X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) wszystko prawidłowo Połowówego 3 lub 9 kwietnia wiec wtedy się więcej dowiem :)

All4love, Cassie 65, sisi, Margaret.Se, awangarda, Tova33, Genshirin lubią tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyposażenie łóżeczka:
    https://www.youtube.com/watch?v=WBVk1SC_nQk

sisi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też dostałam to samo ;)

f2w3s65grrcfli18.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę. Niestety.
    Przez całą tę ciążę coś się u mnie dzieje i generalnie nie ma tygodnia spokojnego. A ja nawet nie mam chwili co by sobie forum poczytać. Może to się jeszcze zmieni. Choć wątpię.
    Dramat goni dramat. Kłócę się z mężem o teściową i momentami nie chce mi się żyć. Ale to nigdy nie jest tak żeby zawsze było dobrze, a mąż zawsze idealny. Na początku to ja myślałam, że to moja wina bo mi hormony szaleją ale teraz wiem, że nie. Ta cała sytuacja jest jakaś chora i to nie moje stwierdzenie tylko osoby postronnej. A najbliższe mi osoby próbują mi wmówić, że ze mną jest coś nie tak. E tam... Szkoda gadać...
    Ale ja nie o tym.
    Dziś wizyta u gina. I tutaj dobre wieści. Córka pozostaje nadal córką i rozwija się prawidłowo. No i rośnie dziecię - waży 311g. Nadal jest młodsza o tydzień i to się zgadza. Termin porodu z USG wypada na 10.08. ale to i tak nie ma znaczenia. Znając życie znajdę się w szpitalu jeszcze w połowie lipca i będą wywoływali poród. To żadne czarne myśli z mojej strony. Jestem już oswojona z tą myślą, bo wiem jak było w poprzedniej ciąży. Wtedy tylko ciśnienie miałam wyższe, co wyszło dopiero po 33tc, teraz mam jeszcze cukrzycę. A... No właśnie... U gina wyszło mi wyższe ciśnienie już dziś. I teraz przez resztę ciąży będę szaleć z ciśnieniomierzem 3x dziennie. Dobrze, że z malutką wszystko ok, ale ja niestety z dnia na dzień czuję się coraz gorzej i psychicznie i fizycznie.
    A... I w ubiegły czwartek stuknęło mi 20 tygodni, czyli połówka już za mną. Już bliżej niż dalej.... Chyba zaczynam myśleć o porodzie.... Wrrr..

Jesionka lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova przykro mi z powodu tej napiętej sytuacji. Mam nadzieję, że niedługo się wszystko unormuje i będzie dobrze :*

Tova33 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka siedziała spokojnie, Mąż wrócił do domu, zaczęliśmy rozmawiać, to ona zaczęła się wiercić i kopać <3
    Nie tylko ja się stęskniłam :)

20.08.2017 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się i ja po wizycie. Na szczęście wszystko prawidłowo się rozwija. Potwierdziło się, że będzie synuś :)
    Ma ok 360g i 15cm. Ogólnie duży chłopak się szykuje wg gina :)
    Tova współczuję takich nieprzyjemnych sytuacji i to w gronie najbliższych. Ciąża to okres kiedy powinno się żyć na spokojnie, bez stresu, a nie jeszcze użerać się... mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

Another, szarlo, Tova33, Cassie 65, llallka, ss25, Lexi150, lenka.m, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzicie, że lepiej żyć w toksycznym związku, czy lepiej się rozstać, choćby w czasie ciąży?

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, ja mysle, ze lepiej sie rozstac, choc moze byc ciezko, ja chociazby mialabym problem z finansami i lokum, naszczescie moj zwiazek jest ok, ale wlasnie uswiadomam sobie jak bardzo jestem zalezna od swojego partnera-musze to zmienic.

Another lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Sądzicie, że lepiej żyć w toksycznym związku, czy lepiej się rozstać, choćby w czasie ciąży?
    To jest bardzo dobre pytanie. Może nie takie trudne jak się patrzy tylko na siebie, ale kiedy dziecko w natarciu... Trudno przewidzieć co lepsze.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któras z was miala gynazol na infekcje pochwy?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Nie jest łatwo ot tak odpowiedzieć na to pytanie nie będąc w danej sytuacji. Łatwo się mówi, ale tak naprawdę ja nie wiem co bym zrobiła. Nigdy nie jest tak, że to czarne, to białe. Związki są trudne i co ktoś uzna za toksyczne, inny nie. Nie ośmielę się poradzić nie znając sytuacji. Mogę tylko poradzić abyś była silna i dużo rozmawiała z facetem, jeśli potrzeba udaj się do psychologa lub na terapię małżeńską/dla par. Ściskam kciuki za właściwą decyzję... jaka by ona nie była :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Ja kiedyś usłyszałam, że każdy toksyczny związek ma swoją datę ważności. I niestety muszę się z tym zgodzić. Jak coś się zbyt długo przeciąga jest tylko gorzej...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem lepiej sie rozstać, życie zawsze ma dla nas cos lepszego. Będąc w takim związku możemy stracić okazje bycia szczęśliwa i kochana.
    Mam nadzieje ze nie chodzi o Ciebie maleńka :*

Zjadłam ciasteczka belvit i młoda chyba zaczęła chodakowska w brzuchu

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Hej dziewczyny czy któras z was miala gynazol na infekcje pochwy?
    Ja często używałam ale przed ciąża. A co tam?

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie pH moczu w normie? Ja mam ciagle podwyższone wczoraj robiłam i wynik 8 a norma do 7..
    czytałam ze podwyższone pH wynika z diety wegetariańskiej itd (faktycznie nie przepadam teraz za mięsem) i przez częste wymioty. Nie zmuszę sie do jedzenia miesa :(

• All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej żeby dziecko wychowywało się tylko z matką niż patrzyło jak rodzice się kłócą.

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love pytałaś o woreczki na pieluszki. Ja w domu miałam oddzielne wiaderko z pokrywką i normalnym workiem na śmieci, nie kupowałam tego specjalnego kosza. Ale woreczki przydawały się np. na wizycie u lekarza, u znajomych, gdzieś na mieście, gdzie nie było kosza pod ręką lub nie chciałam komuś smrodzić w domu, a pielucha była naprawdę po ciężkiej kupie ;) w domu też zawijałam pieluchy, kiedy trafiła się rzadsza kupa, tak więc u mnie się przydawały, kosztowały grosze.

Dziewczyny gratuluję już pokaźnych bobasów i dobrych wieści :)

moniadi, All4love lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, mozesz mocz zakwasic sokiem z cytryny dodajac do wody, poradzil mi tak lekarz u mnie sie sprawdza, na poczatku ciazy tez mialam ponad norme ph.

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiem, że nie pisałam, ale ja dzisiaj tez na wizycie byłam :) Maluszek ma 250g i długie nogi. Niestety tak się ułożył, że nie szło zobaczyć co on jest ;)

Następna wizyta 11.04 połówkowe :)

Lexi150, All4love, Tova33, ss25, sisi lubią tę wiadomość

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ