X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) wszystko prawidłowo Połowówego 3 lub 9 kwietnia wiec wtedy się więcej dowiem :)

All4love, Cassie 65, sisi, Margaret.Se, awangarda, Tova33, Genshirin lubią tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyposażenie łóżeczka:
    https://www.youtube.com/watch?v=WBVk1SC_nQk

sisi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też dostałam to samo ;)

f2w3s65grrcfli18.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę. Niestety.
    Przez całą tę ciążę coś się u mnie dzieje i generalnie nie ma tygodnia spokojnego. A ja nawet nie mam chwili co by sobie forum poczytać. Może to się jeszcze zmieni. Choć wątpię.
    Dramat goni dramat. Kłócę się z mężem o teściową i momentami nie chce mi się żyć. Ale to nigdy nie jest tak żeby zawsze było dobrze, a mąż zawsze idealny. Na początku to ja myślałam, że to moja wina bo mi hormony szaleją ale teraz wiem, że nie. Ta cała sytuacja jest jakaś chora i to nie moje stwierdzenie tylko osoby postronnej. A najbliższe mi osoby próbują mi wmówić, że ze mną jest coś nie tak. E tam... Szkoda gadać...
    Ale ja nie o tym.
    Dziś wizyta u gina. I tutaj dobre wieści. Córka pozostaje nadal córką i rozwija się prawidłowo. No i rośnie dziecię - waży 311g. Nadal jest młodsza o tydzień i to się zgadza. Termin porodu z USG wypada na 10.08. ale to i tak nie ma znaczenia. Znając życie znajdę się w szpitalu jeszcze w połowie lipca i będą wywoływali poród. To żadne czarne myśli z mojej strony. Jestem już oswojona z tą myślą, bo wiem jak było w poprzedniej ciąży. Wtedy tylko ciśnienie miałam wyższe, co wyszło dopiero po 33tc, teraz mam jeszcze cukrzycę. A... No właśnie... U gina wyszło mi wyższe ciśnienie już dziś. I teraz przez resztę ciąży będę szaleć z ciśnieniomierzem 3x dziennie. Dobrze, że z malutką wszystko ok, ale ja niestety z dnia na dzień czuję się coraz gorzej i psychicznie i fizycznie.
    A... I w ubiegły czwartek stuknęło mi 20 tygodni, czyli połówka już za mną. Już bliżej niż dalej.... Chyba zaczynam myśleć o porodzie.... Wrrr..

Jesionka lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova przykro mi z powodu tej napiętej sytuacji. Mam nadzieję, że niedługo się wszystko unormuje i będzie dobrze :*

Tova33 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka siedziała spokojnie, Mąż wrócił do domu, zaczęliśmy rozmawiać, to ona zaczęła się wiercić i kopać <3
    Nie tylko ja się stęskniłam :)

20.08.2017 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się i ja po wizycie. Na szczęście wszystko prawidłowo się rozwija. Potwierdziło się, że będzie synuś :)
    Ma ok 360g i 15cm. Ogólnie duży chłopak się szykuje wg gina :)
    Tova współczuję takich nieprzyjemnych sytuacji i to w gronie najbliższych. Ciąża to okres kiedy powinno się żyć na spokojnie, bez stresu, a nie jeszcze użerać się... mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

Another, szarlo, Tova33, Cassie 65, llallka, ss25, Lexi150, lenka.m, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzicie, że lepiej żyć w toksycznym związku, czy lepiej się rozstać, choćby w czasie ciąży?

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, ja mysle, ze lepiej sie rozstac, choc moze byc ciezko, ja chociazby mialabym problem z finansami i lokum, naszczescie moj zwiazek jest ok, ale wlasnie uswiadomam sobie jak bardzo jestem zalezna od swojego partnera-musze to zmienic.

Another lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Sądzicie, że lepiej żyć w toksycznym związku, czy lepiej się rozstać, choćby w czasie ciąży?
    To jest bardzo dobre pytanie. Może nie takie trudne jak się patrzy tylko na siebie, ale kiedy dziecko w natarciu... Trudno przewidzieć co lepsze.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któras z was miala gynazol na infekcje pochwy?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Nie jest łatwo ot tak odpowiedzieć na to pytanie nie będąc w danej sytuacji. Łatwo się mówi, ale tak naprawdę ja nie wiem co bym zrobiła. Nigdy nie jest tak, że to czarne, to białe. Związki są trudne i co ktoś uzna za toksyczne, inny nie. Nie ośmielę się poradzić nie znając sytuacji. Mogę tylko poradzić abyś była silna i dużo rozmawiała z facetem, jeśli potrzeba udaj się do psychologa lub na terapię małżeńską/dla par. Ściskam kciuki za właściwą decyzję... jaka by ona nie była :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Ja kiedyś usłyszałam, że każdy toksyczny związek ma swoją datę ważności. I niestety muszę się z tym zgodzić. Jak coś się zbyt długo przeciąga jest tylko gorzej...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem lepiej sie rozstać, życie zawsze ma dla nas cos lepszego. Będąc w takim związku możemy stracić okazje bycia szczęśliwa i kochana.
    Mam nadzieje ze nie chodzi o Ciebie maleńka :*

Zjadłam ciasteczka belvit i młoda chyba zaczęła chodakowska w brzuchu

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Hej dziewczyny czy któras z was miala gynazol na infekcje pochwy?
    Ja często używałam ale przed ciąża. A co tam?

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie pH moczu w normie? Ja mam ciagle podwyższone wczoraj robiłam i wynik 8 a norma do 7..
    czytałam ze podwyższone pH wynika z diety wegetariańskiej itd (faktycznie nie przepadam teraz za mięsem) i przez częste wymioty. Nie zmuszę sie do jedzenia miesa :(

• All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej żeby dziecko wychowywało się tylko z matką niż patrzyło jak rodzice się kłócą.

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love pytałaś o woreczki na pieluszki. Ja w domu miałam oddzielne wiaderko z pokrywką i normalnym workiem na śmieci, nie kupowałam tego specjalnego kosza. Ale woreczki przydawały się np. na wizycie u lekarza, u znajomych, gdzieś na mieście, gdzie nie było kosza pod ręką lub nie chciałam komuś smrodzić w domu, a pielucha była naprawdę po ciężkiej kupie ;) w domu też zawijałam pieluchy, kiedy trafiła się rzadsza kupa, tak więc u mnie się przydawały, kosztowały grosze.

Dziewczyny gratuluję już pokaźnych bobasów i dobrych wieści :)

moniadi, All4love lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, mozesz mocz zakwasic sokiem z cytryny dodajac do wody, poradzil mi tak lekarz u mnie sie sprawdza, na poczatku ciazy tez mialam ponad norme ph.

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiem, że nie pisałam, ale ja dzisiaj tez na wizycie byłam :) Maluszek ma 250g i długie nogi. Niestety tak się ułożył, że nie szło zobaczyć co on jest ;)

Następna wizyta 11.04 połówkowe :)

Lexi150, All4love, Tova33, ss25, sisi lubią tę wiadomość

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ