X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlo wrote:
    Ss, mozesz mocz zakwasic sokiem z cytryny dodajac do wody, poradzil mi tak lekarz u mnie sie sprawdza, na poczatku ciazy tez mialam ponad norme ph.

Często jak jem owoce to skrapiam sokiem z cytryny, czasem całej cytryny. To tez moze pomoc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 20:44

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniadi wrote:
    Zgłaszam się i ja po wizycie. Na szczęście wszystko prawidłowo się rozwija. Potwierdziło się, że będzie synuś :)
    Ma ok 360g i 15cm. Ogólnie duży chłopak się szykuje wg gina :).

Faktycznie duży, u mnie w 20t1d chłopak ma 310g a Ty chyba masz tydzień wcześniej prawda? Ale dopóki przypuszczalna waga się mieści w normie to nie zapowiada wcale wielkości dziecka w późniejszych etapach, więc spoko (w razie gdybyś się martwiła o to w kontekście porodu).

Another, ja bezwzględnie odradzam trwanie w nieszczęśliwym związku ze względu na dzieci. Dziecko jest szczęśliwe kiedy rodzic jest szczęśliwy i to Twoje szczęście w pierwszej kolejności wpływa na dobre samopoczucie dziecka. Sama byłam dzieckiem patrzącym wiecznie na konflikty rodziców i nigdy nie zapomnę wszystkich przepłakanych nocy z tego powodu.

Another, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Ja często używałam ale przed ciąża. A co tam?
    Bo lekarz na nfz przepisał mi to Teraz A Nie pisze że jest bezpieczny W ciąży I nie wiem co robić?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • llallka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Bo lekarz na nfz przepisał mi to Teraz A Nie pisze że jest bezpieczny W ciąży I nie wiem co robić?
    Praktycznie na żadnym leku nie znajdziesz informacji, że lek jest bezpieczny dl kobiet w ciąży bo po prostu takie badania nie są prowadzone i firmy farmaceutyczne nie dysponują takimi informacjami- spróbuj namówić kobietę w ciąży żeby testowała na sobie jakiekolwiek leki ; Pozostaje zaufanie do lekarza, który przepisuje dny lek.

Cassie 65 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    ja pare dni temu wzielam i uważam ze jest super , od początku ciąży się meczylam z grzybica a na razie odpukać jakby wszystko przeszlo ...jeśli lekarz ci zalecil to weź, mniejsze zlo jak weźmiesz niż będziesz meczyc się z zapaleniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 21:38

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A piszą coś, że absolutnie w ciązy nie wolno? czy tylko, że się nie zaleca?
    Wiem tyle, że zawsze bardzo mi pomagał. Po tej jednej aplikacji zawsze juz było ok, ale zawsze jeszcze kazali mi dobić infekcje jakimiś globulkami.
    Ja tam raczej z tych ufnych jestem jeśli lekarz mi coś przepisuje to chyba wie co robi więc przeważnie się słucham ale najlepiej jeśli masz wątpilowści to skonsultuj się jeszcze z kimś albo poczytaj w necie czy dziewczynom się zdarzyło zażywać w ciązy ;)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Praktycznie na żadnym leku nie znajdziesz informacji, że lek jest bezpieczny dl kobiet w ciąży bo po prostu takie badania nie są prowadzone i firmy farmaceutyczne nie dysponują takimi informacjami- spróbuj namówić kobietę w ciąży żeby testowała na sobie jakiekolwiek leki ; Pozostaje zaufanie do lekarza, który przepisuje dny lek.

o to to to! polać jej!

0S32p2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firmy farmaceutyczne często nie wpisują informacji o tym, że lek jest bezpieczny w ciąży żeby nie brać na siebie odpowiedzialności jakichkolwiek problemów.

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio właśnie miałam w aptece taką sytuacje. Miałam do kupienia invag ale cena mi się nie podobała więc zapytałam o zamiennik. No i był Lactacyd Intimed. Farmaceutka, która też była w ciąży w 7 miesiącu powiedziała, że ona bierze ten Lactacyd i jej ginekolog też nie widział przeciwwskazań. Skład dokładnie ten sam. Invag 2x droższy i tam chyba nie było w ulotce przeciwwskazań dla kobiet w ciąży natomiast przy Invagu żadnej informacji. Ciężarna farmaceutka właśnie wyjaśniła mi o to, że firmy farmaceutyczne po prostu nie zawsze chcą wydawać kasę na testy bo są fes drogie dlatego wolą napisać na ulotce, że kobietom w ciąży się nie zaleca i juz.

0S32p2.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    A piszą coś, że absolutnie w ciązy nie wolno? czy tylko, że się nie zaleca?
    Wiem tyle, że zawsze bardzo mi pomagał. Po tej jednej aplikacji zawsze juz było ok, ale zawsze jeszcze kazali mi dobić infekcje jakimiś globulkami.
    Ja tam raczej z tych ufnych jestem jeśli lekarz mi coś przepisuje to chyba wie co robi więc przeważnie się słucham ale najlepiej jeśli masz wątpilowści to skonsultuj się jeszcze z kimś albo poczytaj w necie czy dziewczynom się zdarzyło zażywać w ciązy ;)
    Właśnie byłam pewna zeby użyć. A zaczelam czytać Internet I tam żeby Nie brać bo się Nie zaleca. I jakieś niemiłe historię więc przestałam czytać bo Nie ma pewności że to przez lek.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkiem juz nie wim co ktora pisala... Pamietam tylko ze z wizyt same dobre wiesci wiec gratuluje wszystkim :)

I Kurka, zazdraszczam strasznie ze Ci sie udalo z tym wozkiem. Na pewno niebedziesz zalowac! Zrobilas super deala :)

Pozdrawiam wszystkie i padam na pyszczek... Dobranoc...

kurkaSkiters, moniadi lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    ja pare dni temu wzielam i uważam ze jest super , od początku ciąży się meczylam z grzybica a na razie odpukać jakby wszystko przeszlo ...jeśli lekarz ci zalecil to weź, mniejsze zlo jak weźmiesz niż będziesz meczyc się z zapaleniem
    I jak się po nim czujesz miałaś jakieś bole i pieczenie? nic ci nie wylatuje? Trudno to aplikować? na noc brałas ten lek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 10:11

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, mysle, ze lepiej zadziala sok z woda u mnie tak dziala, polecam.

moniadi lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlo wrote:
    Ss, mysle, ze lepiej zadziala sok z woda u mnie tak dziala, polecam.

To od jutra próbuje :)
    Dziekuje za radę! ;)

moniadi lubi tę wiadomość

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny! Co z wami?! Widziałam, że na fejsie naparzacie a tu co za cisza? ;p
    Dzień doberek!
    Ja dziś ide na leczenie kanałowe zęba, już tydzień temu miałam w ogóle nie wiedziałam, że dentysta robi mi kanałowe i było pięknie..Bez znieczulenia. Rachu ciachu i za 10min było po wszystkim (no chwile pojęczałam jak mi to coś tam wbijał w ten nerw). Wyszłam z tego gabinetu z mentalnością Rambo.
    Ale dziś se poczytałam o kanałowym i już mi się jednak nie chce iść :D

UWAGA!
    Dziewczyny może nie wszystkie o tym wiecie, i miejmy nadzieję, że nie będziecie musiały korzystać ale właśnie kanałowe w ciąży przysługuje wam z friko ;)
    Ja nic nie płacę. Musi być tylko gabinet, który ma podpisaną umowę z NFZ.

moniadi, sisi lubią tę wiadomość

0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    Faktycznie duży, u mnie w 20t1d chłopak ma 310g a Ty chyba masz tydzień wcześniej prawda? Ale dopóki przypuszczalna waga się mieści w normie to nie zapowiada wcale wielkości dziecka w późniejszych etapach, więc spoko (w razie gdybyś się martwiła o to w kontekście porodu).
    Lenka, kurczę, teraz to dałaś mi do myślenia :) mój rzeczywiście jest o tydzień młodszy od Twojego. Mam nadzieję, że przystopuje trochę ze wzrostem na dalszym etapie ciąży.
    SS mam ten sam problem z ph, więc też muszę zakwasić organizm. Dziwne, bo cały czas biorę witaminkę c, ale widocznie nie wystarczy.
    Another zadałaś bardzo trudne pytanie. Wiadomo, że każda sytuacja jest inna, ale ja bym najpierw próbowała zawalczyć o związek żeby mieć świadomość, że spróbowałam wszystkiego żeby było dobrze. I jeśli nic nie pomoże, to wtedy chyba lepiej odejść niż narażać dziecko na jakieś traumatyczne przeżycia.
    Genshirin, gratuluję udanej wizyty. Szkoda tylko, że maluszek nie chciał się pochwalić, co ma między nogami :)

Genshirin, ss25 lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też synuś usg w 20 tc 3 d waga 380g. Dużo chłopakow się teraz rodzi. A imiona już wybrane?

moniadi, Lexi150 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj wszystko przeczytałam ale była tak zmęczona, że nie miałam siły pisać. Gratuluję udanych wizyt i zrowych dzieciaczków! :)
    Another też uważam, że nie ma sensu tkwić w toksycznym związku ale warto najpierw dobrze sprawdzić czy na pewno jest taki zły, czy to nie nasze hormony nami rządzą.

Cassie powodzenia u dentysty. W UK cieżarne też mają dentystę za free ale jakoś bałabym się zaufać tutejszym "specjalistom".

Nie pamiętam o czym tam jeszcze była mowa ale życzę wszystkim wspaniałego dnia z mnóstwem kopniaczków :)

Cassie 65, moniadi, Another, Margaret.Se lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek. Ja sobie czekam w kolejce do gina. Jeszcze pewnie jakies pol godziny. Mam madzieje ze tam wszystko z szyjka ok i ze te moje skurcze to po prostu fanaberie rozciagajacej sie macicy. Dopytam tez bo od wczoraj prawie nie czuje ruchow a jesli juz to slabiutkie bardzo i sie zaczelam martwic. I kurde tyje! Tyle ile waze teraz to wazylam w 30 tygodniu pierwszej ciazy ;)

Cassie 65, sisi, Genshirin, moniadi lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    U nas też synuś usg w 20 tc 3 d waga 380g. Dużo chłopakow się teraz rodzi. A imiona już wybrane?
    Moja córka też w 20+1 miała 380 gram ;) Właśnie widzę, że lipiec z sierpniem się podzielił płciami. Tam prawie same dziewczynki, a tutaj przewaga chłopaków ;)

moniadi, ana1122 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ