przez diete ale stanowczo za niska. teraz zaszalałam na kolacje i wskoczyło mi na 142 czyli o 2 za dużo bo max 140 do godziny po jedzeniu mogę miec

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tam się nie chce porównywać, bo tak jak mówie kompletnie się nie znam :)
    Ale cieszę się bardzo, że nie musisz się katować tą insuliną :)

0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    No ja tam się nie chce porównywać, bo tak jak mówie kompletnie się nie znam :)
    Ale cieszę się bardzo, że nie musisz się katować tą insuliną :)

Tak ja tez się ciesze z tego powodu:) jak mi się samej nie uda wyrównać to to będę musiała do dietetyczki się udac, zobaczę jak po tygodniu będzie:)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • luntrusek Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam dziś stresa. Dzwonilam do invicta by zapisać się na polowkowe że skierowania NFZ, ale terminy mają dopiero na maj :( na 25-26 tydzień :( w 23 tyg mam też połówkowe w Lux-Med (17 kwietnia) ale tu mają średnie aparaty USG i nie mają wcześniej terminów. Martwie się, że to trochę późno :( Pociesza mnie tylko fakt, że w 12 tyg wszystko było ok. Co wy byście zrobiły? Szukać terminów prywatnie?

❤ juniorek ❤
    thgf3e3kdqan0cl8.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMGOMGOMG!
    Poczułam kopniaka bobasa pod ręką! Ale hardcore! Nie popłakałam się ale od 5min siedzę z rozdziabioną gębą bo nie mogę wyjść z podziwu!
    Porycze się jak se przypomnię świąteczną reklame allegro :D

Margaret.Se, Jesionka, sisi, Lexi150, Genshirin, moniadi, labamba lubią tę wiadomość

0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret dasz radę z tą dietą ;)

0S32p2.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret dzieki za info! Czyli te moje wyniki to jednak srednie byly bo mialam z 10 godzin napewno odstepu a cukier wysoki a dobry wynik wyszedl mi dopiero jak 13 godzin nic nie jadlam. Mam skierowanie na cukier z obciazeniem, mam zrobic za 2 tygodnie, wtedy sie wszystko okaze. No i gratuluje Tobie dobrych wiesci, dobrze ze sie obedzie bez insuliny.

Kurka super wozek! Moj sasiad ma takiego, jak go czasem w wozkowni musze przestawic zeby swojego wyprowadzic to faktycznie fajny sie wydaje. No i ladny. A Pegperego to jest naprawde porzadna firma tylko nowe niestety bardzo drogie. A mozna wiezdiec ile dalas za uzywany? Tak z ciekawosci.

All4 Twoj tez sliczny wozek! Taki elegancki, oby sie dobrze prowadzil.

Goszka, ja przed narodzinami corki tez sie naczytalam ze ochraniacze to samo zlo, stwierdzilam ze zobacze jak to bedzie jak sie urodzi. I moja corka przez jakies 3 miesiace spala prawie nieruchomo w rozku, normalnie jedyny jej ruch to glowka z jednej na druga strone. Absolutnie nie bylo opcji zeby a jakikolwiek sposob mogla sie doturlac do szczebelkow i buzie w ochraniacz wlepic. Wiec ja ostatecznie zalozylam ochraniacz od strony sciany zeby poprostu jej zimno od sciany nie szlo bo rodzilam w zimie. Zanim sie zaczela przewracac na bok to juz miala z pol roku, jakos jej to dlugo zeszlo. Teoretycznie to potrafie sobie wyobrazic ze dziecko sie w to wtula i przydusic moze, ale praktycznie jak widzialam corke moja to mi sie to wydawalo tak nierealne i niemozliwe ze ja sie tym przestalam przejmwoac. Jeszcze wciskalam ten ochraniacz pomiedzy materac a szczebelki od dolu i samej mi bylo ciezko go odwiazac zeby wyprac a co dopiero zeby dziecko jakos mialo sie w to zaplatac. Potem gdzies wyczytalam ze jedyne przypadki uduszenia dziecka przez ochraniacze to byly w Stanach gdzies i ze prawdopodobnie to byla raczej wina zle przywiazanego ochraniacza.
    Ale ja nikogo nie namawiam, jesli dla wlasnego spokoju ducha nie chcecie zakladac to nie, spokoj ducha tez wazny.
    Duzo bardziej niebezpieczna wydaje mi sie kolderka i poduszka, zaczela corka uzywac dopiero kolo pierwszych urodzin. Wiec to napewno odradzam, najlepsze spiworki i bez poduszki na plasko.

Alez sie rozpisalam ;)

A ja jestem po raz setny chyba w tej ciazy przeziebiona, gardlo boli okrutnie od soboty, sily nie mam na nic, katar, kaszel sie jeszcze cos zaczyna bo mnie przydusza... Mam dosc... Jak ja Wam zazdroszcze tych zwolnien, dziewczyny jak tylko mozecie to korzystajcie! Ja dopiero od 10 czerwca ide na urlop, toz to prawie 3 miesiace... A ja juz ledwo zipie. Az sie pare dni nie odzywalam bo nie mialam sil.

Margaret.Se, sisi, moniadi lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luntrusek jak na maj to faktycznie chyba za pozno... Ale 17 kwietnia to chyba by jeszzce bylo w sam raz, ja mam 30 marca a jestem troche do przodu w ciazy, wyjdzie Ci chyba podobny etap. Jesli tam nie maja jakiegos super sprzetu to moze umow sie gdzies prywatnie na date zaraz po tym 17 kwietnia, jesli po tamtym badaniu na NFZ cos Cie bedzie niepokoilo to zawsze bedziesz jeszcze mogla byc prywatnie a jesli wszystko wyjdzie cacy to sama zdecydujesz czy jeszcze powtarzac prywatnie czy nie.

Cassie gratuluje kopniakow! Cudne uczucie, prawda? Moj tez sie cos wlasnei uaktywnil! Wypilam herbatke z sokiem malinowym i miodem i chyba smakowalo bo sie rozbija po brzuchu :)

moniadi lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luntrusek, terminy w invikcie sa własnnie takie ale nie do każdego lekarza, ja chciałam tez do invicty i do konkretnego lekarza ale na prenatalne mi się nie udało i załuje ze nie poszłam prywatnie do dobrego lekarza. teraz żeby się zapisac dzwoniłam tam codziennie przez ponad dwa tygodnie bo czekałam na grafik lekarza w kwietniu i zadzowniłam to udało mi się dopiero na 18-tego heheh

Cassie musze dac rade z dieta:) kurcze ale zazdroszczę Ci tych kopniaków pierwszych hehehhe super musi być uczucie:)

Aniele Ty miałas w sumie ok wyniki ale zobaczymy jak teraz tobie wyjda i mysle ze za duza przerwa w jedzeniu to tez nie dobrze

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luntrusek, ja na swoim skierowaniu mam od 22 do 24 takze ten termin w luxmed jak dla mnie jest ok, szkoda, ze sprzet maja kiepski, moze warto jeszcze gdzies pojsc i dzwonic moze termin sie zwolni.

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn to nie są pierwsze. Pierwsze które wyczuwam pod ręką :) np fajne uczucie. Tzn dziwne ale fajne :)
    Anielle ja się tylko pospolicie na noc nazarlam czekolady i chyba tym aktywowalam bobasa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 22:53

Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość

0S32p2.png
  • luntrusek Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz będę co dzień dzwonić do invicta by złapać termin na początek maja. Póki co nie otworzyli jeszcze grafiku. Spróbuję znów jutro. Może do kogoś innego mnie wpiszą, może jakiś termin się zwolni. Szkoda mi dopłacać skoro mam skierowanie z NFZ. Tyle, że zawaliłam z tymi terminami... W przyszły poniedziałek mam wizytę u lekarza prowadzącego na NFZ, co wizytę robi USG. Poproszę go, by wszystko dobrze obejrzał. Jak zauważy coś niepokojącego to pójdę prywatnie jak najszybciej. Świruję, bo stale nie czuje ruchów, a ostatnio często chorowałam i boję się, że może zaszkidziłam małej... Buuuu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 23:06

❤ juniorek ❤
    thgf3e3kdqan0cl8.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luntrusek, masz jeszcze czas na ruchy moga nawet w 22 tyg.sie pojawic, wiem, ze latwo mi pisac, ale tak jet. A moze juz czujesz tylko nie wiesz, ze to to. Bedzie dobrze trzymam kciuki, denerwujac sie nie pomagasz nikomu ☺, takze troche wyluzuj, na tym etapie maluch wyczuwa Twoje emocje, lepiej, aby czul te dobre ☺.

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • sisi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luntrusek dziewczyny dobrze radzą. Jeśli nie uda Ci się umówić do invicty to zapisz się gdzieś indziej prywatnie po 17 kwietnia. Jeśli nie będziesz zadowolona z wizyty w luxmedzie to pójdziesz jeszcze raz dla spokoju ducha.

Cassie gratuluję porządnego kopniaka. Moja mała dzisiaj jakaś spokojna ale czekam do 24 bo wtedy najwięcej bryka ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:

Sylwia a co ty miałas z tym obrzękiem, bo chyba mnie ominęła ta informacja:(

W 12 tyg na usg genetycznym wyszedł uogólniony obrzęk płodu i to dość spory, NT prawie 8mm. Był w płucach, sercu, miedzy nogami, rączkami, pod karkiem - wszędzie

• Anielle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanie, mówicie ze mozna na gardło psikac tantum verde. A mozna ssać ich pastylki? Tonto samo? Bo piskacza nie mam a pastylki tak a gardło boooli...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luntrusek troszkę późno masz zawsze lepiej miec w zapasie kilka dni jakby dziecko okazało sie za duże :)
    Ja idę 20t5d ale nie wiem do kiedy sie robi czy do 23 czy 24
    Ruchy poczułam wczoraj i byłam pewna ze to jest to, lekarz mowil ze za 3 tyg bede pewna ruchów. Jak badał serce małej to mowil ze łożysko jest przy sercu i słabo widac ale sie moze zmienić wiec pewnie dlatego nie czuje jeszcxe ;)

sisi lubi tę wiadomość

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Sylwia NT aż 8mm?! Przepraszam, że dopytam ale zaintrygowalo mnie to. Miałaś też test pappa robiony przy badaniach genetycznych? No o czy kierowali Ci na NIFTY albo amniopunkcje?
    Najważniejsze, że obrzęk zniknął to wspaniała wiadomość! Ja już bym tak chciała mieć mój wynik z amniopunkcji. Chcę już tak bardzo mieć ten etap za sobą. To już twa od badania genetycznego prwwi 2miesiace.. Koszmar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 07:46

0S32p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Dobry!
    Sylwia NT aż 8mm?! Przepraszam, że dopytam ale zaintrygowalo mnie to. Miałaś też test pappa robiony przy badaniach genetycznych? No o czy kierowali Ci na NIFTY albo amniopunkcje?
    Najważniejsze, że obrzęk zniknął to wspaniała wiadomość! Ja już bym tak chciała mieć mój wynik z amniopunkcji. Chcę już tak bardzo mieć ten etap za sobą. To już twa od badania genetycznego prwwi 2miesiace.. Koszmar

Tak pappa miałam robione w tym samym dniu co usg genetyczne, ale lekarz nie wziął ode mnie pieniędzy za niego (robiłam tylko dlatego zeby miec podstawy do amniopunkcji).
    Na amniopunkcję poszłam sie zapisać dwa dni po usg genetycznym ale nie chcieli zrobic wczesniej niż w 16 tyg wiec w tym samym dniu pojechałam zrobic NIFTY u mojego lekarza, wynik wyszedł pozytywny wiec lekarz i genetyk odradził amniopunkcję.
    NT dokładnie 7,8mm

Bardzo długo Cie trzymają. Moze za wczesnie Ci pobrali i komórki potrzebują wiecej czasu zeby dojrzeć? Wszystko an pewno bedzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 07:58

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ