Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie, przecież w każdej chwili możesz się rozchorować nie? I źle poczuć i nie być zdolną do pracy... Więc myślę, że może rodzinny dać Ci najpierw to L4, a potem ginekolog. Kiedyś moja koleżanka miała podobnie, najpierw była tydzień na L4, bo dopadło ją przeziębienie, a potem zdecydowała się iść już na dobre na L4 od gina.
Ankieta2000, bóle nad jajnikami miałam/mam, ale bardziej kłujące niż pulsacyjne. I te moje wg mojego gina są normalne, bo to ścięgna i macica się tam rozciąga. Ale co do takich pulsacyjnych to nie wiem. Jak nie ustąpią, to warto zapytać się lekarza.Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
Marjotka uderzaj do Gaduly na priv, ona przygarnia
Ankieta, mnie malo cos boli w tej ciazy, ale w pierwzszej non stop jakies ciagniecie, klucia, bole... Moim zdaniem to wszystko jest normalne dopoki nie ma boli typowo skurczowo-okresowych. Poprostu tam wszystko pracuje pelna para i musi cos pobolec. Ale tez uwazam ze dla swietego spokoju mozna jechac sprawdzic do szpitala. Ja w pierwszej ciazy mialam straszne klucia przy pepku, normalnie tak ze mi dech zapieralo i nie moglam sie ruszyc bo przy kazdym ruchu jeszcze gorzej. Pojechalismy na IP, przebadali, powiedzieli ze nic sie nie dzieje i przynajmniej w spokoju moglam dalej te bole przezywac.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Ktos tu pytal o termometr. Maz moj zanim kupil, to przegladal setki stron w necie. Zdecydowal sie na microlife, ten ktory poleca tez Cherry. W naszej przychodni pediatrzy tez maja te same, wiec chyba nie sa zle. Polecam rowniez, aczkolwiek nie moge powiedziec, ze mierzac temp 3 razy pod rzad, wyjdzie 3 razy ta sama temp.
Lovi89 lubi tę wiadomość
-
SS i All- Nie wiem u mnie to chyba nie przejdzie z tym L4 w ten sposób, że dzwonie do lekarza a on zostawia na recepcji bo to babki na recepcji wypisują zwolnienie. Płaci się też babkom na recepcji a raczej nie ma w cenniku usługi za 10zł więc to chyba odpadnie
Czyli zostanie mi rodzinny.
A co się przejmuje zobacze jutro na wizycie. Może gin sam mnie wyśle na L4 bez dyskusji -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie Cassie, nic się nie przejmuj na zapas
najlepiej jak jutro zagadasz z ginem i wspólnie coś ustalicie. Może akurat w ramach tej wizyty wystawi Ci zwolnienie tydzień później. Nie ma co gdybać za dużo
Sylwia, u mnie to się cały czas Twój suwaczek pokazuje 17+1. I tak już chyba odkąd jestem na forum, więc totalna zawiechaciekawe, czemu...
-
sabinaaa wrote:Cassie mysle, ze spokojnie rodzinny moze przepisac Ci L4, tylko to nie bedzie 100% platne, tak jak przysluguje kobietom w ciazy, tylko 80%.
Cassie, ja dzisiaj dostalam zwolnienie z wyprzedzeniem, tj. dzisiaj wypisał zwolnienie od 25 marca, ale nie wiem czy to nie dlatego że obecne zwolnienie mam 24. Może w przeciwnym razie (gdyby nie było to przedłużenie zwolnienia) byłby z tym problem, tego nie wiem. Ale technicznie rzecz biorąc najwyraźniej można to zrobić.Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
Lenka, myślę, że u Ciebie mógł tak zrobić z tego względu, że 25 jest w sobotę. Więc żebyś miała ciągłość tego L4, to wypisał Ci do przodu. I czytałam właśnie w necie, że w takich przypadkach jest to możliwe. Ale generalnie to raczej nie...
Któraś z Was (chyba Ana) wcześniej pytała się o wybrane imiona. Podpinam się z tym pytaniem, bo my od wczoraj już główkujemy nad tym właśnie. I chyba ciężko będzie się zdecydowaća jak to wygląda u Was? Przynajmniej u tych, które znają już płeć dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 15:36